Skocz do zawartości
IGNORED

magnat czy jbl.

zborus

Rekomendowane odpowiedzi

ja brałbym jbl mają fajny bas taki jak lubie magnaty może wysublimowane bardziej ale dla mnie zawsze zza kotary mówie o seri monitor tej gorszej jednak magnat to magnat ma swoje przytłumione brzmienie (głuche)moge tak to określić w dodatku ustawić to to już niezła gimnastyka tunele z tyłu

Wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CD:

Ukryta Zawartość

Nie mam pojęcia, jak zabrzmi połączenie Marantza z CA, jednak ten CD jest często bardzo chwalony jako "bezkonkurencyjny" w swojej klasie cenowej (wsród używek do 500zł).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mówie o seri monitor tej gorszej jednak magnat to magnat ma swoje przytłumione brzmienie

Najtańsza seria "monitor" nie ma nic wspólnego z "quantum". A quantum 6xx może być przytłumiony, ale chyba tylko dla właścicieli altusów :-)

Daj sobie spokój z wikłaniem się w jakieś noty/tonsile, jak chcesz mieć nie męczący dźwięk z mocnym dołem to magnat/heco jest w twojej kasie optymalny.

Jeśli chodzi o muzykalność to Indiana Line jest zdecydowanie bardziej muzykalna od magnatów, tylko nie gra tak efektownie.

Jak zauważyłeś to najwięcej mają do powiedzenia Ci co nie słyszeli ;)

Magnat 605 jakoś wybitnie muzykalny nie jest. Mnie ich brzmienie zaczęło męczyć po pewnym czasie. Tak czy inaczej nie ma co narzekać za te pieniądze.

Ja słucham. Co prawda E30 nie 80. Nie lubię buły. Miałem jakiś czas ESA Ostnato - to była buła dopiero. Porównywałem też z Paradigmami Monitor, Monitor Audio Silver i między innymi Dali Ikon - tu akurat chyba były te większe monitory. Jak dla mnie JBL lepsze. Może jestem głuchy, ale i tak pasuje mi to co pasuje. Ale ESA to największa dźwiekowa porażka jaką w życiu miałem okazję słuchać. Wysokotonowiec chyba jest tam nie podłączany wcale.

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.