Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab M-DAC lepsza cena

Different

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

J.Jerry, nie znam Cię więc odwołuję się do tego co napisałeś a właściwie do fragmentu.Ja oczywiście nie mam NAJMNIEJSZEGO zamiaru przekonywać cię do cudzych racji, ale tego rodzaju wpisy świadczą właśnie o takiej, nie obraź się elektrodowej zaciśniętej mentalności.Nie chcesz nie kupuj, ale niech potem nie dziwią Cię takie reakcje na bełkot np. koleżki Sławka.Decyzje zakupowe podejmowane w oparciu o oglądanie aplikacji w siecie to idiotyzm a taką woltą popisuje się pan Sławomir.Może pora pomyśleć o forum okulistycznym jak tak lubicie oglądać?:)

Czegoś nie rozumiem, najpierw namawiasz wszystkich, aby oglądali aplikację w sieci. to są twoje słowa. A jak ktoś to uczyni i nad konstrukcją się pochyli, to piszesz że to idiotyzm. Napisałeś, że to przełomowa konstrukcja, rzeczowo więc zapytałem co w niej takiego przełomowego. W odpowiedzi co? Szydercze i prześmiewcze teksty pod moim adresem, za to zero rzeczowej argumentacji.

Faktycznie nikogo nie namawiasz do niczego, ale jedziesz z marketingiem, o "najlepszym" sprzęcie do 5 tysięcy. Znaczy wszystkich ich już słuchałeś, tych przetworników do 5 tysięcy? Czy po prostu sadzisz standardowy slogan marketingowy. Zaraz potem o profesjonalnym dystrybutorze, później linki do opisów i recenzji, jaki to ósmy cud świata. A tak w ogóle w pierwszym zdaniu, tu cytat: "Kupcie Rega DAC i po dylemtach" Faktycznie, nikogo i do niczego nie zamierzasz przekonywać. A może najpierw warto było "posłuchajcie, porównajcie, weźcie pod uwagę przy rozważaniach zakupowych".

A nie teksty rodem z folderów marketingowych. A jak ktoś śmiał rzeczowo spróbować podyskutować nad przełomowością danego produktu, to szyderstwa pod jego adresem.

I to niby ja prezentuje "elektrodową zaciśniętą mentalność"? Cóż, każdy to oceni sam, kto tu reaguje na bełkot i na czyj bełkot. Jeśli już użyć twojego słownictwa.

Ja tylko mogę zaapelować, wróć na tory rzeczowej dyskusji, jeśli faktycznie masz coś do powiedzenia, bo szyderczymi tekstami daleko nie zajedziesz.

Myślę , że pisząc powyższe Każdy słuchał nie jednego DAC-a wydając swoje opinie.

Może żeby wrócić do merytorycznego wątku - przedstawmy czego Kto posłuchał w swoim zestawie i jakie wnioski wyciąga.. Sławek na początku pisał o NFB 11.32 , NFB 1.32 oraz M-DAC.. Do czego porównałeś Regę pisząc swoje spostrzeżenia ?

Niektórzy zachwycają się MF M1 DAC - dla mnie żadna rewelacja..

Podobnie CA DacMagic - w porównaniu z obecnym DAC w moim systemie - żaden nawet nie dorastał do pięt - ale i to moje subiektywne opinie.

J.Jerry, nie znam Cię więc odwołuję się do tego co napisałeś a właściwie do fragmentu.Ja oczywiście nie mam NAJMNIEJSZEGO zamiaru przekonywać cię do cudzych racji, ale tego rodzaju wpisy świadczą właśnie o takiej, nie obraź się elektrodowej zaciśniętej mentalności.Nie chcesz nie kupuj, ale niech potem nie dziwią Cię takie reakcje na bełkot np. koleżki Sławka.Decyzje zakupowe podejmowane w oparciu o oglądanie aplikacji w siecie to idiotyzm a taką woltą popisuje się pan Sławomir.Może pora pomyśleć o forum okulistycznym jak tak lubicie oglądać?:)

