Skocz do zawartości
IGNORED

Constellation Audio - opinie.

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

W USA jest sporo firm produkujących taki sprzęt np. właśnie Constellation czy Boulder. Ciekawe tylko czy prócz mocy liczonej w kW oferują coś więcej. Typowo hAmerykańskie konstrukcje chcące naśladować Krella czy Levinsona z lat 90'.

Jedno jest pewne :)

Big boobs ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wystarczy mi kilka minut aby rozpoznac z 90% prawdopodbioenstwem ze Constellation to firma szukajaca frajerow z kasa a nie prawdzwych slyszacych audiomaniakow ;)

Prorok?

A ja jestem zdania, że spółka SITE powinna na etat do Redakcji wziąć jakąś wróżkę.

Babina przy pomocy szklanej kuli i kota patrząc na zdjęcie danego sprzętu niechybnie bardzo skutecznie potrafiłaby ocenić jak dany klocek gra i co on jest wart.

Można by wprowadzić to jako płatną usługę, przy założeniu, że wróżenie z zdjęcia z aukcji na allegro byłoby płatne ekstra (ach ta możliwość manipulacji photoshopem).

Co prawda mogłoby to pozbawić zajęcia różnych wróżów-amatorów, obecnie okupujących to miejsce, niemniej na pewno uporządkowałoby to forum.

W końcu szklana kula wydaje się być bardziej zaufania godnym środkiem pozyskiwania informacji niż np takie gwiazdki i uszka niemieckiego Audio.

Domyslam sie o jakie uzywanie mozgownicy Ci chodzi najpierw sugestia plakietka, pozniej cena i juz mamy wspanialy dzwiek. A prawda jest taka ze jak sie uzywa uszu i kilku szarych komorek to mozna stwierdzic ze wsrod "szanownego" grona High-Endowego 20-30% konstrukcji nie powinno sie tam wogole znalezc.

Jestem pewny ze wszyscy o tym wiemy tylko nie ma interesu na tym forum aby to szczerze napisac ;) No nie? ;)

Za to sa interesy aby pisac ze wszystko gra pieknie, niech frajerzy kupuja ;)

Jestem za a nawet przeciw i dla tego dalej twierdzę że należy się spotkać we wspólnym gronie i skonfrontować czasopisemka z twardą rzeczywistością będącą po domostwach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

Domyslam sie o jakie uzywanie mozgownicy Ci chodzi najpierw sugestia plakietka, pozniej cena i juz mamy wspanialy dzwiek. A prawda jest taka ze jak sie uzywa uszu i kilku szarych komorek to mozna stwierdzic ze wsrod "szanownego" grona High-Endowego 20-30% konstrukcji nie powinno sie tam wogole znalezc.

Jestem pewny ze wszyscy o tym wiemy tylko nie ma interesu na tym forum aby to szczerze napisac ;) No nie? ;)

Za to sa interesy aby pisac ze wszystko gra pieknie, niech frajerzy kupuja ;)

Zaczynasz pływać jak Stara Miernota lub Bum.

Widać, że tak jak oni - masz aspiracje ale możliwości raczej mierne.

Jasno zostało ci wyżej wywiedzione, że głupią sprawą jest wypowiadać się na temat sprzętów, których się nie zna albo porównywać dwa rożne klocki w zupełnie innych systemach. I o to właśnie chodzi.

I nie jest tak jak imputujesz innym. Cena ani taka czy inna plakietka nie mają tutaj znaczenia.

Takimi sprawami jarają się głównie ci, których po prostu nie stać.

I jeszcze jedno. Świat ani dobre audio nie kończy sie Jplayu, uwierz mi.

Jasno zostało ci wyżej wywiedzione, że głupią sprawą jest wypowiadać się na temat sprzętów, których się nie zna albo porównywać dwa rożne klocki w zupełnie innych systemach. I o to właśnie chodzi.

Niby kto wykazal i czym? Bo jak narazie to wg mojego logicznego rozumowania zupelnym bezsensem jest wypowiadac sie na temat sprzetu ktorego sie wogole nie slyszalo a tylko czytalo sie w kolorowych gazetkach czy tez z uwagi na prestiz ludzi pracujacych przy projekcie jakim jest Constellation pisac jak zrobil to Elberoth cyt: "Ja tez nie słuchałem, dlatego sie nie wypowiadam :) ...To na pewno nie jest tuzinkowy produkt." Raczej nie przekonuje mnie to stwierdzenie, wole wlasne uszy ;)

I nie jest tak jak imputujesz innym. Cena ani taka czy inna plakietka nie mają tutaj znaczenia.

