Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm jeszcze jakieś godne uwagi?

A jak wypadają te ES w porównaniu do A-656?

Wagowo są podobne:-)

Zacznij od Rotela, Arcama, NAD-a, a skrócisz sobie drogę do dobrego dźwięku:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Budżet 600-700zł a wy wyjezdżacie z takimi klockami, za 600zł nie kupi nawet Alpha 5

To samo z Nadem, np C300 znajdzie w tej cenie ale akurat ten model jest wiele slabszy od TA-F550 i 570

Budżet 600-700zł a wy wyjezdżacie z takimi klockami, za 600zł nie kupi nawet Alpha 5

To samo z Nadem, np C300 znajdzie w tej cenie ale akurat ten model jest wiele slabszy od TA-F550 i 570

nie, nie kupi - pieprzenie

Przykład z brzegu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ile dac za tego Rotela

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez helimaniak

U Niemca te wzmacniacze są zazwyczaj droższe o około 500 złotych niż u nas. Nie warto.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Najlepiej z tą wersją Paradigmów zagra wspomniany Marantz PM80. Wzmacniaczy Rotela nie brałbym pod uwagę, szybko się zmęczysz takim dźwiękiem.

Najlepiej z tą wersją Paradigmów zagra wspomniany Marantz PM80. Wzmacniaczy Rotela nie brałbym pod uwagę, szybko się zmęczysz takim dźwiękiem.

Powtórzę więc raz jeszcze : Najlepiej z tą wersją Paradigmów zagra wspomniany Marantz PM80

Wiec biore marantza tylko pm 75 bo ma pilota !!!! Rotela wybijam sobie z glowy.

Dzieki za pomoc Pozdrawiam

Edytowane przez helimaniak

Witam,

Założylem temat aby poprosić Was o poradę w sprawie wzmacniacza który dobrze współpracowałby z kolumnami wg projektu Yoshi_80:

Ukryta Zawartość

Paczki grają w pokoju ~17m^2 muzykę wszelkiego rodzaju. Od elektroniki, przez rock, skończywszy na jazz'ie. Charakteryzują się miękkim basem, wyeksponowaną średnicą a wysokie z Vify chyba większość zna :)

Aktualnie napędza je Denon PMA-480R, który przy 8 ohmach dostarcza im 50W. Cudów nie ma ale w porównaniu do wcześniej testowanych Technicsów z niższej półki czy polskich wynalazków zrzeszenia Unitra, gra bardzo przyjemnie.

Jakiś czas temu, wpadł w moje ręce wiekowy amplituner Aiwa AX 7550 (okazyjna cena - 0,7l 40%-owego płynu), który zaskoczył mnie tym co robi w zakresie niskich tonów. Jak się później okazało, oddaje on 36W przy 4ohmach, jednak od tego miejsca rozpocząłem poszukiwania nowego napędu dla moich kolumn.

Tu pytanie do Was, co polecilibyście w miejsce Denona w cenie do 600 zł?

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak gra PMA-250SE ale jak mam być szczery to napiszę jasno - PMA-480R to całkowity SZMELC pod kątem dźwięku!

Edytowane przez Mayster_89

RA-980 grałby dobrze ale z tymi głośnikami lepiej spasuje się starszy Marantz.

Mnie też podobał się Rotel z Monitorami- dopóki nie posłuchałem ich w innej konfiguracji :)

Do tego ustawienia już nie wrócę.

Witam,

Szukam wzmacniacza w cenie do 600 zł, podłączony byłby do kolumn podłogowych Tawo 304 o mocy 150W.

Zestaw będzie grał w pokoju 30m2. Obecnie jestem nieszczęśliwym posiadaczem Technicsa SU-V500 ;-)

Muzyka to głównie rap, soul, trochę jazzu, trochę bluesa, bez elektroniki i rocka.

Po kilkugodzinnym studiowaniu forum wybrałem kilka modeli, którymi jestem zainteresowany:

DENON PMA-880R

DENON PMA-920

MARANTZ PM66 SE

PIONEER A-656 MKII Reference

YAMAHA AX-396

YAMAHA AX-497

BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE ODPOWIEDNIEGO SPRZĘTU.

Za 200zl kup cos co poprostu sie nie rozpada:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Dzięki za odpowiedź.

Niestety brak pilota jest dla mnie bardzo poważną wadą.

Marantza PM68 nie ma obecnie na allegro.

Masz może jakieś inne propozycje ?

Jeśli nie ma innej sensownej alternatywy to wezmę tego PMA-920, który wisi teraz na allegro za 550 zł

Co to za komunistyczne obliczenia. Mocy nigdy dosc, tak jak z autem. Od przybytku glowa nie boli. Wiecej mocy = wieksza kontrola, mniejsze znieksztalcenia itp.

?👈

Witam,

Szukam wzmacniacza w cenie do 600 zł, podłączony byłby do kolumn podłogowych Tawo 304 o mocy 150W.

Zestaw będzie grał w pokoju 30m2. Obecnie jestem nieszczęśliwym posiadaczem Technicsa SU-V500 ;-)

Muzyka to głównie rap, soul, trochę jazzu, trochę bluesa, bez elektroniki i rocka.

Po kilkugodzinnym studiowaniu forum wybrałem kilka modeli, którymi jestem zainteresowany:

DENON PMA-880R

DENON PMA-920

MARANTZ PM66 SE

PIONEER A-656 MKII Reference

YAMAHA AX-396

YAMAHA AX-497

BARDZO PROSZĘ O POMOC W WYBORZE ODPOWIEDNIEGO SPRZĘTU.

Sorry, ale stareński NAD 3020 z roku 1983 złoi tym wzmacniaczom dupsko aż miło, a kosztuje dwa razy mniej, niestety nie ma pilota:)

Sorry

Nie ma za co ;)

Rozumiem, że ten NAD byłby według Ciebie lepszy, jednak chciałbym mimo wszystko kupić trochę nowszą konstrukcję, mógłbyś polecić coś sensownego ? :)

Przy okazji zapytam o jeszcze jedną rzecz, wzmacniacz będzie na razie podłączony do laptopa, w takim wypadku musiałbym chyba kupić DAC ?

FiiO D3 byłby ok ?

Moja wiedza w temacie audio jest praktycznie zerowa, więc proszę o pomoc i wyrozumiałość :)

Rotel Ra-930 - też bez pilota, a na DAC-ach się nie znam:)

Co to za komunistyczne obliczenia. Mocy nigdy dosc, tak jak z autem. Od przybytku glowa nie boli. Wiecej mocy = wieksza kontrola, mniejsze znieksztalcenia itp.

Niby tak, ale jest ryzyko, że spale kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi