Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moja bajka jestem zupełnie obcym w Waszej krasnoludkiem. Miałem na uszach słuchawki Rafaella i AKG- 701 które uważam za dosłownie bezkonkurencyjne i dokanałowe Shure-a, zostawione u mnie na dni kilka są wyjątkowo dobre przy podsłuchu w czasie nagrywania z mikrofonem na magnetofonie dwugłowicowym, stanowią poprostu świetne zabezpieczenie przed sprzęganiem. Jestem osobiście zwolennikiem słuchawek nausznych wyjątkowo dużych zamkniętych szczelnych i na dodatek naprawde niskoomowych [mam TDS-1, TDS-3, TDS-6 made in CCCP oraz Tandy Manta i inne o impedancji 8 Ohm skarbem używanym obecnie prawie non stop

są Murphy 2 WAY SH-667 o impedancji 4 Ohmy

Pozdrawiam

Zbyszek

Miłego słonecznego dnia

Re: andrzej paszkowski, 30 Kwi 2007, 06:10

>Rafaell

>

>Ciezka sprawa z Toba, chlopie.

>To, ze nie umiesz pisac po polsku - to sie rzuca od razu. Ale to, ze nawet nie starasz sie pisac

>poprawnie gramatycznie - wielka slabosc z twojej strony.

prosze Cię odwal się "milenki" od Rafaella i innych kolegów

to nie forum polonistów

>douszne sa lepsze od wokolusznych? Ciekawe. A co ze zdrowiem sluchu,

>milenki?

no właśnie - co z tym zdrowiem "milenki"? może byś nas wyedukował?

jeżu, jak ja nie znoszę takich bucowatych pouczywaczy... :-<

najlepiej podobałoby się wam wprowadzenie cenzusu majątkowego i cenzury wpisów na forum przez kolegium doświadczonych audiofilów i długoletnich forumowiczów

wydajcie wzory recenzji i specjalne instrukcje ;-))

błazny - najlepiej sami napijcie się wódki albo zapalcie marychę - najlepiej połączcie "te dwa zrodla przyjemnosci w duzej ilosci"

obiter dicta pisanie bez polskich znaków i z "polskawą" frazeologią to "wielka slabosc z twojej strony" mój "milenki" ;-)

andrzej paszkowski, 30 Kwi 2007, 06:10

Specjalnie dla Ciebie i wielu innych zmieniłem wpis o sobie. W każdym razie staram się walczyć z tą ułomnością,do docinków przywykłem.

Jakbyś uważnie czytał to byś zauważył że na 1 miejscu są nauszne 2,3 douszne i póżniej 4,5 nauszne.Co do zdrowia słuchu to nawet mogę Ci napisać które słuchawki jak odtwarzają 20 kHz bo i tutaj były różnice jedne robiły hałas a inne to co było zbliżone do sinusoidy (wiesz o przywarach zapisu CD)

>No ale to, ze kupiles 701 nie moglo byc obojetne, nieprawdaz? Wygrywaja w calosci.

>Absolutnie we wszystkim najlepsze. To bardzo dziwne.

Co w tym dziwnego że firma zajmująca w studiach nagrań ponad 70% miejsca robi dobre słuchawki ?

Przypomnę moje najważniejsze kryterium najwierniej i najnaturalniej odtworzony dżwięk (dopuszczalne są nierażące spadki na krańcach pasma). Może za mało napisałem o DT990 to był koszmar tutaj sporo innych słuchawek miało by szansę zająć z nimi miejsce ex-equo.

>Wolalbym przeczytac jedno konstruktywne zdanie na temat tych wszystkich testowanych sluchawek (na

>podstawie jednego utworu), niz to, co napisales powyzej. Probujesz zrobic cos w stylu recenzji? Do

>Piotra Ryki

Najlepiej jak sam spróbujesz coś takiego zrobić i postarasz się być obiektywny,zobatrzysz jakie to trudne i dla tego napisałem że jest to opinia subiektywna (doczytałeś ten fragment czytanie ze zrozumieniem też daje mi w kość ale żeby Tobie ?)

konstruktywne zdanie napisałem w temacie słuchawki dokanałowe -dwa zdania dokładnie proszę poszukaj.Specjalnie napisałem o paru testowanych instrumentach z różnych materiałów żrudłowych żeby każdy mógł sobie coś pod swoje preferencje wybrać.Pomysł opisu na jednym wybranym utworze wydaje mi się poroniony nie będę dalej tłumaczył ale może Tobie się to uda

