Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Ale max za dwa miesiące będę zmienial kolumny co będzie najlepiej grało z ta yamahą?

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2

to Panie rydz możesz coś doradzić co wybrać?

na wzmacniacz masz 1000, kolumny podłogowe kody 707 ale tez je będę zmieniał

Za 500 od plumkania do rocka naradzie kody 702

na wzmacniacz masz 1000, kolumny podłogowe kody 707 ale tez je będę zmieniał

To w końcu jakie masz te kolumny?

co sądzicie o Rotel 971 i Rotel RA-920 AX i ewentualnej współpracy z Eltax Liberty 5+

A która serie masz tych eltax-ów ?

Pozdrawiam

Tomasz

Temat Eltaxów zamknięty. Kupiłem kolumny Gale 5 (2x 120w 6ohm). I teraz poszukuje wzmacniacza, który ładnie je wysteruje i odzwierciedla cięższą muzykę. Będzie to prawdopodobnie Rotel 971 MK II. Ale oczywiście proszę o inne propozycje.

Edytowane przez 16thFalcon

Witam jaki wzmak do Moinitor Audio MR4? Mam do wyboru NAD 316 bee, Denon PMA 520AE i yamaha AS-300.Pewnie wszyscy polecicie Nada? pokój 15 m2

Mam kody av706 też je wymienię ale za jakiś czas.

Na wzmaka mam 1000 zależy mi na ciepłym graniu ale panowaniem i kontrolą nad basen .

Dziękuję że odpisales

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2

Niestety mam max 600zł na wzmacniacz. Wszystkie powyżej odpadają chociaż wiem, że grają znacznie lepiej. Może kiedyś, jak będę przy kasie :)

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.

Mam na imię Marta i mam nadzieję znaleźć tutaj pomoc w wyborze wzmacniacza, który ma być prezentem dla mojego narzeczonego :)

Co do głośników, to będą kupowane po wzmacniaczu (możliwe, że jeszcze ktoś dołoży się do prezentu, wtedy znowu zgłoszę się tutaj).

Pokój około 18m2, muzyka bardzo różna, ale z przewagą spokojniejszej, nie musi być bardzo głośno, raczej chodzi o czerpanie przyjemności z słuchania, a nie robienie głośnych imprez ;) Źródłem na początku będzie, tuner telewizyjny, komputer lub ps3 (później pewnie jakiś odtwarzacz).

Budżet to jakieś 600-800zł. Z tego co zdążyłam wyczytać na forum, w grę wchodzi sprzęt używany.

Po przeczytaniu tego tematu (swoją drogą spora lektura) i zerknięciu na serwis aukcyjny myślałam o czymś firmy Marantz (68, 7000, 72) lub Denon (860, 1060), ale jestem otwarta również na inne propozycje, bo jest to dla mnie temat zupełnie nowy i dziewiczy ;)

Witam Składam swój pierwszy zestaw stereo, jestem już po zakupie kolumn Q-ACOUSTIC 1050i. Szukam wzmacniacza który będzie dobrze współgrał z Q-AC. budżet bardzo skromny 600zl(nie licząc przesyłki) Proponowano mi CAMBRIDGE AUDIO A5/A500 i NAD C320/BEE

Czy są z innych firm wzmacniacze które będą się lubić z Q-AC w tym skromnym budżecie ?

Słucham Rock,progrock,jak i progmetal.

Witam zamierzam kupić Amplituner stereo. Wybór padł na Harman/Kardon hk 32/70 rds, 3370 lub 3470, cena 500-550. Proszę bardzo o pomoc ponieważ zależy mi na czasie.

Pozdrawiam

Posiadam głośniki Heco Interior 120. Pokój ma 12 m2. Słucham muzyki akustycznej oraz soft rocka. Chciałbym dobrać do głośników, używany wzmacniacz w cenie do 350 zł. Co wybrać?

Kup na ebay wzmacniacz klasy T,D z Chin np.SMSL i będziesz zadowolony,do tego jeszcze jakiegoś daca np. na tenorze i powinno hulać jak ta lala.

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.

Mam na imię Marta i mam nadzieję znaleźć tutaj pomoc w wyborze wzmacniacza, który ma być prezentem dla mojego narzeczonego :)

Co do głośników, to będą kupowane po wzmacniaczu (możliwe, że jeszcze ktoś dołoży się do prezentu, wtedy znowu zgłoszę się tutaj).

Pokój około 18m2, muzyka bardzo różna, ale z przewagą spokojniejszej, nie musi być bardzo głośno, raczej chodzi o czerpanie przyjemności z słuchania, a nie robienie głośnych imprez ;) Źródłem na początku będzie, tuner telewizyjny, komputer lub ps3 (później pewnie jakiś odtwarzacz).

Budżet to jakieś 600-800zł. Z tego co zdążyłam wyczytać na forum, w grę wchodzi sprzęt używany.

