Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

aktualnie posiadam Canton Fonum 251 DC oraz Quadral Quintas QLX155, które grają z Technics'em SU-V5 podłączonym do Emu 0202.

Pytanie do Was czy jest sens zmiany tego Technics'a na coś innego do kwoty ok. 400 zł?

Muzyka której słucham jest strasznie różna ale głównie to rap, reggae, raggajungle, trip hop, downtempo, ambient itp.

Nie ma sensu - cały system jest na tyle słaby że wymiana jednego elementu nic nie zmieni.

Panowie co z używek do TANNOY MERCURY M3 ?

Arcam Alpha 8, Denon PMA-980, Sony TA-FB940QS, Harman Kardon 6500, Onkyo 9711, Sony TA-F 690ES.

witajcie w Nowym Roku, czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się ze wzmacniaczem Pioneer A-300X ? Zastanawia mnie,czy jest to brzmieniowo to samo co słynny A-400X, tyle,że o mniejszej mocy ( chyba) i brakiem w sumie nieistotnego niuansu jak wybór wkładki gramofonu mc/mm - i tak zdecydowana większość gramofonów jest mm,mc to nisza.Jeśli ktoś z Was miał okazję porównać oba wzmacniacze, będę wdzięczny za opinię.

Poszukuję wzmacniacza do 500 zł do Tannoy M2.

Pomieszczenie ok.11-12m2.

Nie lubię grania bardzo konturowego, raczej dynamiczne, przestrzenne, nie może grać jak z cały czas włączonym Loudnes, choć to też przydatne czasem.

Muzyka: Depeche Mode, Pink Floyd, Dire Straits, itp.

W innym temacie polecono mi Sony 570ES lub Yamahę A-700.

Przesiadam się z Yamahy A-520.

Edytowane przez maniek21

Czy ktoś z forumowiczów mia doczynienia z Pioneerem A300x ,wiem ze 400 była oceniana entuzjastycznie.

Natomiast niec nie znalazłem na temat tego modelu.

Edytowane przez Saxophonic

Skoro nic nie znalazłeś to znaczy, że szału nie ma :-)

400-tka to udany model.

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam,

Panowie poszukuję używki najlepiej do 1200. Trochę poczytałem I myślałem o Marantz pm-66se, pm-68, pm-7000, pm-8000, pma 1500r, Yamaha ax900, a1020, ax720, Sony TA-F730es, Pioneer A-777.

Czy któryś z w/w zasługuje na szczególną uwagę? Czy może polecacie co innego.

Pozdrawiam

Panowie poszukuję używki najlepiej do 1200. Trochę poczytałem I myślałem o Marantz pm-66se, pm-68, pm-7000, pm-8000, pma 1500r, Yamaha ax900, a1020, ax720, Sony TA-F730es, Pioneer A-777.

A znajdzie się jeszcze jakiś niegrzebany i na chodzie? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

ceny Yamahy ax900 przyprawiają mnie o zawrót głowy 1100-1500 zł I tylko dwie aukcje na alledrogo. ax-1020 jedna w opcji kup teraz w cenie nie akceptowalnej, druga licytacja zaczyna sie od 550 zł, to już lepiej znacznie.

Marant pm-8000 jest po 1039 I 1350. Wolałbym jednak 1200 nie przekraczać.

Reasumując: Marantz pm8000 lub Yamahy ax900 lub a1020, badz Sony ta-f730s. Teraz tylko znalezc jakis wzglednie niezajechany egxzemplarz. Ktos obeznany moglby rzucic okiem na allegro I zobaczyc czy ktos z tych modeli jest tam w stanie akceptowalnym do kupienia? Bo wiem, ze ceny sa delikatnie zawyzone. Bede zobowiazany za pomoc.

Pm-66se do 1200zl? :-)

Po sztuce na kanał;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Swoje uwagi zostawcie dla siebie, ew. coś doradźcie, a nie pierdzielicie bez sensu.

killer zachowuj się. Co jeszcze mamy za ciebie zrobić? Może kupić i pożyczyć?

