Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam wzmacniacza stereo do Roth Oli 40, Kwota 1000 zł - używany. Metraż to 20m2, muzyka przeróżna. Zależy mi na szczegółach i sporej dynamice. Stereo będzie dodatkiem do AV, znaczy torem analogowym pójdzie sygnał na stereo, reszta optyka na AV.

Przykład aukcji Rotel Rb-985 THX -http://www.ebay.ie/itm/ROTEL-RB-985-THX-5-CHANNEL-500-WATT-POWER-AMPLIFIER-IN-EXCELLENT-CONDITION-/330856202032?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item4d0890ff30

Poszukam RA-980BX albo 985 ale widzę ze jest problem z tym. a jak niższe modele ? 930AX ? Jak się sprawowały w stosunku do 985AX

Poszukam RA-980BX albo 985 ale widzę ze jest problem z tym. a jak niższe modele ? 930AX ? Jak się sprawowały w stosunku do 985AX

Na te modele Rotela warto jest poczekać. W stosunku do wersji RA-9xx te dwa modele odwdzięczają się ciekawszą przestrzenią i dynamiką z rewelacyjnym dołem. Z głośników wyciągną również więcej zalet. RA-980BX nie ma sterowania pilotem , ten drugi już tak. Można poszukać jeszcze czegoś innego z Roteli z serii BX.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość JanF

(Konto usunięte)

Witam, podepnę się do tego wątku, bo pasuje w temacie o który chcę zapytać?

Proszę o suggestive, jaki wzmacniacz słuchawkowy kupić do odsłuchu muzyki z iPod'a (Gen4, 64GB) do słuchawek HD600 i (pomocniczo) Aurvana Live?

Chciałbym przeznaczyć na to kwotę do 200 zł lub do 500 zł, jesli by się okazało, że w pierwszym przedziale nie ma nic dobrego.

Pozdrawiam Społeczność AudioStereo,

Jan

Witam,

Potrzebuje wzmacniacza pod Elac BS63. Myślałem nad Nadem C350, budżet do 650 zł, muzyka głównie metalowa i rockowa, jako źródło narazie Xonar DS, w najbliższej przyszłości będzie zmieniony na jakiegoś daca.

Z góry dziękuje za odpowiedź,

Pozdrawiam

Witam,

Zwracam się z prośbą o opinię do wszystkich, którzy się odrobinę osłuchali z różnymi wzmacniaczami z niższej i średniej półki.

Aktualnie słucham muzyki na DVD Onkyo DV-SP504E + AVR ONKYO TX-SR705 + MAGNAT QUANTUM 653. Gra to na około 20 m2.

Dźwięk w stereo mi odpowiada, jednak tylko przy wyższych poziomach głośności, tzn. czym bliżej poziomu referencyjnego wzmacniacza tym lepiej.

Chciałbym zamienić ten amplituner, lub dokupić wzmacniacz stereo i wykorzystać go jako końcówkę mocy dla frontów, po to żeby delektować się muzyką już przy cichym słuchaniu.

Zależy mi na ciepłym, miękkim brzmieniu.

Słucham głównie różnych odmian jazzu, R'n'B, uwielbiam damskie wokale, trochę rozck'a, reagge. Chodzi mi o wzmacniacz, który pozwoli mi słuchać godzinami mojej ulubionej muzyki. Bas musi być słyszalny i obecny, ale nie męczący.

Wymiana kolumn, nie wchodzi w grę, bo wiem, że maja potencjał. Odpowiada mi ich brzmienie. Na dobrze zrealizowanych CD, można się w nich zakochać słuchając nawet na tym sprzęcie, który aktualnie mam.

Bardzo proszę o poradę odnośnie zakupu wzmacniacza, powiedzmy do kwoty 600zł z rynku wtórnego. Będę wdzięczny za porady od osób, które słuchały danych wzmacniaczy, a nie tylko znają je z opinii głoszonych w necie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Chciałbym zamienić ten amplituner, lub dokupić wzmacniacz stereo i wykorzystać go jako końcówkę mocy dla frontów, po to żeby delektować się muzyką już przy cichym słuchaniu.

Zależy mi na ciepłym, miękkim brzmieniu.

Jak musisz zostaw amplituner do KD a do stereo kup wzmak. Miałem Onkyo DVD 504 + Ampli 505 do TV. W stereo grało to beznadziejnie.

