Skocz do zawartości
IGNORED

Przenośne Hi-Fi

SeVV

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie to kwestia słuchawek bo na moich Westone taki np. AK100 gra w porównaniu do iPoda 5.5g beznadziejnie. AK120 zresztą również, z ciekawości byłem 30 minut temu w sklepie posłuchać i nie zamieniłbym się. Kwestie ceny celowo pomijam.

@marslo

Jeżeli wersja Toucha to jedynka to Imod jest jak najbardziej możliwy.

Do Imoda można obecnie również wsadzić karty CF które są już dostępne w wersji 128GB lub SSD ale to wydatek dość spory.

Jeśli chcesz mieć iModa na przykład w 5/5.5g z kondami w środku a nie w LOD to CFmod jest konieczny. Przy kondach w kablu pozbawiamy się współpracy ze stacją dokującą. Chyba, że do 30gb dasz plecy od 60/80gb. Nie każda CF też chodzi jak również nie każdy adapter. Polecam adaptery od Tarkana, tam też chyba jest lista działających kart. CFmod jest niezależny od samego iModa i zawsze był możliwy do zrobienia.

@marslo

Jeżeli wersja Toucha to jedynka to Imod jest jak najbardziej możliwy.

Do Imoda można obecnie również wsadzić karty CF które są już dostępne w wersji 128GB lub SSD ale to wydatek dość spory.

Model No A1367. Da się zmodowac?

Konto w trakcie usuwania

słuchajcie, a jak się sprawują te HD-25 razem z ipodem? Da się grać bezpośrednio "z dziury"? i jaka jest sygnatura dźwięku w takim połączeniu? Testuje teraz te Beyery Custom One Pro... sympatycznie gra, nie powiem. Opcja z regulacją basu (działa jak bass reflex w kolumnach) jest sprytnie pomyślana.... minusem jest to że te słuchawki są raczej mało "portable".

HD25 II C w wersji 75Ohm z dziurki grały nijak, potrzebowały przenośnego amp, zastosowałem Ibasso T5(a sporo jest tego obecnie). Dla mnie grały neutralnie, z lekkim podbiciem niższych pasm.

Wersji HD25 jest od groma, jednak przy ich wyborze unikaj wersji SP, są tańsze ale grają również gorzej.

O ile to pytanie dotyczyło Custom One Pro, to tak. Spadać to może nie spadają, ważą też niewiele ale lekko cisną i grzeją uszy, wszak to konstrukcja w pełni zamknięta. Właśnie wróciłem ze spaceru z nimi i mam je na świeżo w pamięci. W muzyce rock i metal radzą sobie poniekąd bardzo dobrze ale od przenośnych słuchawek wymagam innego komfortu użytkowania. Czuję że muszę szukać dalej jednak, jakieś nauszne konstrukcje a nie full size'y.

Kup Westone. Dla mnie oprócz dźwięku, równym priorytetem była wygoda. Wygodniej się nie da, jeśli dobierzesz wielkość Comply dla siebie, to słuchawki dosłownie znikają z uszu po minucie od założenia. Dodatkowo dzięki puszczeniu kabla po plecach (OTE) jego problem również przestaje istnieć. No i na przykład takie UM3x są naprawdę z górnej półki jeśli chodzi o brzmienie.

Ale Westone to słuchawki dokanałowe. Odpada zatem, używałem kiedyś dokanałowych i nie chce do nich wracać.....

Nie mam zamiaru przekonywać na siłę, nie to nie. Ale proszę nie wrzucaj Westone do jednego wora z wszystkimi dokanałowymi bo jeszcze ktoś pomyśli, że masz rację. Miałem calą masę różnych dokanałowych słuchawek od the Plug zaczynając i uwierz Westone, to inna liga jeśli chodzi o wygodę, najwyższa z uniwersalnych. Dźwiękowo poniekąd też, choć tu już osobiste preferencje mogą wybrać co innego. Nie miałeś ich w uszach i tyle. Obecnie mam w domu kilka par różnych modeli Westone (moja kobieta również je uwielbia). Są jeszcze"customy" ale, to już inna historia...

@netboy

Niektórzy po prostu nie lubią mieć niczego wsadzonego w kanały, ja również więc moje słuchawki to w 95% nauszne wszelakiego typu.

@Traum7tanzer

Z portable jest jeszcze V-Moda M80, ATH-ES10, Denon HP-700, te ciekawsze w miarę dostępne.

@netboy

Niektórzy po prostu nie lubią mieć niczego wsadzonego w kanały, ja również więc moje słuchawki to w 95% nauszne wszelakiego typu.

Ależ ja o tym doskonale wiem. Prosiłem tylko aby nie utożsamiać Westone z ogółem IEM bo ich konstrukcja jest zgoła odmienna. Skutkiem jest mega wygoda. Polecam spróbować. Również jestem uczulony na ten aspekt użytkowania słuchawek. Dlatego nie mam w domu na przykład Grado. ;)

Sprobuj Audio Technica ath es 10. Sam sie do nich przymierzam ,ale najpierw chce dobrze poznac Byery dt1350.

Słuchałem Beyery dt1350 - konstrukcja i wykonanie pierwsza klasa, ale brzmieniowo do mojej muzyki nie za bardzo. No fun po prostu.

@quiet69: dzięki za sugestie, posprawdzam sobie. Audio Technica czy V-Moda wyglądają obiecująco.

@netboy: szanowny, ja niczego z niczym nie utożsamiam, Westone mogą super brzmieć, nie przeczę. Wolę słuchawki nauszne, tak po prostu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.