Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że doszło do nieporozumienia - T50 absolutnie nie zaśmiecają wątku:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Byćmoże intuos wyciąga swoje wnioski apropo starych t50 i nowych na podstawie t40 rp które sądząc po wpisach i "o mnie" posiada?! Jeśli tak jest, to zapewniam, że różnica pomiędzy nowymi t40 rp, t50 rp i t20 rp jest spora, słuchałem wszystkich i tak naprawdę poziom dźwięku, którym mógłbym być zainteresowany przedstawiał tylko najwyższy model czyli t50 rp. intuos jesteś z warszawy - można tu odsłuchać wszystkich trzech modeli w sklepie rnr na emilii plater przy dworcu centralnym - fakt, warunki są jakie są, źródło jak nie weźmiesz swojego to komputer podłączony z reguły do jakiegoś miksera pro, no ale jakieś tam zdanie można sobie wyrobić na szybko.

Pozdrawiam,

szwagiero

pracuje przy onz takze na emili plater rzut beretem, gdzie dokladnie ten sklep?

gagacek piszesz glupoty- orotdynamiki i brak dynamiki, jaka fizyka,

yamaha i brak dynamiki... gagacek my od jakiegos czasu mamy ze soba na pienku, przynajmniej ciagle ty mnie atakujesz...

gura lekka i delikatna a bas jezli faktycznie jet dobrze nagrany to zmiazdzy ci glowe, dt150 sie bujaja ze swoja dynamika....

gagacek jak nie sluchales nie gadaj, tylko jak graff pisze poczytaj troche w usa fora, kup orto zmodyfikuj i pogadamy , bo narazie gadasz i mowiss ze miales owe yamahy, to co sie z nimi stalo, jak masz to zmodyfikuj i wtedy powiedz jak brzmia, bo po modyfikacji to dwa swiaty

>Shure E2 po prostu

>nie rozumiem jak to jest, że jeszcze z nimi nie zapoznałeś :-/

graff probowalem z kumpla etymotic-chcialem cos do mp3 i niestety ale ja nie lubie jednak pluginow:(

intuos, 9 Maj 2007, 13:32

>bas jezli faktycznie jet dobrze nagrany to zmiazdzy ci glowe

umówmy się może jedynie co miażdży głowę to kabłąk w Ultrasone E9 i pisał o tym Piotr Ryka

Może napiszmy że schodzi bardzo nisko,lub jest bardzo szybki a może na dodatek kontrolowany i takie tam

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

dobra opuszczam ten temat, nie moj on.... dla jednych nie na temat, nikomu nic udowadniac na sile nie bede, tylko niektorzy tak sie przyzssali do swoich stereotypow ze za chiny ich nie zmienia, wiec ja nikomu glowy lupac na sile nie bede, jezli ktos gada ze ortodynamiki sa beee to znaczy ze nie zna ich mozliwosci i nie chce ich poznac..., jestem z wawy bardzo chetnie komus pokaze na co je stac, niech sie znajdzie jeden, a nie -wszyscy gadaja pierdoly , tak samo jak ty gagacek gadales na temat pioneerow, oczywiscie ze zdania na ich temat nie zmienisz, nie interesuje mnie to , wystarczy mi to ze pare osob na forum dzieki mnie sobie je chwali i tyle

pozdrawiam wszystkich

ps. ...ziemia jest plaska, naprawde...."

>intuos

>

>pracuje przy onz takze na emili plater rzut beretem, gdzie dokladnie ten sklep?

dokładnie naprzeciwko pałacu kultury obok złotych tarasów, tam stoi taki blok, na dole i na górze (z tego co pamiętam) ma sklepy i tam właśnie mieści sie sklep Rock'n'Roll (www.rnr.pl), z tymże na stronie masz numer telefonu i najpierw sobie zadzwoń i spytaj czy akurat mają na stanie wszystkie trzy modele, mają tam też różne inne słuchawki ale ze stanem faktycznym jest różnie - nie zawsze mają wszystko w sklepie, a raczej jak byłem tam dwa czy trzy razy to mieli kilka. ja tam słuchałem jeszcze akg k271 studio i k301 xtra. tylko mówię, jak chcesz faktycznie coś porównać to zabierz klocki ze sobą, bo tam puszczą Ci płytę z komputera podpiętego do jakiegoś zewnętrznego interfejsu audio i wtyczkę wsadzą bezpośrednio w niego, bez specjalnego wzmacniacza

pozdrawiam,

Właściwie miałem nie pisać, ale głupota niektórych jest porażająca....