Ani myśle małpować Piotra Rykę żałuję że nie jest to suchy techniczny opis podawany w danych technicznych producenta ale tak sie nie da, za dużo danych ukrytych i trzeba to jakoś przekazać opisowo , Marcelem Proustem nie zostanę doskonale o tym wiem

Dziekuję za info , z przyjaciółmi trzeba być blisko z wrogami jeszcze bliżej

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

=>baMbo, 30 Kwi 2007, 12:11

SB to ogólnie dobre karty ,może nie będą to słuchawki wysokich lotów ale mój syn kupił sobie do kompa i mp3 playera AKG K27i w cenie 190 zł i całkiem miło grają

Jak coś więcej chcesz się dowiedzieć to czytaj i pisz w innych wątkach słuchawkowych omawiajacych słuchawki popularne n.p. K27-i ,tam też o nich pisałem

pozdrawiam

Rafaell

HM zastanawiam sie nad:

1) Tonsil sd426 - lecz z tego co wyczytywalem ze wzgledu na 600 ohm potrzebuja jakiegos wzmaka

2) Pioneer SE-a1000 - tutaj podobnei wyglada sytuacja dobre sluchawki ale tylko na dobry sprzet

3) Koss ur 40 - te by byly ok byc moze ale odpaja ze wzgledu na kabelek(nie wiem czemu nie robia dluzszych)

I nie wiem co wybrac w przedziale cenowym 150-250 zeby w miare ladnie gralo a potrzebuje jedynie do muzyki na kompie i troszke do gierek, niestety nie mam silnej karty dzwiekowej ani wzmaka.

Dodałem jeszcze 4 zdjęcia-tylko z części z materiału odsłuchowego wykorzystanego przy testach AKGK701,ShureE500PTH,ShureE4c,Bayerdynamic DT880 ,Bayerdynamic DT990.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A u mnie dziś wizytacja. Na najwyższym szczeblu, z Warszawy. Przyjeżdża sprawdzić, czy aby nie blaguję i to z żoną. Oj, będzie ciężko, krzyżowy ogień...

baMbo, 30 Kwi 2007, 12:57

>3) Koss ur 40 - te by byly ok byc moze ale odpaja ze wzgledu na kabelek(nie wiem czemu nie robia

>dluzszych)

To up Koss'y i przedłużkę do słuchawek (w zależności od wykonania 5-40 PLN). I już. :)

=>Piotr Ryka, 30 Kwi 2007, 15:34

Albo Pan Prezydent z małżonką albo teściowa innej możliwości nie widzę :D

o dobry pomysl,

a dzwiek nie straci za bardzo? :-) jesli bys mi jeszcze podal link do takiej nie za drogiej przedluzki zeby smigala z kossami ur40 na allegro byloby super!

pozdrawiam

znalazlem cos takiego

Ukryta Zawartość

styknie to jako przedluzacz czy totalnie odpada?

Ukryta Zawartość

Rafaell - sluchawki k27i to k26p dla iPodow - raczej slabiuchne sluchaweczki, duzo lepsze od nich sa chociazby k81dj , bardzo fajne sluchawki zamkniete (najlepsze w cenie do 250zl) ale majace niestety nadmiar basu.

baMbo, 30 Kwi 2007, 17:49

>a dzwiek nie straci za bardzo? :-)

W sytuacji, gdy jako źródło robi komp? Nie żartuj... :)

Ta przedłużka z trzeciego linku, który podałeś jest OK. Używałem kiedyś takiej samej, też z UR-40 i było spoko. Bardzo dobra jakość wykonania.

sorki Panowie, czy moglibyscie wrocic do tematu glownego czyli "sluchawek wysokiego lotu", zeby bylo jakos spojnie jak to ktos w przyszlosci bedzie ten temat przegladal, a jak cos to zalozyc lepiej watek o tym co mozna wepnac tanim kosztem do sprzetow roznych.

Ur40 zacne słuchaweczki : ) Fakt kabelek słaby jak w dousznych pchełkach z kiosku za 3,5 zł. jak je weźmiesz to będziesz mógł cieszyć się niemęczącym dźwiękiem. a jak zaciśniesz pasa i weźmiesz coś ambitniejszego, to potem stwierdzisz, że SB to nie to i jakiś CD by się przydał, potem już nie ściągniesz mp3 tylko ape, wv i flac-ki i nagrywanie płytek na na audio cd, potem wzmak i długa oraz bolesna ścieżka audiofila .... jak chcesz mieć z tym spokój to weź ur40. ja mam też ur29 i są idealne do tego aby miło posłuchać a nie przepaść : ) ur 40 słuchałem w Top-HiFi i naprawdę za tą cenę mogę polecić.

