Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyć wzmacniacz unitry do kompa

wolfgang18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wzmacniacz ma 5 wejść Din.Są to: tuner,tape1,tape2,aux i phono.kupiłem kabel w sklepie który ma din na chincha i podłączyłem z jednej strony do kompa a z drugiej do wzmacniacza.Nie gra.jest cisza.co jest grane? Proszę bardzo o pomoc

Podłacz kompa np. pod wejście Tape 1 wzmaka przełacz guzik na źródło tape 1. musi grać. Sprawdz czy w dobrą dziurę wetnąłeś bolec (jacka) w karcie dzwiękowej kompa.

Trzeba eliminować poszczególne uszkodzone komponenty Jeśli masz słuchawki to podłaćz i sprawdz czy grają. Potem sprawdz wzmacniacz czy nie uwalony. Jeśli z innego źródła przetwarza to wniosek jest jesen kabel. Idz i wymień na nowy - czasem bywa że inaczej podłaczyli. A kupiłeś kabel do odtwarzania czy nagrywania? Bo s(nie jestem na 100 pewien) ale w przypadku kabla jack - DIN to ma znaczenie.

Najważniejsze sprawdz wzmaka.

kupiłem normalny.powiedziałem że chce taki kabel i dała mi.nie powiedziała mi nic że jest jakaś różnica.po co mi do nagrywania? czyli może być kabel uwalony? bo magnetofon który mam podłączony to działa ale jest na innym kablu.

Był już identyczny wątek i identyczny problem parę dni temu. We wtyczce DIN jest pięć bolców. Środkowy to masa, a cztery pozostałe przenoszą sygnał stereo. Lewa para na drodze źródło-wzmacniacz a prawa z powrotem. We wtyczce minijack jest tylko jeden sygnał stereo i trzeba kabelki podlączyć do właściowych bolców. Nie zawsze się to udaje, czasem się coś poplącze i miast do lewych podłączą do prawych. Na pocieszenie - też ma taki kabelek, mój to DIN-cinch :-(

Zareklamuj kabelek. Jest kompletnie bezużyteczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.