Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa słuchawek bezprzewodowych

krzysztof.kr

Rekomendowane odpowiedzi

witam, często używam słuchawek bezprzewodowych, głównie w trakcie wykonywania nudnych prac domowych. Oczywiście tylko z transmisją cyfrową bo radiowe to porażka. Początkowo miałem PHILIPS SHD9100 a później kupiłem nowszy model SHD8900 i właśnie z tymi nowszymi mam problemy. Przestały działać więc dokupiłem okazyjnie komplet używanych ale one po paru miesiącach też przestały działać. Wysłałem je do serwisu ale wróciły po miesiącu nienaprawione z powodu braku części. Na szczęście te starsze SHD9100 działają bez zarzutu ale mają niestety pewną wadę. W tle słychać bardzo ciche bzyczenie a w tych nowszych ( SHD8900 ) była prawie całkowita cisza. Może to bzyczenie dałoby się zwalczyć ale nie mam schematu. Szukałem wszędzie ale się poddałem. Czy ktoś ma praktykę i sukcesy w naprawie słuchawek bezprzewodowych PHILIPSa ?

Sprzęt bezprzewodowy to inna bajka. Podejrzewam że taka jest cecha tego układu i nic na to nie poradzisz. Można kombinować z lepszą filtracją zasilania ale to w dalszym ciągu analogowy sprzęt bezprzewodowy który sam w sobie kojarzy mi się z zakłóceniami.

Sprzęt bezprzewodowy to inna bajka. Podejrzewam że taka jest cecha tego układu i nic na to nie poradzisz. Można kombinować z lepszą filtracją zasilania ale to w dalszym ciągu analogowy sprzęt bezprzewodowy który sam w sobie kojarzy mi się z zakłóceniami.

chyba się niejasno wyraziłem to są słuchawki z transmisją cyfrową i mają całkiem niezły przetwornik C/A Wolfsona. Nie chodzi mi tu o pomoc w usuwaniu minimalnego bzyczenia w działających słuchawkach ( też cyfrowych ) ale o naprawę zepsutych SHD8900

To była normalna sytuacja, słuchałem muzykę i pojawił się sygnał ostrzegawczy że słaba bateria ( pipkanie w słuchawce, sygnał co minutę przez pięć minut a potem wyłączenie ) więc je zdjąłem i odstawiłem na bazę/ ładowarkę i po około godzinie próbowałem znowu słuchać ale słuchawki już nie potrafiły się skomunikować z bazą i tyle

One maja jakiś wewnętrzny akumulator? Może po zbyt głębokim rozładowaniu tracą się jakieś ustawienia komunikacji/synchronizacji. Czy coś się na nich świeci lub są jakieś inne oznaki że mają zasilanie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.