Do mnie trafiał prawie każdy Pewex-owski sprzęt, ot, takie moje hobby, aby pomóc ludziom w dawnych latach. Miałem przegląd wszystkiego z najwyższej półki. Wtedy zaistniały u mnie te Twoje Yamahy. Na tyle mi się spodobały, że zostału u mnie parę lat. A co do T50 spytaj graafa, czy ich nie posiadałem:))))

I proszę: kup sprzęcik, posłuchaj, nabierz doświadczenia, pisz. W tej kolejności, a nie na odwrót.

Z mojej strony koniec tematu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Czy ktos z Was mial okazje przetestowac sluchawki Denon AH-D5000. Cena $529.00 na audiocubes.com

Product Features

Mahogany housing for superior acoustic characteristics and a rich natural sound

Microfiber diaphragm material increases sound transmission rate and quality

Acoustic Optimizer technology improves dynamic bass by adjusting sound pressure balance on both sides of the diaphragm

Oxygen-free cables ensure optimum sound quality

Lightweight magnesium frame

Technical Details

Color: Silver

Housing: Natural mahogany

Frame: Magnesium

Type: Dynamic

Acoustic optimizer: Yes

Diaphragm type: Microfiber

Drivers: 50 mm neodymium magnets

Input impedance: 25 ohms

Sensitivity: 106 dB/mW

Maximum input: 1,800 mW

Frequency response: 5 Hz to 45 kHz

Cable length: 9.8 feet

Cable type: High-purity 99.9 percent 7N-OFC

Connector cover: Yes, aluminum with cloth mesh jacket

Plug: 3.5 mm gold-plated stereo

Item weight: 13 ounces (not including cable)

Warranty: 1 year parts and labor

In the box: AH-D5000 headphones, cable, 6.3 mm (1/4-inch) plug adapter, user's manual

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu znalazłem dość spory materiał na temat tych słuchawek własnie czytam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Re: Parsec, 9 Maj 2007, 15:10

>Czy ktos z Was mial okazje przetestowac sluchawki Denon AH-D5000. Cena $529.00 na audiocubes.com

opinie na head-fi są dość spójne choć nie każdemu pasują

są też w ofercie Denona na polski rynek

wiele wskazuje, że między modelami AH-D5000 i AH-D2000 (dwa razy tańszy) jest różnica na tyle subtelna, że niekoniecznie warta ceny (pewnie stara historia a la HD-580 i HD-600, dla jednych to samo, dla innych różnica zasadnicza, zależnie od tego na co kładziemy nacisk)

AD-H2000 mają tę przewagę, że są łatwe do modyfikacji

muszle można łatwo i odwracalnie odmontować przerabiając je na otwarte

jeden kolega z head-fi tak zrobił i bardzo sobie chwalił

inny wymienił kable i muszle na drewnianie DIY i efekt ponoć też bardzo dobry, nie ustępujący oryginalnym AH-D5000

na head-fi jest test tak zmodyfikowanych AH-D2000 vs AH-D5000 i oryginalne AH-D2000

także brzmieniowo jest to ponoć poziom Audio Technica AT-H W5000 i JVC HP-DX1000 ("poor man's R10")

różnice nie tyle jakościowe co gustu

sam jestem zaintrygowany tymi Denonami

ich mocny plus to dostępność w Polsce

pzdr.

graaf

ps.

porównania też do HD650 (podobne w podejściu, ale lepsze) i do K701 ("są tym czym K701 powinny być")

jak dla mnie ogromny plus to też klasyczny design, bez odpustowego błysku plastiku HD650 czy K701 :-( błee

graaf, 10 Maj 2007, 07:49

Ty nie pisz ty kup te słuchawki i wtedy będziemy coś o nich wiedzieć.Co do AKG K701 to mnie też wkurza ten modny ostatnio biały kolor-totalny odpust(niedługo za biały lakier w samochodach zrobią dopłatę) Ale spróbuj sobie zrobić ponad 1000 dziurek w drewnianej obudowie-ty wiesz po ile by takie z supergórnej wtedy luksusowej półki słuchawki kosztowały.Podejrzewam że grały by pięknie .

Tak w ogóle to wolałbym wyrób gotowy finalnie a nie słuchać żę nowe Denony też trzeba przerabiać na otwarte (to chyba jakiś głupek ! zupełnie zmienił warunki pracy przetworników które będą pracować bez obciążenia-kompresji)

