Skocz do zawartości
IGNORED

I co z tym zrobić dalej? Czyli prośba o pomoc w uruchomieniu sprzętu.

nighttrain69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znajomy poprosił mnie o pomoc, ale niestety kompletnie nie mam pojęcia co to za sprzęt.

W ramieniu widocznego na zdjęciu gramofonu brakuje igły. Jeżeli ktoś wie jaką igłę można tam zamontować, to poproszę o wpis.

Jeżeli ktoś cokolwiek więcej wie na temat tej "radioli" to też będę wdzięczny za informacje.

pozdrawiam

nt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22758-0-15589000-1366312829_thumb.jpg

post-22758-0-32183400-1366312833_thumb.jpg

post-22758-0-80563900-1366312837_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szczerze?

Szkoda płyt do odtwarzania na tym, sprzecie. Radiola efektowna jako mebel uzytkowy , ale jak piszę na poczatku.

A i bez igły nieźle się prezentuje i nie kusi do "rypania " winyli :)

Coś chyba kolego zakładki pomyliłeś,może napisz w zakładce ANALOG

Ech kurcze, przeglądałem najpopularniejszy ostatnio wątek na AS i poszło z rozpędu ;) dzięki.

Szczerze?

Szkoda płyt do odtwarzania na tym, sprzecie. Radiola efektowna jako mebel uzytkowy , ale jak piszę na poczatku.

A i bez igły nieźle się prezentuje i nie kusi do "rypania " winyli :)

No to samo, koledze sugerowałem, ale chodzi bardziej o to, żeby udało się uruchomić, żadnych cennych winyli na tym odtwarzać nie będzie. A mebel śliczny. Na razie są (znajomi) w trakcie przeprowadzki, więc wszystko pokryte pyłem poremontowym, ale ślicznie się będzie prezentował. połowa szafki stanowi podświetlany i wyściełany skóropodobną tkaniną barek. Coś pięknego i chodzi właśnie o to, żeby wstawić tam coś 8mio lub 12letniego i zapuścić kilka "zdartych singli".

dzięki, będę szukał. Jeżeli uda się to uruchomić sam znać, a może nawet (wzorem excela) wrzucę jakiś filmik ;)

W oryginale pewnie była wkładka z tzw zmienna reluktancją .Po tylu latach trudno o sprawną .Z uwagi na to że nie widać co jest w główce ramienia, "wszczepił" bym oprawkę od igły UF 50/70 unitry. Wzmak radia przetrawiłby ten sygnał i zaszumiało by w głośnikach. Wymaga to krojenia dawcy z jakiegoś ramienia mr Hita , Artura i pokrewnych ale oprawka + dobry kej + dremel może by dało efekt.

Tu poznasz szczególy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki wielkie ZRK za fatygę, będę niebawem u nich w domu to przyjrzę się dokładniej. Po prostu nie sądziłem, że to będzie na tyle rzadki egzemplarz. Spróbuję poszukać jakichś tabliczek znamionowych i obejrzeć na spokojnie ramię od dołu. W ostateczności zaproponuję rozwiązanie z montażem wkładki na UF50/70.

Jeszcze raz wielkie dzięki!

Hmmm, znalazłem ciekawy wątek i chyba o to chodzi :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.