Skocz do zawartości
IGNORED

bezprzewodowe głośniki Creative z basem od 30 Hz

leonardofree

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie bezprzewodowe głośniki firmy Creative, które miałyby basy od 30 Hz ? Mogą być też od 20 Hz oby nie więcej niż od 30 Hz. Subwoofer musi być w nich zamknięty, żadne otwory bass-reflex.

Jeżeli masz do wydania z 10-15k zł to myślę ze da się radę już coś kupić co od 20Hz pociągnie. Inna sprawa to trzeba by było być słoniem żeby taki bas usłyszeć;]

Dlatego może być od 30 Hz. I wcale nie trzeba 10 tysięcy złotych. W moim awatarze są głośniki Creative Gigaworks T3, które grają od 30 Hz i kosztują 800 zł. Tylko kable mnie wnerwiają więc chciałbym bezprzewodowe.

W moim awatarze są głośniki Creative Gigaworks T3, które grają od 30 Hz i kosztują 800 zł

Pewnie;] moje małe monitorki grają od 28Hz, co z tego że przy -39dB. Na papierze to wszystko może grać od 20Hz. Mam zbudowany subwoofer na 15" dobrym głośniku w obudowie zamkniętej i jak go pomierzyłem to nawet on nie gra od 20Hz, bynajmniej nie na poziomie 0dB. Nie mówie że się tego nie da osiągnąć, tylko że nie jest to na pewno tanie tymbardziej jak chce się obudowy zamkniętej. A jeżeli już sie upierać przy kupowaniu suba to REL robi całkiem dobre niedrogo ewentualnie Velodyne.

Jeśli te twoje monitorki są firmy Creative i bezprzewodowe to podaj model. Jeśli mają te 28 Hz przy -39 db to żaden problem żeby equalizerem to wyrównać.

Dlatego może być od 30 Hz. I wcale nie trzeba 10 tysięcy złotych. W moim awatarze są głośniki Creative Gigaworks T3, które grają od 30 Hz i kosztują 800 zł. Tylko kable mnie wnerwiają więc chciałbym bezprzewodowe.

Może i zejdą do tych 30 Hz, ale kontroli basu to już tam raczej nie będzie...

Jeśli te twoje monitorki są firmy Creative i bezprzewodowe to podaj model. Jeśli mają te 28 Hz przy -39 db to żaden problem żeby equalizerem to wyrównać.

LOL

Chyba nie wiesz o czym piszesz kolego. Podciągnij sobie na eq a wtedy pomierz zniekształcenia jeśli w ogóle wiesz co to jest za pomiar. Jak nie wydasz sporej gotówki to zapomnij o takim subie a ten zestaw z Twojego avatara to o kant dupy rozbić, jedno wielkie buczydło nie mające nic wspólnego z subem

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Spytałem się w końcu Creative... Nie mają bezprzewodowych z zamkniętym subem. Myślę, że zanim te co mam się zepsują to wyjdą jakieś nowe modele z zamkniętym subem i jednocześnie bezprzewodowe. Trochę się uczepiłem jednej firmy ale mam do nich zaufanie bo ich głośniki potrafią dłuuugo pociągnąć.

Kolego Hit miesiąca!

To Ty kolego cieszysz się jak świnia w błocie, że powstało takie coś jak creative. Nie masz kompletnie żadnej wiedzy na temat konstruowania zestawów głośnikowych i z palca wysuwasz sobie parametry nie mając na to podstaw. Łykasz to co na papierze producenta wszystko.. jak żaba muł..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Te leca od 20Hz, wiec po co przeplacac ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znacie bezprzewodowe głośniki firmy Creative, które miałyby basy od 30 Hz ? Mogą być też od 20 Hz oby nie więcej niż od 30 Hz. Subwoofer musi być w nich zamknięty, żadne otwory bass-reflex.

za wiele bezprzewodowych zestawów to on nie naprodukował.

• 2 tygodnie później...

ja przybierałem się do zakupu zii sound D5x + bezprzewodowy SUb powinno to dobrze działać. za 1200 byś się ogarnął z jednym D5X + sub no i nie ma kabli. Potem można rozbudowywać o kolejne D5x aż do 3 zdaje się. Odsłuchowo działa to nad wyraz dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.