Wielkie dzieki za pomoc Panowie!

Aczkolwiek wracajac do tematu, moj znajomy dzisiaj pozyczone mial takie sluchaweczki(jak na obrazku) i mowil ze maja ciekawe brzmienie ale minusem ich jest ze sa ciezkie i boli baniak przy dluzszym uzytkowaniu... nie wiem ale jakos malo opini czytalem na ich temat.. sa to bodajze 4aa titanium

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

budową przypominają ur29

czyli duży ucisk na głowę. Gorąco w uszy. Bolą uszy.

według mnie dopóki nie jest konieczne stosowanie słuchawek zamkniętych, dopóty należy omijać je szerokim łukiem. naprawdę uszy bolą : ( poza tym za tą kaskę to i upolować większego zwierza można : )

graaf, 30 Kwi 2007, 10:01

>Re: andrzej paszkowski, 30 Kwi 2007, 06:10

>

>>Rafaell

>>

>>Ciezka sprawa z Toba, chlopie.

>>To, ze nie umiesz pisac po polsku - to sie rzuca od razu. Ale to, ze nawet nie starasz sie pisac

>>poprawnie gramatycznie - wielka slabosc z twojej strony.

>

>prosze Cię odwal się "milenki" od Rafaella i innych kolegów

>to nie forum polonistów

>

>>douszne sa lepsze od wokolusznych? Ciekawe. A co ze zdrowiem sluchu,

>>milenki?

>

>no właśnie - co z tym zdrowiem "milenki"? może byś nas wyedukował?

>

>jeżu, jak ja nie znoszę takich bucowatych pouczywaczy... :-<

>

>najlepiej podobałoby się wam wprowadzenie cenzusu majątkowego i cenzury wpisów na forum przez

>kolegium doświadczonych audiofilów i długoletnich forumowiczów

>

>wydajcie wzory recenzji i specjalne instrukcje ;-))

>

>błazny - najlepiej sami napijcie się wódki albo zapalcie marychę - najlepiej połączcie "te dwa

>zrodla przyjemnosci w duzej ilosci"

>

>obiter dicta pisanie bez polskich znaków i z "polskawą" frazeologią to "wielka slabosc z twojej

>strony" mój "milenki" ;-)

w pelni zgadzam sie z graffem co wy ludziska chce cie od nas...:)

jezeli komus przeszkadza ortografia to niech zalozy kolko takowe na bocznicy np,

widac braki w sprzecie i wywolana tym frustracja u niektorych powoduje dokazywanie w sprawie jezyka polskiego

takim ludziom poporstu mowie.... the second word is off...guess what is first

pozdrawiam kolegow:)

naprawde nie rozumiem niektorych, zadajacie sobie pytanie czy wazne jest to ze ktos chce sie czyms podzielic, czy to ze z powodow takich czy innych zrobil blad ortograficzny, to forum audio a nie polszczyzny, najwazniejsze ze ludzie zdaja sobie sprawe z wlasnych ulomnosci i przyznaja sie do tego, a nie ze drugi ,setny raz pierdzieli jak to zle sie go czyta i jak daleko mu do Pana P.- osoba ktora to napisala widac ma wielkie braki w sobie i widac te ujawniaja sie w postaci przygryzliwego gadania

rafaell olewaj takie teksty, najlepiej wstaw sobie bana na takiego banana i pisz dalej o wlasnych spostrzezeniach w sferze audio bo o to tu chodzi:)

pozdro

baMbo, 2 Maj 2007, 00:56

> sa to bodajze 4aa titanium

Moim skromnym zdaniem kupowanie czegokolwiek droższego od UR-40 ze stajni Koss to pomyłka. Nawet jeśli jakiś model gra jednoznacznie lepiej (co nie jest wcale oczywiste - kilku modeli słuchałem i wcale tak jednoznacznie lepiej nie było), to ma duże braki w komforcie użytkowania.

Jak ktoś chce wydać więcej kasy, niż kosztują UR-40, powinien IMO szukać u innego producenta...

Nie gniewał bym się jak by mi kto sprezentował ESP/10 ,niestety Koss już 10 lat temu sobie odpuścił ich mylarowe membrany w słuchawkach z AA to już bardzo stary wich wynalazek

• Pokaż nowe odpowiedzi