Skocz do zawartości
IGNORED

cyfrowy Marantz-DD82 opinie

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

ja doskonale wiem jak nagrywać:) tylko chodziło mi o to czy bardziej preferuje wyjście cyfrowe czy analogowe,czasem sprzęt gra ładniej po analogu a kiepsko po cyfrze i odwrotnie.

Dyscomaniac71-czy ty masz mnie za takiego debila że myślałeś że nie wiem jak podłączyć odtwarzacz cd pod rejestrator cyfrowy? czytaj czasem ze zrozumieniem:)

a jelsi chodzi o ciebie i to kto jest znany na forum,to twoje mądrośći już mnie nudzą,na tym temacie i paru innych zakładkach.

patrząc po twarzach na audio schow to ja byłem chyba jednym z nielicznych NAJMŁODSZYCH! zwiedzających użytkowników forum,wchodząc do pokoji analog,diy! same stare chłopy:) tak więc kolego dyscomaniac71-ucze się i łapie doświadczenie,może jak będe miał 40/50 lat to nie będe już się wypytywał o różne rzeczy

czasem może i za bardzo podniecam się czymś co dla was jest już stare niemodne i hujowe,ale ja przygodę z audio zaczołem od niedawna i cieszą mnie takie pierdoły,za to jak stoi jakiś super samochód i inni się nim podniecają to ja mam olewke na to chodz obecnie jeżdze tirami od kilku lat:) to samo tyczy się meczu Polska-niemcy,jak leci w telewizji to wyłączam albo zmieniam kanał bo nienawidzę piłkii nożnej za to lubie kulturystykę:) i czasem kogoś załadować w mordę:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie myśl że nie widać że masz mleko pod nosem;-) Jeszcze ten wybitnie pewny siebie ton a z drugiej strony totalne zero wiedzy.

I nie oceniaj moich wypowiedzi bo w większości przypadków kompletnie nie wiesz o czym mówię. Tekst o załadowaniu w mordę jest taki na miarę Ciebie - koksa spod bloku. Pamiętaj tylko że zawsze możesz trafić na lepszego zawodnika.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

ja doskonale wiem jak nagrywać:) tylko chodziło mi o to czy bardziej preferuje wyjście cyfrowe czy analogowe,czasem sprzęt gra ładniej po analogu a kiepsko po cyfrze i odwrotnie.

Dyscomaniac71-czy ty masz mnie za takiego debila że myślałeś że nie wiem jak podłączyć odtwarzacz cd pod rejestrator cyfrowy? czytaj czasem ze zrozumieniem:)

a jelsi chodzi o ciebie i to kto jest znany na forum,to twoje mądrośći już mnie nudzą,na tym temacie i paru innych zakładkach.

patrząc po twarzach na audio schow to ja byłem chyba jednym z nielicznych NAJMŁODSZYCH! zwiedzających użytkowników forum,wchodząc do pokoji analog,diy! same stare chłopy:) tak więc kolego dyscomaniac71-ucze się i łapie doświadczenie,może jak będe miał 40/50 lat to nie będe już się wypytywał o różne rzeczy

czasem może i za bardzo podniecam się czymś co dla was jest już stare niemodne i hujowe,ale ja przygodę z audio zaczołem od niedawna i cieszą mnie takie pierdoły,za to jak stoi jakiś super samochód i inni się nim podniecają to ja mam olewke na to chodz obecnie jeżdze tirami od kilku lat:) to samo tyczy się meczu Polska-niemcy,jak leci w telewizji to wyłączam albo zmieniam kanał bo nienawidzę piłkii nożnej za to lubie kulturystykę:) i czasem kogoś załadować w mordę:)

Jan Brzechwa "Samochwała".

Samochwała w kącie stała

I wciąż tak opowiadała:

"Zdolna jestem niesłychanie,

Najpiękniejsze mam ubranie,

Moja buzia tryska zdrowiem,

Jak coś powiem, to już powiem,

Jak odpowiem, to roztropnie,

W szkole mam najlepsze stopnie,

Śpiewam lepiej niż w operze,

Świetnie jeżdżę na rowerze,

Znakomicie muchy łapię,

Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,

Jestem mądra, jestem zgrabna,

Wiotka, słodka i powadna,

A w dodatku, daję słowo,

Mam rodzinę wyjątkową:

Tato mój do pieca sięga,

Moja mama - taka tęga

Moja siostra - taka mała,

A ja jestem - samochwała!"

G

Tak. Jesli ktoś tak obcesowo, na takim "poziomie" kultury sięga po wulgaryzmy, aby zrugać oponenta, powinien poznać prawidłową formę tegoż, gdyż mam pewność, że będzie go jeszcze wielokrotnie używał.