Podejmij męską decyzję, a nie czekaj aby prowadzić cie za rączkę. Wzmacniacz to nie wszystko, nie przypominam sobie abyś pisał jakie masz kolumny, jaką słuchasz muzykę, co w audio cenisz najbardziej, jaki masz pokój na odsłuch i takie tam pierdoły. Kupić wzmak to najmniejszy problem.

Chyba po dwie. :)

to już się robi quadro, a to nie jest ostatnio w modzie:-)

ceny Yamahy ax900 przyprawiają mnie o zawrót głowy 1100-1500 zł I tylko dwie aukcje na alledrogo. ax-1020 jedna w opcji kup teraz w cenie nie akceptowalnej, druga licytacja zaczyna sie od 550 zł, to już lepiej znacznie.

Marant pm-8000 jest po 1039 I 1350. Wolałbym jednak 1200 nie przekraczać.

Reasumując: Marantz pm8000 lub Yamahy ax900 lub a1020, badz Sony ta-f730s. Teraz tylko znalezc jakis wzglednie niezajechany egxzemplarz. Ktos obeznany moglby rzucic okiem na allegro I zobaczyc czy ktos z tych modeli jest tam w stanie akceptowalnym do kupienia? Bo wiem, ze ceny sa delikatnie zawyzone. Bede zobowiazany za pomoc.

Ciekawa propozycja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Ja natomiast bym się trzymał z daleka od PMA-1500AE, po kilku tygodniach słuchania, mnie i moje płyty najnormalniej w świecie zamordował.

Napisano 17.01.2015 - 13:44

Wyświetl postUżytkownik Dimension dnia 16.01.2015 - 22:26 napisał

Ciekawa propozycja

Ukryta Zawartość

Z jakze rownie ciekawa historia

Dokładnie historia jest najciekawsza co tam było robione :)

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Na wstępie Witam Wszystkich.:-))

Podczytuję trochę forum i znalazłem tu dużo ciekawych informacji. Obecnie zaczynam kompletować zestaw do słuchania.

Słucham wiele muzyki klasycznej, ale nie są mi obce inne brzmienia.Na początek pomyślałem o kupnie wzmacniacza i zaczynam poszukiwania. Planuję bez pośpiechu, ale jeżeli trafi się okazja, możliwe że skorzystam. Pomieszczenie do nagłośnienia docelowo ok 25-30 m2 , kolumny mam ochotę zrobić sam ( teraz korzystam ze starych Diory 60/100 W ) Czy Szanowne forum mogło by być pomocne w wyborze wzmacniacza.

Pozdrawiam

indiana line Note 550 czy Wharfedale Diamond 10.6 do denona pma-720AE?

Dzięki za szybką odpowiedź.:-)

Szukam czegoś z lat 80, 90 ze starego dobrego okresu.:-) Będzie obsługiwał gramofon i cd najczęściej, tuner też czasami. Nie jest najistotniejszy wygląd, ale to co jest w środku. Na razie gramofon CEC i CD Philips obsługuje amplituner Telefunken, ale powoli chcę stworzyć sobie "kącik do wypoczynku przy muzyce".:-) więc też będą uzupełniane powyższe sprzęty.

Dzięki za szybką odpowiedź.:-)

Szukam czegoś z lat 80, 90 ze starego dobrego okresu.:-) Będzie obsługiwał gramofon i cd najczęściej, tuner też czasami. Nie jest najistotniejszy wygląd, ale to co jest w środku. Na razie gramofon CEC i CD Philips obsługuje amplituner Telefunken, ale powoli chcę stworzyć sobie "kącik do wypoczynku przy muzyce".:-) więc też będą uzupełniane powyższe sprzęty.

On chyba się pytał, a nie odpowiadał :)

• Pokaż nowe odpowiedzi