Skocz do zawartości
IGNORED

NAD T 748 7.1 plus Dali Concept 6

dreamer25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych audiofili,

Mam mozliwosc w dobrej cenie kupic tytulowego Nada.Obecnie posiadam yamahae rx 773 do KD i Dali Concept 6.Fronty przez preout pracuja ze wzmacniaczem stereo nad c 325BEE.Czy taka zamiana wplynie pozytywnie na tor stereo i wielokanalowy?Mam obawy o moc tego 748 i czy bedzie on wystarczajacy do napedzenia zestawu 5.1. Dali 6

https://www.audiostereo.pl/topic/103195-nad-t-748-71-plus-dali-concept-6/
Gość

(Konto usunięte)

Na Twoim miejscu brałbym tego NAD T 748 :)

1. To praktycznie klasa wyżej niż ta Yamaha.

2. Na pewno lepiej zgrają się dwa urządzenia NAD.

3. W stereo i tak korzystasz z końcówki mocy C 325, a w trybie wielokanałowym NAD spokojnie poradzi sobie z Dali Concept. To nie są trudne do wysterowania kolumny (miałem je swego czasu, choć tylko Concept 2, i grały u mnie i z Yamahą, i z NAD'em).

NADy znane są z tego, że raczej ani mocy, ani wydajności prądowej im nie brakuje, a podane parametry bywają wręcz zaniżane.

4. Odtwarzacz (CD, DVD, Blu-ray) dla potrzeb stereo lepiej podłączyć bezpośrednio wyjściem analogowym do C 325.

Dzieki za odpowiedz eMeReKo,Dodam jeszcze ze plynie do mnie DAC xiangsheng 02 ktory chce wpiac miedzy wzmacniacz stereo nad i cd nad.Pytanie czy jest jakas mozliwosc wpiecia go miedzy ampli 748 i wzmacniacz stereo....

czy podlaczenie amplitunera przez wyjscie cyfrowe np optyk do DACA nie poprawi jakosci toru audio dla stereo?DAC wpiety potem analogiem do wzmacniacza NAD...co myslicie o takiej kombinacji?z ampli przez usb sluchalbym flaca

Gość

(Konto usunięte)

czy podlaczenie amplitunera przez wyjscie cyfrowe np optyk do DACA nie poprawi jakosci toru audio dla stereo?DAC wpiety potem analogiem do wzmacniacza NAD...co myslicie o takiej kombinacji?z ampli przez usb sluchalbym flaca

To zależy jakiej klasy będzie ten DAC, bo może nie być lepszy niż ten w NAD T 748.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.