Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do biegania

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz zwrócić uwagę na konstrukcję słuchawek nausznych, do sportu tylko konstrukcję otwarte i lekkie. Pierwszy typ to KPP, lekkie, otwarte z przyzwoitym dźwiękiem, kolejno Sennheiser PX-100 lub Koss KSC-75. Więcej obecnie nie przychodzi mi do głowy.

Z jakiego odtwarzacza małżonka będzie korzystać podczas biegania?

przerobilem swojego czasu ten temat i najwazniejsza jest jak kolega pisze konstrukcja. nie polecam zadnych z palakiem przez glowe,zadnych klasycznych bo to sie po prostu nie sprawdza przy bieganiu,sluchawki musza sie dobrze trzymac na uszach.

jedyne sprawdzone konstrukcje jakie dawaly rade to takie ktore maja palaki wokol ucha np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Przerobiłem już kilka różnych. Koss Porta Pro nie nadaje się do intensywnego użytkowania: kruche i łamliwe pałąki. Najlepszymi jak do tej pory słuchawkami na zewnątrz i do biegania są dla mnie AKG K420. Moim zdaniem również przewyższają dźwiękowo KPP i są wygodniejsze. Konstrukcja półotwarta.

To zależy od tego jak żona biega ?! Jeśli to lekki truchcik , marszobieg to nada się większość tu wymienionych . Jeśli jest już zaprawioną amatorką , która biega długie wybiegania , szybsze odcinki i cross to tylko konstrukcje typu Sennheiser PMX i basta !

Jestem amatorem - zapaleńcem od kilku dobrych lat , z przebiegiem 4-5 tys km rocznie , przerobiłem już chyba wszystkie konstrukcje słuchawek na rynku i te mogę z czystym sumieniem polecić każdemu .

Nie rozumiem wpisów, @Genesis wyraźnie piszę iż szuka nausznych słuchawek a nie pchełek.

Do biegania polecam tylko coś otwartego a najlepiej typy hand-bag(przyładowo KSC-75)

Każdy kto trochę biegał wie, że nauszne nie mają sensu - często nie mają sensu nawet na rowerze

PX-100 sa tak lekkie, ze nie spadaja podczas lekkiego biegania. K518 nie spadna nawet jakby ktos za nie ciagnal bo tak sciskaja leb ze z uszami musialyby odpasc. Sluchawki bez palaka bed sie slabo na glowie trzymac. Zwroc uwage, ze jesli zona bedzie chciala zalozyc czapke do biegania to w gre wchodza raczej tylko takie z palakiem z tylu jak PMX.

Dla mnie "normalne" sluchawki to te dookolauszne. Dobrze by bylo sprecyzowac o jakie chodzi.

server unreachable;--

Każdy kto trochę biegał wie, że nauszne nie mają sensu - często nie mają sensu nawet na rowerze

A to ciekawe, ja biegam, jeżdżę na rowerze i używam słuchawek nausznych. Bardzo sobie chwalę. Dokanałowych nigdy nie tknę, nie chcę być głuchy.

• 1 rok później...

Witam

Szukam słuchawek do biegania chciałbym kupić Sennheisery PMX 680 ale obawiam się że to chińska podróbka co o tym myślicie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Szukam słuchawek do biegania chciałbym kupić Sennheisery PMX 680 ale obawiam się że to chińska podróbka co o tym myślicie ?

Ukryta Zawartość

Ja kupiłem wprawdzie nie PMX680, a PMX80 - przyszły w oryginalnym blistrze. Nawet jeśli to podróba - to dla mnie nie do odróżnienia - również dźwiękowo.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Mam od około 6 lat Sennheiser PMX80 (już chyba niedostępne). I zgadzam się, że to najlepsza konstrukcja słuchawek do biegania i na rower.

Wcześniej zwykłe pchełki - wypadały, pchełki zauszne i większe nauszne z kabłąkiem na głowie - spadały.

Genesis,

Jak chcesz, zeby żona Cię nie bluzgała po pierwszej przebieżce ze słuchawkami, tylko Ci później podziękowała (jakkolwiek ;) ), to kup jej takie z konstrukcją tego typu. Senki są sprawdzone.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Wedlug badan naukowych, nie powinno sie uzywac sluchawek podczas takiego wysilku jak bieganie, bo zwieksza to szanse uszkodzen sluchu.

Generalnie, jesli Twoja zona slucha przykladowo przy glosnosci 50%, to podczas takiego wysilku jak bieg, parametr ten powinien byc o polowe zmniejszony. W przeciwnym razie takie 50% jest edekwatne do 100% w normalnych warunkach. Co wiecej, taki proces nie powinien trwac dluzej niz 30 minut.

Z wikipedii: "A Finnish study recommended that exercisers should set their headphone volumes to half of their normal loudness and only use them for half an hour".

Duzo zrodel o uszkodzeniach sluchu posiada informacje na ten temat.

