Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie nie rozumiem po co bijecie pianę bezcelowo, przyjedźcie na AS i posłuchajcie wzmaka Senicza, wtedy będziecie mogli dywagować nad tą konstrukcją i innymi jego wykonania i zobaczymy wtedy, czy nie będzie Wam wstyd za te chore wpisy.

Pozdrawiam,

Krzychu

nie ma co sie goraczkowac, temat sluchawki wysokich lotow pozostawmy tym ze sluchawkom i tym ktore nawet vintage zasluguja na to, a o sprzecie Senicza pogadamy po spotkaniu w nowym watku

senicz, 19 Wrz 2007, 15:56

>Nie zaloze bo sprzedalem juz komus prawa do takiego watku.

Zatem, znaj moj gest, ja oddaje Ci za darmo moje prawa do takiego watku :")

Jakiś czas temu sam pytałem o te AKG K530. Sam nie doczekałem się odpowiedzi. Ale będąc za granicą miałem okazję ich posłuchać. Fakt, że grały ze ścian, ale jednak grały. Dostępne były także wyższe modele AKG. Te grały okej ( mimo, że ze ściany;) ). 530 wypadły słabiutko, tym bardziej, że pamiętam jak brzmiały 501. Zapewne podpięte do czegoś lepszego zagrają dużo lepiej, ale poglądowa chwila wystarczyła aby stwierdzić, że nie są niczym szczególnym:)

Pozdrawiam

Music Media Targi Sprzętu Muzycznego dzisiaj otwarto informuję że kto jest w Krakowie ma okazje posłuchać słuchawek Ultrasone także Edition 9 a tuż obok monitorów firmy ADAM .Muszę się trochę z Ultrasone Edition9 przeprosić to naprawdę wyśmienite słuchawki a słuchałem ich razem ze swoimi Sony MDR7509HD na sprzęcie studyjnym (szkoda że nie wziąłem swoich isobarików-no ale nie mają obudowy) nie na jakimś tam audiofilskim Tutaj nie było tego efektu przejścia wiolączeli w altówkę i skrzypce i.t.d. Ultrasone grały wyśmienicie jedynie do czego się można przyczepić w porównaniu do Sony MDR7509 to to że grały mniej liniowo na basie (lekka górka) ale audiofilsko może to się bardzo podobać. Ogólnie były bardzo szczegółowe ze świetną sceną ale w najwyższych tonach Sony MDR 7509 wykazały się lepsze.

Sennheiser dał wieszak ze swoimi wyrobam słuchawkowymi ale wystawcy pokpili sprawę żródło było beznadziejne.Można też było posłuchać Audiotechnicy ale same niskie modele do 300 zł czyli dalej Europa jest olewana.

Pana Waszczyszyna w tym roku nie było może i dobra decyzja za to można sobie posłuchać monitorów ADAM w których sa podobne głośniki co w kolumnach w/wymienionego.

Ogólnie jestem trochę rozczarowany tymi targami w zeszłym roku był lepszy klimat większy asortyment-dla każdego coś innego.

Mimo to polecam 1,5 do 2 godzin warto stracić choćby żeby posłuchać sobie ADAM-ów i Ultrasone Edition 9 w warunkach najlepszych według mnie dla tego sprzętu czyli tor studyjny.JBL był ale jakiś taki milczący nic nie grało a szkoda.Również na stoisku Shure nie było słuchawek podobno najnowsze PTH E530 maja być w kraju dostępne za dwa tygodnie.To tak pobieżnie tyle większość urządzeń jak stoły mikserskie systemy nagłośnienia światła lasery instrumenty muzyczne e.t.c. pewnie słuchawkowców nie interesują więc nie opisuję

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dodam jeszcze; słuchawki AKG też są wystawiane za szkłem ale jak ktoś poprosi to dadzą posłuchać

Ultrasone edition9 wyglądały na targach tak (w końcu widać że są ładne może producent zamówi im porzadnego fotografa ?) można było je dotknąć posłuchać i porównać co niezwłocznie zrobiłem Moje Sony MDR7509HD nie miały się przy nich czego wstydzić co wyżej opisałem, najlepiej jak by sobie razem u mnie leżały w domu na półeczce ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13206-100004284 1190474621_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

E9 na głowie-młodzież założyła je z fasonem nie straszna im cena

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najwyższy model Audiotechnicy na Europę (ok300zł) nie rozumiem czemu nas tak olewają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłem dzisiaj na tych targach, niestety nie było warunków odsłuchowych.

Więc nie przekonałem się jak to rewelacyjne są słuchawki Ultrasone E9

Stanowisko Audiotechnika rozczarowuję faktycznie

Były też AKG, ale tylko za gablotką z której to nie dało sie nic wyciągnąć

Niestety te targi nie były skierowane dla melomanów/audiofili, raczej tylko dla muzyków poszukujących nowego nagłośnienia oraz instrumentów

Zapomniałem dodać jeszcze o stanowisku Sennheisera, które podobnie podeszło do sprawy jak Audio-technica

Były wystawione jakieś niskie modele słuchawek, a muzyka z nich płynąca była gorsza od tej w Media-Markt

Mieli za to ładne hostessy które tylko ozdabiały stanowisko

Jako ciekawostkę można przytoczyć pana który fascynował się nagraniami binaural, stanowisko miał trochę biedne, bo muzykę (lub dźwięki natury) które to wcześniej nagrywał odtwarzał na jakieś kiepskiej karcie muzycznej co psuło cały efekt

Jeżeli ktoś nie był to naprawdę nie ma czego żałować

Niestety prosiłem, ale gość mówił, ze gablotka jest zamknięta i nie ma możliwości jej otworzyć i dopiero na koniec targów będą ją rozmontowywać, a i tak nie ma sensu wtedy ich oglądać ani słuchać

>Dodam jeszcze; słuchawki AKG też są wystawiane za szkłem ale jak ktoś poprosi to dadzą posłuchać

Niestety prosiłem, ale gość mówił, ze gablotka jest zamknięta i nie ma możliwości jej otworzyć i dopiero na koniec targów będą ją rozmontowywać, a i tak nie ma sensu wtedy ich oglądać ani słuchać

A czy miałeś na smyczy plakietkę z imieniem i nazwiskiem oraz literka V

Musze się pochwalić :)

Wymieniłem kabel w moich Beyerdynamic DT880 (2003) na Cordial CSF 250 (posrebrzana miedź), bardzo denerwował mnie ten skręcany kabel.

Nie sądziłem, ze będzie poprawa dźwięku, byłem bardzo sceptycznie nastawiony

A tutaj miłe zaskoczenie. poprawa jest i to duża, teraz dźwięk jest bardziej swobodny, w końcu czuję przyjemność, ze słuchania, czego nie doświadczyłem wcześniej.

Moim zdaniem grają lepiej do Sennheiser HD600, wcześniej jak porównywałem te słuchawki ze sobą, nie mogłem wskazać które są lepsze. teraz słyszę wyraźną różnicę.

Słuchawki nabyłem z drugiej ręki z allegro w cenie połowę niższej niż HD600, wymiana kabla około 50zł

i jestem naprawdę zadowolony.

czy ktoś z forumowiczów doświadczył podobnych wrażeń po wymianie kabla?

pozdrawiam

Re: gagacek, 19 Wrz 2007, 10:37

>Wszedłem sobie na forum, przeczytałem kilka postów i przecieram oczy ze zdziwienia. Z czytania tego

>dawno zrezygnowałem, z wiadomych względów. I myślałem że tu już wszystko co możliwe się odbyło. Ale

>nie...

>W powodzi pisania bez sensu - the best - wpis typu "Ja bym zrobil takie sluchawki bez problemow.

>Tylko mi sie nie chce. "

>

>Hallo, czy jest tu (jeszcze) ktoś normalny?

bywa, raz na parę dni :-)

pozdrawiam!

Piotrze, ta uwaga była zbyteczna... Z grona normalnych absolutnie nikt Ciebie nie wyklucza!

:)

pozdrowienia

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ależ z grona normalnych ja sam siebie stanowczo wykluczam. Biorąc pod uwagą postać świata, na jakim przyszło nam żyć, zupełnie nie widzę siebie w tym towarzystwie.

Odświeżam wątek, gdyż dorwałem kupione z drugiej ręki w Stanach Grado SR325i. Na razie jestem pod dużym wrażeniem, a wpiąć je mogłem na razie jedynie do iRivera. Wyszły mnie razem z wysyłką 677zł, są w idealnym stanie. Dla mnie bajka! Zaczynam rozumieć Piotra Rykę piszącego, iż wyższe modele Grado dają poczucie realizmu i obcowania z żywą muzyką. Z głupiego iRivera i Bacha w mp3 320kb/s można się chwilami dać nabrać. Więcej na ich temat wspomnę po odsłuchaniu w bardziej zacnym towarzystwie.

Odnośnie przedpremierowego odsłuchu różnistych słuchawek na sprzęcie senicza - coś skrobnę, gdy sobie to w głowie poukładam, w każdym razie były tam DT770 Pro, DT150, 4 typy orto, HD595, Shure e2c, Sennki PX100 i inne.

E tam, jaki znowu pogromca. Sony przeciez juz produkowalo sluchawki "bardzo otwarte". Na przykład MDR F1. Fajne sa bo wygodne i uszu nie poca. No ale troche i brak w basie.

Po pierwsze AKG K1000 schodzą 5Hz niżej tak że bas dalej w nich będzie lepszy a ta moc 60mw to są śmiechy przy odsunięciu przetworników od uszu

moc jest podana przy wysterowaniu ich przez wzm. z ktorym sa niby sprzedawane ale tak naprawde niema o tym zadnej informacji - normalna ich moc to 200mW - ale co do skutecznosci to 93dB to "troszke malo" - to tak jak sluchawki ktore maja 102dB i 25mW mocy maks.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie moze autorytety sluchawkowe ktore wypowiadaja sie w tym watku jak Piotrek Ryka ktorego mam przyjemnosc znac osobiscie wypowiedzialyby sie na temat Tonsilow SD 524 i im podobnych i wreszcie skonczyloby sie bicie piany i gloryfikacja tandety na tym forum. Ta propozycja jest jak najbardziej powazna:) Mam juz dosc pisania bzdur przez niektorych forumowiczow.

chociaz to pewnie tak naprawde wystarczy - niewidze jakos zeby firma taka jak sony zrobila taki blad i wypuscila sluchawki na ktorych sie sluchac nieda - tak sobie liczac to potrafia wyciagnac jakies 144-115dB a mysle ze to juz dla kazdego wystarczy - niewiem po co na przyklad ath zrobila w moich sluchawkach przetworniki 2000mW przeciez tym to mozna pokoj naglasniac - jakby nieliczyc to moga wytworzyc "na uszach" 135dB - po co to komu ????

• Pokaż nowe odpowiedzi