Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje pomocy w wyborze słuchawek które będą mi służyły głównie do słuchania muzyki na odtwarzaczu. Interesują mnie słuchawki nauszne. W tej dziedzinie jestem totalnym laikiem więc proszę Drogich Forumowiczów o pomoc :) W internecie jest masa takich tematów jednak nie znalazłem nic konkretnego... Górna cena jaką mogę przeznaczyć na zakupy to 100zł.

Ponoć słuchawki soundmagic są całkiem niezłe i nie drogie

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Poczytaj ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a napewno o innych słuchawkach już nigdy nie będziesz marzył. Kosztują troszkę powyżej 100pln a grają lepiej od wszystkich znanych słuchawek.

Osobiście nigdy ich nie kupię, ale ponoć wszyscy już się ustawiają w kolejce do sklepu.

Ukryta Zawartość

Kosztują troszkę powyżej 100pln a grają lepiej od wszystkich znanych słuchawek.

Przez Ciebie znanych? Bo jak tak, to mało znałeś słuchawek.

belami uspokój się chłopaku :)

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

• 2 tygodnie później...

Witam.

Poszukuje słuchawek nausznych do ok 40zł, zależy mi szczególnie na dobrej przestrzeni, wyrównanym paśmie oraz w miarę dobrze brzmiących najniższych tonach poniżej 40hz. Słucham głównie rocka, muzyki fortepianowej oraz elektronicznej. Przeszukując internet znalazłem zbierające dobre opinie Philipsy sph2500, jak wypadają na tle innych słuchawek w tym przedziale cenowym?

Witam.

Poszukuje słuchawek nausznych do ok 40zł, zależy mi szczególnie na dobrej przestrzeni, wyrównanym paśmie oraz w miarę dobrze brzmiących najniższych tonach poniżej 40hz. Słucham głównie rocka, muzyki fortepianowej oraz elektronicznej. Przeszukując internet znalazłem zbierające dobre opinie Philipsy sph2500, jak wypadają na tle innych słuchawek w tym przedziale cenowym?

Dorzuć parę złociszy i bierz chinola

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jest tego teraz trochę w sklepach muzycznych i na portalach. Sprzęt dźwiękiem dorównujący najlepszym markom tylko 10x tańszy :-) a i tak pewnie na tej samej taśmie klepany za miskę ryżu :-]

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

a gdzie je można kupić, poza allegro oczywiście ?

I jeszcze pytanie czy ktoś ich słuchał, czy tylko opieracie się na opiniach innych ? Bo kupić i być niezadowolonym to nawet 50zeta szkoda !

I jeszcze pytanie czy ktoś ich słuchał, czy tylko opieracie się na opiniach innych ? Bo kupić i być niezadowolonym to nawet 50zeta szkoda !

Z mojej strony mogę polecić Ci Philipsy SHP5401.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście te philipsy sph5401 wydają się bardzo ciekawą alternatywą w porównaniu z superlux hd681. Które byście wybrali na moim miejscu? dodam jeszcze że pasmo nie musi być jakieś idealnie wyrównane, bo w końcu można go odpowiednio skorygować eq.

GRADO SR80i = tu 104.99f = 470z+_

lub Klipsch-e za 110f +-. Moje mam z amazon.uk

inne osluchalam w Maplin etc sklepach z hi-fi, ponizej 200f uciskaja za mocno uszy (moje uszy - ktos ma pewnie inny ksztalt malzowin), lub za ciezki, lub sa sztucznie analityczne; znane 'niemieckie' zdaja sie duzo wazyc, i huczec amuzykalnie, po 60 min dudni mi bolesnie. Zawiodly mnie Denony na 100 lat firmy, choc wygladaja jak na 89f b. fajnie.

w sumie Klipsch-e najbardziej mi odpowiadaja, ale uzywam je z jakims chinskim wzm sluchawkowym, za 20f, nie pamietam nazwy (SQFL 87-0-BC czy jakos zupelnie inaczej), a to ma z pewnoscia spore znaczenie.

słuchajcie szukam super głośnych słuchawek które mają dodatkowo mega basy i czysty dźwięk. Aktualnie korzystam z Senheiser CX300II, całkiem spoko ale nie zadowalają mnie, myślę że znajdą się lepsze. Dzisiaj przymierzałem w BOSE słuchawki (QuietComfort3) które miały super redukcje szumu i były super głośne ale nie chce wydawać 1600zł. CO polecacie? szukam dokanałowych bądź dookołausznych

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie byłem dzisiaj w Media Markt i poszedłem pooglądać słuchawki ogólnie chciałem zobaczyć na oczy AKG k540 niestety takowych nie było, ale były za to akg k142hd i akg172hd , oglądane słuchawki były z ekspozycji ale oczywiście na dwuletniej gwarancji w kartoniku w idealnym stanie akg142 - 299zł, akg172-399, miałem swoje mp3 więc trochę posłuchałem akg142 grały przepięknie, natomiast akg172 średnica piękna ale bas słabiutki, trochę podpaliłem się na akg 142, no ale nie ukrywam ciekawi mnie porównanie do akg 540 bo na początku takie chciałem (540 wyglądają pięknie) Niestety nie mam możliwości porównania akg 142 z akg 540 i tutaj proszę Was o radę, wydaję mi się że cena 300zł za akg k142 jest dobra ale czy od akg540 będą grały lepiej?

pozdrawiam.

