Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrze ida do mnie Sony MDR7509HD tu też mogą być jak i w Staxach problemy z za dokładną górą (słuchawki te przenoszą pasmo do 80kHz)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Szukam wysokiej klasy mulących słuchawek do takich "wybiotnych realizacji" mógłbyś mi coś

>doradzić

>Pozdrawiam

>Rafaell

rafaell jak bedzie mozliwosc przesluchaj yamah albo tds5-zakochasz sie:), one wygladazaja ostre, pozostawiajac je czystymi , a te ktore sa czyste nadal sa, ciezkie do opisania

jednym slowo ortho:))

pozdrawiam

graaf, 31 Maj 2007, 14:12

>Re: michelangelo, 31 Maj 2007, 14:07

>

>no i kolejny co nie czyta a bzdury pisze

>

>wyjaśniłem wyżej drukowanymi literami analfabeto, że:

>

>>dostają Ci co zgłoszą chęć, nie mam listy "PT. abonamentów" ;-)

No dobrze, ale to zdanie kłóci się z treścią zdania, które ja zacytowałem. Czytać - czytam, i dlatego chciałbym widzieć opinię na forum. Po co ten pomysł z rozsyłaniem na PW? Do której grupy wedle własnych podziałów mnie zaliczysz to jest Twoja indywidualna sprawa. Pomysł z PW uważam za przedszkolny i zdania nie zmienię. Po co to ogłaszać na forum? Pisz na PW do kogo tam uważasz i nie podkręcaj atmosfery jak dziecko, które przyniosło zabawkę z domu. Możesz na przykład założyć wątek "Grado RS1 - referencja nie na każdą kieszeń".

intuos, 31 Maj 2007, 14:47

Spoko poluję na te yamaszki z supermagnesami niestety już tylko używki :(

Re: michelangelo, 31 Maj 2007, 14:50

>Po co ten pomysł z rozsyłaniem na PW?

wyjaśniłem wyżej, przeczytaj sobie

>Do której grupy

>wedle własnych podziałów mnie zaliczysz to jest Twoja indywidualna sprawa

do "grup" to się człowiek sam zalicza przez swoje zachowanie

>Po co to ogłaszać na forum?

wiem, że i tak nie przyjmiesz tego do wiadomości, ale wytłumaczę jeszcze raz

lubię pogadać sobie kulturalnie o audio a nie lubię przekomarzać się z matołami

niestety na forum matoły dominują

ja mam rodzinę, pracuję - nie mam zdrowia na takie "zabawy", zmęczony jestem, wyjaśniałem wyżej, oczywiscie nie czytałęś albo nie zrozumiałeś

forum jest dobrym miejscem, żeby rzucić hasło "koledzy kto chce pogadać?" i możemy sobie kulturalnie wymienić uwagi i spostrzeżenia na PW i via mail, gdzie matoły nie będą nam psuć przyjemności

>Pisz na PW do kogo tam uważasz

napisałem i miło sobie pogęwdziliśmy, koledzy zadowoleni

>i nie

>podkręcaj atmosfery jak dziecko, które przyniosło zabawkę z domu

to jest przykładowo właśnie takie gówniarskie gadanie, które skłoniło mnie do przeniesienia merytorycznych rozmów w inne miejsce

> Możesz na przykład założyć wątek

>"Grado RS1 - referencja nie na każdą kieszeń".

mogę robić co mi się podoba Michale

ciekawe jak długo jeszcze Ty, Rafaell i inni podobni będą tu prowokować dyskusje na mój temat zamiast na temat "słuchawek wysokiego lotu"

i jeszcze pouczać, że niby ja pisze "nie na temat"

chciałbym pisac na temat, ale mi matoły nie dajecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rafaell

niestety ale sa juz tylko uzywki, mam namiary na poduszki w angli takze da sie nowe zamowic,

co do samych yamaszek to sa zrobione z pancernego tworzywa ze nawet te lata im nie grożą takze jak uda ci sie znalesc to bierz, tak samo z tds15-16 i 5-te rosyjskie rownie dobre

graaf, 31 Maj 2007, 15:00

Człowiek kulturalny ma to do siebie,że potrafi dostosować się do rozmówców i rozmawiać na różne tematy. (tak jak dobry nauczyciel i wykładowca potrafi złapać kontakt i wzajemne zrozumienie ze swoimi uczniami i studentami i też się czegos od nich dowiedzieć).

