Skocz do zawartości
IGNORED

jamo s608, s718, klipsch rf-62 , rf-52 lub inne.

Jaro858

Rekomendowane odpowiedzi

umiem ale co mi po tym że wybiorę marantz pm7000 jak nawet na allegro go nie ma i gdzie go niby dostane?

jest duża różnica pomiędzy quantum 657 a quantum 655?

Ja bym marantza kijem z 2 metrów nie dotknął ale to tylko moje osobiste zdanie po doświadczeniach z kilkoma sztukami. mówię o wrażeniach odsłuchowych bo technicznie może są ok.

natomiast "zupełnie przypadkiem" jest pm7200 - no cóż za zbieg okoliczności...

Widzisz jaki ty przebielgy jestes. A teraz sobie poczytaj moj watek "Klub Magnat-a" i zobacz sobie kiedy pisalem o tych piecach i ile osob jest zadowolonych z polaczenia Magnata z Marantzem. Jezeli nie masz pojecia i nie slyszales nic z wymienionych tutaj klockow to zamilcz.

?👈

Ja bym marantza kijem z 2 metrów nie dotknął ale to tylko moje osobiste zdanie po doświadczeniach z kilkoma sztukami. mówię o wrażeniach odsłuchowych bo technicznie może są ok.

Jakies konkrety?

?👈

Marantz PM7000 oraz PM7200 to jakby nie patrzeć dobra propozycja dla omawianych Magnatów. W podanym przedziale cenowym można by było zaproponować PM75 ale może być za ciemno no i ten wzmacniacz raczej nie nadaje się do głośnego grania ze względu na słabą wydajność prądową. Gra fenomenalnie ale nie oczekujmy cudów jeśli chodzi o zapasy prądu. Obok ww. modeli Marantz'a możesz postawić w kolejce:

Yamaha AX700, AX900, A960, A1000, A1020

Denon PMA860, PMA1060, PMA925

Rotel RA960/980BX

Pioneer A77X, A88X

H/K 680/690

No jest tego trochę, i co jakiś czas trafiają się okazje, rusz googlami, poczytaj, poszukaj - chłopie! Żyj!

Calkowicie nie polecam PMA-925R do tych Quantumow. Daje ostro wysokimi po uszach ze nie da sie tego sluchac mimo tego ze piecyk zacny i zbiera pochlebne opinie. Podobnie PMA-1315R. PM75 gra nieco cieplej niz PM7000, 7200, 8000. Ogolnie jest to lepszy piec, ale dosc stary czego ludzie sie obawiaja. Ale z tymi Quantumami tez moze nia zagrac jak nalezy. W nie trzeba tchnac troche zycia. Trreba im dynamicznego zrodla. Denony o ktorych wspomniales mogly by sie nadac (oczywiscie procz 925R). Natomiast nie polecam serii x80R. Za bardzo daje basem do i tak nieco przebasowanych juz Quantumow z serii 6xx. Yamahy nie slyszalem, ale z tego co czytalem AX900 by sie nadal. A z H/K chyba najlepszy by byl PM655Vxi.

No, ale patrick pewnie jest w tym temacie bardziej ogarniety wiec niech moze sam podpowie. Ale niestety obawiam sie ze nosa nie wysunal poza swoje podstawowe PM5004 wiec raczej nici.

?👈

Przyjechał do mnie kiedyś koleś chcąc kupić Marantza PM75 którego wtedy posiadałem, przywiózł ze sobą PM7000 dla porównania. Załączyłem PM7000 oraz zapuściłem kawałek z tego co pamiętam był to utwór Dire Straits - Money For Nothing. Pokiwał głową, stwierdził "no ok, wiem jak on gra, podłącz PM75". No i podłączyłem! Początek utworu jest w miarę spokojny, po pierwszym pojawieniu się perkusji, gościu uśmiechnął się i powiedział "stary - biorę go!".

Co chcę Ci uświadomić. Jeśli człowiek przyjechałby do mnie w kwestii sprawdzenia, czy dany wzmacniacz burzy ściany, masakruje kolumny, wgniata klatkę piersiową czy wyrywa włosy z głowy ogólnie rzecz biorąc daje potężnego kopa bez względu na jakość to po prostu poprosiłby mnie o to, bym rozkręcił gałkę na godzinę 12. Na szczęście nie taki był jego cel - wręcz przeciwnie, była to godzina 9-9:30. Jaki z tego wniosek? Jak chcesz robić imprezy to daj sobie spokój z wzmacniaczami które wykazują pewną kulturę dźwięku, wyrafinowanie, te które się nadają do katowania to się nadają ale nie pchaj się w klocki które na to nie zasługują. Nie tędy droga! Jak tak czytam Twoje wpisy to zastanawiam się czy nie polecić Ci końcówki ADS-a..