Nic nie poradzę, że bliżej mi do ludzi oglądających zawartość i analizujących schematy, a dalej do innych poddających ocenie jedynie brzmienie...w swoim systemie i z perspektywy swoich preferencji.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Już Ci napisałem ,że generalnie mam w nosie co na tobie robi a co nie wrażenie.Co do tematu napisałem, po przesłuchaniu w swoim audiofoilskim życiu wielu gratów,przesłuchałem-słowo klucz, które powinno Ci towarzyszyć a nie naoglądałem-wybrałem Regę.

No wreszcie wracamy na nieco bardziej rzeczowe tory. W takim tonie możemy już dyskutować. przede wszystkim nigdzie nie napisałem, że dokonałeś decyzji o zakupie na podstawie oglądania folderów. Aczkolwiek skoro odwołałeś się do konstrukcji w swojej wypowiedzi, żebyśmy sobie popatrzyli i będzie wszystko wiadomo, to nie wiem czemu zareagowałeś taką prześmiewczą agresją słowną, skoro dokładnie spełniłem Twoją prośbę. Nijak Cię do tego nie sprowokowałem. Wróć do tamtych postów, sam sprawdź. Przecież tak było dokładnie.

Do tego wszystkiego, słowem nie wspomniałeś nic o odsłuchach Regi, co, gdzie i z czym porównywałeś. Jak gra na tle innych sprzętów i jakie to sprzęty były. W jakiej konfiguracji i w jakich warunkach. Naprawdę uważasz, że to ja napadłem na Ciebie i coś komuś wmawiam, żeby kupował na podstawie zdjęć w necie?

Może faktycznie zacytujmy feralny post:

Kupcie Rega DAC i po dylemtach:)do 5 kzł nie ma konkurencji.Jest to fantastycznie muzykalne urządzenie z zasilaczem jak się patrzy a nie jakimś wtyczkowym gównem i gra MUZYKĘ.Ładnie wygląda jest wyprodukowana w Angli i ma bardzo profesjonalnego dystrybutora na terenie Polski..Pooglądajcie np w necie jak zbudowana jest Rega i wszystko jasne.Nie naganiam,posiadam i uśmiechm się bo utarła nosa sporo droższej konkurencji.

Teraz jeszcze raz, sam sobie na spokojnie przeczytaj to co napisałeś. I nadal uważasz, że to ja napadłem na Ciebie? Ciekawe, jak Ty byś zareagował na taki tekst napisany przez kogoś innego, w innym wątku.

Jak posłuchasz to napisz co usłyszałeś zamiast mądrzyć się o kościach toroidach i radiatorach-będziesz wiarygodny.Napiszesz:posłuchałem 10 DAC-ów wybrałem taki-będzie ok ,napiszesz pooglądałem w sieci 100 daków -nadal będzie zabawnie.Tyle

Jeszcze raz grzecznie i na spokojnie przypominam, to nie ja zacząłem o tym co jest w środku i to nie ja namawiałem innych do oglądania "flaków" DACa, powołując się na to w ramach uzasadnienia jego jakości brzmieniowej. Patrz zacytowany post.

Więc naprawdę nie wiem, dlaczego mi zarzucasz taką retorykę.

No tak napisał:) a potem ,że pooglądał i wydał wyrok i co z tym począć:)?

Po raz trzeci i ostatni napiszę. Prosili żeby pooglądać, to i pooglądał. Dlaczego się więc denerwują, hę? :D.

Też mi taka myśl przemknęła, gdyby przypadkiem wypuścili wersję M-DACa powiedzmy MK2 różniącej się minimalnie np. dodatkowym USB zdolnym obsługiwać PENy i Dyski lub co gorsza wbudowali kartę sieciową...ten wyświetlacz zdaje się ma wystarczającą rozdzielczość aby w razie czego wyświetlić 4-5 linijek tekstu z nazwami utworów...wtedy zakup zwykłego M-Daca byłby nieporozumieniem. I jeszcze Audiolab nie ma odtwarzacza strumieniowego (dziwne)...jak się w końcu pokaże w środku takiego ustrojstwa teoretycznie może się znaleźć ulepszona wersja M-DACa.

