Skocz do zawartości
IGNORED

NAD c356 vs NAD c375

Rubashnikov

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Zajrzyj przede wszystkim do Klubu NAD - było o tym kilkakrotnie i z tego, co pamiętam, to nawet nie tak dawno również :)

http://www.audiostereo.pl/klub-nad_39840.html

Poza tym jest wyszukiwarka i też można doszukać się paru wątków, wpisów (NAD C 356 to kontynuacja C 355) - np.:

- http://www.audiostereo.pl/wzmacniacz-nad-c-375-bee_79011.html

- http://www.audiostereo.pl/nad-c355-vs-nad-c356_77647.html/page__hl__+nad%20+c356

- http://www.audiostereo.pl/klub-nad_39840.html/page__st__1200?do=findComment&comment=2793666

- http://www.audiostereo.pl/nad-c372c370-czy-nad355bee_82539.html?do=findComment&comment=2187730

Sam jestem posiadaczem NAD C 375 i moje zdanie jest następujące:

Przy obecnych cenach (warto tutaj zaznaczyć, że cenach "polskich", bo na Zachodzie można trafić fajne okazje z nowym sprzętem), to przyrost jakościowy nie jest warty wyłożenia kwoty dwukrotnie większej.

Jednakże jeśli trafi się coś takiego - http://allegro.pl/nad-c375-bee-nowy-na-gwarancji-okazja-i3333951756.html - to nawet nie zastanawiałbym się :)

Witaj,

charakter brzmienia obydwóch modeli jest bardzo zbliżony, natomiast model C375BEE jest wyraźnie mocniejszy. W przypadku wielu zestawów kolumn nie ma sensu dopłacać do modelu C375BEE, jednak są konfiguracje, które znacznie lepiej sprawdzą się z C375, w takich przypadkach warto dołożyć.

Podaj proszę jaki masz zestaw kolumn, jakie duże pomieszczenie, jakie gatunki muzyczne preferujesz.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W Twojej konfiguracji optymalnym wzmacniaczem będzie C356 BEE, jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy.

W przypadku pytań lub oferty finansowej jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A ja jeżeli Panowie pozwolą będę trwał przy stanowisku ze 375 jest zdecydowanie lepszy.

Pod każdym względem.

Podłączcie sobie proszę kolumny jbl ls80 bo 375 z tymi głośnikami tworzy udany duet w stylu rokowej torpedy. A potem zamieńcie wzmacniacz na niższy model. Warto? nie warto?- nie mnie to oceniać. Tym niemniej 375 jest niezwykle udanym wzmacniaczem zaś jego niższy kolega zyskuje sporo w relacji ceny do jakości. A czy warto.... no takie audio już jest, każdy musi sam zdecydować.

Nie chce rozpisywać się nadmiernie ale oba wzmacniacze są bardzo dobre lecz ten większy jest lepszy ..i już.

Gość

(Konto usunięte)

A ja jeżeli Panowie pozwolą będę trwał przy stanowisku ze 375 jest zdecydowanie lepszy.

Pod każdym względem.

Podłączcie sobie proszę kolumny jbl ls80 bo 375 z tymi głośnikami tworzy udany duet w stylu rokowej torpedy. A potem zamieńcie wzmacniacz na niższy model. Warto? nie warto?- nie mnie to oceniać. Tym niemniej 375 jest niezwykle udanym wzmacniaczem zaś jego niższy kolega zyskuje sporo w relacji ceny do jakości. A czy warto.... no takie audio już jest, każdy musi sam zdecydować.

Nie chce rozpisywać się nadmiernie ale oba wzmacniacze są bardzo dobre lecz ten większy jest lepszy ..i już.

Pełna zgoda, że brzmienie C 375 jest jednak lepsze, pełniejsze i dlatego też sam właśnie ten model wybrałem :)

Poza tym, to nie tylko samą większą mocą on dysponuje, jak napisał Q21, ale również lepszą wydajnością prądową, a w przypadku "trudnych" kolumn ma to znaczenie. Ponadto może pracować jako monoblok.

Po prostu "...oba wzmacniacze są bardzo dobre lecz ten większy jest lepszy ..i już." :)

Jednakże założyciel tematu pytał, czy warto dopłacać aż tyle, przy tych cenach, jakie obecnie są w Polsce (tak podejrzewam)?

Biorąc pod uwagę jego kolumny, pomieszczenie, podtrzymuję to, co wcześniej napisałem.

Chyba, że nie ma żadnych ograniczeń finansowych w tym względzie, więc jak najbardziej można szarpnąć się na najwyższy model serii Classic i zapewnić sobie maksymalny brzmieniowy oraz psychiczny komfort ;)

Jednakże założyciel tematu pytał, czy warto dopłacać aż tyle, przy tych cenach, jakie obecnie są w Polsce (tak podejrzewam)?

Oj.. na to pytanie to musi chyba sam sobie odpowiedzieć. najlepiej posłuchać, potem podumać ... wysnuć wniosek i gotowe. (tak w uproszczeniu oczywiście)

Chyba, że nie ma żadnych ograniczeń finansowych w tym względzie, więc jak najbardziej można szarpnąć się na najwyższy model serii Classic i zapewnić sobie maksymalny brzmieniowy oraz psychiczny komfort ;)

Niestety... pieniądze komfortu psychicznego nie zapewniają, lecz dobry wzmacniacz pozytywnie wpływa na człowieka. ot nieścisłość ale jaka miła.

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi, mam już trochę jaśniejszy obraz tych wzmacniaczy i chyba będę przymierzał się do kupna c375 po jakiejś okazyjnej cenie.

Jest to dobra myśl. Jeżeli to Cie pocieszy to po prostu na dłużej się z nim zaprzyjaźnisz... a potem. no to już zakładka hi-end. Powyższe dlatego gdyż aby potem zaspokoić swojego audio "ducha" drzemiącego w każdym hobbiście należy przesiąść się znacznie wyżej, a co za tym idzie drożej.

Do zobaczenia w hi-endzie.

do takich kolumn i metrażu 356 spokojnie wystarczy, mocy i wygaru mu nie zabraknie, ale jeśli masz dylemat to dla spokoju ducha na twoim miejscu kupiłbym używkę 372, wydasz mniej niż na 352 i duzo mniej niż za 375, 372 i 375 róznice w dźwięku są minimalne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.