Jeżeli chcesz ich słuchać z mp3 i takimi także odtwarzaczami to nie polecam żadnych bo wywalisz kasę w błoto , wszystkie 3 modele potrzebuja dobrego napędu i koniec.

obecnie mam nada 315 i 515, na razie dokupiłem do nich monitor auio gs 10 w planach mam zmianę na roksan kandy (priorytet) czyli na początku słuchawki będą używane z nadem, póżniej z roksanem, a dalej to już czas pokażę w co pójdę zależy od finansów, na razie zbieram na roksana, a obecnie słuchawki używane będą z nadem oczywiście w czasie kiedy słuchanie na głośnikach będzie nie możliwe.

Edytowane przez tiktak

Witam chciał bym kupić sobie pierwsze słuchawki nauszne w życiu te co miałem do tej pory to najczęściej jakieś z kiosku po 5 zł albo w zestawie z telefonem były. Teraz posiadam coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) też były razem w zestawie z telefonem (xperia x10 mini pro). Chciał bym je przeznaczyć do słuchania piosenek w telefonie ( gatunek różny teraz mnie wciągło Energy Mix) , Do oglądania filmów w komputerze. Chcę na to wydać ok 50 zł nie jest to dużo ale na pierwsze słuchawki tak na pół roku to chyba starczy aby sie przyzwyczaić.Dlatego zwracam sie do was o porady ponieważ sie na tym nie znam mam nadzieje że pomożecie . Z góry dziękuję

Ukryta Zawartość

Nie kupisz nawet znośnych słuchawek za takie pieniądze, już o dobrych nie wspomnę.

Najtańsze to chyba SHP-5401, a z IEM Philips SHE 9700 (dynamiczne) i Vivanco Aircoustic Studio Monitor (armatura).

Jeszcze Sennheiser HD202 się do czegoś nadają.

Każde z nich powinieneś dostać za ok 70PLN i to jest najniższa sensowna półka.

G'woli komentarza: za wyjątkiem niektórych Samsungów (SGS, Wave), oraz Iphone, telefony jako źródło audio to kiepski pomysł.

Jeśli chcesz posłuchać dobrze, to zainwestuj w dokanałówki (np Jays, Nuforce), choćby z niższej średniej półki.

Odtwarzacz dobrej jakości to również nieduży wydatek. Sony, Sandisk, czy nowy Nano 6G dają radę.

W co powinieneś celować (czyli wysoka półka portable):

1. IEM: Shure SE530, UE Triple.FI, Westone 3/4, Denon C751, Fisher DBA-02, Senki IE8

2. nauszniki: Sennki HD25, AIAIAI TMA-1, ATH ESW9, B&W P5

3. playery: ZuneHD, Samsung P3, Sony X1050, itp.

Ja niestety jestem już poza tym etapem. Zbieram na customowe IEM'y 3-way...

Nie bój się używanego sprzętu. Koledzy w pogoni za króliczkiem wyprzedają kilkumiesięczne sprzęty za pół ceny.

Słuchaj, słuchaj i jeszcze raz słuchaj. Nie sugeruj się zbyt mocno opiniami innych.

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

OK wielkie dzięki ov_Darkness . Mam jeszcze prośbę mógł byś mi powiedzieć ile bym musiał uzbierać kasy na taki najtańszy ale nie najgorszy zestaw czyli słuchawki nauszne i jakiś odtwarzacz.

ok. 250 zł, ja bym proponował ostwarzacz Sansa clip+/fuze i do tego np. koss ksc75, lub jeśli gustujesz w niezdrowszych dokanałowych, to coś z soundmagic'ów.

AS schodzi na psy...

To proponuję zrobić dział : Stereo dla początkujacych i niemajętnych :)

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Kup Koss Porta Pro i będziesz wniebowzięty :) Ale musisz wydać na nie nieco ponad 100 zł.

Dokładnie!

130 złotych za świetne słuchawki z dożywotnią gwarancją, mam i jestem bardzo zadowolony.

Szukaj takich z "zieloną naklejką"

Na forum jestem nowy więcwszystkich serdecznie witam :)

W ostatnim czasie sporo szukam, czytam i myślę na temat wymiany Sennheiser HD202 na HD 598. Koniecznie chcę zaznaczyć, że nie jestem audiofilem.

Bardzo nurtuje mnie jednak fakt, czy jest sens wymieniać te słuchawki przy sprzęcie którym dysponuję:

- Sony Integrated Stereo amplifier TA-FE700r (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- Sony NWZ-F436 (proszę nie wyśmiewać - znam wasze podejście do mp3)

- Philips MZ-7 - mała "wieża"

Bardzo bym was prosił, żebyście przedstawili mi jak sprawa wygląda.

Proszę, oszczędźcie sobie czasu i nie odsyłajcie mnie do google.pl. Wiem również, że opcja "szukaj" nie boli - sprawdzałem - uwierzcie.

Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)

Ukryta Zawartość

HD598 potrzebują dobrego wzmacniacza słuchawkowego, inaczej będzie kasa wywalona w błoto… Przy takim sprzęcie proponuję HD555 (Jak uda się znaleźć w starej cenie, czyli około 250 zł.) albo znacznie tańsze superlux hd-668b

• Pokaż nowe odpowiedzi