Wracając do kultury osobistej-człowiek z tak wysokim mniemaniem o sobie, jeśli ma do tego mniemania podstawy, nie obraża innych i nie używa przy wymianie poglądów słów uważanych za orbrażliwe.

Współczuję Twoim studentom, Panie asystencie.

Rafaell

>>Po co to ogłaszać na forum?

>

>wiem, że i tak nie przyjmiesz tego do wiadomości, ale wytłumaczę jeszcze raz

>lubię pogadać sobie kulturalnie o audio a nie lubię przekomarzać się z matołami

>niestety na forum matoły dominują

Ja sobie kulturalnie rozmawiam na różne tematy, z różnymi osobami i przez różne media, ale tutaj tego nie obwieszczam.

>forum jest dobrym miejscem, żeby rzucić hasło "koledzy kto chce pogadać?" i możemy sobie kulturalnie

>wymienić uwagi i spostrzeżenia na PW i via mail, gdzie matoły nie będą nam psuć przyjemności

No to przepraszam wszystkich, w tym również Ciebie graafie (mimo odebranych inwektyw), którzy tak pojmują sens forów, ale ja do tej pory uważałem inaczej i korzystałem z tegoż forum w sposób przez siebie pojmowany jako właściwy. :-) Myślisz, że dlaczego radzę Ci nie obwieszczać, co i komu byś wysłał? Właśnie po to, by nie drażnić innych osób. Tych, którzy wiesz, że będą zainteresowani, też możesz poinformować przez PW. Ja tak robię, i żaden "matoł" mnie nie dopadnie, a komunikacja idzie niezakłócona. :P

>ciekawe jak długo jeszcze Ty, Rafaell i inni podobni będą tu prowokować dyskusje na mój temat

>zamiast na temat "słuchawek wysokiego lotu"

Kto tu próbuje pisać o Tobie? Ja na pewno nie. Co do innych osób, nie śledzę tego, ale przecież sam piszesz na swój temat, pewnie dla sprowokowania dyskusji, oto przykład:

>ja mam rodzinę, pracuję - nie mam zdrowia na takie "zabawy", zmęczony jestem

...

>i jeszcze pouczać, że niby ja pisze "nie na temat"

Gdzie ja Ciebie pouczałem, że piszesz nie na temat?

Koniec na ten temat z mojej strony, przepraszam za OT.

Obejrzcie ten film chyba te Sony MDR7509HighDefinition posłużą mi długo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Rafaell

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Raffaelu, czy dowiemy się czegoś więcej o tych Sony MDR-7509HD w kwestii SQ? No i jak wypadają w stosunku do AKG K701? Aha, i czy te Sony mają kabel jak od słuchawki telefonicznej, czy prosty?

michelangelo

Chciałbym ale od paru dni czekam za zapłaconą przesyłkę z za wielkiej wody idzie toto USPS Global Express Mail czyli końcowo do nas Pocztą Polską i od paru dni siedzę podminowany teoretycznie jest dwa dni po terminie ale wliczając po drodze różne instytucje to nawet do 9 czerwca mogę sobie tak czekać. Szkoda bo by się już prawie 50 godzin wygrzewały.Oczywiście jakowyś test porównawczy do AKG K701 bedzie może także do ShureE4c w sumie to powinien być bo:Sony ma 24ohmy,Shure 27ohmów a AKG 58ohmów także wydaje mi się że Sony wysterują wzmacniacz idealnie.Mogłem kupić w Europie ale tu sprzedaja stare modele jako nowe (narobili zapasów) dobrze ze się niechcąco dowiedziałem.Jak do helmuta napisałem czy to sa właśnie te z pasmem 5Hz do 80kHz to mi beszczelnie odpisał ze człowiek słyszy do 22khz "Hi There,yes these are the headphones but 80KHZ is not audibly possible the human ear recieves at the most 22-24k" (stare pracują do 30kHz) ale wszyscy wiemy że nie o to chodzi z nudów znalazłem takie wpisy u mnie angielski jest koszmarny to może ktoś to ogarnie i streści pobieżnie:

