Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Danrudy że niby AKG K172HD bardziej detaliczne od K530 ? Raczej na odwrót, to te pierwsze przy nich są przymulone, bez detaliczności i przestrzeni. K530 są jako wzór stawiane w tych 2 przypadkach, bo jedynie czego im brakuje to basu. Nie wiem czego Ty słuchasz, ale słuchasz w złym przeświadczeniu ....

Inaczej jest w sklepie, inaczej jest w domu, po kilkunastu godzinach słuchania dźwięk stał się o niebo lepszy, nie jestem w stanie określić teraz dokładnej różnicy pomiędzy K530, a HD ale dla mnie HD na dzień dzisiejszy bardzo odpowiadają i polecam je bez wachania. Słucham m.in. elektroniki i przestrzeni mi w nich wogóle nie brakuje. Nie mniej jednak dzięki za uwagi. Chętnie dorwałbym dziś jakieś wygrzane K530 i porównał je ze swoimi.

Pozdrownienia.

szczerze mowiac mi sie K530 nie podobaly. Graja niby jak K701 ale niestey troche im brakuje a pasmo ze wzgledu na slaby bas jest wyraznie znieksztalcone, to juz wole jak gora niedomaga jak np w 380Pro, bo jest przynajmniej niemeczaco.

A ja wolę odwrotnie - jak dla mnie 380Pro są po prostu nieciekawe przez tą przytępioną górę, podobnie jak HD555 (używane przeze mnie kilka lat HD500 miały podobne niedociągnięcia) - jak widać każdy woli coś innego :)

Edytowane przez Bednaar

<><

Chętnie dorwałbym dziś jakieś wygrzane K530 i porównał je ze swoimi.

Jeśli mieszkasz gdzieś niedaleko Łodzi to zapraszam do siebie - moje K530 grają prawie codziennie od prawie dwóch lat - dodatkowo mam świetne wyjście słuchawkowe w Rotelu RA-840BX2 - przynajmniej moje słuchawki do niego pasują dźwiękowo :)

<><

• 2 tygodnie później...

Witam

Chciał bym kupić niedrogie (100-200pln) do słuchania muzyki w domu...

były by na razie zasilane z laptopa i wyjścia słuchawkowego w wzmacniaczu, docelowo ze wzmacniacza hybrydowego ze strony audioton.pl

co polecacie dość uniwersalnego bo słucham wiele gatunków(Hip-hop, Muzyka klubowa, Blues, Rock, Jaz,itd...)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na forum jest podobny temat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poczekaj jakiś czas

zaraz będzie krytyka .. ktoś może się odezwie i coś innego zaproponuje

creative na pewno płaci się za firmę sam posiadam HQ-1500 i nie narzekam

Dołóż 100 i za 300 kup sobie Phoniaki Audeo - wgniecie w fotel, są to słuchawki douszne robione w technologi takiej jak aparaty słuchowe są absolutnie warte swojej ceny i moim skromnym zdaniem większość słuchawek znanych i uznawanych za dobre do kwoty ok 500 zł miażdżą

o tych słuchawkach poczytasz an Audiohead.pl

RybGruby, po pierwsze autor wątku napisał, że potrzebuje słuchawek nausznych, więc nie wciskaj od razu koreczków. Po drugi jak piszesz, że słuchawki za 300 miażdżą znane i uznawane słuchawki za 500,- to sam sobie wystawiasz opinię. Pamięta, że na tym forum udzielają się ludzi którzy naprawdę znają się na tym o czym piszą. Co do słuchawek dousznych to jakby nawet były najlepsze na świecie i kosztowały tylko 1,- to niekupiłbym z tego powodu, że po koreczkach bolą mnie uszy.

Od swojej strony mogę polecić słuchawki seennhaiser hd555. To model otwarty i dostępny w cenie około 200. Naprawdę wart swojej ceny w każdym aspekcie.

RybGruby, po pierwsze autor wątku napisał, że potrzebuje słuchawek nausznych, więc nie wciskaj od razu koreczków. Po drugi jak piszesz, że słuchawki za 300 miażdżą znane i uznawane słuchawki za 500,- to sam sobie wystawiasz opinię. Pamięta, że na tym forum udzielają się ludzi którzy naprawdę znają się na tym o czym piszą. Co do słuchawek dousznych to jakby nawet były najlepsze na świecie i kosztowały tylko 1,- to niekupiłbym z tego powodu, że po koreczkach bolą mnie uszy.

Od swojej strony mogę polecić słuchawki seennhaiser hd555. To model otwarty i dostępny w cenie około 200. Naprawdę wart swojej ceny w każdym aspekcie.

