Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do MA GS 20

Hamer_Mayday

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie nad gra krzykliwie w polaczeniu z MA , posiadalem 326 i sluchalem 355 . Do tego wzmacniacza trzeba spokojne kolumny , albo po stronie cieplej.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość

(Konto usunięte)

Jak dla mnie nad gra krzykliwie w polaczeniu z MA , posiadalem 326 i sluchalem 355 . Do tego wzmacniacza trzeba spokojne kolumny , albo po stronie cieplej.

Zgoda, ale to zdecydowanie zasługa MA. NAD C 375 jako tako "krzykliwy" nie jest, wręcz przeciwnie - raczej z naciskiem na tony średnie i niskie.

Dla mnie w połączeniu z MA też brzmiał zbyt "ostro", jednakże komuś może odpowiadać takie wzajemne uzupełnianie się :)

Osobiście, tak jak Ty, wolę "ciemniejszą i cieplejszą stronę mocy" :)

Ja nic krzykliwego nie uraczylem :)

Krzykliwe to byly poprzednie kolumny ktore mialem Rx 8 ale w GS jest zupelnie inna kultura grania jesli chodzi o srednice i wysokie duzo..Jak juz pisalem w hk mialem podkrecone treble i bas a tutaj na zero i gra to dla mnie wysmienicie..nic mnie nie kuje po uszach..nad gra nizej , bardzo dynamicznie.po przesiadce z hk 3490 dwiek jest pod kazdym wzgledem lepszy ale glownie co zauwazylem to moc,dynamika i ogolna jakosc dzwieku duzo lepsza,bardziej szczegolowa,wiele nowych dzwiekow a raczej poddzwiekow ktorcyh wczesniej nie slyszalem..Najlepiej mogl bym to porownac gdybym posluchal z jakims innym wzmacniaczem w podobnej cenie..ale przyznam ze teraz jestem wpelni zadowolony..;)

Pytałem o ostrość bo GS też potrafi być ostrawe ale to wina złego zestawienia jeśli GS dostaną np. przeźroczysty wzmacniacz i ciepły CD graja czarująco bez ostrości z fajnymi detalami no i jeśli pomieszczenie nie za duże kopa tez potrafią pokazać ;)

Mnie kusi na zmiany u mnie ale GS20 jeszcze na jakiś czas chce sobie zostawić .

Pytałem o ostrość bo GS też potrafi być ostrawe ale to wina złego zestawienia jeśli GS dostaną np. przeźroczysty wzmacniacz i ciepły CD graja czarująco bez ostrości z fajnymi detalami no i jeśli pomieszczenie nie za duże kopa tez potrafią pokazać ;)

Mnie kusi na zmiany u mnie ale GS20 jeszcze na jakiś czas chce sobie zostawić .

A jaki to jest ciepły cd bo przydał by mi sie do zestawu a nikt nie moze mi napisać .

:)

No to fajnie, ze u Ciebie gs20 z nadem sie zgraly.

Ja kiedy szukalem wzmacniacza do swoich gx200 tez sluchalem tego nada i niestety bylo za ostro i sucho. Ale tu juz troszke inne kolumny, do tego mozemy dodac inne kable i akustyke pomieszczenia i mamy rozne oceny/opinie.

Teraz moje gxy napedzane sa koncowka Vincent SP-331MK i pre Vincent SA-T1. Czyli MA z cieplymi Vincentami = this is it !!! :)

PS. Jakby ktos byl zainteresowany mam teraz na sprzedaz Vincenty SP-331 i SA-31MK. Zapraszam na PW. Pzdr.

NAD C 375 to świetny wzmacniacz (sam jestem jego użytkownikiem od 3 lat), a poza tym "przesiadka" jest ze słabego klasowo - w porównaniu do klasy C 375 - ampiltunera, jakim jest HK 3490.

Czy wzmacniacz, który ma gałkę balansu, barwy tonu i może jeszcze przełącznik mowa/muzyka może być dobrym audiofilskim wzmacniaczem?

Nie bijcie… ale jakieś 17 lat temu jakiś audiofil mi powiedział, że dobry wzmacniacz ma mieć tylko gałkę głośności… no i taki kupiłem i nie wiedzieć czemu tematem wzmaków przez ten czas się nie interesowałem. Widzę, że dużo się zmieniło. Znaczy to bzdura i nie wcale nie musi być tylko gałka głośności, tak?

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Gość

(Konto usunięte)

Znaczy to bzdura i nie wcale nie musi być tylko gałka głośności, tak?

Dokładnie tak... ;)

Vide: McIntosh, Accuphase, Luxman i dziesiątki innych firm...

Czy wzmacniacz, który ma gałkę balansu, barwy tonu i może jeszcze przełącznik mowa/muzyka może być dobrym audiofilskim wzmacniaczem?

Napisałem tylko, że C 375 jest świetnym wzmacniaczem - nikt nie nazywa go tutaj "audiofilskim".

Jest świetnym w swojej klasie cenowej i "półkowej".

PS Jeśli masz na myśli "audiofilskiego" Audiolaba 8000S, to troszkę mu brakuje do "nieaudiofilskiego" NAD'a C 375... ;)

Dzisiaj troszke glosniej przetestowalem kolumny i musze przyznac ze jest to dla mnie petarda..jedno mnie zastanawia,zauwazylem pewna rzecz wczesniej jak sluchalem na HK glosno membrany dosc mocno skakaly np przy duzym basie teraz na Nadzie pomimo ze potrafie duzo glosniej sluchac niz wczesniej na HK to teraz z potezniejszym basem membrany czesto nawet nie drgaja a graja duzo wieksza moca..

Miałem GSy20 wraz z Caspianem, yaqinem oraz z Krellem S300i i ten ostatni to mega propozycja, ale Capsian również bardzo dobry. Pozostałe niegodne uwagi.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.