One of the best audio investments I’ve made was a pair of Sony MDR-V6 headphones. I bought my set for about $80 back around 1988 after noticing renowned recording engineer Roger Nichols checking mixes on his in the big L.A. studio where I worked. (I couldn’t afford the glorious Meyer HD-1 powered monitors Nichols was using, which cost $5,000 a pair when they finally came to market in ‘91.)

Eighteen years later, those MDR-V6s are still a part of my headphone lineup, although the fake leather on the ear pads has long since crumbled away, leaving just soft fabric. I love the way they collapse for travel yet still have large enough speakers to produce reasonable bass.

So I was interested to check out Sony’s latest pro headphones, the MDR-7509HDs. At $265 list, these are decidedly upscale. They come in a satin-lined box and include instructions for replacing the components, in the unlikely event they should wear out or break. The headband and ear cups are thickly padded and remain comfortable for hours despite the bulk. Sony’s new HD drivers reportedly extend the frequency response to a bat-like 80kHz (see specs table). The speakers are supposed to deliver a flatter midrange than previous models as well, for a more accurate, less fatiguing sound.

Unlike the original MDR-V6 and its popular replacement, the MDR-7506, whose speakers sit on top of your ears, the 7509HDs are circumaural—the ear cushions completely surround your ears instead of mashing against them. That allows the sound to bounce around the folds of your outer ear before it reaches your eardrums, which sounded more spacious and natural to me. It also helps block outside sound, which is why my main headphones for the last five years have been a pair of circumaural Beyerdynamic DT770 Pros.

After you’ve folded your 7509HDs into a tidy package, you can carry them in the included leatherette pouch (not shown).

Although the 7509HDs can fold up like the older models (see photo at left), they also have a nifty new feature: Each earpiece can rotate 180°, which is handy for one-ear, DJ-style listening.

The cord is a whopping three meters long. Although it’s coiled to help tame the length, that’s another clue these phones are designed for studio use, not wandering around with an iPod. Nonetheless, my first test was to plug them into a portable MP3 player. Reaction: "Whoa! This sounds terrible." The high-definition headphones were revealing the MP3 file’s poor quality.

Moving on to better source material, I auditioned some 24-bit WAV files, including Cycling ’74’s Momentary Incursions, some orchestral demos from EastWest’s Quantum Leap series, and this acoustic guitar recording. I also sampled the EBU’s Sound Quality Assessment Material, Kevin Donohue’s threshold of hearing tests, and some frequency sweeps and fixed-frequency sine waves I made with Katsura AudioTest.

Of course, no one listens to test tones for fun, so I spent the bulk of my two months with the 7509HDs listening to music for pleasure, not analysis. Also, my current audio interface tops out at 24kHz—i.e., half the 48kHz sampling rate—and my ears top out well before that, so this isn’t a lab-coat review.

That said, one of the most revealing tests was when I used the 7509HDs to mix the premiere Digital Media Insider podcast. (It was too late at night to run my normal speakers.) The next morning when I checked the mix on the speakers, I noticed it was bass-heavy. That indicates that the 7509HDs were weak in the low end, which had led me to crank up the bass to compensate. I heard the same problem on other speakers.

Comparing the 7509HDs with my Beyerdynamic DT770s, I confirmed the difference. With low-frequency sine waves, the Sonys delivered a soft, flapping sound, whereas the Beyerdynamics produced a full tone. (Surprisingly, my ancient MDR-V6s had more oomph than the new 7509HDs.) It’s difficult to compare different headphones directly, because volume has such a huge impact on perceived sound quality, but no matter where I set the mixer’s output level, I couldn’t get the 7509HDs to match the DT770s’ solid bass.

In a possibly related vein, Sony touts the 7509HDs’ ability to handle up to three watts of power (which they euphemistically state as 3,000 milliwatts), but an audiophile composer to whom I lent the headphones heard occasional distortion on peaks. He praised the 7509HDs’ comfort, though. The generously sized ear cups and perfect spring tension really cradle the ear.

