Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

no pewnie tak ,wiadomo czym lepsze kolumny tym lepiej to zagra , chociaz uwazam ushery s520 za bardzo dobre kolumny napewno lepsze np niz kef iq30 w tej cenie .

ps .dzieki sitek za pochwale , i pozdrawiam cie serdecznie !!!1

Dobrze zwróciłeś uwagę, że nie koniecznie droższy sprzęt oznacza obiektywnie lepszą jakość. Dlatego ten świat audio jest tak zwariowany :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

WITAM.OSTANIO MIALEM OKAZJE POSLUCHAC DOSC SPORO SPRZETU DO 1000 ZL , A SA TO MUSICAL FIDELITY A1(700ZL), MARATNZ PM80MK2SE (800ZL),KTORY W ODROZNIENIU OD ZWYKLEGO PM80 MA BIWIRING , SONY 606ES(650ZL), TRIPATH TP21 (250ZL)I NADA C320(500) ( A DO TEGO PARE CEDEKOW TAKICH JAK ARCAM ALPHA 7(400 ZL) , DENONA DCD 960(120ZL) , DENONA 1015(300ZL),MARANTZA CD52MK2,MARANTZA CD53 (OKOLO 200ZL) I CHCIALEM POWIEDZIEC , ZE MARANTZ PM80 JEST TO BARDZO DOBRY WZMACNIACZ ,KTORY GRA BARDZO CZYSTO ,MA DOBRE NASYCENIE DZWIEKOW , SUPER PRZESTRZEN ALE SLABA DYNAMIKE PRZEZ CO MUZYKA OSTRZEJSZA BARDZO SIE ROZPLYWA DLATEGO DO 1000 ZL UWAZAM TEN WZMACNIACZ ZA BARDZO DOBRY ALE TYLKO DO MUZYKI SPOKOJNEJ , ZA TO SONY ES JEST DUZO DYNAMICZNIEJSZE ALE MA GORSZA PRZESTRZEN ,ALE ZA TO LEPSZA SEPARACJE ,DYNAMIKE, NEUTRALNOSC NIE PODBARWIA ANI NIE ZAMULA I TEZ DO 1000 ZL POLECAM SONY es ,KTORY JEST BARDZIEJ uniwersalny od mf i marantza pm80.wzmacniacz nad c320 nadaje sie na smietnik ,poniewaz gra mocnym bassem , srednica zamulona malo przejrzysta ,przestrzen slabo oddana , wysokie tony malo dzwieczne a stereo bardzo marne .NADA w ogole nie polecam bo duzo lepiej wypada tripath , ktory gra taka sama barwa jak sony es , tez jest precyzyjny dynamiczny czysty neutralny dzwiek ma otwarty i nie zamulony , ale jezeli ktos ma wiecej kasy lepiej kupic sony bo jest do tego mocniejszy i jeszcze ciut dynamiczniejszy .

Jezeli chodzi i cedeki to powiem tak za cene do 150 polecam 2 cedeki denona 960 , ktory jest lepszy niz marantz cd52mk2 .denon ma lepsza gore ,lepsza przejrzystosc przestrzen dynamike , marantz gra tez dobrze , ale niestety jest gorszym wyborem poniewaz jest drozszy a jednak gorszy od trzy cyfrowego denona ,ale jezeli ktos ma juz okolo 250-300 zl super wyborem jest denon dcd 1015 ten cedek juz gra bardzo poprawnie ,od 2 wymienionych wyzej 1015 jest lepszy pod kazdym wzgledem przestrzen 3x lepsza ,czystosc 3x lepsza ,separacja ,szczegoly koloryt dzwieku jak i sama jakosc na duzo wyzszym poziomie dlatego polecam dolozyc i kupic 1015 naprawde bdb cedek i kto wie czy to nie jest najlepszy cedek do 300 zl .KATEGORYCZNIE ODRADZAM KUPNA ARCAMA ALFA 7 BO GRA NA POZIMIE CEDEKOW ZA 150 ZL CZYLI DENONA 960 ALBO MARANTZA CD52 A KOSZTUJE 350-400 ZL

W SKROCIE NAPISZE MOJA OBIEKTYWNA KLASYFIKACJE WZMACNIACZY DO 1000 ZL :

