Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli, K540 są kontynuacją 530 które posiadam to niestety nie mogą mieć lepszego basu. Mają dobry bas ale punktowy, owszem, natomiast jeśli ktoś się nastawia na podbasowione słuchawki to nie AKG. Ten temat przerabiałem 1msc temu ;-) skończyło się zakupem HD380 vs.K530...

Witam.

Serdeczna prośba, enty raz w tym dziale :)

Szukam słuchawek w cenie max. 300zł.

Z dobrym basem, coś co nie będzie za ciche. Przeznaczone do muzyki wszelkiego rodzaju bo to zależy od humoru :).

Do dyspozycji mam Koss Porta Pro, i Sennhaiser HD202.

Kossy są według mnie rewelacyjne i bardzo miło będę je zawsze wspominał. Ale w końcu czas na coś lepszego.

Co do Sennhaiserków to odradzam, używam tylko do grania a i tu sprawują się słabo.

Co do sprzętu, puki co było to gniazdko w moim blaszaku w którym karta była zintegrowana.

Zamierzam kupić wzmacniacz słuchawkowy ale to dopiero po zakupie słuchawek.

Chciałbym również aby słuchawki miały jakiś tam ładny design, tak jak wyżej piszący 'Chip' stawiam na to nacisk.

Jeżeli chodzi o izolacje dźwięku jak najbardziej jestem ZA. :)

Czekam na wasze propozycje.

Muszą być najlepsze! :)

Pozdrawiam.

• Redaktorzy

Jeśli podoba Ci się charakter brzmienia Kossów gorąco polecam rzucić uchem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Marshall-Major-Headphones.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Design super. Wiecej co ja moge powiedzieć jak zielony jestem.

Jedynie pytanko, czy do owych słuchawek wymagany jest wzmacniacz jak tak to jaki najlepiej ?

Czekam na kolejne propozycje.

Licze na was :)

• Redaktorzy

Marschalle dają radę "z dziurki", ale warto do nich dokupić coś lepszego - Audinsta, Carata, NuForce

Fr@ntz

"I am an audiophile"

A jak jest z kontrolą basu w tych słuchawkach? Rozumiem że ogólny charakter brzmienia to lekkie ocieplenie , szukam czegoś fajnego do swojej mp3 Vedia V39, aby dobrze zagrało rocka i metal czyli miało wykop.

• Redaktorzy

A jak jest z kontrolą basu w tych słuchawkach? Rozumiem że ogólny charakter brzmienia to lekkie ocieplenie , szukam czegoś fajnego do swojej mp3 Vedia V39, aby dobrze zagrało rocka i metal czyli miało wykop.

Marshalle mają wykop jak Boski Diego za najlepszych lat ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jak do iPoda, to polecam dokanałówki, najlepiej z pilotem. Krótko - osobiście używam NuForce Ne-700m, miałem wcześniej Ne-7m'ki i bardzo sobie cenię tę markę. Zbieram się do jakiejś małej recenzji, ale póki co - polecam to tobie.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Nie lubię się powtarzać ale polecam V-Jays. Kosztują niecałe 200zł a grają jak za 500. W każdym bądź razie warto się nimi zainteresować.

Budowę mają otwartą więc izolacji brak, za to jest jakaś namiastka przestrzeni. Nie polecam do uprawiania sportu ze względu na gąbki które w kontakcie z potem tracą świeżość.

zaciekawily mnie te marshalle, masz jakies porownanie z wyzszymi Senkami, AKG, Beyerami? bbjd

mamy teraz wysyp niezlych sluchawek za dobra cene, dla kazdego cos milego - Grado sr60, Superluxy, HD380Pro, PX360 Porty, Marshalle, AKG K540...jest w cczym wybierac

Podobnie jak Kajetaneli polecam dokanałówki.

Polecam słuchawki Audeo PFE 012 Perfect Bass z piankami comply.

Świetny dźwięk, lekkie, wygodne, nie czuć ich w uchu.

Witam

Pytanie krótkie od laika w dziedzinie słuchawek. Czy zakupić Sennheisery HD515, HD555 CZY HD595?. Serdeczna prośba o szybką podpowiedz. Słuchawki z myślą o laptopie z perspektywą na lepszą dziurkę.

Nie wiem czy to nie musztarda po obiedzie, ponieważ nie śledziłem całego wątku, ale z tanich słuchawek polecam produkty Grado np. SR-60. Bardzo miodne brzmienie. nie ma agresji i labolatoryjnej sterylności , zamiast tego piękny spójny pełnopasmowy dźwiek. Są łatwe do napędzenia - zagrają super nawet z lapka :) .