Head(phones) over Heels

Sony’s new 7509HD headphones are comfortable, light for their size, well built, and spacious sounding. I was disappointed by the bass, but heard only good things in the midrange and treble. The folding/flip-out ear cups are a nice touch, and given how long my last Sonys have been in service, the $199 street price isn’t unreasonable. I’ve never regretted buying quality, but have often regretted cheaping out.

That said, you can get similar functionality for $100 less, and in several situations, such as traveling or live use, you probably wouldn’t want such expensive cans. Unless you’re listening to binaural recordings (or video games mixed for headphones), I feel big headphones like these work best as "microscopes," helping you check original recordings for glitches or simply get another perspective. For that, having a number of quality headphones on hand is invaluable, and the Sony MDR-7509HDs certainly do their job in style.

July 14, 2006

Sony's new MDR-7509HD professional headphones are designed to meet the closed-type monitoring needs of FOH and studio engineers, musicians and audio professionals working with higher resolution digital audio recording and playback gear, and to accommodate the extraordinary frequency response presented by DSD and High Sampling PCM recording technologies.

"MDR-7509HD headphones introduce revolutionary new HD driver units capable of 80 kHz ultra-wide range reproduction," said Paul Foschino, senior manager for professional audio in Sony Electronics' Broadcast and Production Systems Division. "Their outstanding tonal balance and extended frequency range, enables them to take full advantage of the 24 Bit/96 kHz expanded bandwidth achieved by such revolutionary products as Sony's new PCM-D1 portable recorder.

"As the next generation replacement for Sony's top-of-the-line MDR-7509 headphones, the MDR-7509HD are distinguished by Auranomic circum-aural driver units developed to eliminate pressure on the ear during periods of extended use. These significant design enhancements position them as one of the most comfortable and technologically-advanced headphones on the market," Foschino adds.

Sony Unveils New Generation Of Professional Headphone Performance

January 20, 2006

Sony's newest professional headphones, model MDR-7509HD, are designed to address the extraordinary frequency response presented by DSD and High Sampling PCM recording technologies, as well as the closed-type monitoring needs of serious sound professionals working with higher resolution digital audio recording and playback gear.

"The new MDR-7509HD headphones feature revolutionary new HD driver units capable of 80 kHz ultra-wide range reproduction," said Paul Foschino, senior manager for professional audio in Sony Electronics' Broadcast and Production Systems Division. "With their great tonal balance and extended frequency range, they can take full advantage of the 24 Bit/96 kHz expanded bandwidth achieved by products like Sony's revolutionary new PCM-D1 portable recorder. The MDR-7509HD's Auranomic circum-aural driver units have been designed to eliminate pressure on the ear during periods of extended use. Replacing Sony's long-time industry leader, the MDR-7509, they represent one of the most comfortable and technologically-advanced headphones on the market."

trzeba czekać cierpliwie :(

Graaf - nie unosc sie honorem czy ambicja, duma czymkolwiek i jak piszesz cos na forum to pisz do ludzi, a nuz ktos przczyta i mu to w czyms pomoze - w tym wypadku cos o sr225 czy RS1, nawet ktos po kim bys sie tego nie spodziewal. Wiedz ze nawet jak masz odmienna opinie chetnie jej wyslucham ( ja przynajmniej).

Powiem szczerze ze niejednokrotnie nie podobalo mi sie Twoje podejscie ze Twoja racja jest najmojsza a jak ktos ma odmienne to jest BEEE vide moja ocena HD580 - jako sluchawki spokojne relaksacyjne - o ktorych miales zgola odmienne zdanie i...brawo, miales racje ale ...ja tez. O to chodzi bo to tez sluchawki ktore graja roznie z roznymi wzmacniaczami - teraz mam tranzystorowy DIY i HD580 graja dosyc jasno , sczzegolowo -z Milletem Hybrid, na lampie HDki graly cieplo, przyjemnie. Tak samo jak piszesz o Shure E2 to tez mozesz uszanowac ze nie dla kazdego liczy sie tylko ze jest czy nie HI-FI, jesli ktos odczuwa brak gory w E2 ( a takich osob jest troche) albo oczekuje czegos inne -nie wiem- audiofilskiego, muzykalnego z wieksza czy mniejsza iloscia basu to dobrze czy zle? Ty jestes zdania ze Hi-Fi to Hi-Fi ale zrozum ze nie dla wszystkich jest to jednoznaczne ze trzeba to lubic.

