Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

znalazlem strone z wykresami przenoszenia sluchawek - troszke straszna rzecz - szczegolnie dla posiadaczy W5000 :) -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poprostu nietkorych dolkow i gor nieslyszy sie tak samo jak innych ( lub niesa tak uciazliwe) - dziwne ale tak jest (przynajmniej na moje ucho )

piter

teraz wiesz dlaczego wyższa średnica cię wkurzała bo obok są dwa dołki i z tąd ich (5000)smutny dżwięk;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

coz - smutnie one raczej niebrzmia - ja je raczej nauczylem sie powoli lubic - chociaz czasem miewam chwile ze poprostu bym je sprzedal :) - plus ogolnie wszystkie sluchawki maja jakis "swoj" dzwiek a ten z w5000 ja toleruje w miare - jedynie r10 jak do teraz byly na ucho prawie bezbledne ( przechylone w strone gory ) i mialy bardzo dobra szczegolowosc

a co do mojego ucha to tez bardzo sie pocieszylem :)

6 Sty 2007, 14:29

...odnosnie srednicy to musze jedynie potwierdzic zle informacje czasami jest ona rzeczywiscie strasznie dziwna - niewiem jak to wytlumaczyc ale to tak jakby na 90% plyt srednica byla nagrana tak ze poprostu nietrafia badz niewykazuje zadnych wad ale na pozostalych 10% slychac jakby sluchawki mialy jedna mala gorke(bardzo waska w pasmie ) oraz jeden albo 2 dolki (jeszcze bardziej waskie ) w zakresie srednicy - takze konkluzja jest taka ze sluchawki te brzmia jak brzmia poniewaz jest troszke duzo gory w porownaniu z dolem i srednica +basem, bas jest jak najbardziej ok jezeli chodzi o ilosc i jakosc (sa na innych forach info ze niby jest go malo a ja porostu twierdze ze jest go tyle co trzeba - niejest on podbity jak lubi duzo ludzi ) oraz maja ten problem srednicy a przy tym sa niesamowicie szybkie i dokladne oraz calkowicie "przezoroczyste"

piter z, 9 Lis 2007, 23:29

No ale 10 dB spadku od 80Hz w W5000 ni jak się ma z podbitą górką , w AKG K701 jest go więcej:) U mnie w Sony MDR-7509HD dół był faktycznie rozpasany ale na słabszych wzmakach i jak Lake People G99/2 wziął je za pysk zrobiła się kontrolowana linijka i co ciekawsze odrolowała się góra (nie lubię tego niedokładnego określenia) tak że zrobiła się linijka jak w pysk strzelił według mnie bardzo dobrze.A szczegółowość to sobie posłuchasz jak będziesz jutro na AS po prostu miodzio.Wykminiłem co niedolega w technicsie,chociaż przemycie mechaniki lasera też nie zaszkodziła mu wcale -gdzieś nie dochodzi masa na zaczepie pokrywy i holender nie chce włączyć obrotów ;szukam dalej.Rano będę pompka dzisiaj już 26godzin na nogach a wczoraj tylko 2 godziny drzemki pod wieczór

pozdrawiam

Rafaell

W miarę łagodnie jedziemy na AS IC pokój 701 do 13 bedziemy a pózniej inne klocki są nasze ;)

Niezmiernie byłbym zobowiązany, gdyby uczestnicy Audio Show zechcieli coś zeznać na temat goszczących tam słuchawek i słuchawkowych wyzmacniaczy. Wpisy obszerne bardzo mile widziane.

Piotrze na szybkiego:

Słuchawki Stax bardzo fajne i wygodne słuchawki i ignorancja wystawcy kiepskiej jakości Onkyo nie pokaże klasy tych słuchawek i nagranie na V Mersalisa nic tu nie wyczaruje więc się nie wypowiem żal d. ściska była okazja pokazać klasę a tutaj taka ignorancja prezenterów.

Słuchawki Bayerdynamic i ich wzmak za 3500zł-prezentacja horror-powód żródło za 200zł !!!.Zostawiłem z synem im mój kabelek IC za 80zeta (wróciłęm się do nich powtórnie i po prostu to z żalu to z synem zrobiliśmy, że tym słuchawkom i wzmacniaczowi robi się taką krzywdę-myślę że kabelek albo 80 zeta do nas wróci;))

Bardzo fajnie słuchało nam się Ultrasone Edition E9 Piotrze Lake -People G93 najlepiej służy tym słuchawkom G99/2 na tym CD z E9 nie wypadły najlepiej (czy raczysz się pofatygować do mnie i sobie u siebie w domu ich posłuchać na swoim sprzęcie ? tylko tyle a może aż tyle ) Warte uwagi są Ultrasone 750 grały doprze na Lake People 99/2 a model niższy na wystawowej lampce.

Idę zjeść obiad

Pozdrawiam

Rafaell

Piotrze, a cóż można powiedzieć po "odsłuchu" na AS?

Bayerdynamiki: potwornie (!!!!) głośno, brak możliwości regulacji. Pan mówił, że jak jest ciszej, to muzyka z głośników (w tym samym pomieszczeniu) zakłóca. No pewnie, że zakłóca, szczególnie w otwartych modelach. Tym bardziej, że wystawowym zwyczajem muzyka nie gra, po prostu, tylko napire... na całego. Założyłem i natychmiast zerwałem z głowy. Nie ja jeden tak zareagowałem, jak widziałem. Po interwencji pan zmniejszył ciut (z akcentem na ciut) wzmocnienie, więc spróbowałem jeszcze raz: syk i sybilanty, brzęczenie. Wszystkie modele. Źródło to jakiś DVD, płyta nieznana.

Obciach.

Takie samo źródło zasilało wzmacniacz słuchawkowy Bayera, z podłączonymi DT880. Taki sam syk i skwierczenie.

Na koniec bajer z Bayer'ami: nad ekranem komputera i na pałąku standardowych słuchawek zamontowane antenki. Gdy przekręcasz głowę lub przesuwasz się w bok, to procesor DSP rozpoznaje ten fakt i odpowiednio modyfikuje sygnał w słuchawkach. To do oglądania filmów. W ten sposób gdy siądziesz tyłem do ekranu, to będziesz słyszał głosy z tyłu. Super! Gdy podczas filmu słyszysz (na ścieżce dźwiękowej), że ktoś za tobą dyszy, to się odwracasz i... co prawda nie widzisz go, ale słyszysz PRZED sobą, co jest znacznie mniej deprymujące.

STAXY: tu kultura. Oddzielny pokój, cztery pary słuchawek, coraz wyższe modele. "Leciał" koncert Jacques Luisier Trio (Play Bach) z DVD. Ten sam sygnał we wszystkich słuchawkach. Dwa energizery tranzystorowe, dwa lampowe. Można było się przesiadać i posłuchać wszystkich modeli po kolei. Jednak ten najwyższy, okrągłe SR-007 zabrzmiały najlepiej. Różnica między SRM-007tII i SRM-727II minimalna, właściwie nie do uchwycenia w takich warunkach, w jakich słuchałem. Żeby jeszcze można było zmieniać energizery mając na głowie te same słuchawki, to może dało by się więcej powiedzieć... W każdym razie szlachetny dźwięk, basu ile trzeba, szczegółowości bez kłucia. Świetne!

Bayerdynamiki: potwornie (!!!!) głośno, brak możliwości regulacji. Pan mówił, że jak jest ciszej, to muzyka z głośników (w tym samym pomieszczeniu) zakłóca. No pewnie, że zakłóca, szczególnie w otwartych modelach. Tym bardziej, że wystawowym zwyczajem muzyka nie gra, po prostu, tylko napire... na całego. Założyłem i natychmiast zerwałem z głowy. Nie ja jeden tak zareagowałem, jak widziałem. Po interwencji pan zmniejszył ciut (z akcentem na ciut) wzmocnienie, więc spróbowałem jeszcze raz: syk i sybilanty, brzęczenie. Wszystkie modele. Źródło to jakiś DVD, płyta nieznana.

Obciach.

Takie samo źródło zasilało wzmacniacz słuchawkowy Bayera, z podłączonymi DT880. Taki sam syk i skwierczenie.

Na koniec bajer z Bayer'ami: nad ekranem komputera i na pałąku standardowych słuchawek zamontowane antenki. Gdy przekręcasz głowę lub przesuwasz się w bok, to procesor DSP rozpoznaje ten fakt i odpowiednio modyfikuje sygnał w słuchawkach. To do oglądania filmów. W ten sposób gdy siądziesz tyłem do ekranu, to będziesz słyszał głosy z tyłu. Super! Gdy podczas filmu słyszysz (na ścieżce dźwiękowej), że ktoś za tobą dyszy, to się odwracasz i... co prawda nie widzisz go, ale słyszysz PRZED sobą, co jest znacznie mniej deprymujące.

STAXY: tu kultura. Oddzielny pokój, cztery pary słuchawek, coraz wyższe modele. "Leciał" koncert Jacques Luisier Trio (Play Bach) z DVD. Ten sam sygnał we wszystkich słuchawkach. Dwa energizery tranzystorowe, dwa lampowe. Można było się przesiadać i posłuchać wszystkich modeli po kolei. Jednak ten najwyższy, okrągłe SR-007 zabrzmiały najlepiej. Różnica między SRM-007tII i SRM-727II minimalna, właściwie nie do uchwycenia w takich warunkach, w jakich słuchałem. Żeby jeszcze można było zmieniać energizery mając na głowie te same słuchawki, to może dało by się więcej powiedzieć... W każdym razie szlachetny dźwięk, basu ile trzeba, szczegółowości bez kłucia. Świetne!

Obciach.

jak na moje ucho to roznica pomiedzy dwoma wzm. staxa jest dosc spora - oczywiscie w ramach roznic w dziwku wysokiego lotu - tranzystor jest lepszy niemal we wszystkim - no moze lampa troche gladsza ale to tyle dla niej - nie to rozciagniecie pasma, nie ten drive, nie ta detalicznosc itp.

piter rusz d. i zobatrz jak spieprzono na AS prezentację Staxa jutro ostatni dzień te słuchawki najpierw należy podpiąć do jakiegoś solidnego napędu Nie chcę nic pisać o nich bo będzie to krzywdzące dla nich

Pozdrawiam

Rafaell

Wszystkim dzięki za opinie i może ktoś jeszcze coś zezna ku mej uciesze.

Rafaell

Jak będę brał albo oddawał Lebena u Nautilusa to się tam umówimy. A co to był za wzmacniacz do Bayerów za 3500? I do tego źródło za 200, czyli po amerykańsku. Nowomodny idiotyzm dla nowomodnych idiotów. Dobrze im tak, niech się męczą.

Inżynier

Zawsze byłem zdania, że topowy Stax to coś dla ciebie. Z wybitnym źródłem gra przepięknie. Najwyższa klasa w klasie spokojnego, odrobinę ocieplonego przekazu. Zjawiskowa przestrzeń. Że też mieli koncept podłączyć takie cacko do Onkyo, ludzie miewają niesamowite pomysły, bodaj ich licho.

A te isodynamiki Senicza wymiatające resztę świata były?

Piotrze

przechodząc chyba obok placu konstytucji (tam gdzie jest pomnik Józefa Piłsudzkiego, dla niewiedzących to ten co powiedział że "Polska to taka k**wa co ją wszyscy pier**lą") usłyszałem że wielce nam szanowny Pan Prezydent podaje się do dymisji ale to znów okazało się kolejną pomyłką w naszym pięknym kraju i na razie jest wszystko po staremu (armaty na jutrzejszą salwę też są stare)

Ja rowniez sie przychylam do tej opinii. Bardziej mi sie podobal set z 727 (mimo, ze sluchawki to jeden model nizej niz omega, niz Omega z lampa...

• Pokaż nowe odpowiedzi