NR 1 . SONY SERIA ES

NR 2 . TRIPATH I MARANTZ PM80 , DLATEGO SKLASYFIKOWALEM JE RAZEM BO OBA WZMACNIACZE MAJA BRAKI A GRAJA MIMO TO BARDZO DOBRZE .(CHCIALEM DODAC ZE JEZELI KTOS SLUCHA WOLNEJ MUZYKI WTEDY SMIALO MOZNA MARANTZA PM80 SKLASYFIKOWAC NA 1 MIEJSCU )

NR 3 MUSICAL FIDELITY , KTORY GRA GORZEJ NIZ MARANTZ PM80 I TEZ JEST MALO UNIWERSALNYM WZMACNIACZEM BO NADAJE SIE RACZEJ DO MALYCH I WOLNYCH SKLADOW MUZYCZNYCH , GRA CIEPLO TROCHE ZAMULA .

NR 4 . PIONEER 757 DUAL MONO , GRA BARDZO DOBRZE TYPOWY PIONEEROWSKI DZWIEK , ALE TROCHE LEPSZY NIZ PIONEERY REFERENCE OD 616 DO 676 ACZKOLWIEK UWAZAM ZE NIE WARTO DOPLACAC 2X TYLE W STOSUNKU DO TANSZYCH PIONEEROW REFERENCE KTORE MOZNA KUPIC NAWET ZA 300 ZL !!!!

. ODRADZAM KUPNA NADA C320 WEDLUG MNIE ZA 500 ZL TO ZENADA ,LEPSZYM WYBOREM JEST JUZ NAD 310 JEST NIBY GORSZY Z WYGLADU A W DZWIEKU LEPSZY O NIEBO .

WSZYSTKO TO BYLO ODSLUCHIWANE NA KOLUMNACH USHER S520 ,INTERCONEKT ZROBIONY NA POSREBRZANYCH KABLACH RK 50 WIEC UWAZAM TA OPINIE ZA OBIEKTYWNA PONIEWAZ KOLUMNY SA NEUTRALNE I KABELEK TEZ.

Napisz wiekszymu litermi, bo nie widze.

?👈

rafal735r Oj nie czepiaj się, sam cytujesz niepotrzebnie cały post :) Liczy się przecież poświęcony czas i przelanie tego na papier. To są emocje.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No widzisz. Jezeli juz piszesz cos takiego, to fajnie by bylo zeby troche trzymalo sie kupy. Wyglada na to ze pisales to w locie.

Nawiazujac do twojego "referatu" DCD-960 (DCD-980, 895) to rzeczywiscie swietne CDeki za mała kase. Graja lepiej jak nie ktore kilka razy drozsze. Szkoda ze nie porownales sobie PM80 do np PM7000.

Edytowane przez rafal735r

?👈

wybaczcie nigdy nie bylem dobry z polskiego , ale czy to klasowka z ortografii?

RAFAL nie sposob miec wszystkie wzmaki i porownac , mimo to duzo tego juz slyszalem i wiem co jak gra , ja preferuje jasniejsze brzmienie i u mnie sony z usherami wedlug mnie spisuje sie swietnie , dla kogos innego moze byc za jasno wiec wiadomo kazdy musi wiedziec jaki charakter brzmienia lubi i mu pasuje .

co do marantza pm7000 tej seri nie slyszalem ale generalnie nie lubie marantza gra dostojnie bardzo dobrze aczkolwiek wolno i ospale no i zamula do 1000 zl wole sony daje muzyce zycie powiew swiezosci itp

co do marantza pm7000 tej seri nie slyszalem ale generalnie nie lubie marantza gra dostojnie bardzo dobrze aczkolwiek wolno i ospale no i zamula do 1000 zl wole sony daje muzyce zycie powiew swiezosci itp

PM7000, 7200, 8000, 68, 78 nie zamulaja. Chyba jednak za malo jeszcze slyszales.

?👈

Reloop,Koda,Conrad.

Można konkretne modele? Nie znam się na tym i ciężko mi coś samemu wybrać. Czy może każdy wzmacniacz jednego z tych producentów będzie wystaraczający?

