Skocz do zawartości
IGNORED

jakie sluchawki do 200 zl?

roonej1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich odwiedzających.

Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość i pomoc.

A teraz do sedna - posiadałem już kilka rodzajów słuchawek ale tym razem chciał bym zakupić słuchawki nauszne do 200 zł. Co proponujecie oraz co sądzicie o pioneer se-mj721? Muzyka jakiej będę słuchał to KLUBOWA , HH oraz POP. Interesują mnie takie z dobrym basem np Sony mdr zx600.

https://www.audiostereo.pl/topic/102307-jakie-sluchawki-do-200-zl/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Posłuchaj CAL! koniecznie, a zmienisz zdanie na temat wszystkich budżetowych słuchawek. CAL!e wymiatają w swoim przedziale cenowym.

Był czas że twierdzono że CAL! zjadają HD-600 ale moda się skończyła i pierdół nikt już nie wypisuje;-)

Zgadza się. Jeśli odtwarzacz ma regulację basu, to trzeba go nieco zmmniejszyć - a poza tym bardzo przyzwoita jakość jak za te pieniądze.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

k450 porównałem z px100 okazało sie że k450 grają 2x lepiej czyli tak jak cena 2x px100

też porównywałem te słuchawki faktycznie 450 grają lepiej ale może nie 2x lepiej od px100 ;)

Posiadam aktualnie HD201 i nie grają za ciekawie szczerze powiedziawszy. Sprezentowałem je bratu a sam szukam czegoś poważniejszego jednak. Lubie basowe piosenki ale jak coś mi charczy to nie podoba mi się to bardzo. Te sennheisery nie graja źle ale strasznie cicho i są takie bez "duszy". Posłucham jutro CAL jak się uda a co do tych Koss porta pro jeszcze ich nie widziałem ale może także się znajdą jak trochę pozwiedzam. Dzięki za podpowiedzi ;-)

Druga sprawa to na prawdę nikt nie powie nic o tych Pioneerach ? dobre oceny mają na necie i zakres częstotliwości i wygląd.

Jednak już raz kupiłem bez odsłuchu słuchawki i nie chcę popełnić tego samego błędu - HD201, złe nie były ale to nie mój gust.

Na necie ktoś napisał taką dziwną opinię że słuchawki także się dogrzewają czy to prawda ? Na co zwracać uwagę? (wydawało mi się że tutaj głośniki są inne i nie potrzeba aby w cewce ułożył się drut miedziany.)

Wygrzewanie - to czas, w którym membrany słuchawek/kolumn głośnikowych podczas odtwarzania muzyki poruszają się i nabierają żądanej elastyczności. Trwa to mniej więcej od 15 nawet do 50 godzin. Po tym czasie charakterystyka dźwięku danych głośników odrobinę zmienia się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.