Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem o tym. Np. w Magico można wybrać opcję z 4 lub 6 zaciskami.

Z resztą Q7 + Mp-201 były wybrane razem z Esotericiem i kablami AudioQuesta najlepszym systemem świata 2012 :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Z resztą Q7 + Mp-201 były wybrane razem z Esotericiem i kablami AudioQuesta najlepszym systemem świata 2012 :)

To ma takie walory jak wybory miss świata.Czyli praktycznie żadne jak dla mnie ;)

Skończcie się cietrzewić, bo co się nie napisze, to już następne 5 wpisów :)

No chyba tak. kurcze to może być dobry pomysł. Ale prócz kosztów wzmacniacza (120k EUR....) dochodzą kable i ogromna przestrzeń jaką zajmują klocki.

co_men_vitus-771-800-534-90-wm-right_bottom-100-ssnwatermark2png.jpg

Nic się tam przy zmianie poziomu głośności i rozpiętości dynamiki nie będzie rozjeżdżało? Mocno to skomplikowane technicznie! No i jak dojdzie sprawa starzenia elementów w czasie to d4 no chyba ze będzie co dwa lata przyjeżdżał serwis i wszystko mierzył :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chyba ty sam wstawiłeś link - best speakers 2011 - Stella , 2012 - Q7. Jeśli to nie Ty to przepraszam :)

Uczestniczysz uczestniczysz... wybrałeś jedne z nich a więc się zgadzasz z opinią :)

Czyżbym nadinterpretował? Może :)

Nic się tam przy zmianie poziomu głośności i rozpiętości dynamiki nie będzie rozjeżdżało? Mocno to skomplikowane technicznie!

Wydaje mi się, że żdanej komplikacji nie będzie jeśli nie są ze sobą połączone. Dobrze skonstruowany firmowy przedwzmacniacz na pewno sobie z tym radzi.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Chyba ty sam wstawiłeś link - best speakers 2011 - Stella , 2012 - Q7. Jeśli to nie Ty to przepraszam :)

Uczestniczysz uczestniczysz... wybrałeś jedne z nich a więc się zgadzasz z opinią :)

Czyżbym nadinterpretował? Może :)

Nie doczytałeś chyba mojego wczesniejszego posta.

Wkleiłem podczas dyskusji kilku osób na temat tego jakie kolumny (a raczej kolumna) to 1 a jakie to 2 liga aby pokazać ,że tego typu argumentacje są z założenia błędne.

Chodziło o to ,że ci sami ludzie rok wcześniej wybrali właśnie Stellę a rok póżniej Magico.

A w tym roku pozwólmy się "suprice" ;)

Tak więc nadinterpretujesz , niestety ;)

Wydaje mi się, że żdanej komplikacji nie będzie jeśli nie są ze sobą połączone. Dobrze skonstruowany firmowy przedwzmacniacz na pewno sobie z tym radzi.

Tak jakoś mi się to kojarzy z autem które napędzają trzy silniki każde napędzane innym paliwem i połączone na sztywno jeszcze przed sprzęgłem.

Tak jakoś mi się to kojarzy z autem które napędzają trzy silniki każde napędzane innym paliwem i połączone na sztywno jeszcze przed sprzęgłem.

A ja myślę, że za takie pieniądze oferują sprzęt raczej przemyślany.

Nie wiem tylko czy się nie mylę, że jest to po prostu bi-amp czy może klocki są jeszcze jakoś połączone.

Ja stawiam na Zellaton .

Wątpię. Zazwyczaj nagradzają produkty z nowymi technologiami. Stella była na swój sposób przełomowa, bo oferowała technologię super drogich Grande w przystępniejszej cenie. O Q7 powiedziano już wszystko :) A Lansche przyszło mi do głowy z powodu tego plasma-tweetera. Chociaż nie wiem, czy to już nie ma kilku lat.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wątpię. Zazwyczaj nagradzają produkty z nowymi technologiami. Stella była na swój sposób przełomowa, bo oferowała technologię super drogich Grande w przystępniejszej cenie. O Q7 powiedziano już wszystko :) A Lansche przyszło mi do głowy z powodu tego plasma-tweetera. Chociaż nie wiem, czy to już nie ma kilku lat.

Ma już kilka lat (tak mi się wydaje) bo widziałem te kolumny już jakiś czas temu.

Ale ja na pewno jak będę w Niemczech to umówię się do producenta na odsłuch tych Zellaton.

Chociaż z drugiej strony jak już raz masz kolumny z regulacją dżwięku (i wielkości basu) to ciężko będzie się przestawić.

Jeszcze Becker&Muller są jak dla mnie godne zainteresowania.

Szczególnie te aktywne ze spasowanym dac - iem.

