Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab M-DAC lepsza cena

Different

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jeśli faktycznie coś namieszałem w natłoku spraw, to sorry.

Zadzwoń na nr który za moment podam Ci na priva, ja zawsze wszystko uzgadniałem z tym gościem. On się tym zajmuje się bezpośrednio i na pewno odpowie Ci na wszelkie pytania i wątpliwości.

Ja nie chcę tutaj na publiku być jakimś tam adwokatem czyimś. Naprawdę nie mam w tym żadnego interesu.

• 1 rok później...

M-DAC ma wiele zalet, ale jest skrajnie niedopracowanym guanem :/ Nie działa pod wieloma Linuxami na USB (np. na serwerach Synology - pojawiają się "kliki" co parę sekund, nie znaleziono dotąd rozwiązania), a na SPDIF może się zdarzyć na bardzo wielu urządzaniach typu odtwarzacze sieciowe czy napędy CD (to ruletka - trzeba sprawdzić doświadczalnie), że nie synchronizuje tracku od początku, tylko się namyśla pół sekundy nad synchronizacją po każdej zmianie ścieżki. Np. jak ktoś zapuści sobie hymn narodowy, to usłyszy "....szcze Polska...".

Co za skrajny idiotyzm! Nie znam ŻADNEGO innego DAC-a, który robi takie problemy, nawet jakieś chińskie wynalazki bez obudowy, w cenie 50 zł na Allegro nie czyniły takich głupot. A to coś jest na rynku nie od dziś i problemy okazują się nie do przezwyciężenia - na forach wciąż pisują o tym sfrustrowani desperaci, zaś Audiolab nie potrafi rozwiązać problemów, których nie mają ŻADNE inne DAC-ki, nawet o wiele klas niższe. Żałosna ŻENADA.

Jak ktoś chce tego używać, to niech zapewni sobie możliwość przetestowania i ew. zwrotu - bo jak już gra, to gra ładnie. Ale jeśli się pojawią opisane problemy, to nie ma zmiłuj. Żadne firmware, żadne sterowniki nie pomogą, a firmowy support wciska ciemnoty (że niby wszystkie urządzenia świata są złe, a tylko M-DAC dobry).

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Co za skrajny idiotyzm! Nie znam ŻADNEGO innego DAC-a, który robi takie problemy, nawet jakieś chińskie wynalazki bez obudowy, w cenie 50 zł na Allegro nie czyniły takich głupot. A to coś jest na rynku nie od dziś i problemy okazują się nie do przezwyciężenia - na forach wciąż pisują o tym sfrustrowani desperaci, zaś Audiolab nie potrafi rozwiązać problemów, których nie mają ŻADNE inne DAC-ki, nawet o wiele klas niższe. Żałosna ŻENADA.

Osobiście mam spojrzenie pod innym kontem na tego daca.

Jak tak wybrakowane barwowo urządzenie tak długo ostało się w tej zakładce. Nie rozmawiamy o funkcjonalności , wyglądzie.itd. lecz o brzmieniu.

Tak radykalne zaniedbanie i niedopracowanie średnich tonów w tym segmencie o którym tu rozważamy jest niedopuszczalne a obecność tego daca sugerująca przynależność do grupy hi-end może narażać potencjalnych nabywców na sam nie wiem co ?

Panowie poproszę do hi-fi.

• 1 miesiąc później...

Dziwne.. Zakładałem wątek w innej zakładce.

Istotnie M-DAC to suchotnik i tyle.

Grały u mnie już 2 urządzenia Audio Gd - 10ES2 oraz NFB1-v2015 - oba polecam bo w swojej kategorii są rewelacyjne.

Docelowo szukam NFB-7 lub 7,32 - ale używane ciężko trafić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.