Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Magnepan poproś Sylwka to może na podstawie swoich odsłuchów doradzi tobie przy wyborze............ żony ;)

Jak na razie to Ty w audio podążasz naszymi ścieżkami,he he he ale dobrze bo nie kręcimy interesów na boku przy okazji

dobrego doradzania.Komentarz z żoną ni w 5 ni w 10 odpustowe - białe ,wiesz co to znaczy ? Jak zgadniesz postawię kolejkę.

..,i komu tu dać większą wiarę!??

Na pewno nie folii spożywczej , chociaż po tym co się dzieje to wszystko jest możliwe - świat audio stanął na głowie.

Megan,

Lubię Cię, ale na miłość Boską, nie naginaj faktów pod siebie!

Czy ja coś pisałem o folii do pakowania spożywki?!!

od tego"lubię Cię" to się Meganowi w głowie przewróci!:))

Teraz dopiero dostaniemy folią bez łeb!:)

Piano, tutaj tak ładnie napisałeś, proszę

"Jak jeszcze raz w tym wątku napiszesz o Magnepanach, to dostaniesz bana:)

Następnego dnia i tak Cię odbanuje, bo mimo tych cholernych Meganowych prześcieradeł, to i tak Cię lubię:) "

Magnepan a "kak tiebia zawod"? ;)

Jurgen von Gdanzik

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Piano, tutaj tak ładnie napisałeś, proszę

"Jak jeszcze raz w tym wątku napiszesz o Magnepanach, to dostaniesz bana:)

Następnego dnia i tak Cię odbanuje, bo mimo tych cholernych Meganowych prześcieradeł, to i tak Cię lubię:) "

Jurgen von Gdanzik

No to Jurgen posłuchaj.

W kolumnach nic mi niestety już nie doradzisz bo mam od niedawna nowe.

W kablach też raczej nic bo wybrałem już takowe i jestem content.

Pozostało żródło i pre/amp ...... i tutaj zamieniam się w słuch z rozdziawioną gębą ;)

Pozostało żródło i pre/amp ...... i tutaj zamieniam się w słuch z rozdziawioną gębą ;)

pre/amp: Soulution, Vitus, D'Agostino i Burmester.

źródło: dCS :)

Tych spróbuj, dalej szukać nie będziesz.

No to Jurgen posłuchaj.

W kolumnach nic mi niestety już nie doradzisz bo mam od niedawna nowe.

W kablach też raczej nic bo wybrałem już takowe i jestem content.

Ok, posłuchaj więc:

1. Na chwilę obecną nie słyszałem lepszego wzmacniacza od Marton Opusculum Reference - rewelacyjnej integry Marka Knagi która może być jednocześnie koncówką stereofoniczną o mocy 250W/8 o bardzo lampowym brzmieniu.Czekam w kolejce

na odsłuchy w moim systemie.Będę słuchał też Momentum i napiszę coś wiecej.

2.Tu jestem wierny od kilku lat Accustic Arts combo które daje dżwięk najwyzszej ligi za bardzo rozsądne zł.Jest teraz do kupienia z dobrych rąk , od Sly'a .Uwierz mi i nie zastanawiaj się za długo bo za tę kasę nie ma nic lepszego sonicznie imho.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Cieszę się :) Więc w lipcu będziesz miał już spokój, bo jestem przekonany, że któryś z nich zostanie.

W lipcu i sierpniu jestem w "Bella Italia" i tam u znajomego dealera posłucham jeszcze Bouldera ( a może coś jeszcze przy okazji).

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ok, posłuchaj więc:

1. Na chwilę obecną nie słyszałem lepszego wzmacniacza od Marton Opusculum Reference - rewelacyjnej integry Marka Knagi która może być jednocześnie koncówką stereofoniczną o mocy 250W/8 o bardzo lampowym brzmieniu.Czekam w kolejce

na odsłuchy w moim systemie.Będę słuchał też Momentum i napiszę coś wiecej.

