Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sieciowe YP Sound Argentum do lampy

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami. Szukam także jakiejś oferty cenowej i trudno coś znaleźć.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Miałem interkonekt, zasilający i głośnikowe. Z tymi kablami jest tak, że jak się zgrają w systemie to bardzo trudno jest czymś je zastąpić.

dźwięk bardzo przejrzysty, otwarty, gładki, szybki, dużo szczegółów, dołu jest trochę mało ale ze srebrem to już tak jest. jeśli chodzi o interkonekt to lepiej grają te starsze serie (takie z porcelanowymi końcówkami).

Cena głośnikowego to około 1800 a interkonekt 1200 (ja za tyle sprzedałem)

Do ciepłych, gęsto grających systemów naprawdę dobry wybór.

Gość

(Konto usunięte)

Lucky,

na temat cen zapytaj Wołodymyra z PhaSt'a ([email protected]), on kable Sound-YP wozi do Polski. Albo napisz do kolegi masza1968.

Są trzy serii kabli YP-Sound: podstawowa Argentum, średnia Reference i najwyższa Master (robiona pod konkretny system).

Mam dwa interkonekty, cyfrówkę oraz siecówkę (z wtykami Sonarquest - posrebrzana miedź, aluminiowy korpus) serii Reference. Znakomite kable, u mnie wygrały ze znacznie droższymi Harmonix'ami. Nie zauważyłem żadnego odchudzenia basu.

Lucky, u mnie też diabełki graja.

z porcelanowymi końcówkami

Z teflonowymi. :)

Dzięki mam właśnie od kolegi YP Sound Argentum posłucham jak zagra na dacu.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Jest taka nowa firma kablarska powiązana z Serblinem i nazywa się Yter. Są robione ze stopu srebra z palladem.

Bardzo wysoko oceniane na świecie a nawet wiecznie niezadowolony Mr.Colloms ocenił je najwyżej.

Cena za 2x3m głośnikowy to ok 4000zł, więc nie są kosmicznie drogie. Dystrybucje ma Grobel Audio. Może warto spróbować.

Zagrał super i został już u mnie. W porównaniu do Ruby Hilla mniej otwartym dźwiękiem spokojniej nie tracąc na otwartości. Zależało mi na dociążeniu średnicy bez dodatkowych fajerwerków na górze. I to jest kabel, który zagrał tak jak chciałem.

Przerabialem wszystkie rodzaje kabli YP Sound Argentum-są to niezłe kable do pewnego momemtu-zarowno cenowego jak i jakościowego.

Żadnych teorii nie będę snuł ani dorabiał-bo wszystko zalezy od systemu jaki posiadamy-mogą sie wpasowac w niego bądz nie-ot i cała bajka.

Haha fakt masło maślane wyszło. To wszystko przez emocje :) Ale coś jest w tym Argentum, że gra podobnie do Rubby Hilla tylko trochę spokojniej.

przyznam, że nie rozumiem :-) Choc doboru pasującego kabla gratuluję.

Zagrał super i został już u mnie. W porównaniu do Ruby Hilla mniej otwartym dźwiękiem spokojniej nie tracąc na otwartości. Zależało mi na dociążeniu średnicy bez dodatkowych fajerwerków na górze. I to jest kabel, który zagrał tak jak chciałem.

Przyjemnie czyta się posty zadowolonych melomanów....:)

U mniegłośnikowy argentum za dużo basu pompował więc jestem zdziwiony ,że komuś go brakuje ale system do systemu nie przystaje ,tak czy inaczej poszedł na górę w bi o dziwo jescze lepiej zagrał w tym paśmie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.