Niechże to robi zgodnie z ortografią.

dogbra mam tego marantza-DD82 dzisiaj przyszedł,powiem tak nie umie na tym cholerstwie nagrywać za bardzo bo nie idzie stawiać markerów ani wpisywać tagów,nagrywam jak leci i nie ma żadnych oznaczeń:) umie jak narazie nagrywać tylko przez wyjście analogowe z Flac i komputera,i szczerze? trochę byliście w błędzie pisząc że DCC jest kiepski,gra naprawde pięknie i niczym dzwiękowo nie różni się od mojego dvd/SACD philips963SA może nawet marantz jest pardziej precyzyjny,ale scena i stereofonia dzwiękowa na tym samym wysokim poziomie,a to tylko analog:) nie chce mi nagrywać po cyfrze albo nie potrafie,jak narazie z dzwięku jestem bardzo zadowolony,

na wyjściu słuchawkowym marantza gra kiszkowato i ostro,natomiast po podłączeniu pod lampe dopiero twraz widzę co robi lampa z dzwiękiem:)

W jednym mieliośćie racje,kaseta analogowo nie gra słabo,gra TRAGICZNIE h*jowo!:)

ale DCC gra pięknie

może nawet marantz jest pardziej precyzyjny,

nikifor, ty czasem myślisz przy pisaniu postów choć trochę?

Skąd przybyło "precyzji" w kopii? Kopia może być bardziej precyzyjna od oryginału?

Oczywiście! Epifaniusz Drowniak patrzył na oryginał i jak namalował to było lepsze od oryginału.

Czyli nikifor ma jednak coś z Nikifora. Tradycja w narodzie nie ginie!

ja nie umiem.

ty nie umiesz

on nie umie

ja nie umim,

ty nie umisz,

on, ona, ono nie umi.

I też jest "odmiana przez osoby" jak trza!

k**wa mać,powie mi ktoś w końcu jak się na to cholerstwo nagrywa i robi znaczniki i numeracje? bo wyjdę z siebie i stanę o bok

gra bardzo ładnie,a sygnał troszkę się zmienił jak orginał bo przechodzi przez przetworniki audio w marancu,chyba to normalne i marantz troszkę dodaje przestrzeni i mniej ostrośći może przez kompresje stratną ale mi się podoba

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

dogbra mam tego marantza-DD82 dzisiaj przyszedł,powiem tak nie umie na tym cholerstwie nagrywać za bardzo bo nie idzie stawiać markerów ani wpisywać tagów,nagrywam jak leci i nie ma żadnych oznaczeń:) umie jak narazie nagrywać tylko przez wyjście analogowe z Flac i komputera,i szczerze? trochę byliście w błędzie pisząc że DCC jest kiepski,gra naprawde pięknie i niczym dzwiękowo nie różni się od mojego dvd/SACD philips963SA może nawet marantz jest pardziej precyzyjny,ale scena i stereofonia dzwiękowa na tym samym wysokim poziomie,a to tylko analog:) nie chce mi nagrywać po cyfrze albo nie potrafie,jak narazie z dzwięku jestem bardzo zadowolony,

na wyjściu słuchawkowym marantza gra kiszkowato i ostro,natomiast po podłączeniu pod lampe dopiero twraz widzę co robi lampa z dzwiękiem:)

W jednym mieliośćie racje,kaseta analogowo nie gra słabo,gra TRAGICZNIE h*jowo!:)

ale DCC gra pięknie

No proszę, DIYowiec specjalista a DCC nie potrafi obsłużyć;-) To Twoje dvd/sacd jest równie kiepskie jak ten Marantz;-) O reszcie toru nie wspomnę;-) Co robi lampa z dźwiękiem? Na tym poziomie zamula ostrą resztę toru;-)

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

k**wa mać,powie mi ktoś w końcu jak się na to cholerstwo nagrywa i robi znaczniki i numeracje?...

A po kiego "uja" ma ktoś Ci to powiedzieć? Jesteś przecież tak super technicznie wyszkolonym i wyjątkowo przy tym chamskim posiadaczem wyrafinowanego urządzenia, że powinieneś samodzielnie, naciskając guziczki w dowolnej i przypadkowej kolejności, dokonać tego straszliwego dzieła.

Polecam zakup hulajnogi w dalszej kolejności. Z jej obsługą powinieneś sobie lepiej poradzić.