Jeszcze Becker&Muller są jak dla mnie godne zainteresowania.

Szczególnie te aktywne ze spasowanym dac - iem.

Nie wiem czy ten DAC to taki super o ile pamiętam to przetwornik sigma delta.

Sama końcówka nic nie powie o Burmesterze. Elberoth pisał, że miał z nią problemy, jak chciał grać direct ze źródła.

Tak samo jak Soulution tak i Burmester gra dobrze w swoim systemie. Oddzielnie ich klocki mogą różnie się zachować.

Problem polegał tylko na zbyt dużym gain jaki ma 911 (z tego co pamiętam chyba 34dB), przez co cyfrowa regulacja wypadła poza swoje optymalne okno pracy. Ale np. z takim MSB powinno być już ok, bo tam regulacja jest analogowa.

Tak wiem o tym. Np. w Magico można wybrać opcję z 4 lub 6 zaciskami.

A nie 2 lub 4 ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Poszperałem trochę w sieci i już wszystko wiem :)

Topowy Vitus to 4 klocki, bo są to dzielone monosy - wzmacniacz + zasilacz. Sam wzmacniacz podzielony jest na 2 sekcje w jednej obudowie - klasę A i A/B (możliwe, że można też to zmieniać). A więc z jednego monobloku wychodzą 4 zaciski - 2 dla wysokich i średnich i 2 dla sekcji basowej.

Także

Nic się tam przy zmianie poziomu głośności i rozpiętości dynamiki nie będzie rozjeżdżało

Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z odsprzedawalnością Vitusa?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co tu taka stypa dziś? :)

Rozmawiałem z kilkoma osobami na temat CH Precision i z tego co mi powiedzieli to największe wzięcie ma oczywiście w Azji bo tam jest najlepsza/najbogatsza klientela.

Wiele osób , które kupiły DCS-a przesiadła się już na CH Precision.

Firmę tworzą ci sami ludzie , którzy tworzyli wcześniej w Orpheus - ie.

Dżwięk C1/D1 to cos pomiędzy DCS - em a Metronome czyli nie tak cyfrowy i detaliczny ale też nie tak zaokrąglony.

Jestem ciekawy jak to zagra bo opinie od użytkowników są same pozytywne.

Ponadto DAC ma możliwość regulacji głośności więc mozna z PRE i też bez PRE używać.

Jarku spróbuj najpierw dCSa to zweryfikujesz swoje zdanie na jego temat, że jest cyfrowy i detaliczy.

Oczywiście wszystko zależy od systemu. Ale zacząłem się wgłębiać w temat Vitusa i do niego dCS wpasuje się idealnie. Tak myślę...

Wszystkiego będę próbował u siebie za jakiś czas.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarku spróbuj najpierw dCSa to zweryfikujesz swoje zdanie na jego temat, że jest cyfrowy i detaliczy.

Oczywiście wszystko zależy od systemu. Ale zacząłem się wgłębiać w temat Vitusa i do niego dCS wpasuje się idealnie. Tak myślę...

Wszystkiego będę próbował u siebie za jakiś czas.

Tak też zrobię. Jak się uda to będą "oba trzy" w jednym czasie na test.

Najlepiej porównywać w jednym czasie bo inaczej słuch przywyka do nowego a porzedni dżwięk zaciera się w pamięci.

Dam znać jaki będzie wynik.

Z dwoma nie ma. Dlatego potrzebne są zwory. To dlatego, że są dwie zwrotnice (chyba).

W takim razie są wersje z 2, 4 i 6. Wersja single wire jest na pewno - rozmawiałem o tym z Wolfem - tylko trzeba to podać przy zamawianiu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Możliwe, ja takowej (z dwoma) nie widziałem.

Swoją drogą Q7 ma zaciski w nieszczęśliwym miejscu. Może inaczej się nie dało, ale to kolejny metr kabla głośnikowego jak w mordę strzelił :)

Ale za to mniej kabla w środku :)

śmiejecie się z nagrań z YT, ale zobaczcie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tego typu muzyka brzmi bardzo realistycznie już na sprzęcie tuż ponadbudżetowym. To naprawdę żadne osiągnięcie, ot audiofilskie plumkanie - przyjemne, muzyka zacna, ale tak naprawdę bezpieczna dla systemu, bo nie jest w stanie obnażyć jego słabości. Ja poproszę ostrego rocka, muzykę symfoniczną, duży band jazzowy, czyli muzykę wszelaką gdzie instrumentów jest znacznie więcej niż cztery i wtedy możemy rozmawiać o jakości systemu. Takie numery to dla nowicjuszy :). Pomijam już fakt, że odsłuchujemy to z "jutub", na komputerowych głośniczkach :).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.