Takze jak widzisz na wszystko trzeba spojrzec z roznej strony a mowiac szczerze jestem ciekaw Twojej opinii i porownan sr60 do 225 i RS1 wraz z HD580 wiec moze dasz sie namowic.

Graafie,

Forum, choć prywatne, jest dobrem publicznym. Działa na zasadzie współpracy uczestników. Byt ten żyje dlatego, że ma coś do zaoferowania - miejsce do wymiany poglądów oraz zgromadzoną wiedzę. W dobrym tonie jest dawać, jeśli się bierze. Czytasz, dowiadujesz sie czegoś, nawiązujesz kontakty i komunikujesz się z ludźmi na, dzięki i za pomocą forum. Masz także okazję zaistnieć publicznie (oraz rozładwywać swoje frustracje ;)). Pokonaj może więc własne opory i wnieś także konkretny wkład. To, co jest celem istnienia forum: podziel się, publicznie, wiedzą i doświadczeniem, które - w jakiejś mierze dzięki tej społeczności - zdobyłeś.

Jeśli jednak nie jesteś w stanie tego zrobić, to proszę przestań się udzielać i zamulać wątki kłótniami. To nie jest interesujące i nikomu nic nie daje. Czytania i korzystania z opinii innych oczywiście nikt Ci nie żałuje - korzystaj do woli z owoców pracy tych, którzy już dorośli :)

Pozdrawiam

Re: inżynier, 1 Cze 2007, 09:16

>Pokonaj może więc własne opory i wnieś także konkretny wkład. To,

>co jest celem istnienia forum: podziel się, publicznie, wiedzą i doświadczeniem, które - w jakiejś

>mierze dzięki tej społeczności - zdobyłeś.

>Jeśli jednak nie jesteś w stanie tego zrobić, to proszę przestań się udzielać i zamulać wątki

>kłótniami. To nie jest interesujące i nikomu nic nie daje. Czytania i korzystania z opinii innych

>oczywiście nikt Ci nie żałuje - korzystaj do woli z owoców pracy tych, którzy już dorośli :)

jezus maria, co Ty wygadujesz? nie wniosłem konkretnego wkładu????

zamulam wątki kłótniami?

mój Boże, masz prawo do własnego zdania, ale zanim wyrazisz opinię na temat innej osoby wypadałoby skonfrontować ją z faktami

zajrzyj do mojego "o mnie"

sprawdź czy wniosłem wkład

zobacz ile merytorycznych wątków założyłem, ile w nich pisałem i jak niektórzy inni forumowicze - "szanowani" i nie - pięknie je zamulali

można się załamać

tyle pracy i znoszenia opluwania na forum a Ty piszesz - wnieś wkład

moje recenzje wiszą na forum, nawet niektórzy tu piszą o mnie "ekspert" a Ty piszesz - "wnieś wkład"

PO CO mam dalej wnosić jakiś wkład?!

żebyś mi Ty albo kto inny znowu za dwa lata napisał, żebym wniósł "jakiś wkład"???!!!

to o jaki w końcu "do k**wy nędzy" chodzi "wkład"???!

właśnie m. in. dlatego mam dość, ponad 4000 wpisów przez ponad dwa lata, pisania o rzeczach mało znanych

dwa lata użerania się z tego powodu z różnymi matołami, znoszenia szyderstw i kpin i zwykłych inwektyw

a Ty piszesz "wnieś wkład"

gdyby nie ludzie z forum, z którymi koresponuję na PW i maila to musiałbym uznać, że chyba faktycznie "nie wniosłem wkładu" i żyję omamami

nie zachęciłeś mnie do kontynuacji pisania na forum inżynierze :-/

kopaczmopa i inni zainteresowani dostaną wszystko na PW i via mail

Ty też jeśli chcesz bo masz u mnie "kredyt"

choć naprawdę Twój wpis mnie rozczarował :-/

i utwierdziłby w bezsensie tej całej pracy gdyby nie positive feedback, który otrzymuję od garstki sensownych ludzi

i dla nich chętnie będę dalej pisał, dla nich

nie dla tych co piszą "wnieś wkład a nie zamulaj"