Senki bym sobie odpuścił... nie lubie ofensywnego sterylnego brzmienia. Pozdrawiam

Witam

Pytanie krótkie od laika w dziedzinie słuchawek. Czy zakupić Sennheisery HD515, HD555 CZY HD595?. Serdeczna prośba o szybką podpowiedz. Słuchawki z myślą o laptopie z perspektywą na lepszą dziurkę.

Jak nie ma dużej różnicy w cenie to weź HD595, inaczej HD555 i poddaj je modyfikacji.

A czy możecie coś powiedzieć na temat różnic pomiędzy HD 555 vs HD 380 PRO vs HD 515?

Mam HD 555. Co jakiś czas, gdy się znudzę słuchaniem i słucham trochę mniej, przychodzi mi myśl, że może by kupić jakieś nowe, coś zmienić...

Lecz gdy znów przysiadam się do słuchania, a szczególnie z odpowiednim nastrojem, to cały czas zaskakują i zachwycają ;) i to po 1,5 roku...

A propos, kolega wojtek1111 chciał coś ładnego dla dziewczyny i o kolorach wspominał -

ładne? ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Po pewnych analizach, czysto teoretycznych skłaniam sie ku HD595. Moje obawy dotyczą jedynie "szczupłości" basu w odniesieniu do tego co wyczytałem w necie.

Z założenia nie zamierzam grzebać w słuchawkach, brak mi zdolności manualnych w tym kierunku:), dlaczego 595 są nieopłacalne?, nawet kupione za 3,5 paczki?

ooo, a gdzie za tyle można kupić?

Jak coś to daj namiar na priv ;)

W595 podobno jest mniej wysokiego basu, przez co więcej wydaje się być niskiego. Jest on bardziej "odsłonięty". Dzieje się tak za sprawą braku tej naklejki czy czegoś tam, na wewnętrznej stronie muszli. Mod polega na zdjeciu tego i tym sposobem z 555 mamy 595. Też nie mam zdolności manualnych chyba i tego nie robię. Poza tym, nie lubię grzebać przy sprzęcie.

Edytowane przez karczka

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Aha. Ja teraz zerknąłem na allegro i widzę, że 555 się trzymają w cenie jak cholera... Ktoś wystawił nowe na licytacje i już jest cena 305 zł a jeszcze nie koniec aukcji.

Aha. Ja teraz zerknąłem na allegro i widzę, że 555 się trzymają w cenie jak cholera... Ktoś wystawił nowe na licytacje i już jest cena 305 zł a jeszcze nie koniec aukcji.

Pluje sobie w brodę, poniewaz w sobote poszly mi kolo nosa prawie nowe 555 za 2 paczki plus transport. Rozgladam sie jeszcze troche wsrod AKG, zauwazylem tez na Allegro ładnie wyglądające Goldringi, model chyba o symbolu 150.

Nówki nie opłacalne, natomiast 558 to jest po prostu ulepszona wersja 555, po modzie zbliżamy się bardziej do 598, które są ulepszoną wersją 595. Natomiast usunięcie tej gąbki nie sprawia, że mamy idealną kopię 595 czy 598 dlatego, że przykładowo pady są inne i wzorek wewnątrz.

A powiedz mi (i wszystkim pozostałym) co znaczy ulepszona?

Faktem jest co mówisz, że 595 mają trochę inny pad. W 595 jest chyba trochę mniejszy i przetwornik jest bliżej ucha jak dobrze pamiętam. Ale sam przetwornik jest identyczny w obydwu modelach.

A czy nówki opłacalne czy nie, to już kwestia osobistego wyboru. Ja słuchawek używanych raczej bym nie kupił (względy higieniczne). Poza tym takie słuchawki do 500 zł często kupują ludzie bez słuchu, narwani małolaci do tłuczenia jakiś mp3-jek na kompie na maksymalnym poziomie głośności czy tym podobne. Ja kupiłem nówki, odpowiednio wygrzewałem i wiem, ze nigdy w dupe nie dostały. Mam psychiczny spokój ;)

Edytowane przez karczka

Przetwornik tak, ale chodzi mi o te otwory wewnątrz, przykładowo w 558 są takie plastry miodów, a w 598 coś innego.

Ulepszona tzn. nowa wersja w której poprawiono kilka rzeczy względem starej wersji.

Nie no 55X a 59X są trochę różne. Nie ma co dyskutować. Małe różnice ale są. Natomiast właśnie o to mi chodzi co znaczy, że 558 to ulepszona wersja 555. Definicje tego słowa znam, natomiast czy wiesz co zmieniono?

Nie licząc, że mają nowy paskudny jak dla mnie kolor.

Edytowane przez karczka

• Pokaż nowe odpowiedzi