Z tego co pamiętam, to wyświetlacz potrafi nawet wyswietlić numer ścieżki i tytuł odtwarzanego utworu, ale tylko z CD/DVD po wyjściu coax/optical (wg instrukcji, nie testowałem).

Podczas opisywania wrażeń brzmieniowych warto pamiętać jaka wersja firmware była w użyciu. Z mojego doświadczenia wynika, że dźwięk z wczesnych wersji był znacznie bardziej muzykalny. Sam od razu zaktualizowałem do A08 i byłem bardzo rozczarowany. Dopiero po wielu eksperymentach wróciłem do 0.90, a razem z tym do przyjemności słuchania.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Nic nie poradzę, że bliżej mi do ludzi oglądających zawartość i analizujących schematy, a dalej do innych poddających ocenie jedynie brzmienie...w swoim systemie i z perspektywy swoich preferencji.

A ja napiszę jasno i wyraźnie. Absolutnie nie jestem za tym, aby na ślepo kupować sprzęt wyłącznie na podstawie tego co ma w środku, bo to bzdura oczywiście i ślepa uliczka. Nigdzie i nigdy nic takiego nie pisałem i nie propagowałem takiej idei.

A jak ona jest zgubna, to wiem sam po sobie. Wystarczy spojrzeć jak wygląda w śródku Xonar Essence ONE. Normalnie cudo. A jak przyjdzie co do czego, to gra.... jak gra. Ot poziom z grubsza STXa, Jedziemy dalej, z tych średnio tańszych poziomów cenowych. Nuforce Icon HDP, za czorta jasnego nie wygląda. Wręcz tandetnie dość, do tego zasilaczyk impulsowy, błe. A gra zadziwiająco dobrze. Czasami sprzęt jest niepozorny, ale w środku oprócz części, jest jeszcze "zaimplementowany" przebłysk geniuszu konstruktora, który wycisnął maks w ramach danej aplikacji.

Znaczy, jasnym jest, że im więcej luzu w ramach dostępnego budżetu i zacnych komponentów, to i "przebłysk geniuszu" ma więcej luzu i może poszaleć. i tym samym jest szansa, na jeszcze lepszy sprzęt. Ale oczywiście reguły nie ma w żadną stronę. Czasem coś wygląda w środku bajecznie i nie gra, czasem wręcz odwrotnie. Można mówić o tendencji, im lepiej w środku, tym więcej szans że zagra jakoś. Ale to nie reguła, więc słuchać trzeba..... słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać. A im więcej posłuchamy, tym więcej mamy punktów odniesienia. I jest szansa, że nieco bardziej powściągliwie będziemy szafować "opadami szczęki" i "najlepszymi sprzętami niszczącymi konkurencję w danym przedziale cenowym".

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja tylko mogę zaapelować, wróć na tory rzeczowej dyskusji, jeśli faktycznie masz coś do powiedzenia, bo szyderczymi tekstami daleko nie zajedziesz.

ok na spokojnie po południu:)

SlawekR, po co tracisz czas na trolla? Nic z tej dyskusji nie wyniknie poza śmietnikiem na forum :)

Poczytaj chłopie definicje trollingu rozumienie czytanego tekstu nie boli

Rozumiem,ja słucham:)

Myślę , że pisząc powyższe Każdy słuchał nie jednego DAC-a wydając swoje opinie.

Może żeby wrócić do merytorycznego wątku - przedstawmy czego Kto posłuchał w swoim zestawie i jakie wnioski wyciąga.. Sławek na początku pisał o NFB 11.32 , NFB 1.32 oraz M-DAC.. Do czego porównałeś Regę pisząc swoje spostrzeżenia ?