Graafie,

Niepotrzebnie aż tak emocjonalnie! Nie twierdziłem, że nie masz zasług. Trochę mnie jednak zdziwiło Twoje stwierdzenie, że nie będziesz już swoich merytorycznych opinii publikował. Czyli odmawisz dalszego "wnoszenia". Czyż nie? To, uważam, kłóci się z ideą publicznego forum. Wydaje mi się także ciut infantylne. Tyle.

Inni mulą i nie wnoszą? A czy Ty musisz się na nich wzorować?

Ładne powiedzenie ktoś gdzieś w internecie zacytował. Nada się i tu.

"Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem!"

Z szacunkiem

'inżynier'

PS. Poprzestaję na tym, aby więcej nie zamulać :)

Re: inżynier, 1 Cze 2007, 12:16

>Czyli odmawisz

>dalszego "wnoszenia". Czyż nie?

swoje wniosłem

różni tacy aż zwracali mi uwagę, że "za dużo"

>To, uważam, kłóci się z ideą publicznego forum. Wydaje mi się także

>ciut infantylne. Tyle.

hehe, może i tak

ja to widzę tak - ciut infantylne to jest przede wszystkim samo pisanie na forum internetowym

także "niepisanie" jest ciut mniej ;-)

>"Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem!"

dokładnie, tego właśnie chcę uniknąć

nie da się tego uniknąć kiedy się pisze na forum, bo jedyne co można zrobić to zostawić "zdanie idioty" tj. bzdurę lub inwektywę bez komentarza

a zmilczenie 80% ludzi odbierze jako przyznanie racji

ktoś tu pisze, że jestem troll itp., że "nie wnoszę", że "nie mam sprzętu" itp. (wielu pisało takie rzeczy), ja to zmilczę i voila - po jestem troll i nie mam sprzętu, co warte moje opinie i cała ta pisanina

taki "długoletni forumowicz" "Frank", wpada sobie do jakiegoś wątku tylko po to, żeby napisać "graaf to teoretyk, który niczego nie słyszał a swoje opinie przepisuje z gazet"

nawet tu był taki przypadek - nawet nasz kolega Piotr Ryka nabrał się na powtarzane do znudzenia brednie Elberotha, że "graaf nie ma sprzętu"

takie rzeczy piszą ludzie z długim stażem na forum i posiadacze drogiego sprzętu, "naturalne autorytety" dla początkujących, którzy to wszystko tylko czytają

zadziwiające, ale prawdziwe, psychologia społeczna

ja po dwóch latach się zmęczyłem, nie będę się bić z gównem ani zmilczać jak się mnie gównem obrzuca

dlatego wybrałem inne wyjście

pozdrawiam!

graaf

I lubi smrodzić innym, jak zresztą jego przyboczna kompanija, kiedy sam nie czuje się dostatecznie doceniany w tym wątku tak jak jego autor lub gdy inni wytkną mu jego przywary charakteru i - mówiąc delikatnie - emocjonalną niedojrzałość, choć jego perfidne udawanie przyjaciela przy jednoczesnym udziale w zabawie dowalania "Guru" i deprecjonowania jego zasług, zasługuje na mocniejsze słowa. Nie rozumiem tylko jak człowiek ponadtrzydziestletni (i posiadający chyba rodzinę) odnajduje w takich zabawach, grach i postawie satysfakcję - z powodu zazdrości?, niedowartościowania?, nieodrobionych w życiu lekcji, nudy, czy przymiotów umysłu? Tak czy inaczej to nie tyle żenujące co zwyczajnie smutne.