Dzięki za odpowiedzi dla pewności zapytałem sprzedającego czy to na 100% oryginalne słuchawki i to potwierdził więc kupię je mam nadzieję że będę zadowolony myślałem też o PMX 80 ale te 680 jakoś bardziej do mnie przemawiają nie wiem które lepsze ważne żeby w uszach siedziały i grały w miarę czysto podczas biegania czy jazdy na rowerze bo to ich zadanie .

Wedlug badan naukowych, nie powinno sie uzywac sluchawek podczas takiego wysilku jak bieganie, bo zwieksza to szanse uszkodzen sluchu.

Ja w słuchawkach słucham raczej cicho muzyki to znaczy na tyle cicho że mam nadzieję że słuchu mi to nie uszkodzi bo na normalnym systemie audio często głośniej gram bo lubię poczuć muzykę nie tylko słyszeć a że w słuchawkach poczuć basu na klacie nie można to nie widzę sensu katować uszu :)

Te i tylko te

W którymkolwiek sklepie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te i tylko te

Ale do biegania to chyba nie za dobre są ? Biegasz w nich ? Już mam te Sennki 680 grają bardzo czysto dynamicznie leżą też fajnie jeszcze nie testowałem podczas biegu ale już wiem że będzie ok bo siedzą w uszach idealnie .

Te się doskonale nadają, sam wprawdzie nie używam, ale darzę sentymentem tę firmę. Poleciłem kilku znajomym i wszyscy są zadowoleni.

Ukryta Zawartość

sam używam (także do biegania)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) już od kilku lat i jestem bardzo zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie myśl - słuchaj.

Te się doskonale nadają, sam wprawdzie nie używam, ale darzę sentymentem tę firmę. Poleciłem kilku znajomym i wszyscy są zadowoleni.

Ukryta Zawartość

sam używam (także do biegania)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) już od kilku lat i jestem bardzo zadowolony.

Szkoda że nie trafiłem wcześniej na tą firmę podobają mi się te ATH-CKP200 no ale niestety kupiłem już Sennki więc muszę na jakiś czas z nimi żyć . Sennki mają jedną dużą wadę teraz dopiero to zauważyłem chodzi o to że nie da się ich używać kiedy chcemy ubrać czapkę lub opaskę w chłodniejsze dni trochę mi teraz żal że je kupiłem bo te które poleciłeś tej wady nie mają no ale jak mi coś odbije to kupię jeszcze te Audio Technica a Sennki będą w zapasie na te cieplejsze dni :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale do biegania to chyba nie za dobre są ? Biegasz w nich ? Już mam te Sennki 680 grają bardzo czysto dynamicznie leżą też fajnie jeszcze nie testowałem podczas biegu ale już wiem że będzie ok bo siedzą w uszach idealnie .

Biegam, ćwiczę, jeżdżę na rowerze.

Gdy ich posłuchasz, zrozumiesz o co chodzi.

Ja biegam w koss sporta pro lub porta pro. Poza dosyć mocno podbitym dołem są wyśmienite. dobrze trzymają się głowy. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby spadły czy to na rowerze czy podczas biegania. Lekkie, solidne, bardzo dobre brzmieniowo i mają dożywotnią gwarancję która z tego co pamiętam polega na tym, że nawet jak je specjalnie rozgnieciesz to za 50zł wymieniają na nówki.

Biegam w 680 od kilku lat. Znakomite, siedza super w uszach, towarzyszyly juz w chyba nawet w 3 maratonach. W zimowe dni trzeba samemu znalezc patent jak je zakladac z opaska. Pzdr.

Biegam w 680 od kilku lat. Znakomite, siedza super w uszach, towarzyszyly juz w chyba nawet w 3 maratonach. W zimowe dni trzeba samemu znalezc patent jak je zakladac z opaska. Pzdr.

Dziś przetestowałem 680 w ruchu i sprawdzają się doskonale siedzą w uszach idealnie i praktycznie ich nie czuć a o to mi chodziło . Jeszcze tylko znajdę ten patent na opaskę i będzie ok ;)
  • 2 miesiące później...

Biegam, ćwiczę, jeżdżę na rowerze.

Gdy ich posłuchasz, zrozumiesz o co chodzi.

Posłuchałem i masz rację już wiem o co chodzi za 120 pln taki dźwięk to rewelacja dawno nie słyszałem takiego basu a i reszta pasma gra bardzo przyjemnie grają dużo lepiej niż AKG K450 Seenheiser PX 100 i PMX 680 a te ostatnie przy nich to szkoda porównywać tak plumkają słabo :-/ Co jeszcze jest fajne i wygodne poza brakiem kabla to to że mają mikrofon i można odebrać rozmowę podczas np. biegania fakt że mikrofon nie jest jakiś super ale dogadać się można bez przerywania biegu więc to duży + ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.