Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę mieć High End np Accuphase

yogo

Rekomendowane odpowiedzi

Moglbys wkleic linka gdzie Pacula pisze tak o A-30

Dla scislosci - Pacula pisal ze e550 lepsza od a30, a zdanie o dzwieku "kluchowaty itp" jest moje osobiste.

Zauwaz ze dobry energiczny przejrzysty pre jest duzo duuuzo trudniej osiagalny, niz dobre cieple zrodlo.

Kiedys robilem takie poszukiwania do Accu i latwo nie bylo, ostatecznie skapitulowalem na firmowym pre. A u Ciebie jakie pre sie sprawdzilo?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Ancient Audio Lector Prime

Pamietam ze trafilem kiedys na opinie Wojtka ze do danych kolumn lepiej sprawdzi sie e-550 niz a-30. Jak rowniez jego zachwyt nad zestawem dp-78 i e-550, ale zeby stwierdzil ze e-550 jest po prosty lepszy to nie bardzo mi sie wiezyc chce ,bo pamietam rowniez zachwyt nad a-30.

Zreszta nie jest to istotne w tym watku , a wyzszosc kazdego z urzadzalen jak juz wspominalem zalezy tylko i wylacznie od reszty posiadanego toru. U niektorch sie lepej sprawdzi integra a u innych koncowka, moim zdaniem klasa ta sama tyle ze charakter inny.

Witam.

Skoro temat poświęcony Acucuphase, mam do was prośbę. Chodzi o charakterystykę brzmienia dwóch odtwarzaczy DP-67, DP-85.

Mam możliwość pojechać na odsłuchy (być może zakupić - na pewno nie w ciemno) CD DP-67 lub DP-85.

Chodzi mi o waszą porade, którym modelem ja powinieniem się zainteresować. (Bo są w przeciwległych końcach polski).

Preferuje brzmienie bardziej ukazujące przestrzeń nagrania i jego dynamikę.

Accuphase z reguły bardziej ukazuje prezentację, spokojną i gładką. (czasem do przesady jak za cenę tych urządzeń).

Który model bardziej pasował będzie pod moje oczekiwania ?

Czy któs może scharakteryzować modele CD Accuphase DP-67,85 o które sie pytałem? Szczególnie ciekawi mnie jak reprezentuje sie DP-85 w kwestii dynamiki i przestrzeni, gdyż malo czegokolwiek znaleźć na ten temat.

Ale to nie ta liga. 85 to był topowy SACD przed 78. I chyba pierwszy. 67 to średni poziom Accu.

PS.

Ciekawe w jakiej cenie ten 85 bo to od tego zależy czy warto?

Czy któs może scharakteryzować modele CD Accuphase DP-67,85 o które sie pytałem? Szczególnie ciekawi mnie jak reprezentuje sie DP-85 w kwestii dynamiki i przestrzeni, gdyż malo czegokolwiek znaleźć na ten temat.

o dp67 spytaj gutekbull'a a najlepiej o wszystko w klubie accu. Dp85 malo kto w Polsce słyszał bo to pieruunsko drogie bylo gdy nowe . generalnie uwazaj na serwisowa lnosc tych cd-może być ciężko.

--

za 8k to faktycznie, mozna brac, bo w tej cenie raczej niczego lepszego nie kupisz.

Dzieki za odzew.

A co do DP-85 to mam okazję go kupić z 8 tys. Jest malutka ryska na szkiełku z przodu, ale stan całego panela przedniego jak nowy.

--

DP-85 za 8 tys. pln to nie ma takiej ceny. Jak się pojawia S-H to jest za około 20 tys.pln. Na audio-markt był jakiś czas temu za 5000 euro.

Za 8 tys.pln to lipa, nie mówię jaka.

DP-85 za 8 tys. pln to nie ma takiej ceny.

Jak nie ma, skoro ja za taką mam możliwość. Przecież pojadę i sprawdze na własne oczy.

Sprzedający ma też pewien dług wdzięczności wobec mojego ojca, także nie sądze, aby chciał mnie wyrolować.

Ten SACD kosztował 10 lat temu 16.000 USD. Dźwięk jest na poziomie DP-78. Nie widzę logiki aby ktoś robił taką przysługę. Chyba, że padł transport, który jest nie do dostania.

PS.

Jesteś tutaj nowy na forum to raczej mało wiarygodny. Bierz go za 8 tys. a potem wklej zdjęcie, to Tobie uwierzę. Jak nie będzie pasował to odkupię go od Ciebie za 10 tys.pln.

To że jestem mało wiarygodny, z powodu że nowy, to mnie akurat obchodzi jak zeszłoroczny śneg.

Nie muszę komuś tego udowadniać, ja prosiłem tylko o opinie.

Tez zdziwiony jestem, że to naprawdę taki drogi topowy model, wzięc zobaczy się...

Jeśli mi brzmienie podpasuje (po to pojadę najpierw posłuchać) to oczywiste, że kupie go dla siebie. A że będzie to naprawdę korzystny zakup - moje szczeście. Jeśli nie, to choćby nowy kosztował dwa razy tyle - dla mnie sprawa nie warta zainteresowania.

Kolega Arek Ci dobrze zasugerowal - bierz w ciemno :) Olej dzwiek. W najgorszym wypadku jak Ci nie przypasuje, Ty bedziesz 2k PLN do przodu, a on pewnie z 5-7k PLN ;) I wszyscy beda zadowoleni hehe.

Swoja droga, jesli ktos zadaje takie pytania i ma takie rozkminki, to znaczy najprawdopodobniej ze nie sluchal nigdy niczego porzadnego, a i nawet nie bardzo do czego ma takie CD podpiac, zeby mezaliansu nie bylo. Stad tez i mala wiarygodnosc.

To że jestem mało wiarygodny, z powodu że nowy, to mnie akurat obchodzi jak zeszłoroczny śneg.

Nie muszę komuś tego udowadniać, ja prosiłem tylko o opinie.

Tez zdziwiony jestem, że to naprawdę taki drogi topowy model, wzięc zobaczy się...

Jeśli mi brzmienie podpasuje (po to pojadę najpierw posłuchać) to oczywiste, że kupie go dla siebie. A że będzie to naprawdę korzystny zakup - moje szczeście. Jeśli nie, to choćby nowy kosztował dwa razy tyle - dla mnie sprawa nie warta zainteresowania.

--

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.