Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jaki niedrogi wzmacniacz używany nabyć aby dało sie go podpiąć pod cedeka marantz 6003 i dawał się on obsługiwać pilotem cedeka?

Witaj,

polecam wzmacniacz NAD C316BEE, idealnie sprawdzi się w połączeniu z Tannoy Mercury m2.5 i muzyką rockową.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam jestem tu nowy na forum mianowicie posiadam od niedawna kolumny telefunken tl-80 które są spięte ze wzmacniaczem ha-860 tej samej firmy nie mniej jednak wydaje mi się to troche profanacja dla tych kolumn... Co bylibyście wstanie mi poleci by ładnie to grało do jazzu. pozdrawiam Wojciech

Gość rydz

(Konto usunięte)

Witam,

poszukuję taniego wzmacniacza do kolumn Elac ELR 9050. Muzykę puszczam głównie z komputera, ale też gramofonu Dual 731Q, dlatego chciałbym, żeby wzmak miał wejście phono. Chodzi o prosty, używany sprzęt, dostępny na allegro.

Rotel.

http://allegro.pl/rotel-920ax-940rx-rx-940ax-wawa-i3051154629.html

Dziękuje za odpowiedź, nie wiem czy nie wolałbym zakupić jakiegoś używanego sprzętu w celu osiągnięcia lepszego stosunku jakość cena.

Rotel : 930, 931, 970, 971

Dodałbym jeszcze 820A,ewentualnie Luxman też będzie dobry np:LV113

Edytowane przez frost1971

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Właśnie przeglądam te Rotele, troszkę ponad budżet sąale mogę dozbierać :) a co sądzicie o tańszych konstrukcjach pokroju np. Denon PMA-360, jest to w ogóle warte uwagi na początek do M3 czy nie warto sobie głowy zawracać ?

Witam wszystkich!

Mam prośbę o propozycjewzmacniacza, który:

wypełni maksymalnie średnicę moich kolumn AE Evo One, doda jej masy, ciepła... i przy okazji nie położy koca, przynajmniej bardzo grubego...

Budżet: około 1000 PLN.

Pokój: 18 m2.

Byłoby świetnie, gdyby mógł napędzić w przyszłości lepsze monitory, z większymi niskośredniotonowcami.

Obecnie reszta sprzętu to: Yamaha cdx 396 i wzm. Denon 495.

Jeżeli ktoś miałby coś ciekawego do sprzedania, to chętnie zaproszę do siebie (Warszawa) lub wproszę się...

Jeżeli transakcja nie wypali, to przynajmniej posłuchamy wspólnie, coś zjemy, wypijemy...

Dziękuję z góry za Wasze sugestie.

Witam mam dwie kolumny firmy Unitra Tonsil ZG ( c ) 60w 8ohm 60-8-570

Chcialbym zebyscie mi doradzili jaki bym musial kupic wzmacniacz zeby je podłaczyc do laptopa

Niżej zdjecia pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-48935-0-33632300-1361819564_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam zwracam się z prośba o pomoc wyborze wzmacniacza do kolumn tonsil zeus (diy) ,a mianowicie nie mam za dużo pieniędzy na dobry wzmacniacz , czy końcówkę mocy , w oko wpadł mi wzmacniacz denon - pma 700v , końcówka mocy dap audio 500 , sharp 8800 ( niestety będzie palił końcówki nie obsługuje 4ohm , jak myślicie co bedzie najlepszym rozwiązaniem , na wzmacniacz mam 450zl , bardzo proszę o pomoc!:)

Witam ponawiam pytanie polecacie jakiś wzmacniacz do kolumn które posiadam by było klimatycznie do jazzu pokój około 20metrów

Witam wszystkich!

Mam prośbę o propozycjewzmacniacza, który:

wypełni maksymalnie średnicę moich kolumn AE Evo One, doda jej masy, ciepła... i przy okazji nie położy koca, przynajmniej bardzo grubego...

Budżet: około 1000 PLN.

Pokój: 18 m2.

Byłoby świetnie, gdyby mógł napędzić w przyszłości lepsze monitory, z większymi niskośredniotonowcami.

Obecnie reszta sprzętu to: Yamaha cdx 396 i wzm. Denon 495.

Jeżeli ktoś miałby coś ciekawego do sprzedania, to chętnie zaproszę do siebie (Warszawa) lub wproszę się...

Jeżeli transakcja nie wypali, to przynajmniej posłuchamy wspólnie, coś zjemy, wypijemy...

Dziękuję z góry za Wasze sugestie.

Takie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Arcam Alpha 6, Luxman l- 410/430

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Przem77

Z moich typów

Arcam - lekko faworyzuje średnice i podaje ją zwykle dość blisko. Ładne barwy i nasycenie. Z serii alpha lub diva - im wyżej tym lepiej. Najwięcej da w średnicy.

NAD - lekko ocieplony, muzykalny z ładną barwą - mniej klimatu niż arcam, ale więcej dynamiki

Musical Fidelity - starsze modele - barwa, przestrzeń, muzykalność, wokale, ale z kolei mniej dynamiki niż arcam

To oczywiście ogólne wytyczne i modele różnią się między sobą.