Niektórzy zachwycają się MF M1 DAC - dla mnie żadna rewelacja..

Podobnie CA DacMagic - w porównaniu z obecnym DAC w moim systemie - żaden nawet nie dorastał do pięt - ale i to moje subiektywne opinie.

CEC dx51,CEC dx71,Furutech Esprit,R-Dac z zasilaczem wtyczkowym, MF M1 DAC,DAC Magic Plus,Hegel 2 modele,zintegrowny CD 8200 ze słynną Sabre Audiolaba , oraz "the special one" Vitus DAC-detal 100 kzł:)I subiektywnie: jeśli do samodzielnych daców Audiolaba przeniesiono to co posiada ich CD a tak jest w przypadku M-DAC-a to dla mnie tam jest wszystko po za muzyką i nic na to nie poradzę.Na Vitusa mnie nie stać a Rega dała mi tyle MUZYKI w muzyce ,że przecierałem oczy ze zdumienia.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No wreszcie wracamy na nieco bardziej rzeczowe tory.

Jeszcze raz grzecznie i na spokojnie przypominam, to nie ja zacząłem o tym co jest w środku i to nie ja namawiałem innych do oglądania "flaków" DACa, powołując się na to w ramach uzasadnienia jego jakości brzmieniowej.

Po raz trzeci i ostatni napiszę. Prosili żeby pooglądać, to i pooglądał. Dlaczego się więc denerwują, hę? :D.

Masz rację zareagowałem nerwowo,dzieje się tak zazwyczaj wtedy kiedy widzę bezmyślne klepanie w klawiaturę tych wszystkich mędrków od lutownicy co to wszystko zrobią lepiej i wszystko zrobią taniej a cały audiobiznes to tylko dymanina frajerów.To głupota i hucpa taka sama jak twierdzenie,że każda recenzja i każdy recenzent to marketing,ciekawe ,że jak ci sami ludzie dobrze piszą o klockach które posiadamy jest ok, a jak zjedzie to kupiła go konkurencja.Do imentu doprowadza mnie sytuacja w której nie można na forum przedstawić obiektywnej inforamacji o rzetelności jakiegoś dystrybutora bez podejrzenia o bycie zblatowanym,to jest k**wa chore!!!W swojej wypowiedzi użyłem skrótu myślowego:zasilacz wtyczkowy i w tym kontekście budowa Regi i być może TU doszło do nieporozumienia,bo faktycznie moja zachęta odnosiła się do oglądnięcia a nie odsłuchania np zasilania Regi w porównaniu do wielu Dac-ów opartych o wtyczkowe dziadostwo.

Sławek sorry za irytację , mam nadzieję,że rozumiesz:)

Skoro już sobie wyjaśniamy, to i ja również słucham i to dużo. A Dac mi jest potrzebny do AKG k701...ma być urządzeniem neutralnym i dysponować wydajnym headampem i jak dotąd M-Dac przeszedł pozytywnie selekcję w cenie. No i co w tym złego? A jak posiadacz wyjątkowo prądożernych kolumn skreśla od razu większość lekkich wzmaków to w porządku jest? Może bym sobie zrobił, bo jestem chłopakiem z lutownicą, ale chcę mieć coś kompaktowego i ładnego, technicznie bez zarzutu.

A ja napiszę jasno i wyraźnie. Absolutnie nie jestem za tym, aby na ślepo kupować sprzęt wyłącznie na podstawie tego co ma w środku, bo to bzdura oczywiście i ślepa uliczka. Nigdzie i nigdy nic takiego nie pisałem i nie propagowałem takiej idei.