Że ludzie, którym się Grado podoba kłócą się z ludźmi, którym się nie podoba, albo że miłośnicy AKG 701 czytając krytykę obiektu swych uczuć, zaczynają pałać nienawiścią i żądzą odwetu do autora – to jeszcze mogę zrozumieć, ale żeby osoby nie lubiące Grado kłóciły się pomiędzy sobą – to już chyba przesada. Szerszenie was podziobały, czy co?

Pax, pax pomiędzy chrześcijany! Dość tych awantur, proszę pisać na temat i dyskutować o słuchawkach, a nie sobie nawzajem.

Graafie

Z tym, że się nabrałem na to, iż nie masz sprzętu, coś Ci się pomyliło. Napisałem właśnie, że stać Cię na sprzęt, co było przedniotem wątpliwości i uszczypliwych pod Twym adresem uwag.

PiotrS

Krótkotrwałość sojuszy jest cechą przyrodzoną ludzkiej natury. Prawie każdy przyjaciel stanie się z czasem Twoim wrogiem, tak to już jest.

Re: Piotr Ryka, 1 Cze 2007, 14:08

>Z tym, że się nabrałem na to, iż nie masz sprzętu, coś Ci się pomyliło. Napisałem właśnie, że stać

>Cię na sprzęt, co było przedniotem wątpliwości i uszczypliwych pod Twym adresem uwag.

to też :-)

ale zdarzyło się także, że bez zaglądania do mojego "o mnie" stwierdziłeś, że "przecież nie piszę w nim o swoim sprzęcie"

wtedy pisałem, teraz zamieściłem tam ważniejszy message ;-)

pozdrawiam!

graaf

Graaf

To nie tak. Po prostu nie rozwinąłem okienka, a na podglądzie sprzęt się nie zmieścił. Dlatego myślałem, że nic o nim nie napisałeś.

Re: PiotrS

?!

o czym Ty gadasz, co to za brednie?

chyba nic nie zrozumiałeś, że niby ja deprecjonuję Piotra? o co w ogóle chodzi? jak kompanija?

wiesz gdzie prawa a gdzie lewa ręka?

może spróbuj klasnąć w dłonie albo idź się przespać

a tak w ogóle -

czy dopuszczasz ewentualność, że ja po prostu jestem wami zmęczony i że to raczej z Tobą coś jest "nie tak" skoro niazapraszany czujesz potrzebę recenzowania mojej osoby?

i robisz to wbrew regulaminowi i dobrym obyczajom nakazującym powstrzymanie się od wpisów ad personam?

to przez takich jak Ty w końcu mi się odechciało

bardzo proszę możesz pluć na mnie, ale nie będziecie już - Ty i tobie podobni - pluć na to co piszę, w co wkładam moją pracę i wysiłek

Re: Piotr Ryka, 1 Cze 2007, 14:30

>To nie tak. Po prostu nie rozwinąłem okienka, a na podglądzie sprzęt się nie zmieścił. Dlatego

>myślałem, że nic o nim nie napisałeś.

rozumiem i nie robiłem z tego żadnego problemu

wiesz może o co chodzi forumowiczowi "PiotrS"? to chyba jakiś Twój lekko niekumaty wielbiciel

Chłopaki, przestańmy na siebie nawzajem napadać. Na dobrą sprawę się wcale nie znamy, nigdy się nie spotkamy, tak niewiele nas łączy; właściwie nic, poza słuchawkami. Na kiego czorta podsycać antypatie i animozje? Głupio będzi kiedyś przypominać sobie te bezsensowne awantury.

ważniejszy message ważniejszy message ważniejszy message ważniejszy message ważniejszy message ważniejszy message

Graaf ponownie proszę nie wstawiaj tych obcojęzycznych wtraceń

Prosze nie please Prosze nie please Prosze nie please Prosze nie please Prosze nie please Prosze nie please

A wy dalej swoje; nie o słuchawkach, tylko o sobie nawzajem. Idźcie, k**wa mać, na jakieś forum plotkarskie i tam się kłóćcie, a tutaj piszcie na temat, bo mnie zaraz szlag trafi!

• Pokaż nowe odpowiedzi