Justas i smog - dzięki.

Ten Jungson wygląda obiecująco ale obawiam, się, że będzie za drogo.

O Creeku przeczytałem, że jest bardziej neutralny niż ciepły (?)

Jeżeli chodzi o NADy, to które byłyby sensowne? Niektóre podobno są nawet jasnawe...

A MF chętnie bym spróbował E 100 tylko, że na razie nie widać ale jest E1, to pewnie nizszy model. Warto go rozważyć ?

Zgadzam się. Mój przyjaciel go ma od lat, i dla mnie creek to bardzo duża kultura grania i spokój. Ale nie jest to bardzo wciągający i emocjonujący dźwięk.

NAD konkretny model musi doradzić ci ktoś, kto w nich siedzi lepiej.

Witam

Poszukuje wzmacniacza, niekoniecznie nowego, między MA BX5 a Rotela RCD971. CD i kolumny nie podlegają wymianie. obecnie korzystam z Harman Kardon HK3490 jednak dźwięk nie zadowala, jest jakby za miękki, rockowe utwory brzmią zupełnie bez pazura. Muzyka jaką preferuję to w większości Rock, Ostry Rock i Mega Ostry Rock ;-)

Edytowane przez misiomor
połączenie tematów + formatowanie

Justas i smog - dzięki.

Jeżeli chodzi o NADy, to które byłyby sensowne? Niektóre podobno są nawet jasnawe...

A MF chętnie bym spróbował E 100 tylko, że na razie nie widać ale jest E1, to pewnie nizszy model. Warto go rozważyć ?

E100 jest świetny, ale nie kupisz go te pieniądze :-)

O E1 zapomnij - nic ciekawego. Tzn. na pewno ociepli. Ale kosztem wycięcia dużej części informacji.

Panowie, ostatnio natknalem sie na temat wzmacniaczy lampowych mejd in czajna i z tego co wyczytalem sa bardzo chwalone.

Pytanie: co jest bardziej trafnym zakupem do 2k? Chinski lampowiec czy tranzystor?

Tylko i wyłącznie tranzystor. Lampy od 5 tys. w górę. Poniżej niet :) Jeśli chodzi o nowe oczywiście...

Edytowane przez lenczus

witam

Chcialbym zapytac osluchanych w uzywanych sprzetach forumowiczow jaki wzmacniacz najlepiej brzmialby oraz byl by rozsadnym kompromisem ceny do mozliwosci z eltax liberty 5+ (seria z czarnymi membranami)

muzyka to disco, funk, troche hip hopu

pokoj ok 20 m2

kwota do wydania 500zl (+/-200zl)

zrodlem bedzie komputer a docelowo odtwarzacz cd ktory bede dobieral pozniej

wstepnie rozwazalem cos z nowszych konstrukcji np rotel 01 czy tez onkyo 9511, zeby nie wtopic z 30stoletnia konkstrukcja o nieznanej historii

Justas i smog - dzięki.

ja zakupiłem NAD c320 w idealnym stanie

oczywiscie bez zadnych modyfikacji i naprawde trudno mi taka opcje polecic

amplituner do KD yamahy gra lepiej w stereo

dzwiek byl zapiaszczony i doslownie przykuty do glosnika

kazdy kanal gral swoje i po swojemu oraz dla siebie nie mowiac o buczacym trafie

ale ze wzgledu na przyzwoity projekt i dostep latwo go usprawnic

swojego poprawialem rok z hakiem w kazdy weekend

czy warto? na czesci wydalem ze 2 razy tyle co na wzmak nie liczac czasu

a jak to teraz gra-powiem tyle ze lepszego dzwieku nie mialem okazji slyszec

moge tylko powiedziec ze jest bardzo przezroczysty dla nagran jesli tak to moizna ujac

mp3 brzmia fatalnie

cd znakomicie w wiekszosci

a hi res zrywaja czapke z glowy

Tylko i wyłącznie tranzystor. Lampy od 5 tys. w górę. Poniżej niet :) Jeśli chodzi o nowe oczywiście...

Podobno taki chinol z wymienionymi lampami brzmi jak spzrety za 10k... wiec jak tu byc madrym :)

Ktos jeszcze podzieli sie zdaniem/doswiadczeniem?

Witam co sądzicie o tych kolumnach MAGNAT ALL-RIBBON 4 do rocka i mocniejszego grania dla mniej wybrednego gracza i jaki wzmacniacz by był je wstanie napędzi który by nie był ekstremalnie drogi macie jakieś propozycję bo jestem w potrzebie bo mnie siostra nęka z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi,

Tanie tranzystory z wymienionymi bebechami też tak podobno brzmią :) Ale jeśli chodzi o modyfikacje to nie uważam tego za dobre.

Ponowie pytanie czy wg. bardziej osłuchanych kolegów i oczywiście koleżanek, najsłabszym ogniwem w zestawie:

Rotel RCD971

Karman HK 3490

Monitor Audio BX5

są głośniki. Ja do tej pory sądziłem, że powodem braku pazura w brzmieniu jest Harman. Prosze o podpowiedź

• Pokaż nowe odpowiedzi