Skocz do zawartości
IGNORED

CD playery Nakamichi

dalmatyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pojawiło się w znanym portalu aukcyjnym kilka odtwarzaczy CD firmy Nakamichi. Obecnie gram na Sansui CDX-301i. Czy macie jakieś porównanie niższych modeli Sansui do poniższych Nakamichi?

MB-3 zmieniarka na 7 płyt

Nakamichi_MB-3_rt_700x408_pixels.gif

OMS-1E

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakiej klasy są to odtwarzacze, czy warto im poświęcić uwagę? Jakieś inne propozycje dobrze grających CD (w miarę transparentnie) w podobnych pieniądzach (okolice 200zł)?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/104144-cd-playery-nakamichi/

Nie znam tych odtwarzaczy ale ze swoich dawnych doświadczań pamiętam, że takie wielopłytowe zmieniarki zawsze grały gorzej niż normalne jednopłytowe. Bywały też bardziej awaryjne.

Poza tym nie wiem czy rozbieżne opinie bo Discomaniac pisał o OMS-7E a nie o 1E, o który pyta założyciel wątku.

Nigdzie też nie napisałem że to zły player.

Napisałem, że w tych czasach ogólnie jednopłytowe były lepsze niż wielopłytowe.

Ok. Skupmy się więc na jednopłytowcu. Jaka jest jego charakterystyka brzmienia, czy można/trzeba robić tuning? Czym różnią się modele z A lub E w oznaczeniu? No i czy macie jakieś porownanie, odniesienie do Sansui?

Sansui miał kilka dobrych cd ,ale na 100 proc nie były to te niskie modele. Dobre to CDx 701,711.Oraz znakomita 607 alpha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawda. To, że Sansui jest b. dobre od 700 wzwyż + kilka innych drogich jak na moje zasoby modeli to już wiem ;) Jak kompletowałem swój skromny zestawik, prześledziłem całą dyskusję w klubie Sansui.

O wzmacniaczach Nakamichi słysząłem kilka dobrych słów, szczególnie o charakterze dźwięku (niestety dla mnie nie ta półka cenowa). O CD zbyt wiele nie ma, chyba że słabo szukałem. Może nie są jakoś szczególnie warte uwagi?

Od czegoś trzeba zacząć kompletowanie audio.

Czy to sarkazm? Inne znane marki później robiły też mydło i powidło, a mimo tego miały dobry okres w audio. Współczesny Sansuj też nie zachwyca... Yamaha dla przykładu robiła zawsze dobre gitary basowe (za wyjątkiem kilku modeli), motocykle też mają swoich fanów, a oferta jest o wiele szersza ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czy to sarkazm? Inne znane marki później robiły też mydło i powidło, a mimo tego miały dobry okres w audio. Współczesny Sansuj też nie zachwyca... Yamaha dla przykładu robiła zawsze dobre gitary basowe (za wyjątkiem kilku modeli), motocykle też mają swoich fanów, a oferta jest o wiele szersza ;)

Nie było w tym cienia sarkazmu. Mało kto ma obecnie na tym forum szacunek do legend audio. Zwykle nie mając o tym pojęcia pisze się że to stare rupiecie.

Gość Gość

(Konto usunięte)
<br />akieś inne propozycje dobrze grających CD (w miarę transparentnie) w podobnych pieniądzach (okolice 200zł)? <br />

A coś takiego:

http://www.gumtree.com/p/for-sale/denon-dvd-2900-for-sale-40-ono/1022952960

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

dalmatyn, 200 PLN to o wiele za mało na przyzwoite źródło. Musisz uzbierać zdecydowanie więcej. Uwierz - opłaci się. Kierunek poszukiwań jest bardzo dobry. Za 200 PLN to Philips z Allegro.

Hehe, dwie rozbieżne opinie. Dziękuję i czekam na następne.

Mam MB10. Gra fajnie, ciepło, przyjemnie. Da się lubić. Ale Hi-Endem bym tego jednak nie nazwał. I jedno gniazdo RCA zrobiło się luźne (mam od nowości).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.