Tutaj zabiles mnie smiechem :D wybacz :D

Takimi sprawami jarają się głównie ci, których po prostu nie stać.

Wybacz nie rozumiem ze niby co jak kogos nie stac to ma siedziec cicho i milczec, tak mam to rozumiec?

I jeszcze jedno. Świat ani dobre audio nie kończy sie Jplayu, uwierz mi.

A tutaj sie zgodze oprocz Jplay-a sa tylko dwie alternatywy gramofon na vinyle lub tasma :) Bo cyfrowka zadna juz przy tym nie ma szans. Daje szanse temu regeneratorowi Bada- nie slyszalem nie wypowiadam sie, od strony konstrukcyjnej jest mozliwosc powalczyc z Jplay-em ;)

A tam koledzy żebyśmy tylko takie "problemy" mieli.

Oczywiscie masz RACJE! Ale uwazam ze nalezy punktowac zle grajace sprzety. Bo to audio cale i High-End idzie w zla strone i Ci ktorzy slysza, jak uslysza systemy za ogromne pieniadze ktore nie graja pisza ze caly ten High-End to jedno wielkie audio-voodoo. Czyz nie maja wtedy racji? Ja ich rozumiem bo mowia prawde. Generalnie ja wierze w High-End i w dobrze grajace systemy ale warto oddzielac zboze od plew.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Stasiu,

Wybacz, że to powiem ale to powiem.

Chyba zatraciłeś sens całej tej zabawy. Bo audio to tylko zabawa - uwierz, ale tak jest na prawdę.

Stałeś się pryncypialny w swoich wypowiedziach i apodyktyczny.

Twoje wpisy wskazują na to, że zapętliłeś się i bardzo ograniczyłeś siebie i swój własny świat.

Na własne życzenie stałeś się zgorzkniałym, sfrustrowanym, ograniczonym człowiekiem.

Nie oszukujcie sie, jest zle grajacy High-End i jest robienie wala z klienta w tym businessie ;)

Bo audio to tylko zabawa

Tylko zabawa??? A Business juz nie? :D

Stałeś się pryncypialny w swoich wypowiedziach i apodyktyczny.

Jesli chodzi o Constellation - tak (ale to moja ocena, kazdy ma prawo do takiej oceny jaka mu sie podoba)

Twoje wpisy wskazują na to, że zapętliłeś się i bardzo ograniczyłeś siebie i swój własny świat.

Na własne życzenie stałeś się zgorzkniałym, sfrustrowanym, ograniczonym człowiekiem.

NIE, zabolalo co niektorych tutaj ze ktos odwazyl sie napisac ze czasami ten High-End to robienie z ludzi wala, a przyklad Constellation jest tutaj jaskrawy. A to ze robicie sobie tutaj wycieczki osobiste w moja strone tylko potwierdzaja to co pisze ;)))))) Ale mnie to nie rusza, ja pisze to co mysle!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie oszukujcie sie, jest zle grajacy High-End i jest robienie wala z klienta w tym businessie ;)

Odnoszę wrażenie, iż jest to temat który interesuje jedynie tych którzy żadnych klocków HE i tak nie zamierzają nabyć.

A kogo to obchodzi?

A widzisz jestes aspoleczny bo powinno to Ciebie interesowac jako pasjonate High-End bo to zle dziala na ten caly High-End

Odnoszę wrażenie, iż jest to temat który interesuje jedynie tych którzy żadnych klocków HE i tak nie zamierzają nabyć.

Nie! Jest to temat aby zasygnalizowac tym ktorzy nosza sie z zamiarem zakupu aby uwazali bardzo uwazali a przede wszystki sami tego posluchali :)

Myślę że klient własnym zachowaniem sobie na to doskonale zasłużył!!!

Dla czego?

Prosta sprawa zażyczył sobie sprzętu robionego pod siebie a jak wiemy każdy ma inny gust i stąd brak tej high endowej unifikacji.