Pozdrawiam

Rafaell

Re: Rafaell, 10 Maj 2007, 08:32

>graaf, 10 Maj 2007, 07:49

>Ty nie pisz ty kup te słuchawki i wtedy będziemy coś o nich wiedzieć

a co to ja jakaś wyrocznia jestem :-))

dlaczego z opinii jankeskich nic nie możemy się dowiedzieć a z mojej "coś" ;-)

nakupowałem się trochę słuchawek "w ciemno" i wszystkie poza Shure poszły do ludzi

dlatego zanim kupię kolejne to się zastanawiam

męczy mnie ten mozół z odsprzedawaniem, nie jestem zakupofilem i kupowanie/sprzedawanie mnie nie rajcuje

chętnie bym się wypowiedział na temat wielu modeli ale jakoś nie ma chętnych, żeby je podesłać :-(

a takich K701 sam na pewno nie kupię bo na pewno będę je potem odsprzedawał, choćby dobrze zagrały (podobnie do E2, w co szczerze wątpię)

po prostu jakby mnie żona w nich zobaczyła to wniosłaby o rozwód :-))

(najbardziej podobała jej się profesjonalna estetyka Fostexów)

nota bene dobrze poinformowany kolega, który zna i K701 i E2 słyszy ich jakieś podobieństwo

byłoby ciekawie się przekonać - jakbyś kupił sobie E2 albo wysłał do mnie K701 to byśmy się przekonali

>(niedługo za biały lakier w samochodach zrobią

>dopłatę)

hehe no wiadomo - biały merc to od zawsze marzenie każdego "prawdziwego polaka" ;-))

>Tak w ogóle to wolałbym wyrób gotowy finalnie a nie słuchać żę nowe Denony też trzeba przerabiać na

>otwarte

ja też - i co z tego?

produkty są krojone pod gusta i potrzeby, niestety nie zawsze nasze :-(

takie T50 RP niemodyfikowane to słuchawki wręcz antyaudiofilskie - jad jaki się na nie sączy na head-fi jest w pełni uzasadniony :-))

ale pogonili Piotra jak stwierdził tam, że Fostexy to wzorzec neutralności :-))

a to zwykłe qui-pro-quo - on o modyfikowanych (takie mu wysłałem) a oni o zwykłych

po zwyczajnym pogrubieniu nauszników (ja tak zrobiłem gąbeczką) albo ich wymianie na grubsze (ponoć welurowe do DT880 się nadają) kiedy ucho oddala się od planarnego przetwornika - NIEBO A ZIEMIA

>(to chyba jakiś głupek ! zupełnie zmienił warunki pracy przetworników które będą pracować

>bez obciążenia-kompresji)

ech, głupek to raczej słucha dźwięku, który mu nie pasuje i załamuje ręce albo biegaw kółko w tę i z powrotem do sklepu

człowiek myślący próbuje rzeczy, które innym nie przyszłyby do głowy bo "tacy mądrzy" i "swoje wiedzą"

Denony nawet w opinii basolubów, którym podchodzą, mają dominujący bas, otwarcie wcale nie musi zepsuć dźwięku, wręcz przeciwnie

a że nie niszczy się słuchawek - modyfikacja jest w pełni odwracalna - to dlaczego nie spróbować

głupek bo spodobał mu się dźwięk po modyfikacji?

ejże Rafaellu, ciekawe kryterium "głupoty" ;-)

pzdr.

graaf

Widzę, że zyskałem satelitę. Cokolwiek napiszę jeden obywatel zaczyna wokół wirować. Żeby mu się tylko w głowie nie zawróciło, bo miałby w niej jeszcze większy od tego bałagan, choć aż się wierzyć w to nie chce.

Piotr Ryka, 11 Maj 2007, 19:26

>Widzę, że zyskałem satelitę. Cokolwiek napiszę jeden obywatel zaczyna wokół wirować. Żeby mu się

>tylko w głowie nie zawróciło, bo miałby w niej jeszcze większy od tego bałagan, choć aż się wierzyć

>w to nie chce.

Ależ Piotrzeż, zyskujesz satelitę po każdej wizycie w WC, aż się od tego wiruje 10 pięter poniżej!!!

W bałagan wzmiankowany przez Cię oczywiście nie wierz, bo musiałbyś uwierzyć, że jest obywatel mądrzejszy od jednego poza krytyką...

A masz naprawdę nadzieję na posiadanie GS-1000 dłużej niż wzmiankowany dzień - dwa, czy znowu coś próbujesz udawać przed Czytelnikami :)))))

Piotrze to co udało Ci się porównać ucho w ucho Grado z ultrasonami ?

Piotrek, wal jeśli się pomyliłem we wstępie: E9 nie posiędziesz, a Gs-1000 masz tylko chwilowo. Wiesz - świat audio jest w PL naprawdę mały!. Twoje GS-1000 dopiero w następnej dostawie :)

I gdzie tu sprawiedliwość Ultrasony tylko 100 godzin grzania a Grado aż120 godzin

Ultrasony przez dwa tygodnie załapały u mnie sporo godzin ponad te 100, co miały na starcie i grają teraz dużo lepiej. GA-1000 zapewne też się poprawią, pytanie, czy wystarczająco...

• Pokaż nowe odpowiedzi