Jak szukasz ocieplonego, niemęczącego brzmienia i uwielbiasz wokale to kup coś Arcama, bo tak właśnie gra.

Jak musisz zostaw amplituner do KD a do stereo kup wzmak. Miałem Onkyo DVD 504 + Ampli 505 do TV. W stereo grało to beznadziejnie.

505-tki słuchałem. Faktycznie gra to beznadziejnie, bez emocji i dynamiki, jednak 705 to już inna półka, różnica jest duża. Ale co z tego, jak dla mnie i tak za słabo :(

Witam, podepnę się do tego wątku, bo pasuje w temacie o który chcę zapytać?

Proszę o suggestive, jaki wzmacniacz słuchawkowy kupić do odsłuchu muzyki z iPod'a (Gen4, 64GB) do słuchawek HD600 i (pomocniczo) Aurvana Live?

Chciałbym przeznaczyć na to kwotę do 200 zł lub do 500 zł, jesli by się okazało, że w pierwszym przedziale nie ma nic dobrego.

Jest wiele możliwości.Polecam rozejrzeć się za jakimś dac-em lub t-ampem z wzmacniaczem słuchawkowym.

Tu kilka przykładów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, co doradzicie jak w temacie...Od razu zaznaczam ze jestem zielony w temacie Posiadam kolumny VOYAGER 200 i poki co musza one zostac, brak funduszy A ponadto graja calkiem przyzwoicie pod Pioneerem VSX 405 i z subem Jamo 210 Tyle tylko za ampli sie sypie i potrzeba cos nowego Zrodlo sygnalu to radio w ampiltunerze, dekoder cyfry+, filmy plus programy muzyczne, BD LG, ktory dostalem za free przy zakupie telewizora a z niego muzyka i jakies filmy Chcialbym sie zamknac w kwocie 1500 zl Myslalem o amlitunerze MARANTZ 5023, jak to sie zachwa z moimi voyagerami? Czy to nie przerost formy nad trescia?

Pozdrawiam

Sprzedaj voyagery i za uzyskane >2000 zł kup amplituner i kolumny. Wszystko co można kupić za 1500 zł będzie przerostem formy do reszty tego zestawu.

Witam,

Mam specyficzne pytanie dotyczące wzmacniacza, który zajmowałby jak najmniej miejsca. Zależy mi na tym, żeby był jak najpłytszy, albo jak najwęższy. Przy zachowaniu odpowiednich parametrów dźwiękowych. Oczywiście rzeczy typu pianocraft czy denon dm potrafię sobie znaleźć. Jednak to była by ostateczność. W gre wchodzi również sprzęt. Cena 1000-1200zł. Dodam, że miałem Denona pma-710ae i Yamahe ax-497.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez mastermil

Witam,

Mam specyficzne pytanie dotyczące wzmacniacza, który zajmowałby jak najmniej miejsca. Zależy mi na tym, żeby był jak najpłytszy, albo jak najwęższy. Przy zachowaniu odpowiednich parametrów dźwiękowych. Oczywiście rzeczy typu pianocraft czy denon dm potrafię sobie znaleźć. Jednak to była by ostateczność. W gre wchodzi również sprzęt. Cena 1000-1200zł. Dodam, że miałem Denona pma-710ae i Yamahe ax-497.

To może T-amp jak np:

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

i

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślałem o czymś pokroju cyrusa (pod względem wymiarów), a nie o takich śmiesznych zabawkach. Co ja miałbym takim czymś zasilić ...

Myślałem o czymś pokroju cyrusa (pod względem wymiarów), a nie o takich śmiesznych zabawkach. Co ja miałbym takim czymś zasilić ...

No to nie było tematu a z zasilaniem nawet dużych kolumn sobie radzą. Jeśli szukasz czegoś małego to może coś z Teac jak np:

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i mam pytanie , czy warto kupowac stary wzmacniacz czy amli -rozgladam sie za znanymi markami lecz ostatnio wpadly mi w oko luxman za 300zl wiem ze ta marka jeste dobra. Chcialem podlaczyc do niego gramofon sony i monitory denone . Czy poprostu kupic cos z technicsa lub Yamach , onkyo . Czy to w ogole ma sens ogladanie sie za czyms takim jak luxman stary . Chcialem w miare przyzwoicie posluchac muzyki lecz srodki mam male i ograniczone. Obecnie mam gramofon mini wieze denone z glosnikami i jestem zaskocziony brzmieniem czarnej płyty wiec pomyslalem o zmianie wzmacniacza i jakis monitorkow . Czy zabawa taka ma sens przy tak okrojonych funduszach .