G

jeśli twoim zdaniem OTL lampowy jest kiepski to powiedz to kamykowi a nie mi,to jego konstrukcja,dla mnie ten otl jest wybitny a do kamyka to nawet nie podskoczycie ze swoją cienką wiedzą

poprostu zazdrościcie lampy bo ani was nie stać ani nie potraficie sobie sami zrobić:)

jeśli twoim zdaniem OTL lampowy jest kiepski to powiedz to kamykowi a nie mi,to jego konstrukcja,dla mnie ten otl jest wybitny a do kamyka to nawet nie podskoczycie ze swoją cienką wiedzą

poprostu zazdrościcie lampy bo ani was nie stać ani nie potraficie sobie sami zrobić:)

Wypraszam sobie! Ot Co! O ułomności wzmacniacza słuchawkowego kamyka pisałem już wcześniej w innym temacie.

a sygnał troszkę się zmienił jak orginał bo przechodzi przez przetworniki audio w marancu,chyba to normalne i marantz troszkę dodaje przestrzeni i mniej ostrośći może przez kompresje stratną

I to świadczy o możliwościach tego Marańciunia jak najgorzej. Kopia cyfrowa, to ma być w końcu wierna KOPIA, a nie jakieś dziwne wariacje na temat oryginału. Jak ci mleko pod nosem obeschnie, to sam to zrozumiesz.

wzmacniacz kamyka nie jest ułomny i jest bardzo ceniony i popularny,dla mnie jest 100razy lepszy jak TPA6120

a szczerze to nawet go pewnie nie słyszałeś,jedyne co to przeglądasz bzdurne schematy które nie wydają dzwięku:)

a marantz jest bardzo dobry i gra pięknie,ale też pewnie zazdrośćicie,no cóż nie każdego stać na wszystko:)

umie jak narazie nagrywać tylko przez wyjście analogowe z Flac i komputera,i [...],a to tylko analog:)

Niech ktoś mnie poprawi - zgranie materiału cyfrowego poprzez konwersję do sygnału analogowego (pc -> analog out) i ponowna konwersja analogu do cyfry (analog in -> digital rec) - to gdzie tu jest 'tylko analog'? Po za tym to jaki jest sens takiego ćwiczenia gdy dysponujemy materiałem cyfrowym do nagrania na cyfrowy magnetofon?

M.

Taka konwersja po prostu jest, można w ten sposób nagrać i jest najprościej. Wiele osób może mieć problem z podpięciem np komputera do wejścia spdif/coax lub optycznego w magnetofonie DCC. Z CD poprzez wyjście optyczne jest chyba najprościej. jeden kabelek i po sprawie.

Pzdr

Niech ktoś mnie poprawi - zgranie materiału cyfrowego poprzez konwersję do sygnału analogowego (pc -> analog out) i ponowna konwersja analogu do cyfry (analog in -> digital rec) - to gdzie tu jest 'tylko analog'? Po za tym to jaki jest sens takiego ćwiczenia gdy dysponujemy materiałem cyfrowym do nagrania na cyfrowy magnetofon?

M.

Jeśli się nie obrazisz, zacytuję" klasyka": są rzeczy na tym świecie o których się fizjologom nie śniło - koniec cytatu :-))

W.

wzmacniacz kamyka nie jest ułomny i jest bardzo ceniony i popularny,dla mnie jest 100razy lepszy jak TPA6120

a szczerze to nawet go pewnie nie słyszałeś,jedyne co to przeglądasz bzdurne schematy które nie wydają dzwięku:)

a marantz jest bardzo dobry i gra pięknie,ale też pewnie zazdrośćicie,no cóż nie każdego stać na wszystko:)

Czy ta lepszość od TPA o której piszesz jest mierzalna w obiektywny sposób?

Kamyka miałem zbudowałem, pomierzyłem i w niedługim czasie zrozumiałem co należy zmienić by ten układ miał jakikolwiek sens... Nie dalej jak miesiąc temu pisałem Ci że zastosowanie w niem lamp różnych typów tj ECC88 i np ECC82 wpływa miażdżąco na wydajność prądową tego układu.

Dla pełnego wysterowania i dobrej kontroli "na basie" twoje słuchawki podobnie jak HD600 potrzebują ok 30mA... Kamyk w wersji oryginalnej nie jest w stanie dostarczyć tyle prądu do obciążenia - Jeśli nie wierzysz zmierz.

Coś mi się wydaje że zbudowałeś prosty układ, którego zasady działania nie pojmujesz a mimo tego wywyższasz go na piedestał ponad inne...

PS. Mam do Ciebie kilka pytań odnośnie twojej konstrukcji układu "Kamyka"

-Jaki poziom przydźwięku sieciowego na wyjściu uzyskałeś? (Podaj wartość międzyszczytową wszelkich zakłuceń na wyjściu twojego wzmacniacza)

-Jak wysokie jest THD+N dla F=1KHz Robc.=300ohm przy mocy oddawanej do obciążenia= 10mW w twojej wersji tego układu

- "..." oraz dla F=20KHz i 20Hz kiedy reszta warunków pozostaje niezmieniona.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.