Skocz do zawartości
IGNORED

Sony mdr-1r vs Monster Inspiration

Michał Walasek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Obecnie używam słuchawek Sony mdr-zx500. Muzyka jakiej słucham to wszelkie odmiany metalu, lecz w moich gustach jest też miejsce na Nelly Furtado i Amy Winehouse. Wbrew opiniom które czytałem zaraz po premierze tego modelu, nie odczuwam zbyt dużej ilości basu(za duży zakres przecież nie jest pożądany w "ciężkiej" muzyce)- pasują mi idealnie do Korpiklaani, Behemoth'a czy Children of Bodom. Wraz ze wzrostem środków, które mogę przeznaczyć na nowe słuchawki, chciałbym zakupić coś z wyższego poziomu. Interesują mnie tylko te dwa modele słuchawek Sony mdr-1r i Monster inspiration. Nie znalazłem nigdzie w internecie takiego porównania, ani odpowiedniego, istniejącego już tematu na forum.

Testowałem osobiście już Monstery i wypadły bardzo dobrze. Nigdzie w Bydgoszczy nie spotkałem modelu mdr-1r.

Może ktoś zna już oba te modele i mógłby się podzielić opinią, które lepiej wypadają w paśmie średnim i wysokim. :) Każde przemyślenia na temat mdr-1r będą dla mnie bardzo przydatne.

Źródła dźwięku z jakich korzystam to:

- przenośny odtwarzacz cd sony d-ej250(to że słuchawki(z których obecnie korzystam) są tego samego producenta jest akurat "przypadkiem" - tak mi każde z osobna się się spodobało :D )

- harman/kardon hk 980 + Denon dcm-500ae

-iPad

Pozdrawiam i życzę mokrego dyngusa

Mike

https://www.audiostereo.pl/topic/102312-sony-mdr-1r-vs-monster-inspiration/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.