Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Xonar Essence ST

SUROyong

Rekomendowane odpowiedzi

beyerdynamic dt990 pro mają 250ohm i nie wiem czy to nie za dużo dla tego wzmacniacza w xonarze.

Dlatego chce audinst hud mx1 bo on ma odrazu wzmaciacz i pewnie jest lepszy niż ten w st.

Z tego co się oriętuje to wzmacniacze słuchawkowe są drogie.. Dlatego wole dac z przeciętnym wzmacniaczem.. No chyba ze istnieje jakiś słuchawkowy w rozsądnej cenie, bo fiio e9i chyba nie jest najlepsz.

:]

Na tym forum czytałem że Xonar ST dobrze sobie radzi z Senheiser'ami HD600 które mają 300ohm(SlawekR to chyba pisał)... W Xonarze jest wzmacniacz słuchawkowy: kość Texas Instruments 6120A2, w Audinst nie wiem co.

Czyli chcesz kupić Audinst który jest tańszy od Xonara ale "pewnie lepszy", nie obsługuję 192kHz (zawsze coś) i ma "wzmacniacz słuchawkowy" (Dokładnie tak jak xonar).

I dalej dac ważniejszy od wzmacniacza... :|

Jesteś niesamowity.

“Kejseren er i garderoben!”

:]

Na tym forum czytałem że Xonar ST dobrze sobie radzi z Senheiser'ami HD600 które mają 300ohm(SlawekR to chyba pisał)... W Xonarze jest wzmacniacz słuchawkowy: kość Texas Instruments 6120A2, w Audinst nie wiem co.

Czyli chcesz kupić Audinst który jest tańszy od Xonara ale "pewnie lepszy", nie obsługuję 192kHz (zawsze coś) i ma "wzmacniacz słuchawkowy" (Dokładnie tak jak xonar).

I dalej dac ważniejszy od wzmacniacza... :|

Jesteś niesamowity.

Zanienił stryjek siekierkę na kijek :)

Wg, instrukcji Xonar radzi sobie ze słuchawkami od 32 do 600 ohm.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

więc tak:

esi aktiv 05(w drodze) + przejściówka rca -> xlr

Beyerdynamic DT 990 PRO(jeszcze niekupione) + jeżeli bd trzeba to mogę dokupić fiio e9i

taki zestaw chyba lepiej zagra niż ST + t40 2 + xb700/xba4 :)

z muses na razie daje spokój i dokupię w przyszłości :D

No to całkiem rozsądnie. Wątpię tylko, żebyś potrzebował czegoś dodatkowego do napedzenia tych bayerdynamiców, xonar powinien całkowicie wystarczyć. Daj znac jak tam wrażenia po przesiadce z t40.

mały offtop ale Asus wypuszcza zewnętrznego następne Essence, czyli Essence STU

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widziałem, interesująca ciekawostka, ale żadna to praktyczna informacja dla kogoś kto nie wywalił minimum 5k (za używane) na swoje stereo. Tak tylko mówię gdybyś chciał kupić daca za pewnie jakieś 3k do monitorków za tysiaka :)

• 1 miesiąc później...

Nie jestem tak obeznany w temacie, jak ludzie którzy Ci tutaj doradzali, sprzęt jak widzę już wybrałeś. Pochwal się jak Ci to gra.

Osobiście stałem przed podobnym wyborem 3 lata temu, pod komputer kupiłem słuchawki Audio-Technica ATH-A900, do tego Fio E9+Fio E7, grało to wyśmienicie, jednak z uwagi na małe dziecko i zbyt mało czasu wolnego pozbyłem się tego zestawu.

Miesiąc temu zacząłem na nowo się nakręcać na słuchawki do gier pc, wykorzystując do tego wbudowaną dźwiękówkę z płyty. Kupiłem QPAD-QH90, nie powiem słuchawki do swojej kwoty w porządku, ale apetyt rośnie.

Więc co napaliłem się na coś więcej, kilka odsłuchów i właśnie sobie siedzę z beyerdynamic dt 770 pro 250ohm, pod Xonarem DX, którego już wcześniej sobie kupiłem pod QPADy, z niesamowitym rogalem na gębie.

Oczywiście miałem obawy o kartę muzyczną że nie uciągnie słuchawek, ale muszę przyznać ze gra to wyśmienicie i nie wyobrażam sobie co będzie na dużo lepszym STX, który już jest w drodze.

Wiem tez że już więcej do szczęści ami nie jest potrzebne, wszystkiego się słucha na nowo, a zestaw kina domowego jest stary, ale niczego sobie i zdecydowanie jest to prawda żeby to Ci zagrało lepiej od dobrych słuchawek to trzeba wydać dużo więcej kasy.

Pochwal się jak Ci ten sprzęt gra, zadowolony jesteś?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

• 3 miesiące później...

Dawno nie wchodziłem na forum ale teraz zbliża sie zima pogoda juz nie sprzyja(przynajmniej we Wrocławiu) wiec zakończyłem sobie sezon rowerowy i deskorolkowy :D

Czas powrócić do dobrego dźwięku. chcieliście żebym skomentował swój zakup, wiec tak:

ESI = cudeńko

bayerdynamic no to niemam do czego porównać bo xb700 to zupełnie co innego, ale z moich obserwacji na BD można słuchać dłużej a przy sony po prostu zaczyna bolec glowa. Co do at to jeszcze nie kupowałem muses i chyba na razie nie zamierzam :)

Coś mnie korci żeby dokupić wzmacniacz lampowy żeby zmiękczyć ten dźwięk, nie żeby obecny się nie podobał to tylko taka moja fanaberia :D zamierzam też przesiadkę na coś otwartego np bd 990 pro(tak wiem ze nie usłyszę różnicy ale po mojemu bd to przyjemniej brzmiamlo). A co do Stu i essence nowego to wogóle się nie orietuje ale zamierzam nadrobić braki :) pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz bardzo dziękuję za doradzenie mi tego zestawu :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.