Skocz do zawartości
IGNORED

herbethy 5 i 7

parmenides

Rekomendowane odpowiedzi

Czy miał ktoś okazję porównywać te dwa głośniki bezpośrenio?

szukam większych monitórw albo mniejszych lub średnich podłogówek do swojego 25 pokoju i miałem przyjemność słuchać herbethów 7 - uderzyła mnie szczegółowośc i dokladność tych głosników - zawsze myślałem, że angielskie monitory muszą być milusie i misiowate... a tutaj niespodzianka - nie dośc , ze są dokładne i baaaardzo szczególowe (bardziej moim zdeaniem niż nautilusy 805 - tyle detali nie słyszałem na swoich płytach na bw) do jeszcze dają poczucie obcowania bezpośrednio z muzykiem - szczególnie przy muzyce wokalnej. saksofon tenorowy brzmi po prostu przyjemnie a orkiestra zdaje się przypominać tę z wizyt w salach koncertowych. słowem - jestem pod wielkim wrażeniem. ciepło i detaliczość, szczegółowość i dobra scena ( w mosaicach logana lepsza). w ostatnim czasie miałem przyjemność połsuchak wielu konstrukcji głośników do 10k ale te i mosaici logana zrobiły na mnie najlepsze wrażenie. chciałbym posłuchać jeszcze kilku modeli esy i innych polskich konstrukcjji. mam swoje typy i pewnie wybiorę się przed ostatecznym zakupem do Bydgoszczy i Krakowa.

W przyszłym tygodniu mam posłuchać herbethów super hl5. czy ktoś ma lub zna te głośniki? proszę o ewentualne opinie i konforntację do siódemek.

dzięki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/10261-herbethy-5-i-7/

Ok. tydzień temu słuchałem "7" z zestawem Shearne'a (cd + integra + końcówka w biampingu), kable Fadela: Stream, drugiego nazwy nie pomnę. Co ciekawe cd nie chciał czytać oryginalnego samplera Cheski, a CD-Ry łykał bez problemu ;) Płytę po włożeniu do szuflady - wysuwał. Stan płyty - idealny. 1. raz widziałem coś takiego.

"5" nie znam i nawiasem mówiąc ciekawi mnie, gdzie je namierzyłeś ? Chyba nie są już produkowane ?

Na mój gust i ucho, znakomite zestawienie z Harbethami tworzą ECI-2 + Micromega (w zastępstwie słuchałem na innym cd) oraz - niezłe - Creek 5250SE i dedykowany mu cd. To ostatnie zestawienie było prezentowane na 3. AS i wywarło na mnie duże wrażenie. Obecności basu - wtedy nie stwierdziłem. No, może symbolicznie, ale to wcale mi nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Zapewniam, że w dobrej konfiguracji on on jest ;)

Z Shearnem jakoś mi nie zagrały podług swoich możliwości.

Też jestem oczarowany radialowymi przetwornikami. Ponoć nie wnoszą własnego charakteru. Ciekawe. Niestety nie jestem pewien czy te kolumny są dość uniwersalne. Do wokali, jazzu - zdecydowanie tak. Do rocka - mam wątpliwości. Ale to moje zdanie.

Zwróć uwagę na nie najwyższą skuteczność. Przyda się zdrowy piec.

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/10261-herbethy-5-i-7/#findComment-155547

słuchałem tego na nadzie c372 - dał radę bez problemu. 'piątki' namierzyłem na waliców w warszawie - nie maja ich u siebie ale pozyczą do odsłuchu na przyszły tydzień i ewentualnie mogą sprowadzić w ciągu 3 tygodni. Andrea, jeśli będziesz w wawie to daj znać wybierzemy się posłuchac razem - w poniedziałek będę wiedzieć kiedy dokładnie pójdę posłuchać.

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/10261-herbethy-5-i-7/#findComment-155552

Bardzo mi będzie miło się spotkać. Aż przykro że napisałem, co wyżej, ale tak je w tej konfiguracji odebrałem. Albo się wyżarłem i zwyrodniałem ;) Co ciekaw, kiedy wychodziłem panowie wrzucili w inny system, nielubiane przeze mnie AP i wreszcie, po raz pierwszy przyznałęm w duchu, że słychać/mają klasę. Śpieszyłem się umiarkowanie w inne miejsce, stąd nie zainteresowałem się jaki model, z czym i czym połączono ale póki omiotłem wzrokiem zasoby sklepu, wsłuchiwałem się z niedowierzaniem, bo jakoś takodebrałem go, ten system bił na głowę poprzedni, z H.7, no, no...

A w stolicy będę 12.08. Nie wiem jeszcze o której. (O 19:00 muszę być na Okęciu to pewne.) Jak coś - skrobnij na priva.

https://www.audiostereo.pl/topic/10261-herbethy-5-i-7/#findComment-155561

i jeszcze to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/10261-herbethy-5-i-7/#findComment-155618

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.