I ja też nie jestem...po prostu chcę wiedzieć jak gra i dlaczego. Jak pewnie większość mam swoje preferencje co do brzmienia i wiem jak je osiągnąć stąd moje zamiłowanie do bezbarwnych z pozoru urządzeń i niechęć do urządzeń z charakterem. Słucham wielu gatunków, więc co mi po sprzęcie do jazzu, czy rocka. Mam nadzieje, że się nie obraziłeś, że nie biorę już pod uwagę AudioGD...po prostu najtańszy ich DAC, który by mi podpasywał kosztuje tyle, co 2 M-DACi i nie jest nawet wtedy tak funkcjonalny...w sumiekiedyś bym go chętnie posłuchał jak by gdzieś był w Wawie, ale tylko dla zaspokojenia ciekawości, bo rzeczywiście wzmacniacz ASSC (?) jest niespotykany i na moich słuchawkach mogło by być ciekawie i do tego spora moc headampa (ale ta cena).

A jak ona jest zgubna, to wiem sam po sobie. Wystarczy spojrzeć jak wygląda w śródku Xonar Essence ONE. Normalnie cudo. A jak przyjdzie co do czego, to gra.... jak gra. Ot poziom z grubsza STXa, Jedziemy dalej, z tych średnio tańszych poziomów cenowych. Nuforce Icon HDP, za czorta jasnego nie wygląda. Wręcz tandetnie dość, do tego zasilaczyk impulsowy, błe. A gra zadziwiająco dobrze. Czasami sprzęt jest niepozorny, ale w środku oprócz części, jest jeszcze "zaimplementowany" przebłysk geniuszu konstruktora, który wycisnął maks w ramach danej aplikacji.

Obejrzałem sobie wczoraj tego HDP i jak dla mnie, oglądacza zawartości sytuacja nie do przyjęcia;)...choćby nie wiem jakie recenzje pisali podobnych urządzeń nie zamierzam słuchać ;) Zasilacz poza urządzeniem, to doskonałe rozwiązanie...wtedy i ten ich zasilacz impulsowy bym jakoś przełknął.

Znaczy, jasnym jest, że im więcej luzu w ramach dostępnego budżetu i zacnych komponentów, to i "przebłysk geniuszu" ma więcej luzu i może poszaleć. i tym samym jest szansa, na jeszcze lepszy sprzęt. Ale oczywiście reguły nie ma w żadną stronę. Czasem coś wygląda w środku bajecznie i nie gra, czasem wręcz odwrotnie. Można mówić o tendencji, im lepiej w środku, tym więcej szans że zagra jakoś. Ale to nie reguła, więc słuchać trzeba..... słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać. A im więcej posłuchamy, tym więcej mamy punktów odniesienia. I jest szansa, że nieco bardziej powściągliwie będziemy szafować "opadami szczęki" i "najlepszymi sprzętami niszczącymi konkurencję w danym przedziale cenowym".

No nie wiem...jakoś w PC audio nie okazujesz tyle entuzjazmu i to mi się bardzo podoba, bo z wielu Twoich rad już skorzystałem i z kompa zaczęło grać. Dzięki za to. Opad szczęki, to tylko emocje słuchającego...mnie tyle razy opadła, że ją w końcu tam zostawiłem i nie mam z tym problemu. Analizując serię opadów szczęki w końcu dochodzi się do wniosku, że różnica nie mogła być tak duża, gdyby nie emocję i odpowiedni nastrój.

Tytułowy M-DAC nadal w cenie... Rozbieżność niesamowita - dzwoniąc dalej ceny od 3600 do 2800...

Chętnie posłucham NFB 1.32 jak tylko będzie dostępny - tam przynajmniej nie płacę za wydmuchane wizje Dystrybutora i Sklepów...

John W. oferuje teraz upgrade M-DAC za 350 funtów. Zmiany w sekcji zasilania i analogowej. Sam opisuje poprawę brzmienia jako wielki skok jakościowy. Trzeba poczekać na opinie szerszej publiczności :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• 6 miesięcy później...

