Skocz do zawartości
IGNORED

NAD S500 czy C.E.C 3300?

KotD

Rekomendowane odpowiedzi

drogi , starszy NAD , a stosunkowo niedawno produkowany CEC z średniej półki cenowej . Zupełnie inne konstrukcje i brzmienia - nie da się porównać obiektywnie.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

No właśnie:) Cena podobna. Jenak konstrukcja przemawia za NAD-em. Tylko czy reszta mojego zestawu zaakceptuje granie, któregokolwiek z tych urządzeń. Wiem, że to takie głupie gadanie, bo najlepiej przekonać się samemu, ale jakieś małe sugestie wskazane:)

Pozdrawiam

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Za wiele nie pomogę. Miałem tylko NADa S100/S200 i CECa TL51Z Mk 2. Z tych dwóch wybrałbym NADa S500, zbudowany jak czołg jak na swoje czasy świetny odtwarzacz, tzw. best buy. Problem w tym, że czasy się zmieniły i dziś już tak nie błyszczy. Ale budżetowy CEC 3300 tym bardziej nie bo dla niego również czas nie stał w miejscu :)

Nad jest lepszy...w wymienionym zestawie na pewno zagra lepiej..... miałem okazję porównać go do zachwalanego ostatnimi czasy cd Audiolaba... pomimo upływu lat Nad okazał się żródlem bardzo udanym, natomiast Audiolab przereklamowanym, może jednak to porównanie nie było sprawiedliwe ze wzgledu na pierwotną cene Nad, jednak jest jakimś wykładnikiem , tego,że nie zawsze nowsze jest lepsze.

?

Używany C.e.c. 3300r jest na niemieckim Ebay z 12m gwarancją za około 1500zł, Nada s500 mam, ale z literką "i" z poprawionym laserem w parze ze wzmakiem Ce.c. 3300r., jestem bardzo zadowolony z tego cd-ka, do C.e.c.-a mam duży szacunek bo produkują świetny sprzęt w relatywnie niskich pieniądzach. Ten cd C.e.c. 3300r będzie lepszy od większości obecnych budżetowych wynalazków, kiedyś był kwalifikowany w klasie B podobnie jak nad S500.

Tego CECa nie znam, ale odtwarzacz cd S500i NADa posiadalem kiedys, po RCA to bardzo przecietne zrodlo, na poziomie szarego C542 (ten mial nawet lepsza przestrzen), dopiero po XLR dalo sie go sluchac, ale to juz labedzi spiew z przeszlosci, na obecne standardy, osobiscie nie polecam, fajerwerkow bowiem z tego nie bedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.