Cóż za tym może zrobić taki producent, rzemieślnik, DIY-owiec otóż może robić n wariacji na dany temat.

W sumie sprawa skierowana jest do przyziemnych spraw czyli czy produkt się sprzeda czy też nie. W sumie każdy z nas z czegoś żyje :)

Prosta sprawa zażyczył sobie sprzętu robionego pod siebie a jak wiemy każdy ma inny gust i stąd brak tej high endowej unifikacji.

No ja to widze jednak inaczej. Dzwiek jest jeden albo poruszamy sie w kierunku wlasnych dziwacznych upodoban i robimy z tego np bum bum bum albo idziemy w kierunku to co slyszymy na zywo. Ja chodze na rozne koncerty w duzej ilosci, mieszkam czesto tez w Londynie, i tam juz nie ma dyskusji jesli slysze skrzypce, altowke itd.. z 3 metrow czy tez fortepian z 5m to pozniej porownujac to na roznych sprzetach na prawde wystarczy mi kilka minut by wiedziec co jest grane. ;) Ty Rafaell chyba mnie rozumiesz? :)

Dlatego High-End (dla mnie) jest jeden, tylko jeden, jeden dzwiek, jedna droga :)

A Constellation dla mnie to dziwaczna droga - brak kontroli basu do granic percepcji sluchu, wybicie nienaturalnie srodka-staje sie on moze bardziej plastyczny ale to droga do nikad, no i wysokie cukierkowe ze mozna dostac od tego mdlosci ;) Co innego Soulution tam jest wszystko jak trzeba NATURA nic dodac nic ujac :)

Naiwność.

Tyle ci powiem.

Rozumiem co chcesz przez to wyrazic.

Ale jesli sluchasz duzo fortepianu na sprzetach i w naturze nigdy nie zabladzisz, przynajmniej ja tak uwazam :)

Dodatkowo skrzypeczki i instrumenty perkusyjne i mamy komplet. :)

Ja wiem ze sprzety garaj roznie i mozna to roznie modyfikowac, jednak jesli porownuje sie instrumenty klasyczne, moim zdaniem zbladzic nie mozna prawda sama wychodzi na wierzch ;)

Za stary jestem by się jarać tym czy coś gra mi na żywo czy też nie.

To domena młodziaków albo ekstremistów w audio.

OK szanuje Twoje podejscie :) kazdy ma prawo podchodzic do tego jak chce.

Szanuj i moje podejscie :)

No ja to widze jednak inaczej. Dzwiek jest jeden albo poruszamy sie w kierunku wlasnych dziwacznych upodoban i robimy z tego np bum bum bum albo idziemy w kierunku to co slyszymy na zywo. Ja chodze na rozne koncerty w duzej ilosci, mieszkam czesto tez w Londynie, i tam juz nie ma dyskusji jesli slysze skrzypce, altowke itd.. z 3 metrow czy tez fortepian z 5m to pozniej porownujac to na roznych sprzetach na prawde wystarczy mi kilka minut by wiedziec co jest grane. ;) Ty Rafaell chyba mnie rozumiesz? :)

Ja rozumiem ale bardzo wielu osobom bez tego bardzo dobrze! :)

Znajoma osoba chodziła do szkoły muzycznej klasa fortepianu. Zawsze miała kompleksy w stosunku do wybitnych muzyków. Owszem kupuje płyty z muzyka fortepianową ale ??? jej nie słucha i co jej zrobisz :)

Za stary jestem by się jarać tym czy coś gra mi na żywo czy też nie.

To domena młodziaków albo ekstremistów w audio.

Jesteś kolego bezczelny,jak bym nie słuchał u Ciebie Twojego systemu to bym ten tekst łykał jak młode pelikany :)

Ja rozumiem ale bardzo wielu osobom bez tego bardzo dobrze! :)

Ja rowniez rozumiem :) Ale jesli tym osobom wszystko jedno jak graja te klasyzne instrumenty i przykladowo graja one zle lub bardzo zle na High-Endowym sprzecie. To czy to jest High-End? Dla mnie juz nie!

Bo z mojego doswiadczenia jest tak jesli sprzet wysypuje sie na instrumentach klasycznych na gestych operach, duzych skladach, chorach, fortepianie, skrzypcach to i wysypie sie predzej czy pozniej na kazdym innym materiale nawet Techno ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.