Z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam Błażej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, mam zamiar kupić Altusy 110 na oryginalnych głośnikach. Przeznaczę na nie 350zł z przesyłką, praktycznie mam już wybrane. Teraz kolej na wzmacniacz, kompletnie się na tym nie znam, ogólnie zaczynam z sprzętem audio.

Znajomy oferuje mi wzmacniacz Technics SU-V500 (klasa A) za 200zł.

Po przeczytaniu wielu opinii coś mnie zniechęca. Wiele osób piszę na jego temat negatywnie.

Pytanie do was, jaki wzmacniacz do 200zł z przesyłką?

Jakiej firmy szukać, czym się kierować?

Ewentualnie jak spisało by się takie coś? SONY STR-GX315

Mam go w moim mieście za 200zł z pilotem.

z góry dzieki, pozdrawiam.

Poczytaj chociażby wątek Best i Worst buy to może jeszcze zmienisz zdanie... jest nadzieja. Chodzi mi o kolumny.

Wzmacniacz też można lepiej znaleźć.

Kolumn raczej nie zmienię gdyż nie mam na nie większego budżetu, będą to moje pierwsze kolumny więc na moje oko stykną. Chyba że znasz jakieś lepsze w tej cenie to możesz pokusić się o podanie modelu :)

Co do wzmacniacza tak jak pisałem, kompletnie się na tym nie znam. W temacie Best i Bad buy w większości wymienione są wzmacniacze z 5 półek wyżej, nie na moją kieszeń.

Na wzmacniacz jak już pisałem mogę przeznaczyć max. 200 zł z przesyłką.

Dlatego pytam was czy dostanę w tej cenie coś lepszego niż Technics SU-V500

Pozdrawiam.

Dlatego pytam was czy dostanę w tej cenie coś lepszego niż Technics SU-V500

Lepszego to znaczy jakiego? Co chcesz osiągnąć za sumę 200 złotych? zastanawiałeś się nad tym kiedyś? Jeżeli masz parcie na Altusy110 i dodatkowo dwie stówy to kupuj i nie wymagaj niczego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

witam,

jestem tu nowy chociaz zdazylem sie naczytac sporo tematów

generalnie chciałbym rozpocząć przygodę z audio

zacząłem od kupna kolumn pylon pearl front 20

jesli chodzi o wzmacniacz mam do wydania ok tysiąca złotych i nastawiam się na używki

zależy mi na słuchaniu radia wiec dobrze jakby to był amplituner

płyt cd nie zamierzam słuchac odtwarzał będę albo z laptopa albo tv super by było jakby było wejscie mp3 ale to nie priorytet aha na pewno bede go chciał podłączyć pod tv zeby czasem oebjrzec film

pokój ma 14m2 rodzak muzyki: hardcore-punk, ska

bardzo proszę o radę

czy CA azur 540r V2 moze byc dobrym rozwiazaniem na poczatek? wiem ze to kd ale jest zachwalany równiez za granie w stereo. czy wogole jakies kd zagra w tej cenie w stereo znośnie czy brac pod uwage tylko amplitunery stereo? a moze jakies combo typu miniwieza?

witam,

jestem tu nowy chociaz zdazylem sie naczytac sporo tematów

generalnie chciałbym rozpocząć przygodę z audio

zacząłem od kupna kolumn pylon pearl front 20

jesli chodzi o wzmacniacz mam do wydania ok tysiąca złotych i nastawiam się na używki

zależy mi na słuchaniu radia wiec dobrze jakby to był amplituner

płyt cd nie zamierzam słuchac odtwarzał będę albo z laptopa albo tv super by było jakby było wejscie mp3 ale to nie priorytet aha na pewno bede go chciał podłączyć pod tv zeby czasem oebjrzec film

pokój ma 14m2 rodzak muzyki: hardcore-punk, ska

bardzo proszę o radę

Polecam Ci w 100% Audiolaba 8000A. Moim skromnym zdaniem spisuje się rewelacyjnie z tymi skrzynkami. Możesz okazyjnie na allegro czasami złapać go poniżej 1k złotych.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• Pokaż nowe odpowiedzi