Czy coś w temacie ruszyło? Obecnie jestem na etapie poszukiwań gotowca na es9018, żadna inna kostka czy bb czy wm czy inne, po prostu es9018. Mdac ciekawie jest przedstawiony ale zbędny mi w nim headamp, mam ha2013 i na nim zamierzam "pracować". Nfb 1.32 bardzo ciekawy, szczerze pasuje mi pominięcie upiększaczy sygnału. Gdyby była opcja posłuchać obydwu po godzince nawet nie... :D

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Zobacz ten DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Tak, ciekawy ale na wyjściu ma opampy w dodatku słabe lmy...Bardzo dobry konwerter na xmosie, super obudowa no i wykonanie bomba ale chyba kilka zbędnych dodatków... Nfb na razie prowadzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Definitywnie masz rację, odsłuch to podstawa. Jednak jak się nie ma kasy na obydwa warto dokonać wstępnej analizy na podstawie recenzji i porównań co właśnie robię.

• 1 miesiąc później...

Ja po prostu radzę wypożyczyć z Interprojektu sprzęta, posłuchać i samemu się przekonać "osochozi".

Chętnie bym tak zrobił, ale dostałem od nich taką odpowiedź: ""mamy taką informację ale rzadko kiedy szef się na nią zgadza".

Jakaś farsa a nie firma ta Inter Projekt S.A..

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Chętnie bym tak zrobił, ale dostałem od nich taką odpowiedź: ""mamy taką informację ale rzadko kiedy szef się na nią zgadza".

Jakaś farsa a nie firma ta Inter Projekt S.A..

Dziwne jest to co piszesz. Bo nie dalej jak 3 dni temu wziąłem kolejnego DACa do testów i nikomu nie przyszło do głowy stwarzać problemów. No chyba, że gadałeś nie z tym z kim trzeba. Zadzwoń bezpośrednio do obsługi sklepu internetowego 4Hifi, czyli do działu co się zajmuje sprzedażą Audio-GD. Być może zadzwoniłeś do kogoś z ogólnego Interprojektu, a oni tam mogą nawet za bardzo nie wiedzieć, że mają coś takiego w ofercie :-).

Dzwoniłem do działu handlowego, najpierw na stacjonarny (nikt nie odebrał), a następnie na komórkę. Szef chyba wie czego nie chce wypożyczać :)

Może trzeba mieć u nich "chody" i dobrze o sprzęcie pisać.

Ja podjecalem do Gliwic osobiscie i zabralem sobie daca za kaucja do domu. Bez zadnyc problemow i bardzo na luzie. Pryz okazji poslucalem podlaczonego akurat innego modelu i slucawek ifimana 400. Tez mnie dziwi, ze sa jakiekolwiek problemy.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Mnie też Pani zaskoczyła, no ale co miałem zrobić ja tylko szary potencjalny klient byłem.

Nie chce zabrzmieć jak jakiś seksista, ale tam żadnej "Pani" nie ma, nawet w najbliższej okolicy. Więc cały czas obstawiam, że zadzwoniłeś nie tam gdzie trzeba :). To znaczy Ty mówisz o Rzymie, a my o Krymie. Intreprojekt to zdaje się jakaś grupa firm, holding, jak to tam zwał. Nie znam się i szczegółów nie znam. A sprzedażą sprzętu Audio-GD zajmuje się dedykowany sklep obsługiwany przez całkiem innych ludzi. Nie chcę tu podawać linków, bo z zasady nie widzę powodu aby robić komuś reklamę w indeksowarce Google. Ale wystarczy że wbijesz sobie, w Google właśnie, zapytanie odpowiednie i właściwą odpowiedź dostaniesz na pierwszym miejscu. A nie ma co snuć teorii spiskowych. Zważywszy, że faktycznie przysługuje Ci bez gadania prawo do odstąpienia od umowy w terminie 10 dni.

Napisałem już gdzie zadzwoniłem, ale może powtórzę. Numery wziąłem ze strony gdzie jest mapa gliwic ze zaznaczoną siedzibą firmy a trafiłem na nią z pierwszego miejsca w googlach tak jak napisał SlawekR.

Co ty tak tej firmy bronisz.

Ja napisałem jak było, wiec jak nie chcesz by snuć teorii spiskowych to ich nie snuj.

