Skocz do zawartości
IGNORED

jak podłaczyć magnetofon do wzmacniacza

wolfgang18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. wzmacniacz ma 5 wejść. Są to: Tape1, tape2, tuner, aux, phono. Wszystkie są na diny.magnetofon ma wejścia na chinche (czerwony i czarny kolor wejść). magnetofon ma jedno wejście (dwa chinche) i jedno wyjście (dwa chinche). kabel co z jednej strony ma din a z drugiej chinch podłączyłem jedną stronę do wzmacniacza na tape1 a drugą stronę do magnetofonu (do wejścia). nic nie działa.jest cisza.próbowałem też na wyjście.też nic. próbowałem też podłączyć do wzmacniacza na tape2 ale też nic nie za działało.czemu tak się dzieje? proszę o pomoc.Pozdrawiam

sprobuj sprawdzic czy dziala twoj kabel sygnalowy. wloz go do wzmacniacza, ustaw galke glosnosci na godzine 9-10 i podotykaj palcami koncowek czincz. jesli w kolumnach uslyszysz cichce bzyczenie tzn, ze kabel i wzmacniacz nie ma jakiejs wady. jesli bzyczenia nie slychac na zadnym z gniazd (nie probuju na phono) tzn ze moze masz przewod z zamienionymi wyprowadzeniami. DIN ma dwa bolce wejsciowe, mase i dwa wyjsciowe, taki uniwersalny przewod. w tej chwili nie pamietam dokladnej kolejnosci, ale mozesz ja sprawdzic powyzsza metoda (przy okazji wzmacniacz) wkladajac w gniazdo szpilke i sluchajac w ktorym kanale brzeczy - jesli w ogole. jak sie znasz to sobie sam polutujesz, jesli nie w sklepie kupisz.

jesli po tych manewrach okaze sie ze przewod ok to moze byc ukszodzony magnetofon.

tomektoon ma rację i to będzie najprostsze. Oczywiście pozostałe wypowiedzi też są słuszne :-)

Jakie to szczęscie, że nie mam magnetofgonu. To nie na moją inteligencję jednak :-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.