No ostatnio poszedł szampański za ponad 1600 zł ale stan naprawdę świetny. Mimo wszystko tak jak piszesz, 1200zł, nawet 1400zł ale z odbiorem osobistym po sprawdzeniu czy nie było nic grzebane. I tak co niektórzy piszą, że "patrz na bebechy AX900, masakra!" No ale ja robiłem "rozbieraną" sesję zarówno AX900 jak i PM75 i ten drugi naprzeciwko Yamahy to trup jeśli chodzi o kwestię podzespołów. Dokładnym przeciwieństwem jest również brzmienie, ostra jak żyleta AX900 oraz spokojny, poukładany, wyluzowany PM75. Co wybrać? Oczywiście ani jeden. Bo do Q655 polecam Denona! :) W tym zestawieniu to on zagrał najlepiej. Mimo, że są lepsze to Jaro858 wszystko zależy od zestawienia ze sobą poszczególnych segmentów toru audio. Chociaż wycofana średnica serii 60 nie za bardzo pokrywa się z tą w Q655 no ale.. Z Q605 było gorzej. Mimo wszystko do muzyki której słuchasz jak na dzień dzisiejszy zwracając uwagę na dostępność dobrym rozwiązaniem będzie Denon lub ww. Marantz'e.

Gość partick

(Konto usunięte)

Widzisz jaki ty przebielgy jestes. A teraz sobie poczytaj moj watek "Klub Magnat-a" i zobacz sobie kiedy pisalem o tych piecach i ile osob jest zadowolonych z polaczenia Magnata z Marantzem. Jezeli nie masz pojecia i nie slyszales nic z wymienionych tutaj klockow to zamilcz.

uderz w stół, a handlarz się odezwie...

uderz w stół, a handlarz się odezwie...

Robisz sie juz nudny. Jak widac nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w tym temacie to po co zabierasz glos. Sluchaj swojego plastikowego PM5004 i nie zasmiecaj watku frustracie.

?👈

Natomiast nie polecam serii x80R

Miałem w domu 480/680 oraz chwilowo 980 - tego nie da się słuchać.

Podpisuje się rękami i nogami pod tym zdaniem! Seria 80 Denona niema najmniejszego startu do serii 60. Nie wiem co oni tam schrzanili ale po prostu jeśli ktoś kupuje jeden z tych wzmacniaczy tylko po to aby mieć "na pilota" to tym samym rezygnuje z garstki lepszego dźwięku. Każdy z ww. przegrywał nawet z PMA560 a więc nie o tyle hemoglobina i mistyfikacja lecz taka sytuacja nie? :)

Gość partick

(Konto usunięte)

Robisz sie juz nudny. Jak widac nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w tym temacie to po co zabierasz glos. Sluchaj swojego plastikowego PM5004 i nie zasmiecaj watku frustracie.

synek, kup se następne 2-3 rzęchy po pięćdziesiąt złotych, poskładaj do kupy, wystaw w swoim handlarskim wątku za 250 (czy nawet za pięćset) i nie pier**l.

• 1 miesiąc później...

stwierdzam iż na razie nie będę kupował zestawy stereo może w przyszłości he, a teraz do rzeczy zamierzam kupić jakieś głośniki do kompa coś w tym stylu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko nie wiem czy te czy może inne, jak inne to jakie polecacie?

Creative T5900, T6060???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

stwierdzam iż na razie nie będę kupował zestawy stereo może w przyszłości he, a teraz do rzeczy zamierzam kupić jakieś głośniki do kompa coś w tym stylu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko nie wiem czy te czy może inne, jak inne to jakie polecacie?

Creative T5900, T6060???

Mialem przez dlugi czas produkty creativa i logitecha podlaczone do karty dźwiękowej i powiem, ze ma to się nijak do zestawu stereo nawet za 1000PLN również podłączonego do karty muzycznej komputera.

Te glosniczki to są tylko "pukawki" do sykania i robienia łomotu (nie mylić z muzyka :) ), dobre dla kogos kto nigdy nie slyszal dobrej jakości muzyki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.