2.Tu jestem wierny od kilku lat Accustic Arts combo które daje dżwięk najwyzszej ligi za bardzo rozsądne zł.Jest teraz do kupienia z dobrych rąk , od Sly'a .Uwierz mi i nie zastanawiaj się za długo bo za tę kasę nie ma nic lepszego sonicznie imho.

Jurgen ja nie kupuję używek ( z całym szacunkiem dla Sylwestra) ;)

A na polski high end jestem jeszcze za "młody" ;)

A na polski high end jestem jeszcze za "młody"

Wiem że brak Ci zaufania i wietrzysz podstęp z polskimi urzadzeniami. Z Martonem jest inaczej, to prawdziwy zawodnik extraklasy . .Marton porównywany był z kilkoma najlepszymi wzmacniaczami światowych brandów [szczegóły u konstruktora] i poradził sobie z nimi w większości aspektów dobrego brzmienia.Napisałem, że jak dla mnie to dżwięk najlepszy jaki słyszałem.Sporo ludzi świata

muzyki i fachowców z branży słuchało Martona i byłi pod ogromnym wrażeniem.

Magnepan, bo zaraz odlecisz :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wiem że brak Ci zaufania i wietrzysz podstęp z polskimi urzadzeniami. Z Martonem jest inaczej, to prawdziwy zawodnik extraklasy . .Marton porównywany był z kilkoma najlepszymi wzmacniaczami światowych brandów [szczegóły u konstruktora] i poradził sobie z nimi w większości aspektów dobrego brzmienia.Napisałem, że jak dla mnie to dżwięk najlepszy jaki słyszałem.Sporo ludzi świata

muzyki i fachowców z branży słuchało Martona i byłi pod ogromnym wrażeniem.

Jurgen posłuchaj

Na temat Martona nic juz nie pisz-bo ten wzmak schodzi tylko do 3 ohmów-potem sie wyłancza-jest to lipa i tyle.

Moc w czystej klasie A 30-35 wat.Nie mogę pisać wiecej na ten temat-bo mi nie pozwala moja inteligencja.

ps.

Zerknij na bebechy Martona.........może zajarzysz co jest grane.

Stary A,wystarczy że zniknąłem na 3 godz. a Ty już skrobiesz absurdy.

Posłuchaj mój drogi, testowalismy Martona Opusculum Reference przez trzy dni z róznymi kolumnami,kablami i powiem Ci ze duże Magnepany z serii 3 zagrały najlepiej a są bardzo mało skuteczne i wymagające .Marton schodził do 2 ohmów i nic się nie działo i nic się nie wyłączyło.Był tak potężny dzwięk że wszyscy mieli wrażenie że MG wyfruną z 40 m2 pokoju.

Słuchało tego zestawu 6 osób i wszystkim dosłownie wypadły szczeki z wrażenia.Byliśmy w totalnym szoku.Jak dla mnie to był

best sound and show in my life . Teraz czekam na odsłuch Martona w swoim systemie i nie mogę się doczekać - koniec przyszłego tygodnia.

A przy jakiej częstotliwości jest to minimum w Magnepanach ? Bo jak przy 20kHz to wiele może wyjaśniać.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Juz Paltonowi doniesliście,bo nie wchodził na forum od dwóch dni i wszystko wie...........powiedział tez mi,że zaczynam znów pier....ć głupoty!!

LUDZIE OPANUJCIE SIĘ WRESZCIE............POSŁUCHAJCIE ELBEROTHA-ON WIE CO PISZE ZAZWYCZAJ.

Poprosze o aktualne foty systemów JAudio i Magnepana-tylko bez sciemy poproszę.

A i tak SA wie lepiej. On wie wszystko!!

Proszę nie przesadzać-do samouwielbienia mam dość daleko,,natomiast samonobilitacji nie potrzebuję zupełnie-praktyka mi wystarcza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.