Można konkretne modele? Nie znam się na tym i ciężko mi coś samemu wybrać. Czy może każdy wzmacniacz jednego z tych producentów będzie wystaraczający?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cena za wysoka można za 300 pln dostać radzę poczytać fajnie opisana aukcja.Miałem reloopa i grał lepjej niż każdy tak tu chwalony stary wzmacniacz,dla mnie był jednak zbyt głośny słucham głównie w nocy i tu przy min odkręceniu gałki tak aby tylko kolumny grały było bardzo głosno na poziomie ponad godz 9 skali wzmacniaczy ,w nocy to już sporo,,za to gra czysto z potężnym basem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rafal jezel masz cos do napisania o pm7000 to ja bardzo chetnie poczytam ,mozesz napisac jak gra w stosunku do pm80 ,bo ja pm80 slyszalem wiec bede mial dobre rozeznanie i napisz na jakich kolumnach to slyszales

czyli wymienione przez ciebie wzmaki marantza sa lepsze niz pm80? bo ja ich owszem nie slyszalem i nie traktuje tego jak wyscig kto wiecej slyszal gdzies to mam ,dziele sie moimi spostrzezeniami i tylko tyle!!!!

Ukryta Zawartość

Cena za wysoka można za 300 pln dostać radzę poczytać fajnie opisana aukcja.Miałem reloopa i grał lepjej niż każdy tak tu chwalony stary wzmacniacz,dla mnie był jednak zbyt głośny słucham głównie w nocy i tu przy min odkręceniu gałki tak aby tylko kolumny grały było bardzo głosno na poziomie ponad godz 9 skali wzmacniaczy ,w nocy to już sporo,,za to gra czysto z potężnym basem.

Natknąłem się na ten wzmacniacz, jak sam przeglądałem Kodę na allegro. Zapamiętałem go, bo był wyjątkowo ładny : ) (nie oceniam sprzętu pod tym kątem, ale w głowie zostało).

Też często słucham muzyki w nocy. Jak skończę się uczyć i mam czas (czasami nawet jak nie mam) włączam sobie jakąś przeważnie nową płytę. Dziś też będziesz słuchał? Czego?

Tak w ogóle to dzisiaj mi je przysłali. Stoją sobie przy szafie i czekają na wzmacniacz (i jakieś kable).

Teraz wrócę do tematu. Z polecanych tu wzmacniaczy i googlowaniu różnorakich tematów praktycznie zdecydowałem się na Conrada/Kodę (z tego co rozumiem to ten sam wzmacniacz) KD-261. Twierdzisz że KD-300 to lepszy sprzęt, tak? Ja jako kompletny laik pójdę za twoją radą. 550zł to za dużo. Gdzie mogę dostać taki wzmacniacz za 300-400zł? Przejrzałem archiwum aukcji z allegro i w przeciągu ostatnich 3 miesięcy nie było żadnych ofert poniżej 599zł dla Kody i 629zł dla Reloopa (rozumiem że Reloop HA-210 i Koda KD-300 to ten sam sprzęt). Ne ebayu kompletne pustki. Znalazłem co prawda taką ofertę.

Ukryta Zawartość

Nieco powyżej moich możliwości, ale pewnie mógłbym je nagiąć. Nie działa wejście mikrofonowe, ale mi tam ono niepotrzebne. Czy to jest ten sam sprzęt który mi polecałeś?

O, jeszcze jedna rzecz. Będę potrzebował jakiś kabli. W jakich cenach powinienem szukać? Jakich producentów? Będą mi potrzebne przewody do podłączenia głośników ze wzmacniaczem i wzmacniacza z kartą dźwiękową komputera (wyjście mini jack, więc pewnie też jakaś przejściówka).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świat audio ma to do siebie że z kolumnami o innym charakterze i źródle o innym charakterze Twoje odczucia mogły by być inne.

Porównujesz też wzmacniacze klasy średniej z budżetówką.

Napisz też może swoje odczucia o odtwarzaczach CD które słuchałeś - będzie to jakaś wskazówka dla początkujących kupujących.

Natknąłem się na ten wzmacniacz, jak sam przeglądałem Kodę na allegro. Zapamiętałem go, bo był wyjątkowo ładny : ) (nie oceniam sprzętu pod tym kątem, ale w głowie zostało).

Też często słucham muzyki w nocy. Jak skończę się uczyć i mam czas (czasami nawet jak nie mam) włączam sobie jakąś przeważnie nową płytę. Dziś też będziesz słuchał? Czego?

Tak w ogóle to dzisiaj mi je przysłali. Stoją sobie przy szafie i czekają na wzmacniacz (i jakieś kable).