W takim razie nie znasz się na rzeczy skoro tak surowo oceniasz słuchawki douszne najprawdopodobniej słuchałeś jakiś cienkich modeli, skoro mówisz o dyskomforcie to również nie miałeś do czynienia z audeo oraz z słuchawkami armaturowymi a nie dynamicznymi naprawdę zachęcam do lektury na temat słuchawek dousznych na stronie audiohead...

Jeśli chodzi o słuchawki do domu za 200 zł nauszne to jaki jest cel kupowania takich słuchawek? Jak to nawet nie jest przedsionek dobrego słuchania muzyki... osobiście miałem przyjemność z UR 40, akg 530, sen HD 555, grado 80, grado 225 ect i naprawdę iemy audeo są warte posłuchania trzeba pamiętać tylko że nie są to słuchawki dla bas hedów i trzeba zadbać o idealną izolację żeby efekt zatkanych uszu był ewidentnie odczuwalny a potem...

potem to już jest sielanka i malina scena piękna instrumenty porozrzucane na około głowy, wielki koszyk smaczków nie słyszalnych w normalnych "dobrych słuchawkach..." Ja po zakupie audeo rzuciłem w kont słuchawki nauszne i koledze serdecznie polecam posłuchanie po-żadnych IEM-ów bo nie mówię już o monitorach scenicznych...

a potem wypowiadanie się na tym "forum ludzi którzy się naprawdę znają"

Natomiast słuchawki do domu zaczynają się od 400-500 zeta gdzie dopiero od tej kwoty robi się fajnie: scena,3d, jakaś separacja morze nawet talarze po-brzęczą nie jak bite szklanki.... właśnie w Sen 555 lub tańszych akg 530 są ok na początek Ur40 robią wrażenie jak ktoś nigdy nie miał w miarę dobrych słuchawek na uszach...

Dodatkowo jeśli mieszkasz z kimś to słuchawki otwarte zwłaszcza w nocy będą irytowały innych domowników bo dźwięk jest nie do zniesienia - niby coś słychać ale nie da się tego słuchać więc przeszkadza nawet jak jest cicho... w "koreczkach" nie ma tego mankamentu...

Dodatkowo do dużych słuchawek przydaje się wzmacniacz żeby je napędzić i wyciszyć szumy ze sprzętu zwłaszcza jak chcesz słuchać z PC, a wzmacniacz to dodatkowe pera stówek tak mw od 300 w zawyż...więc mowa o słuchawkach do domu za 200-300 zł to absurd chyba że mówimy o używkach to może można coś wyszarpać

Więc podsumowawszy jeśli jest to forum "ludzi...." to subiektywnie i od serca szczerze polecam za 200-300 audeo z których większość ludzi będzie zadowolona natomiast jeśli ktoś lubi tłusty bit to też w iemch da się coś znaleźć co wgniecie nie jednego fana dobrze odwzorowanej muzyki w ziemię z tym że audeo są naprawdę wodnymi i poręcznymi słuchawkami.

Witam jest to mój pierwszy post wiec witam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc.A wiec tak chciałbym kupić słuchawki nauszne głównie do iPoda lub mp3 wiec chciałbym z nimi chodzić po ulicy i zależało by mi aby tłumiły hałasy z zewnątrz choć w małym stopniu bo wiem ze za taka cenę cudów nie moge sie spodziewać.

Bardzo podobają mis ie słuchawki Monster Beats Studio Dr Dre wiec chciałbym przynajmniej wyglądowo i rozmiarowo zbliżone do nich.

Zaciekawiły mnie także SONY MDR-XB700 lecz wydaja mi sie troszkę za duże i nie wiem czy były by odpowiednie.

Bardzo proszę o porady,sugestie w doborze słuchawek oraz co polecacie.

...tak sobie zajrzałem i miasto to samo więc jeśli kolega belami ma czas to ja chętnie się spotkam i udostępnię mu do odsłuch Audeo żeby sam obiektywnie ocenił ich potencjał.

sestems ---> Troszkę przykro mi to pisać, ale dla użytkowników tego forum słuchawki, które wymieniłeś mogą nie być "targetem". Tym niemniej może znajdzie się ktoś o podobnych do Twoich zainteresowaniach i potrzebach, czego Ci szczerze życzę.

Polecam Creative Aurvana Live! ...

przyłączam się do polecenia. w międzyczasie przewinęły mi się przez uszy:

Sennheiser HD600 (szybko sprzedałem, ku swej uciesze)

Pioneer SE-52

AKG K141 Monitor

CAL!

AKG i CAL! najbardziej mi przypadły do gustu.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

przyłączam się do polecenia. w międzyczasie przewinęły mi się przez uszy:

Sennheiser HD600 (szybko sprzedałem, ku swej uciesze)

Pioneer SE-52

AKG K141 Monitor

CAL!

