Skocz do zawartości
IGNORED

Zaskakujące przygody, komputerowe audio czy coś więcej?

Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

...dzięki wielkie za namiary na tego Pana od LME...zakupiłem i wymieniłem...różnica jest w moim przypadku ogromna!!!...jestem bardzo zadowolony...poszukiwania dźwiękowe póki co zakończone,no chyba że ktoś wymyśli do One zasilacz zewnętrzny to wtedy jestem na TAK:)...pozdrawiam...

Cieszę się, że mogłem cokolwiek pomóc, a od siebie dodam iż ostatnio zastąpiłem na buforze wyjściowym lme49860 opampami nrj muses 8820e. Dźwięk dodatkowo się nasyca na skrajach pasma, choć bas wydaje się nieco bardziej poluzowany.

Temat zewnętrznego zasilacza póki co utknął w miejscu, choć obudowę i transformator można zamówić w firmie toroidy.pl (dostawca traf m.in. do aps aeon o ile się nie mylę). Trzeba pomyśleć nad parametrami i innymi podzespołami.

pzdr

• 5 tygodni później...

Panowie, widzę że wątek umarł, a potrzebuję dość istotnej informacji.

Sprawa dotyczy ww. wzmacniaczy operacyjnych lme 49990 na stoliczku, otóż wsadziłem 6 par w podstawki I/V i low pass filter, a na bufor rca dałem nieużywane opa 49720, gra to bardzo fajnie, ale nie w tym rzecz.

Ostatnio z nudów trochę pobawiłem się w wymianę scalaków i zauważyłem że 49990 dość mocno się grzeją. Sprawdziłem w specyfikacji tych scalaków i napisane jest że temp pracy wynosi max 85 stopni. Czy to normalne żeby te opampy pracowały non stop przy takiej wysokiej temp. ? Przy buforze rca kostka nie jest gorąca. Czy istnieję ryzyko że coś się uszkodzi ? Dodam że dac gra po mniej więcej 5 h dziennie, i dźwięk nie jest w żadnym wypadku jakoś zniekształcony czy zdegradowany co by świadczyło o jakimś uszkodzeniu itp. Wolę jednak zapewnić się, że wszystko jest ok i nie uszkodzę w jakimś sensie daca.

Łącznie potrzeba 7 kostek na cały tor RCA. Wymieniasz 1 kostkę po prawej stronie białej ramki dla wyjścia RCA + ramki czerwona i zielona. Braknie Ci 1 kostki.

A czy nie potrzeba 6. kostek. Ramka zielona, czerwona i niebieska. Biała to XLR.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

A czy nie potrzeba 6. kostek. Ramka zielona, czerwona i niebieska. Biała to XLR.

tor rca wymaga 7 kostek , 4 idą na czerwoną ramkę , 2 na low pass filter (zielona), i 1 kostka na bufor (granatowa po prawej stonie od białej ramki). Natomiast dalej martwi mnie temperatura pracy tych układów 49990, nikt nie pomoże ?

tor rca wymaga 7 kostek , 4 idą na czerwoną ramkę , 2 na low pass filter (zielona), i 1 kostka na bufor (granatowa po prawej stonie od białej ramki). Natomiast dalej martwi mnie temperatura pracy tych układów 49990, nikt nie pomoże ?

Oczywiście, że tak. Ramka zielona, czerwona i biała. Źle pododawałem. 7. Ani więcej ani mniej.

49990 będę miał wkrótce. Napiszę jak się sprawują.

Przepraszam za wpis. Niedoczytałem a raczej niedoliczyłem.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Oczywiście, że tak. Ramka zielona, czerwona i biała. Źle pododawałem. 7. Ani więcej ani mniej.

49990 będę miał wkrótce. Napiszę jak się sprawują.

Przepraszam za wpis. Niedoczytałem a raczej niedoliczyłem.

spoko ;) wg, mnie w opa 49990 naprawdę warto zainwestować, nie jestem żadnym znawcą, bardziej amatorem, wielbicielem dobrego dźwięku, i cieszę się, że trafiłem na ten temat, bo po wymianie fabrycznych opa ne5532p, na ww. sprzęt gra lepiej. A w jakim sprzęcie będziesz wykorzystywał L49990 ?

Muses01 grzeją się niemiłosiernie, ciężko je dotknąć palcem, myślę więc, że nie ma co się martwić temperaturą.

dzięki za informację, sam nie doczytałem dokładnie specyfikacji, bo producent podaje na stronie głównej tylko optymalne warunki pracy tego opampa, a w opisie dostępnym w pliku pdf podane są bardziej szczegółowo opisane dane. Na stronie 3 pliku pdf znajdziemy informację dot. zakresu temp. pracy, optymalna do 85stopni,a max to 150.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.