Teraz wrócę do tematu. Z polecanych tu wzmacniaczy i googlowaniu różnorakich tematów praktycznie zdecydowałem się na Conrada/Kodę (z tego co rozumiem to ten sam wzmacniacz) KD-261. Twierdzisz że KD-300 to lepszy sprzęt, tak? Ja jako kompletny laik pójdę za twoją radą. 550zł to za dużo. Gdzie mogę dostać taki wzmacniacz za 300-400zł? Przejrzałem archiwum aukcji z allegro i w przeciągu ostatnich 3 miesięcy nie było żadnych ofert poniżej 599zł dla Kody i 629zł dla Reloopa (rozumiem że Reloop HA-210 i Koda KD-300 to ten sam sprzęt). Ne ebayu kompletne pustki. Znalazłem co prawda taką ofertę.

Ukryta Zawartość

Nieco powyżej moich możliwości, ale pewnie mógłbym je nagiąć. Nie działa wejście mikrofonowe, ale mi tam ono niepotrzebne. Czy to jest ten sam sprzęt który mi polecałeś?

O, jeszcze jedna rzecz. Będę potrzebował jakiś kabli. W jakich cenach powinienem szukać? Jakich producentów? Będą mi potrzebne przewody do podłączenia głośników ze wzmacniaczem i wzmacniacza z kartą dźwiękową komputera (wyjście mini jack, więc pewnie też jakaś przejściówka).

Tak jest ja kupiłem swojego za 250 pln z wysyłką ale to była okazja faktycznie rzadko one są,dlaczego bo nikt ich nie sprzedaje jako uzywane,są dobre .Reloop 210 ,lub 200,Koda 261,Conrad ze zdjęcia i jeszcze dzielona Koda końcówka i pre.Poniżej 400 jest Conrad.

Tak jest ja kupiłem swojego za 250 pln z wysyłką ale to była okazja faktycznie rzadko one są,dlaczego bo nikt ich nie sprzedaje jako uzywane,są dobre .Reloop 210 ,lub 200,Koda 261,Conrad ze zdjęcia i jeszcze dzielona Koda końcówka i pre.Poniżej 400 jest Conrad.

Ukryta Zawartość

Kable Procab LS-25.Kable w takich systemach nie grają ale wzmacniacz mocny ,i kolumny dobre więc możesz zaszaleć metr około 8 pln,50 pln wystarczy,może i na piwo zostanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Reloop 210 ,lub 200,Koda 261,Conrad ze zdjęcia i jeszcze dzielona Koda końcówka i pre.Poniżej 400 jest Conrad.

Wszystkie te wzmacniacze są z tej samej półki, czy jednak warto szukać tego Reloopa HA210?

No i ponawiam pytanie o tą aukcję:

Ukryta Zawartość

Czy to jest ten polecany wzmacniacz? Mogę się nie bać uszkodzonego wejścia mikrofonowego?

Ukryta Zawartość

rafal jezel masz cos do napisania o pm7000 to ja bardzo chetnie poczytam ,mozesz napisac jak gra w stosunku do pm80 ,bo ja pm80 slyszalem wiec bede mial dobre rozeznanie i napisz na jakich kolumnach to slyszales

czyli wymienione przez ciebie wzmaki marantza sa lepsze niz pm80? bo ja ich owszem nie slyszalem i nie traktuje tego jak wyscig kto wiecej slyszal gdzies to mam ,dziele sie moimi spostrzezeniami i tylko tyle!!!!

Nie sluchalem PM80, ale w przypadku wyzej wymienionych wzmacniaczy zaden nie muli (to sa te same konstrukcje, niektore roznia sie wygladem i ukladem Class A). Juz sporo napisalem na ich temat na forum. W zasadzie wiele osob o nich juz napisalo bardzo duzo.

?👈

ta seria Paradigm jest niestety bardzo wybredna co do wzmacniaczy, bardzo je różnicuje i niewiele jest takich które się dobrze z nimi zgrywają... wiem coś o tym bo trochę ich przerobiłem z modelem 9v5

np Rotele czy Yamahy to nieporozumienie z tymi kolumnami... potrzeba wzmacniacza grającego ciepło, miękko i łagodnie na górze

pewniaki w niskiej cenie to stare modele Nada, zgrywają się idealnie

Nad 3240PE, 3140, 3130 (w takiej kolejności bym wybierał)

z tego co widzę dwa z nich są na allegro, nic lepszego do tych Paradigmów nie dobierzesz nawet za kwotę dwukrotnie wyższą

ta seria Paradigm jest niestety bardzo wybredna co do wzmacniaczy, bardzo je różnicuje i niewiele jest takich które się dobrze z nimi zgrywają... wiem coś o tym bo trochę ich przerobiłem z modelem 9v5

np Rotele czy Yamahy to nieporozumienie z tymi kolumnami... potrzeba wzmacniacza grającego ciepło, miękko i łagodnie na górze

pewniaki w niskiej cenie to stare modele Nada, zgrywają się idealnie

Nad 3240PE, 3140, 3130 (w takiej kolejności bym wybierał)

z tego co widzę dwa z nich są na allegro, nic lepszego do tych Paradigmów nie dobierzesz nawet za kwotę dwukrotnie wyższą

