Skocz do zawartości
IGNORED

Ripowanie płyt SACD do flac na Macu

Woodolec

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę nigdzie znaleźć opisu, czego potrzebowałbym do zripowania WARSTWY SACD na Macu i jego konwersji do flac HD. Po starym odtwarzaczu zostało mi kilka płyt, które chętnie bym zripował, bo się kurzą. We wszystkich znanych mi programach mogę odczytać tylko warstwę CD. Czy ktoś wie, jaki napęd i jakie programy umożliwią mi zripowanie? Mac jest moim głównym źródłem w dość dobrym systemie audio.

Nie da się.

Pobierz gotowe ripy z sieci.

Tomek

W tym problem. Mam fajne rosyjskie nagrania klasyki (nie ma w sieci) i parę Linnów. Te drugie mogę kupić, tylko po co płacić drugi raz?

W tym problem. Mam fajne rosyjskie nagrania klasyki (nie ma w sieci) i parę Linnów. Te drugie mogę kupić, tylko po co płacić drugi raz?

No to pozostaje Ci pozyskanie starego modelu PS3 i zgrywanie samodzielnie.

Procedura jest dobrze opisana na www.computeraudiophile.com

Tomek

A mógłbym prosić linka do tego starego modelu PS3?

Bo kompletnie nie mam o tym pojęcia...

Też miałbym parę SACD do zrzucenia, a potem bym się płyt pozbył wraz z odtwarzaczem, bo format dawno już umarł.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

A mógłbym prosić linka do tego starego modelu PS3?

Bo kompletnie nie mam o tym pojęcia...

Też miałbym parę SACD do zrzucenia, a potem bym się płyt pozbył wraz z odtwarzaczem, bo format dawno już umarł.

Musisz się zapoznać z tematem.

Nie ma drogi na skróty. Potem będziesz miał kolejne schody.

To musi być stare PS3 które czytało SACD, Dodatkowo firmware nie może być wyższy niż konkretna wersja. W starych PS3 często padały lasery... Poczytaj na CA.

IMHO zabawa nie warta świeczki. Moje SACD (wszystkie cztery:-)) były dostępne u Rosjan więc sobie dałem spokój z samodzielnym ripowaniem.

Tomek

W sumie to co jest nieetycznego w sciaganiu z sieci ripow plyt ktore sie posiada?

Co do ripowania to faktycznie dostanie odpowiedniego modelu ps3 jest ciezkie. Mozna probowac w serwisach konsol znalezc wlasnie taki egzemplarz z uwalonym laserem i wymienic laser.

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.