Skocz do zawartości
IGNORED

Nagłośnienie sklepu ok. 120m2

tomek11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie chciałem tego tematu wrzucać we stereo, dlatego proszę o pomoc tutaj.

Szukam zestawu odtwarzacz cd + wzmacniacz stereo + kolumny podstawkowe do nagłośnienia sklepu z odzieżą ok. 120m2. Sprzęt ze względu na budżet raczej używany. Na całość (baz kabli) chciałbym wydać maksymalnie powiedzmy 1000-1200 zł. Ale jak ktoś mi podsunie pomysł rozsądnego zestawu za 400-500 zł - czemu nie...

> Kolumny mają być podstawkowe, ale mogą być z bass refleksem z tyłu, będą miały trochę przestrzeni. Raczej na dużych głośnikach. Wprawdzie nie zamierzam urządzać tam bardzo głośnej "rąbanki" jak w niektórych sklepach sieciowych w galeriach, ale zapas muszą mieć, choćby ze względu na kubaturę sklepu.

> Wzmacniacz - solidny, raczej mocny, nie szukam pięknej barwy czy hektarów przestrzeni (nie za te pieniądze...), ma to po prostu przyzwoicie grać, dobrze byłoby, gdyby wzmak miał wejście na usb (odczytywanie mp3 z usb), ale wśród używek za przyzwoite pieniądze chyba nic nie znajdę

> CD - jak wyżej, plus łatwa dostępność napędu (w razie jakby padł), powinien odtwarzać cd-r.

Jeżeli macie inne pomysły, będę bardzo wdzięczny za propozycje. Może odpuścić sobie odtwarzacz i pójść w nowe, alternatywne źródła (tylko jakie)?

Ze względu na krótki termin pozostają mi tylko oferty z rynku krajowego, ebay, audiogon, itd. odpadają.

Pozdrawiam, Tomek

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Jak do sklepu to odtwarzacz jaki mi przychodzi do glowy to tylko jakis Marantza z tanim napedem CDM. Ale ladowac Audio CD do sklepu to chyba bez sensu. Moze lepiej jakies badziewne DVD z USB i puszczac jakies mp3 z pendrive.

?👈

Jakiś wszystkomający amplituner. Szukaj na np. Ceneo.pl , Allegro itp.

Na całą powierzchnię 2 kolumny to może być za mało, 4 lepiej "ogarną" całe pomieszczenie, a dodatkowo nie trzeba będzie ustawiać tak głośno. Proponuję użyć wyszukiwarek w sugerowanych witrynach.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Skorzystam z ich oferty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Też muszę płacić, ale wychodzi sporo taniej, niż dla tych różnych organizacji... OK, nie mam wolnego wyboru puszczania dowolnych utworów, ale da się u nich znaleźć coś "w miarę", przynajmniej do sklepu z ciuchami.

Co do kolumn - na razie maja być 2, a nie 4. Nie wszystko na raz. Myślałem o Paradigmach Monitor 3 (pierwsza wersja) lub Titan. Tylko nikt ich nie sprzedaje... Po głowie chodzą mi też Quadrale, różne modele są do kupienia w granicach 300-600 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Qadrale są ok. Kupiłem w sylwestra jako "wyjście awaryjne" gdy okazało się, że padły moje prawie 20-to letnie tonsile. Wygrały nawet z o wiele potężniejszymi JBL ES-100!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja kupiłem podłogówki i jak za te pare stówek nie narzekam. Jak wrócę z wygnania(migracja zarobkowa) to docelowo czekają Infinity Kappa 9.2 :)

Ukryta Zawartość

Dla Ciebie do sklepu może te

Ukryta Zawartość

To niby solidna niemiecka firma, ale podobno teraz wszyscy chińczykami robią. :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podłogówki odpadają, zresztą ma to być sklep a nie salon audiofilski;) Poza tym na monitory mam dobre miejsce, nie zajmą powierzchni a i zagrają na pewno lepiej niż mikrowieża. Nie wyobrażam sobie postawienia podłogówek na powierzchni sklepu - zajęłyby "areał handlowy" i dodatkowo byłyby narażone na paluszki dzieci klientów, które porafią wejść wszędzie... Kolejny argument jest taki, że monitory i wzmacniacz już kupiłem. Pozostaje dobranie źródła, o co proszę w tym wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.