Skoro miałeś głośniki Paradigma, to będę licytował tego Nada 3240PE. Dzięki!

justas ja porownuje wzmacniacze w podobym pulapie cenowym czyli np sony es zaczynajac od seri 5xx do seri 6xx mozna kupic w cenie do 600 zl , a nad c320 klasyfikuje sie wlasnie w tej cenie wiec dlatego odradzam ten wzmacniacz bo jest okropny .

szkoda że w porównaniu Comboss'a nie znalazły się takie wzmaki jaki Denon PMA-860 lub ONKYO A-8670. Są w podobnym przedziale cenowym co SONY serii ES. Ciekawy jestem jak by wypadły w tym porównaniu. Od jakiegoś czasu szukam sensownego wzmacniacza który zastąpi mi Denona PMA-425. Mam go podpiętego do Dali 505 i generalnie nie gra bardzo źle ale chciałbym coś bardziej klarownego, szczególnie w niskich tonach, a jednocześnie czegoś subtelnego w wysokich. Jakieś rady?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dariusz964 dnia 13.10.2011

Kable Procab LS-25.Kable w takich systemach nie grają ale wzmacniacz mocny ,i kolumny dobre więc możesz zaszaleć metr około 8 pln,50 pln wystarczy,może i na piwo zostanie.

Kabel to jedno, potrzebne mi jeszcze wtyki. Do tego nie mam tutaj warunków, żeby je sam zarobić. Mógłby mi ktoś polecić jakieś wtyki i gdzie się udać z zarobieniem? Ewentualnie gdzie kupić już zarobiony kabel.

Ukryta Zawartość

PanTOFEL ,DENON PMA860 TO NIE JEST ZA DOBRY WZMAK , OWSZEM DYNAMICZNY I MOCNY TO JEGO ATUTY , ALE GENERALNIE BEZPIECZNIEJSZYM ZAKUPEM JEST SONY ES , ZAGRA CI PRZESTRZENNIEJ W SUMIE ROWNIE DYNAMICZNIE , PRZYPUSZCZAM ,ZE SONY BEDZIE MIAL LEPSZA SEPARACJE I ZAGRA ROWNIEJ NIZ DENON , I BEDZIE TO BEZPIECZNIEJSZY ZAKUP .

ONKYO zas wedlug mnie gra dobrze , ma ladna gore , ale wedlug mnie bass jest wyjacy ,a to mi sie nie podoba .sony es polecam DO kolumn tannoy m2 ,m1 M3 I kefOW dlatego ,ze np tannoy to kolumny dosc ciemne ,zamulone z bardzo rozmiekczonym bassem i malo dynamiczne dlatego uwazam ze sony bedzie kapitalnym tanim wzmACNIACZEM , do kefa rowniez bym polecil sony bo kefy maja tendencje do wycia bassem (takie przesterowane uuuuu) owszem moze to byc tez wina ,ze np u mnie staly za blisko sciany itp , ale i to uwazam ze do kefa tez sony bedzie pasowal bo sony nie robi buly na bassie no i co najwazniejsze kefy maja dosc nosowe brzmienie ,a sony gra dosc otwarcie i nie zamula wiec mozna ten efekt zniwelowac .

Pantofel nie moge ci jednoznacznie doradzic taniego wzmacniacza do twoich kolumn , bo ani ich nie slyszalem i nie wiem jaka maja charakterystyke brzmienia ,ani nie wiem jakie preferujesz brzmienie .Ja np preferuje neutralne brzmienie dosc ostre bo skierowane w strone slonca (czyli w strone jasnego kierunku ,ale dzwiek ma pozostac mimo to rowny bez wiekszych brakow ),dodam tez ze sony es606 gra dosc ostro wiec polecam ten wzmacniacz do rocka bo kotly ,gitary wypadaja bardzo dobrze w tym repertuarze ,a tego nie moge powiedziec o marantzu pm80 , ktory wszystko rozmyl i tam gitary zachowuja tylko linie melodyjna ale nie czuc juz ostrych szapranych strun gitar elektrycznych jak i twardych werbli i kotlow .