I proszę nie twierdzić że kłamię.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Napisałem już gdzie zadzwoniłem, ale może powtórzę. Numery wziąłem ze strony gdzie jest mapa gliwic ze zaznaczoną siedzibą firmy a trafiłem na nią z pierwszego miejsca w googlach tak jak napisał SlawekR.

Co ty tak tej firmy bronisz.

Ja napisałem jak było, wiec jak nie chcesz by snuć teorii spiskowych to ich nie snuj.

I proszę nie twierdzić że kłamię.

Kto i gdzie twierdzi, że kłamiesz? Weź że się uspokój. Wpisałeś Audio-GD w google i wyskoczył Ci Interprojekt? Ciekawe....

Albo wiesz co. Zapomnij o tym co napisałem. Naprawdę powiewa mi co, gdzie, jak i za ile kupisz. Gdzie i po co dzwonisz. Czy będziesz miał możliwość posłuchać, czy kupisz w ciemno. Człowiek stara się pomóc, skoro zgłosiłeś problem, a tu proszę. Takie coś w odpowiedzi. Ta dyskusja jest po prostu chora. Ale niestety jest ona odbiciem całego tego forum, które stacza się ku nicości.

Proponuję więc zaraportuj post w którym nazwałem Cię kłamcą do moderacji. Może usuną w pigułę całą tę dyskusję.

Może dostanę bana i przestanę marnotrawić czas, pozostając w swojej naiwności, że da się jeszcze to forum przywrócić do jakiegokolwiek ludzkiego stanu, spośród wątków o agencie Tomku, katastrofie smoleńskiej i tych wszystkich pomyjach które userzy wylewają sobie kompletnie bez zahamowań przy okazji na łeb, a moderacja i administracja ma to głęboko w tylnej części ciała. Wyjdzie to wszystkim na dobre. Mam pożyteczniejsze rzeczy do roboty niż wdawać się w takie idiotyczne dyskusje.

Dla mnie absolutnie EOT i bez odbioru :-((((((((((((((((((((((((((

Kto i gdzie twierdzi, że kłamiesz? Weź że się uspokój. Wpisałeś Audio-GD w google i wyskoczył Ci Interprojekt? Ciekawe....

Napisałem że rozmawiałem z kobietą ty twierdzisz że nie czyli ktoś kłamie.

Wejdź w zakładkę kontakty na pierwszy wynik z google i przeczytaj jak nazywa się firma (napis na samej górze).

Ja pewnie zapomnę (chociaż bardzo nie lubię jak ktoś twierdzi że kłamię), ale w internecie podobno wszystko zostaje.

Pod jarałem się na tego DAC`a po twoich wpisach i nie spodziewałem się po tobie takich wypowiedzi.

Moim zdaniem twoja wypowiedź powinna zakończyć się na: "Bo nie dalej jak 3 dni temu wziąłem kolejnego DACa do testów i nikomu nie przyszło do głowy stwarzać problemów." + spróbuj zadzwonić jeszcze raz.

Zaoszczędzilibyśmy sobie trochę czasu.

Znalazłem ciekawe materiały

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastanawiam się z którego linka lepiej pożyczać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajnie, płatne wypożyczanie, gdzieś na forum było oburzenie na płatne pożyczanie.

2 strony ta sama firma, te same nr tel. i nawet tam Pani pracuje (przynajmniej widnieje na stronie i słychać ją w słuchawce telefonu) .

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Fajnie, płatne wypożyczanie, gdzieś na forum było oburzenie na płatne pożyczanie.

2 strony ta sama firma, te same nr tel. i nawet tam Pani pracuje (przynajmniej widnieje na stronie i słychać ją w słuchawce telefonu) .

Napisałem że rozmawiałem z kobietą ty twierdzisz że nie czyli ktoś kłamie.

Wejdź w zakładkę kontakty na pierwszy wynik z google i przeczytaj jak nazywa się firma (napis na samej górze).

