Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana kolumn JBL vs Klipsch vs B&W

Marcin SoYa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , przyszedł chyba czas wymienić moje kolumny głośnikowe na coś lepszego . Do tej pory słuchałem JBL TLX40 i muszę powiedzieć że z racji czasu przywiązałem się do tego rodzaju brzmienia :) ( mam je 7 lat ) no może poza niedostatkiem basssu czasami , ale wiem że odpowiedni przetwornik jest w stanie załatwić ten problem.

Zaznaczam że nigdy nie słuchałem osobiście ani Klipschów ani Bołerów wiem więc o nich tyle co człowiek jest w stanie wyczytać opinii , różnych opisów sprzedawców etc.

Mogę przeznaczyć na kolumny do 4 000 złotych ale to nie znaczy że szukam akurat Za tyle.

Mógłby Ktoś - kto porównywał, słuchał kolumn tych 3ch producentów nakreślić różnice w brzmieniu między Nimi ? ( przykładowo Klipshe grają tak i tak , JBL ma taką szkołę , a po Bowerach się możesz spodziewać tego ... )

Dodam że pokój odsłuchowy mam ~ 22 m2 ,a kolumn jakich szukam mogę opisać jako nowoczesne , podłogowe oczywiście :) smukłe , fornir nie ma znaczenia - za to dźwiękowo powinny mieć przede wszystkim Bass Szybki i mocny , lubię poza tym szczegółowość , naturalność .

pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/102600-wymiana-kolumn-jbl-vs-klipsch-vs-bw/

A może zastanowiłbyś się nad kolumnami diy? w tej kwocie już wiele ciekawych konstrukcji jest i z pewnością znalazłbyś coś dla siebie, moim zdaniem jest to lepsze niż szukanie kolumn w ciemno i daje zdecydowanie więcej satysfakcji. Na początek proponowałbym się porozglądać na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest tutaj naprawdę wiele ciekawych kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rydz, dzięki za podesłanie , zastanawiam się teraz jaka może być różnica pomiędzy LX a moimi starymi TLX - czy dźwięk nie będzie bardzo podobny ? Cena w sumie jest bardzo przystępna wyglądają na zadbane :) a to już dwa plusy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.