AKG i CAL! najbardziej mi przypadły do gustu.

Co nie znaczy że są najlepsze - przeciwnie.

Znam co najmniej dwa udokumentowane na forach przypadki zapalenia ucha połączone z niemal całkowitą utratą słuchu wskutek nadżerki i perforacji błony bębenka, a powodem był brak dostępu powietrza i blokowanie potu oraz wosku w uchu słuchawkami dokanałowymi użytkowanymi przez kilka miesięcy po kilka godzin dziennie. IEMów i dokanałówek należy używać tam gdzie się musi, czyli w środkach komunikacji miejskiej, na scenie i wszędzie tam, gdzie izolacja od hałasu daje pozytywny bilans dla słuchu, a w domu i w biurze słuchawki nauszne są jak najbardziej wskazane. Biorąc pod uwagę ile czasu spędza się w miesiącu na scenie bądź w samolocie, to jeszcze uzasadnia użycie dokanałówek, dwa razy po godzinie w tramwaju czy autobusie też OK, ale wszędzie indziej, zwłaszcza podczas wysiłku to głupota. Ja polecam Creative Aurvana Live! Dla mnie całościowo grają lepiej od HD555 choć inaczej. Jak nie to Sennheiser HD418, spokojne, naturalne i przestrzenne granie, dla tych, co nie lubią nadmiernego łupania i ostrego dźwięku.

Witam

Chciał bym kupić niedrogie (100-200pln) do słuchania muzyki w domu...

Poszukaj używanych Philpis hp 890. To jedne z najwygodniejszych słuchawek. Ogromne pluszowe nauszniki zapewniają wielki komfort w odsłuchu a jakość dźwięku jest bardzo OK.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

a ja Ci polecam Sennheiser HD438, bardzo fajne słuchawki, ja z nich korzystam przede wszystkim w zestawieniu z iPodem Classic i właśnie z laptopem, kupisz je pewnie za ok. 220 zł, dla mnie na przykład wygodniejsze od CAL!, które oddałem ...gratis znajomemu :-)

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Co nie znaczy że są najlepsze - przeciwnie.

najlepsze-najgorsze ... kwestia gustu i odniesienia.

dla niektórych kwestia ceny.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wszystko zależy do czego zostanie to podpięte. HD 600 potrafią pokazać kiepską jakość toru i niejeden forumowicz rozczarował się nimi. K 141 Monitor to słuchawki studyjne o płaskiej charakterystyce. Pracowałem kiedyś na nich i na K 240. Jeśli komuś odpowiada to tylko należy się cieszyć.

WITAM !

Panowie kiedyś już miałem przyjemność rozmawiać na audiostereo ale musiałem sie zarejestrować ponownie :)

Ale do rzeczy !

Szukam słuchawek z racji iż nie stać mnie na porządne głośniki.

LIMIT 300-400zł ( wiadomo kryzys )

Używam obecnie sennheiser_RS-40 bezprzewodowe

ale w/g mnie mają wadę - przylegają bezpośrednio do małżowiny.

Szukam słuchawek takich jak np SENNHEISER HD 555 które przylegają do głowy a nie do małżowin.

Marka nie ma znaczenia - słucham przeróżnej muzyki oraz z laptopa jak i z adapteru Technics SL-QL15.

Proszę was o poradę. Pozdrawiam Robert

Chcialbym zorientować sie czy sluchawki Creative Aurvana Live! nadają sie do noszenia poza domem, czy mozna je wygodnie nosic na szyji gdy sie ich nie slucha ? Oprócz tego- czy znacie jakies lepsze sluchawki w cenie do 300 zl ( interesuja mnie sluchawki nauszne) ?

Byłbym również wdzieczny gdybyscie polecieli mi jakies sluchawki douszne w cenie ok 100-150 zl.

za ok 200 zl kupisz AKG K518 - nauszne, zamkniete, dobrze graja ze sprzetem przenosnym

tu masz recenzje 57 roznych sluchawek przenosnych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

z dousznych dużo osób chwali: SENNHEISER CX 300

Ja również je posiadam i nie narzekam. Osobiście podbiłem tylko wyższe tony i jestem w pełni zadowolony;)

Ale to również kwestia źródła dźwięku - wiadomo.

mam CX300-II i jakos mi nie podchodza :/ niby graja ok , ale spodziewalem sie wiekszego skoku jakosciowego pomiedzy nimi, a dolaczonymi do komorki sony. najbardziej irytuje mnie kabel - strasznie slychac jak sie ociera o ubranie.

tu recenzje 118 sluchawek dousznych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

• Pokaż nowe odpowiedzi