Ja pewnie zapomnę (chociaż bardzo nie lubię jak ktoś twierdzi że kłamię), ale w internecie podobno wszystko zostaje.

Pod jarałem się na tego DAC`a po twoich wpisach i nie spodziewałem się po tobie takich wypowiedzi.

Moim zdaniem twoja wypowiedź powinna zakończyć się na: "Bo nie dalej jak 3 dni temu wziąłem kolejnego DACa do testów i nikomu nie przyszło do głowy stwarzać problemów." + spróbuj zadzwonić jeszcze raz.

Zaoszczędzilibyśmy sobie trochę czasu.

Takie właśnie wychodzą klocki, jak człowiek poprzez wrodzoną przyzwoitość ma hamulce żeby na forum podać wprost link do sklepu dystrybutora. I to pomimo że sami dystrybutorzy łamią regulamin forum w dziale nowości i to przy cichym przyzwoleniu moderacji i administracji. Wystarczy spojrzeć na tekst na górze, do czego służy dział, a później na to co się w nim wyczynia:

http://www.audiostereo.pl/nowosci_k10.html

Taka jest rzeczywistość tego forum, a ja jak idiota kryguję się żeby nie podać linka do sklepu, stąd całe to meganieporozumienie. Więc ok, napiszę wprost.

1. Wbijasz w google hasło "Audio-Gd", jako wynik otrzymujesz co...? 4HiFi.pl :: autoryzowany dystrybutor Audio-gd

2. Dzwonisz tam, wszystko uzgadniasz i po problemie.

3. A Ty zadzwoniłeś do Interprojektu. A potwierdzeniem tego była właśnie informacja, że rozmawiałeś z "jakąś panią". Pewnikiem dodzwoniłeś się do jakiegoś sekretariatu, biura itd. A 4HiFi to całkiem inna ekipa obsługująca sklep. To głównie pasjonaci sprzętowi i żadnej pani akurat tam nie uświadczysz. Stąd napisałem, że na pewno dodzwoniłeś się w złe miejsce. Nigdzie nie zarzuciłem Ci kłamstwa.

A całe nieporozumienie wynika z faktu, że zwykła przyzwoitość podpowiadała mi, że podawanie linków do sklepów w dyskusji na forum, jest niewłaściwe. A Ty mi na odwyrtkę zarzucasz "zakamuflowaną opcję chińską" :), Że komuś tam sprzyjam, a ja robiłem dokładnie coś odwrotnego, nie chcąc podawać linków wprost.

Powinieneś zadzwonić tu -> http://www.4hifi.pl/info/Kontakt.html a zadzwoniłeś gdzieś tam: https://www.google.pl/#q=interprojekt

Jak zapewne zauważyłeś właśnie, to całkiem inne numery telefonów i inne miejsca i o tym cały czas starałem Ci się powiedzieć, ale nie podając linków wprost.

A wyszło, co wyszło. Teraz rozumiesz w czym rzecz? Pani gdzieś tam w biurze zarządu pewnie nawet nie ma pojęcia, gdzie i jakie sklepy ma firma, tak samo prezes zarządu, bo w istocie mało go to obchodzi. Od tego ma w końcu specjalistów. Więc nie dziwne, że zostałeś tak potraktowany.

Przeciez napisałem że dzwoniłem na nr tel ze strony 4hifi.

Proszę o uważne czytanie (przeczytaj co napisale w pierwszym poscie) i jeszcze raz zobaczyc ze nr sie powtarzaja na tych stronach.

Kolejny raz wmawiasz że źle zadzwonilem i że nie ma Pani.

Zostawmy na razie to nieporozumienie.

Skoro jesteście bardziej zorientowani niż Pani to zapytam tu:

1. Na jaki czas max. można pożyczyć?

2. Czy można więcej klocków pożyczyć?

3. Można odebrać osobiście (mam nadzieję że ominę Panią i szefa jakoś :) )

4. Ile kosztuje pożyczanie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.