Po przeczytaniu tego tematu (swoją drogą spora lektura) i zerknięciu na serwis aukcyjny myślałam o czymś firmy Marantz (68, 7000, 72) lub Denon (860, 1060), ale jestem otwarta również na inne propozycje, bo jest to dla mnie temat zupełnie nowy i dziewiczy ;)

Dołóż "troszkę" i kup mu Arcama 9. Będzie bardzo zadowolony. To uniwersalny wzmacniacz do większości rodzajów muzyki. Z odpowiednimi głośnikami potrafi stworzyć przyjemny duet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez hymek33

Poszukuję taniego używanego wzmacniacza do kolumn jbl es 20 , do 300 zł muzyka pop, elektronika ?

za 300 jak chcesz dobry to vintage ale musisz wiedzieć który i mieć toszke szczęścia aby kupić sprawny pełnowartościowy sprzęcik każdy inny wynalazek nowszy za 300 to syf

Oczywiscie w gre wchodzi tylko i wylacznie używka , moze byc nawet do tych 350, slyszalem ze jbl dobrze zgrywaja sie z harmanami?

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Oczywiscie w gre wchodzi tylko i wylacznie używka , moze byc nawet do tych 350, slyszalem ze jbl dobrze zgrywaja sie z harmanami? <br />

Co by nie wybrać za 350 zł będzie grało podobnie / jedynie coś tam lekko inaczej.

Wyszukałem i wybrałem wzmacniacz który zamieściłem w linku kierując się jedynie raczej pewnym sprzedającym , sam nabyłem od tej osoby trzy urządzenia audio , w tym jeden CD ,wszystkie były w idealnym stanie technicznym.

Poniżej link do Harmana.

http://allegro.pl/harman-kardon-hk6100-ladny-stan-i3616926127.html

To "troszkę" to jednak za dużo jak na mój budżet, ale dzięki za propozycję.

Ja jestem zwolennikiem Arcamów. Tych leciwych i obecnych,choć nie wszystkich modeli. Stare Alphy,tj Arcam Alpha One,7,8 są również ciekawą propozycją,mimo,że troszkę wiekowe.Cena,jakie osiągają na rynku wtórnym są różne. Ale oscylują wokół Twojego maksimum. Niedawno był ich wysyp na allegro. Dziś widzę tylko jeden egzemplarz. Ja podpowiadam jednak Arcama z tych modeli,które podałem. Szczególnie Alpha One. 7 i 8 są troszkę jaśniej brzmiącymi modelami z odrobinę większą mocą.Wszystkie te wzmacniacze cechuje przede wszystkim dobra średnica i sprężysty bas. Ale może w tej cenie koledzy zasugerowaliby coś ciekawszego.

Co by nie wybrać za 350 zł będzie grało podobnie / jedynie coś tam lekko inaczej.

Wyszukałem i wybrałem wzmacniacz który zamieściłem w linku kierując się jedynie raczej pewnym sprzedającym , sam nabyłem od tej osoby trzy urządzenia audio , w tym jeden CD ,wszystkie były w idealnym stanie technicznym.

Poniżej link do Harmana.

Ukryta Zawartość

sorry Rydzu, ale ten harman to najniższy model i gra strasznie słabo

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />sorry Rydzu, ale ten harman to najniższy model i gra strasznie słabo <br />

Jarex! wiesz , to jest tak ,wystarczy przeczytać na forum np opinie "discomaniaka" że ten Harman gra żle ,że gra zbyt ciemno itd.

Ale można też doczytać na portalach zagranicznych że wzmacniacz jest okey.

Poza tym nie widzę sensu / potrzeby by pod malutkie monitorki których przeznaczeniem jest plumkać jako tylne w systemach kina domowego podłączyć mocny / lepszy ? wzmacniacz.

Pozdrawiam.

Edytowane przez rydz

Poniżej link do Harmana.

Ukryta Zawartość

Ten Harman to porażka. Po serii PM6xx Harman zszedł totalnie na psy wypuszczając znacznie gorszą serię HK6xxx.

Ja mam PM660 i PM665 (pewnie że oba są do sprzedania) i oba są znacznie lepsze od HK6500 (którego niedawno sprzedałem) którego z kolei od HK6100 i tak dzieli przepaść.

Reasumując - wyższe modele Harman Kardona faktycznie można polecić z czystym sumieniem - szczególnie w trybie direct lub jako końcówki mocy. PM660 w trybie direct nie ma torze ani jednego kondensatora. Solidna konstrukcja dual mono, zrobiony bez oszczędności i wyraźnie lepiej niż późniejsze budżetowe wzmaki serii HK.

Po co kupować Harmana 6100 skoro niemal każdy, i to dużo tańszy wzmacniacz jest od niego lepszy ? Mam np. wzmacniacz Telefunken HA-870 (cena allegrowa ok 130zł) i według mnie jest lepszy od tego Harmana, no tak - front panel po niemiecku i ta nazwa marki nie tak prestiżowa .... ale gra lepiej! Więc skoro ma tylko plumkać to po co się zastanawiać jaki wzmacniacz - proponuje kupić najtańszy.

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Napisałem w post nr 5283 dlaczego wybrałem ten wzmacniacz , sprzedający jest raczej pewniak .

Reszta i tak nie ma znaczenia , bo monitorki ES-20 wiadomo gdzie powinny grać :-)

Panowie czegoś nie kumają ?

Edytowane przez rydz
  • Pokaż nowe odpowiedzi