PS SA TO MOJE DOZNANIA I NIE KAZDY SIE MUSI ZE MNA ZGADZAC !!!!! DODAM TEZ ,ZE MIMO IZ WYMIENIAMY SIE TU POGLADAMI NIE WARTO NIGDY SIE SUGEROWAC TYMI OPINIAMI I WARTO SAMEMU POSLUCHAC WYBRANYCH ZESTAWOW GLOSNIKOWYCH I WZMACNIACZY I WYBRAC WEDLE SIEBIE WLASCIWY !!!! POZDRAWIAM

szkoda że w porównaniu Comboss'a nie znalazły się takie wzmaki jaki Denon PMA-860 lub ONKYO A-8670. Są w podobnym przedziale cenowym co SONY serii ES. Ciekawy jestem jak by wypadły w tym porównaniu. Od jakiegoś czasu szukam sensownego wzmacniacza który zastąpi mi Denona PMA-425. Mam go podpiętego do Dali 505 i generalnie nie gra bardzo źle ale chciałbym coś bardziej klarownego, szczególnie w niskich tonach, a jednocześnie czegoś subtelnego w wysokich. Jakieś rady?

To zainteresuej sie wyzej wspomnianymi przezemnie Marantzami.

?👈

Witam, jestem posiadaczem kolumn podłogowych Mission 783, dostałem je po okazyjnej cenie. Podłączyłem pod posiadany przeze mnie amplituner Harman-Kardon AVR 135 i wydaje mi się że połączenie tych 2 elementów nie jest najszczęśliwsze. W kinie domowym gra to z centralnym Mission 70c3 i surroundami Mission m30i (te elementy były w moim zasięgu finansowym) i jest jako tako, ale stereo to jakaś porażka. Chciałbym dokupić wzmacniacz który wykorzystywałbym do grania w stereo, niestety większość opisywanych tu wzmacniaczy jest poza moim zasięgiem oraz kwotą którą chciałbym na ten wzmacniacz przeznaczyć. Czy do 400 PLN znajdę na allegro jakiś solidny używany wzmacniacz który wydobędzie z tych kolumn ich prawdziwy potencjał. Z tego co czytałem kolumny te wymagają dużej mocy wzmacniacza żeby je "napędzić".

Z góry dziękuje za wszelkie rady i proszę pamiętać o moich finansowych ograniczeniach bo to że ze wzmacniaczem za 10.000 zagra o wiele lepiej to wiem :)

Witam,

Co sądzicie o yamaha ax 470 ? doczytałem się tylko że nie jest to jakaś wysoka półka. Jednak moje ucho słuchało dotychczas plastykowej miniwieży ;) A wzmacniacz odpowiada mi cenowo i estetycznie.

Witam, jestem posiadaczem kolumn podłogowych Mission 783, dostałem je po okazyjnej cenie. Podłączyłem pod posiadany przeze mnie amplituner Harman-Kardon AVR 135 i wydaje mi się że połączenie tych 2 elementów nie jest najszczęśliwsze. W kinie domowym gra to z centralnym Mission 70c3 i surroundami Mission m30i (te elementy były w moim zasięgu finansowym) i jest jako tako, ale stereo to jakaś porażka. Chciałbym dokupić wzmacniacz który wykorzystywałbym do grania w stereo, niestety większość opisywanych tu wzmacniaczy jest poza moim zasięgiem oraz kwotą którą chciałbym na ten wzmacniacz przeznaczyć. Czy do 400 PLN znajdę na allegro jakiś solidny używany wzmacniacz który wydobędzie z tych kolumn ich prawdziwy potencjał. Z tego co czytałem kolumny te wymagają dużej mocy wzmacniacza żeby je "napędzić".

Z góry dziękuje za wszelkie rady i proszę pamiętać o moich finansowych ograniczeniach bo to że ze wzmacniaczem za 10.000 zagra o wiele lepiej to wiem :)

Taki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam wszystkich forumowiczów! ;)

Poszukuję wzmacniacza w cenie do 500 zł (oczywiście używanego), który współgrałby z kolumnami DIY GDN 15/40/5 + DX25TG. Pomożecie?

Proszę :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi