Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

poznaja panowie -micro seiki plus wzmacniacz nq ebayu do wziecia za 140 funtow.chyba sie skusze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

przepadla skabnica wiedzy - headfi.com - niedziala juz od okolo tygodnia - czy niewie ktos moze czy moze nieprobuja sie reaktywowac pod innym adresem badz moze uzytkownicy przezucili sie gdzies indziej ?

Według informacji zawartych na stronie internetowej www.head-fi.org podczas przenoszenia danych ze starej bazy do nowej (NAS), niezawodny system oczywiście zawiódł (tak jakby serwery w Polsce były... ;) ) i od kilku dni trwa proces przywracania danych. Czyli teoretycznie head-fi kiedyś powróci, gdyż nie ma żadnej wzmianki o zaprzestaniu działalności.

tyle to sam doczytalem :D - ale z tego co pogooglalem to wynika ze forum niereaktywowalo sie nigdzie indziej - wszystcy cierpliwie czekaja - znalazlem fora zagraniczne gdzie tez poruszano ten dramatyczny watek :(

rzeczywiście trudno sobie wyobrazić, żeby taka baza wiedzy nagle przepadła. też ostatnio jestem niepocieszony tym faktem... poczekamy, zobaczymy...

A tam ja bym dał link do słuchawek wysokich lotów i niech towarzystwo nauczy się szacunku dla Piotra Ryki i naszych słuchawkowców i niech w końcu zacznie się uczyć polskiego :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam

Co do Stax 404 to wydaje mi sie ze jest to najlepszy zakup ze stajni Staxa w relacji cena/jakość. Sam osobiscie uzywam systemu 4040 mkII i jestem z niego zadowolony bardzo, chodzi za mna od jakiegos czasu ulepszenie go wiec byc moze kiedys wymienie wzmak z polki Omegi czyli byc moze bedzie to 727 zostawiajac sobie 404, by zblizyc sie za stosunkowo mniejsze pieniadze do poziomu systemu referencyjnego Stax.

Robert

Tak, mnie na AS ze SATXów najbardziej podobały się zestawienia 727 + 4040 i 727 + Omega. Właściwie nie byłem w stanie usłyszeć różnicy między tymi dwoma zestwieniami (słuchałem jednego w sobotę a drugiego w niedzielę). No i źródło było takie sobie. Chętnie sprawię sobie taki zestaw. Jako drugi. Dynamicznych słuchawek jednak nie poozbywał bym się całkiem, no chyba że po jakimś czasie używania STAXów okaże się, że dynamiczne leżą odłogiem.

Tym razem Ultrasone zagrały przyzwoicie na AS. Wszystkie modele (a więc źródło i wzmacniacz lepsze?). E9 były jako jedyne zasilane z oddzielnego wzmacniacza (lampowy, Dared?). Brzmiały baaardzo kulturalnie. Ani śladu z zeszłorocznej zabijającej ostrości.

Hmm, staxy mnie zawiodły. Jak dla mnie najtańszym brakowało dynamiki a modele droższe siały góra ( słuchałem 3 modeli: najtańszego i 2 najdroższych ). Ogólnie to sie zawiodłem

Skibus, 22 Lis 2007, 10:46

>Hmm, staxy mnie zawiodły. Jak dla mnie najtańszym brakowało dynamiki a modele droższe siały góra (

>słuchałem 3 modeli: najtańszego i 2 najdroższych ). Ogólnie to sie zawiodłem

powodem tego było kiepskie źródło.

ptx

Już wcześniej pisałem jak dorwaliśmy na Audio Show całe stoisko Ultrasone w Posiadanie :D oprócz Fatmana słuchaliśmy w czwórkę:Przedstawiciel,Michelangelo Ja i mój syn i np.moim zdaniem najlepsze zestawienie wtedy:

Sony MDR7509HD, Ultrasone750 zasilane LAKE PEOPLE G99/2

Ultrasone Edition9, Ultrasone 2500 zasilane Lakepeople G93

Fatman mi niepasował zupełnie

Piotr Ryka

Ponieważ pisałeś mi że do dziś jesteś zagoniony czy było by możliwe osobne przesłuchanie wraz z Twoim systemem tego Bayerdynamica A1 może była by szansa na Lebena ? Wzmak jest u mnie do przyszłego czwartku a później podobno idzie do testów do redakcji Hi Fi Choice .Byli byśmy pierwsi z recenzją :D

Ja się nie chciałem do tej pory wypowiadać na temat fatmana, ale gość go określił jako superprzeźroczysty, a tymczasem usłyszałem beznamiętny dźwięk z zaolejoną górną średnicą i obciapanym sopranem. Co do oceny Staxów przez koelgę Skibusa - kompletnie się nie zgadzam. Nawet z tego źródła jakie było SR-404 + SRM-727 grały miodnie. W Omegach II bas mi bruździł, a reszta wzmaków, łacznie z SRM-007t to dla mnie 2 klasy niżej niż SRM-727, no ale może to rzeczywiście "magia" źródła spowodowała taki stan rzeczy? Niemniej, inni, którzy słuchali SRM-727 i SR-404 z innych źródeł, już wspominali w tym wątku, że staxowym lampiakom ten wzmak trzepie tyłek. Widocznie znowu kiepskie źródło. :/

Wracając do tematu wątku sensu stricte, fajny tekścik o nowych BD, w odniesieniu do kultowych modeli Senna, poparty nawet wykresami i przebiegami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam prośbę jak by Ktoś się wybierał na sobotni odsłuch Bayerdynamica A1 czy mógłby zabrać ze sobą także coś wysokoomowego, z zapewnienia przedstawiciela na słuchawkach wysokoomowych według firmy Bayerdynamic po prostu szczena opada .Te 600 Ohmowe Bayerdynamiki DT770 co doszły razem ze wzmacniaczem naprawdę fajnie grają no ale więcej po sobotnim odsłuchu.Rozmawiałem tel.z Josefem będzie w sobotę-transport mu załatwię, źródełko będzie przednie takie jak na ostatnich odsłuchach (Theta w trzech częściach zabij nie pamiętam oznaczeń) Ja jestem ciekaw jak zagrają 250 Ohmowe DT990Pro Josefa ostatnio świetnie grały.Będą jeszcze nowe AKG K271.

Bardzo proszę chętnych o wpisywanie się (spotkanie rejon Ronda Mogilskiego dobry dojazd z każdej części Krakowa)

Pozdrawiam

Rafaell

Co do opisu tych 880 770 990 to wynika ze 880 powinny byc najlepsze. bardzo dobra charakterystyka i opowiedz impulowa najlepsza. Lepsza od hd.

No właśnie niedawno pisaliśmy, że nausznie na Audio Show najlepiej wypadały DT880, ze wskazaniem na wersję pro. Cieszy mnie, gdy pomiary potwierdzają wrażenia odsłuchowe.

Bayerdynamic powinien zrobić jakiś porządek przynajmniej z oznaczeniami nowych słuchawek większości klientom zaczyna się robić mętlik w głowie Ostatnio rozmawiałem z ich fanem(tych mocno starszych)na dodatek sprzedającym je i też nie wie co w trawie piszczy Faktycznie te DT880 i tym bardziej DT990 słuchane na wiosnę przeze mnie odbiegały znacznie jakością od tych teraz z dopiskiem PRO. I co gorsza nie słuchając ich on ma takie same zdanie o najnowszym Bayerdynamicu to zaczynają być po prostu jaja-dealerom zrobić także mętlik w głowie, najgorsze jest to że tak niedoinformowana osoba generalizuje i mówi że Bayerdynamic zszedł na dziady, co jak słyszeliśmy ostatnio nie jest prawdą

Rafaell

michelangelo, 22 Lis 2007, 13:54

Widać to co Ty mówisz w przełożeniu na zalecaną cenę i tak

DT990Pro 669zł

DT880Pro 1019zł

DT770Pro 639zł

No i z kąt ja na sobotę wezmę najnowszej produkcji DT880Pro bo DT770Pro dostałem mimo że myślałem że to są zwykłe DT770,no ale na Obudowach nie uświadczysz tego dopisku Pro Bayerdynamicu-daj żyć nie rób nam sody z mózgu

Pozdrawiam

Rafaell

Wersje Pro mają skręcony kabel, konsumenckie mają prosty. Różnica dawniej polegała też na docisku przetworników do głowy - w Pro większy, choć do wyregulowania przez podjęcie pałąka. No i ostatnia sprawa - nowe Pro mają inną gąbkę na przetworniku, przez co źródło dźwięku jest bliżej ucha. Lepszy wgląd w dźwięki, większa bezpośredniość przekazu, a nie tak filharmonijnie i z dystansu jak w "zwykłych".

Te DT770Pro co dotarły do mnie są w wersji demonstracyjnej po pierwsze mają mierzone 603 i 611Ohm czyli jeszcze coś innego niż normalnie :) Mają w porównaniu z tymi DT880 co je na wiosnę odsłuchiwałem więcej miejsca na ucho co się chwali, no i plastik fajniejszy niż w moich Sony (miększy lepiej tłumiący rezonanse)

a jeszcze kabel mają prosty :) i co ty na to Michał misz masz pełną gembą

W starszych DT880 problemem jest skręcany kabel, za granicą często wymieniają go na NEGLEX MOGAMI 2534

Niestety można go kupić tylko w USA.

Czy ktoś z grupowiczów orientuje sie czy ktoś mógłby takowy sprowadzić?

jego cena to od 1$ za stopę, czyli 3metry=10stop, tyle potrzebowałbym

Cordial CSF 250 niestety nie spisał się, kabel jest twardy i skręca się strasznie

Rafaell, dostałeś wersję custom DT770, odmiana 600-omowa. 250 ohm to standard, a z beyerdynamika można zamówić jeszcze 32 lub 600 ohm. Teoretycznie 600 ohm to najlepsze rozwiązanie, gdyż współczynnik tłumienia największy, pasmo będzie najmniej ograniczone przez pojemności w zasilaniu i torze sygnałowym wzmacniacza. Wada to największe zapotrzebowanie na napięcie, czyli mp3 player albo discman odpadają.

aasat, 22 Lis 2007, 15:28

Wybierasz się w sobotę ze swoimisłuchawami na odsłuch wzmaka słuchawkowego Bayerdynamic A1 ?

Pozdrawiam

Rafaell

• Pokaż nowe odpowiedzi