Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Na ebay jest taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale chyba to jest ten sam sprzedawca z alledrogo o którym pisał "sosnix12".

Na ebaju chodzi 150-200 e + dosatwa.

Ukryta Zawartość

rozumiem, czyli celować dalej w tego sony ? Harmany sobie odpuścić ?

Miałem kiedyś, w danych czasach Harmana PM635, niski model, ale gra zaskakująco dynamicznie, nie tworzy jakieś scen, podaje dźwięk bezpośrednio na twarz, taki dźwięk na "sterydach". Dałem za niego kilka lat temu chyba ze 150 zl.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

można zawsze kupić tego sony jak się nie spodoba można sprzedać,model cieszy się popularnością i szybko aukcje znikają

Z Sony polecam 555ES, 690 ES, 30ES, TA FB920R oraz wszystkie 7xxES i 8xxES.

Harman Kardon polecam HK 650, 670, 680, 6500, 6800.

Może wystarczy.

Podpowiecie coś kompletnemu laikowi? Mam bardzo skromne warunki lokalowe oraz finansowe, ale chcę zacząć słuchać muzyki jak cywilizowany człowiek.

Dostałem (!) głośniki Genius SP-HF1800A, i teraz chciałbym by zagrały na miarę swoich możliwości - co dokupić? Muzyki słucham z komputera, pliki flac przez foobar2000, zintegrowana karta dźwiękowa. Proszę o jakąś poradę na stworzenie rozsądnego "biurkowego" zestawu. Z góry dziękuję.

Przeciez to glosniki aktywne. Mozesz to podpiac prosto do kompa i sluchac muzyki. Jak chcesz wejsc na wyzszy pulap trzeba zaczynac od nowa. Czyli zakup nowych kolumn, wzmacniacza...

?👈

Ewentualnie inne typy w okolicach 400zł.

w tej cenie szukalbym zdecydowanie reloopa ha-210 lub kode kd-300 bo to identyczne wzmacniacze. mialem kiedys modyfikowanego reloopa, gdzie wystarczy tylko wymiana kondow, ominiecie balansu i wymiana potka na jakiegos blue alphsa i mamy wzmacniacz, ktory w tej cenie jest wg mnie nie do pokonania, a przewinelo sie u mnie troche budzetowych wzmacniaczy stereo. fantastyczne stereo z ogromnym zapasem mocy i bogactwem detali.

Witam,

zastanawiam sie nad zakupem kolumn Monitor Audio MR4 i chcialbym prosic o pomoc w doborze wzmacniacza do okolo 400zl. Slucham glownie klasyki z komputera i nie oczekuje fajerwerkow, tylko lepszego brzmienia niz miniwieza.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Witam

Potrzebuje małej porady, szukam wzmacniacza stero do 1000zł.

W tej chwili mam Hitach HA-007 który współpracuje z kolumnami Tonsil Maestro 180 oraz jako drugie Dali Concept 6.

Chiałbym go wymienić na coś z pod znaku Sony i seri ES. Konkretnie chodzi mi po głowie TA-F690ES.

Czy jest to dobry wybór ?

Muszę doprecyzować, wzmacniacz musi mieć pilot. I front musi być czarny, szukam czegoś starszego. Mam też amplitumer Yamahy RX-V740RDS, ale szukam czegoś o klasycznym wyglądzię, dobrze by było jakby wzmacniacz miał drewniane boczki. Co wam konkretnego przychodzi do głowy ? Poszukiwania ograniczam do rynku polskiego oraz niemieckiego. Ponieważ mogłbym sobie bez problemu załatwić transport z Niemiec.

Seria 700ES od Sony miała drewniane boczki. I Pioneer'y. Tyle że do tych kolumn to za droga elektronika.

Im by się przydało coś jaśniej grającego (Rotel) żeby je rozruszać ...

Jaka seria Pioneera? A Rotela jakiś konkretny model ?

proszę bardzo wybierz coś sobie, z drewnianymi boczkami :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zastanawiam się nad kupnem kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy moglibyście coś doradzić jaki wzmacniacz pod nie zakupić ewentualnie czy jakieś inne propozycje słucham rożnych rodzajów muzyki zależny mi na czystym klarownym dźwięku i efektownych zejściach basu pozdrawiam i czekam na jakies odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Wiesz te kolumny sa na serio bardzo efektywne...93dB to już nawet 10W wzmak diory nieźle pogoni. Ale na serio basior i efektowność to w Denon Yamaha Pioneer szukaj

moje typy Denon PMA720,920,1060,737,500V,700V,750,900V tu już by było imperium kontratakuje sąsiedzi by zgineli....i droższe denony PMA1055,1500r,1520,1560.

Yamahy AX570,970,590,890. Pioneery z seri 6xx.

zastanawiam się nad kupnem kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy moglibyście coś doradzić jaki wzmacniacz pod nie zakupić ewentualnie czy jakieś inne propozycje słucham rożnych rodzajów muzyki zależny mi na czystym klarownym dźwięku i efektownych zejściach basu pozdrawiam i czekam na jakies odpowiedzi

jak już sobie kupisz ten model to zrób jedną rzecz kup sobie jakieś podstawki pod kolumny mogą być z mdf/granitu ważne jest aby je odizolować od podłoża przez podstawki z kolcami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sosnix12

Witam.

Na początek mojej przygody ze stereo, chciałbym poskładać zestaw salonu 24m kw.

Muzyka: klubowa/rock

Budzet na całość 1000-1500 zł

Zaczynam od wzmacniacza. Poczytałem, pooglądałem i sporządziłem sobie wstępną listę wzmacniaczy, które były by w moim zasięgu. Im więcej zostanie, tym więcej na kolumny przeznaczę.

Czy z poniższej listy jest coś godnego uwagi? Ceny allegrowe. Nie brałem pod uwagę na razie stanu technicznego.

YAMAHA AX-550RS 320zł

YAMAHA AX-750 RS 500zł

ONKYO INTEGRA A-8650 350zł

ONKYO INTEGRA A-8780 450zł

DENON PMA-725 450zł

DENON PMA-880 500zł

DENON PMA-925 600zł

DENON PMA-980 500zł

DENON PMA-1060 ???

DENON PMA-1315R 550zł

Sony TA-F550ES ??

SONY TA-F570ES 500zł

Sony TA-F590ES 500zł

Sony TA-F590ES 650zł

Marantz PM-62 450

MARANTZ PM-68 690zł

Marantz PM-75 ??

MARANTZ PM-80mkII ??

PIONEER A-656 ??

PIONEER A-676 330zł

Z tych podanych

DENON PMA-1315R

SONY TA-F570ES

Marantz PM-75

MARANTZ PM-80mkII

Tylko wtedy kolumny musza byc dosc neutralne aby nie bylo jazgotu w rocku.

Pma-1315r i pma-80 to tak odmienne bieguny ze nie mam pojecia jak je mozna razem zestawiac?

Najbezpieczniejszy zakup to pm-68, ale nie za ta kwote.

Edytowane przez rafal735r

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi