Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

yeah, ressspekt!

a z innej beczki - czy nie uważasz, że na forum powinno być tak jak w gazecie Fakt - obok nicka w nawiasie wiek rzeczonego np. "graaf (33)" i może nawet jeszcze z podaniem stanu cywilnego i czy dzieci są?

w ten sposób można by uniknąć nieprzyjemnych sytuacji, że się nie uszanuje czyichś siwych włosów, że się zgorszy dzieci albo, że dzieci będą pouczać ojca "jak dzieci robić"

nie uważasz?

Wszystko OK, tylko jak sobie wyobrażasz realizację tego?

:))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jum moimi ślicznymi oczyma wyobraźni to widzę:)))

Trochę sensu poproszę.

albo ruch czysto oddolny a sankcja taka, że ani graaf ani gagacek nie gadają z takimi co się nie zadeklarują w tych kwestiach

bo to "niepoważni ludzie są"

myślę, że przyłączą się inni do nas, bo dorosłych zmęczonych gówniarzerią na forum jest chyba sporo

Raczej potrzeba kilku (chyba - set :D) panów w czarnych garniturach w czarnych okularach z odpowiednimi legitymacjami:) Wtedy byłby porządek. Oj, tak.

Trochę sensu poproszę.

Mnie się wydaje, że takiemu graafowi czy gagackowi wystarczyłoby pojechać po blokadzie IP i już będą mieli przesrane

Trochę sensu poproszę.

>może zróbmy taki ruch oddolny?

Graaf - ruchy oddolne to się robi raczej w samotności, chyba że ktoś lubi gruppen...

A tu się w ogóle jeszcze gada o słuchawkach

To pewnie przez ten upał...

No nie za bardzo - jeśli chcesz sieM zorientować co i jak, to sobie poczytaj u góry

Trochę sensu poproszę.

Jednym, a raczej kilkoma słowami - doj**ali Piotrowi, oj, doj**ali..

Trochę sensu poproszę.

Tak trochę odnośnie wysokich lotów szukałem przychodni która porządnie zbada słuch dzwoniłem miedzy innymi do:

Szpitala Wojskowego w Krakowie ul Wrocławska

Szpital Uniwersytecki w Krakowie ul.Śniadeckich 2

Wojskowego Instytutu Medycyny Lotniczej we Wrocławiu

i paru innych lokalnych przychodni

Okazuje się że badania przeprowadzane są głównie pod kątem zrozumienia mowy i badania sa w zakresie od 125Hz do 8kHz

czyli jak tyle słyszymy to jest super i nie mamy się czym martwić.

Ja w sumie zastanawiam się czy to forum patrząc na ogólne badania słuchu to jakaś fikcja skoro nawet nie ma na czym zmierzyć i mieć uczciwy poziom odniesienia.

Mimo to jak ktoś ma sprawdzone informacje o badaniu słuchu legalizowanym sprzętęm w nazwijmy go słyszalnym paśmie 16HZ do 20'000Hz to proszę o info

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dawno dawno temu badania takie prowadzono w Rokitnicy w WAM i może jeszcze w którymś z instytutów medycyny lotniczej a więc wszystko co piszemy ma charakter relatywny ponieważ nie może być mowy o jakich kolwiek obiektywnych pomiarach prowadzonych w tych samych warunkach i na tym samym sprzęcie. Praktycznie nikomu tak naprawdę poważnie nie zależy ani na badaniu słuchu ani [co jest wielokrotnie łatwiejszsze] samych słuchawek.

Przepraszam

Że tutaj wdepnąłem

i pozdrawiam

Zbyszek

Panowie ja wiem że to nie ta klasa sprzetu ,ale czy któryś z was miał możliwość odsluchów na Senkach Hd497 i jak się one prezentuja w stosunku do 555 i 595 , wg mnie mają analityczną górę i niezly twardy bas i raczej nie polecam słuchać ich na zródłach dających jasny dźwięk ,na moim Denonie niestety źle nagrane płyty na ustawieniu Direct są na granicy akceptowalności , grają za ostro i muszę zmniejszać wysokie o kilka db .

Sprawa jest dość poważna. Napisał do mnie p. Paweł z prośbą o pomoc. Nie szedł bym z tym od razu na forum, ale moje łącze internetowe zachowuje się od jakiegoś czasu dziwnie i zakomunikowało mi, że odpowiedź, którą wysłałem, nie dotarła do adresata. A ponieważ ja także niczego następnie nie otrzymałem, przeto piszę tutaj, w nadziei, że jest to dla p. Pawła widoczne.

Sprawa wygląda jak następuje: po licznych i doprawdy przykrych perypetiach – których nie będę opisywał – mój rozmówca wszedł w posiadanie systemu słuchawkowego opartego o wzmacniacz Audio Dynamic i słuchawki Audio-Technica ATH-AD2000. Przy zakupie wzmacniacza rozważał dwie oferty, w tym jedną samego producenta – p. Tomasza Barwińskiego. Ta jednak, jak pisze, była dużo droższa, toteż zdecydował się na zakup z drugiej ręki. I wówczas pojawił się problem – w obliczu takiego obrotu sprawy p. Tomasz odmówił dostosowania słuchawek Audio-Technica do swojego wyrobu. (Jak zapewne wiecie, Audio Dynamic jest symetryczny i wymaga od słuchawek wtyku 4-pinowego typu S-VHS.) Nie będę komentował takiej postawy, jako że relację o faktach znam tylko od jednej ze stron. Mam wszelako nadzieją, że p. Tomasz, którego wielokrotnie tutaj chwaliłem, zmieni zdanie i pomoże. Jeżeli nie, to pozostaje to, o co prosił mnie p. Paweł – odszukanie innego wykonawcy modernizacji słuchawek. W odpowiedzi wysłanej pocztą rekomendowałem Dariusza Kuleszę, o którym wiem, że podobne prace już wykonywał, a w dodatku sam jest posiadaczem słuchawek Audio-Technica. Nie wiem jednak jak jest u niego z terminami i oczywiście, czy zechce. Zapytuję przeto – kto się podejmie fachowej modernizacji słuchawek p. Pawła, bo alternatywą są tylko bardzo drogie i długo trwające usługi amerykańskich firm kablarskich – Stefan Audio Art lub Moon Audio.

Cała sprawa jest smutna, bo wydawszy na system ponad 5 tysięcy złotych p. Paweł nie może niczego usłyszeć poza odmową p. Tomasza. Przykre to i nie znajdujące moim zdaniem uzasadnienia. Kto pomoże?

Panowie, z niekłamaną przyjemnością wczytuję się w Wasze natchnione duchem egzystencjalnego niepokoju posty, zahaczające o dylematy eschatologiczne i inne podniosłe kwestie filozoficzne.

Jednak mam rzeczowe pytanie do Piotra Ryki. Czy zechce przetestować Pioneery SE-A1000 w połowie czerwca?

Mogę mu je wysłać, gdyż w tym terminie wybieram się na urlop i nie będą mi potrzebne. Mam nadzieję, że przeczytam równie fachową i konstruktywną opinię, jak w przypadku innych testowanych przez niego konstrukcji.

mam nadzieję, że będzie opinia o Audio-Technica ATH-AD2000 w tym wątku :-)

sądząc z tego co można znaleźć na ich temat to nadzwyczaj interesujące słuchawki

>Ale kolegom zawsze chątnie służę pomocą.

Tia... Holdegron też miał taką grzeczną prośbę.

Trochę sensu poproszę.

Re: Piotr Ryka

od wczoraj są u mnie RS-1

w towarzystwie SR225, Sony 7506, o których już pisałem, a także AKG K240 Monitor

plus DEQ2496/Sommer Cable, reszta bez zmian (i ten badziew Shure E2 oczywiście też)

wszystko to wygrzane a Twoje RS-1 to widać Piotrze, że nie oszczędzałeś :-))

te to są wygrzane par excellence :-)

najgorsze, że naczekałem się na te słuchawki, na RS-1 z tydzień, a na Monitory to z 10 dni, i teraz trochę mam inne sprawy na głowie, takie jest słuchanie z doskoku, wyrywane chwilki

nie wiem, czy będzie mi się chciało jakieś opinie pisać - i tak nic z nich nie wynika, jak ktoś ciekaw to na PW może zapytać o szczegóły

także tylko takie drobne uwagi będą

teraz dwie

- jeśli któreś u mnie zostaną (poza nicniemającymi E2 rzecz jasna) to będą to AKG

także szykują się okazje bo ja lubię uszczęśliwiać kolegów dobrymi ofertami a dla forumowiczów ceny promocyjne! :-)

- przeczytawszy Twoją recenzję Ultrasone vs RS-1 i zestawiwszy ją z różnymi pomiarami, które wiszą w sieci oraz tym co słyszę u siebie w pełni rozumiem dlaczego RS-1 zostały "złożone z tronu"

poza Editionami warto by się zainteresować Victorami HP-DX1000...

dla jasności - RS-1 to JEST hi-end, nie tylko cenowy

pozdrawiam!

graaf

Te dwa ostatnie wpisy to co najmniej dziwne. Ja też chętnie podzielę sie informacją że wczoraj ,przedwczoraj był u mnie UPS a w poniedziałek DHL i jeszcze jedna mała firma kurierska .Słuchawek żadnych nie przywieżli jak ktoś jest bardziej zainteresowany to resztę na PW

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi