Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Magnum MA jest lepszy pod każdym względem, dźwięk ze starego MI 350 jest mniej dokładny i bardziej zaokrąglony, możesz mieć wrażenie jakby grał większą masą ale to mniejsza kontrola nad wszystkim powoduje tylko złudzenie.

W tym przypadku jest tak samo jak z kablami głośnikowymi Oracle V2 czy V4, kable głośnikowe Magnum MA są dużo lepsze od starej serii Oracle.

Tak na marginesie to nie wiedziałem, że fabryka odpowiada na pytania czy stary kabel jest lepszy czy gorszy od nowego ale też już nieprodukowanego, niezłe jaja. Bruce Brisson tylko czeka na takie cuda, podać wam numer telefonu czy email wystarczy? Mam to i to.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Magnum MA jest lepszy pod każdym względem, dźwięk ze starego MI 350 jest mniej dokładny i bardziej zaokrąglony, możesz mieć wrażenie jakby grał większą masą ale to mniejsza kontrola nad wszystkim powoduje tylko złudzenie.

W tym przypadku jest tak samo jak z kablami głośnikowymi Oracle V2 czy V4, kable głośnikowe Magnum MA są dużo lepsze od starej serii Oracle.

Tak na marginesie to nie wiedziałem, że fabryka odpowiada na pytania czy stary kabel jest lepszy czy gorszy od nowego ale też już nieprodukowanego, niezłe jaja. Bruce Brisson tylko czeka na takie cuda, podać wam numer telefonu czy email wystarczy? Mam to i to.

Z ciekawością czytam na forum tego typu komentarze.

Nie ważne jest generalnie co kto pisze ważne , że w ogóle pisze.

Nie ważne , żeby pisać na temat ważne żeby się wymądrzać i zaistnieć jako "znafca" wszystkich i wszystkiego.

Proponuję abyś sympatyczny kolego najpierw przeczytał to co jest napisane, potem pomyślał a następnie komentował (chociaż to ostatnie to nie koniecznie).

W związku tym, że masz z tym kłopoty przetłumaczę tobie co napisałem abyś następnie mógł komentować (jak już koniecznie chcesz).

Napisałem że producent udzieli informacji na temat różnicy w technologii produkcji poszczególnych kabli, a nie w kwestii subiektywnej oceny które są lepsze.

A w kwestii podania kontaktu w celu uzyskania ocen (w twoim stylu) , który kabel jest lepszy proponuję abyś podał koledze nr. telefonu do samego Barracka Obamy - zapewne masz w swoim podręcznym notatniku.

Jarek przestań piepszyć, gdybyś miał coś do powiedzenia to byś to powiedział i tyle.

Producent nie odpowiada na bzdurne pytania na które jest odpowiedź na jego stronie.

Kiedyś Gavin Fish (Director of Training MIT Cables) udzielał czasem odpowiedzi ale już tego nie robi. Teraz może jedynie Steve Holt (tel.(916) 625-0129) , który prowadzi sprzedaż internetową odpowiada i pomaga w wyborze docelowego kabla.

Z tego co wiem można więc uzyskać informację o brzmieniu kabla i różnicach pomiędzy poszczególnymi modelami.

Widzisz u mnie V4 lepiej zagral niz nowy Magnum MA

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek przestań piepszyć, gdybyś miał coś do powiedzenia to byś to powiedział i tyle.

Producent nie odpowiada na bzdurne pytania na które jest odpowiedź na jego stronie.

Kiedyś Gavin Fish (Director of Training MIT Cables) udzielał czasem odpowiedzi ale już tego nie robi. Teraz może jedynie Steve Holt (tel.(916) 625-0129) , który prowadzi sprzedaż internetową odpowiada i pomaga w wyborze docelowego kabla.

Z tego co wiem można więc uzyskać informację o brzmieniu kabla i różnicach pomiędzy poszczególnymi modelami.

Mirek , coś taki agresywny ?

Napisałem, że każdy szanujący się producent ma w swoim zespole osobę/-y zajmującą się takimi sprawami jak pytania od klientów na tematy techniczne.

Przynajmniej ja mam tego typu doświadczenia i nigdy nikt mnie nie wyśmiał tak jak to miało miejsce w twoim przypadku.

Osobiście też używam kabli MIT-a (od nie dawna) a wcześniej miałem różne kable TaryLabs.

Nigdy nie pokusiłbym się aby autorytatywnie wypowiadać się , że coś jest lepszego od czegoś innego.

U kogoś w jego systemie konkretny kabel zagra inaczej niż w innym systemie.

Tak też było w moim przypadku. I nie pisałem , że coś jest lepsze lub gorsze.

A pisanie w twoim stylu autorytatywnie oceniając , że coś lub kogoś na zasadzie - jest lepszy bo ja tak uważam jest co najmniej śmieszne.

Jak już piszesz to pisz chłopie o konkretach a wtedy nie będziemy musieli dzwonić do wspomnianego Obamy ;)

Widzisz u mnie V4 lepiej zagral niz nowy Magnum MA

No widzisz Mireczku. O tym właśnie napisałem :)

Edytowane przez jarek&ania

Mirek.......bardzo Cię proszę przestań też pierniczyć jakieś farmakologie!!

Czy ten Holt zna wszystkie urządzenia jak brzmią?

A ponadto te same klamoty u mnie i u Ciebie inaczej będą brzmieć-także oczekiwania słuchaczy są inne i jeszcze gusta muzyczne sa odmienne.

I co nie mam racji?

pozdr.

Szkoda, że producent może wydawać kategoryczne sądy a wy nie. Musicie zgłosić do fabryki, że Oracle V4 jest lepszy od Magnum MA. Najprawdopodobniej nie wiedzą o tym.

Poniżej cytat od twórcy Magnum MA:

Dear Mirek,

Thanks for your question. I have two answers for you:

As you may know, Magnum MA is known to outperform (see the TAS reviews) models like Oracle V3 _and_ V2 (but not V2.1, 2.2). Magnum MA is also a "universal" cable, meaning it will do an excellent job with tubes and ss. Please let me know which amp your friend is using.

Jarek przestań piepszyć...

"Pieprzyć" jeśli już...nie ma nic gorszego od agresji, z której wychodzi prostactwo analfabety....

Edytowane przez audio73

Panowie piszecie a nic z tego nie wynika. Zamiast udzielić jakiejkolwiek wskazówki wy nie macie nic do zaproponowania.

Przestańcie pisać bez celu.

audio73, o ile pamiętam to się nie znamy i niech tak pozostanie. Twoja pomoc w tym wątku jest nieoceniona, po co w ogóle jesteś i zaczynasz dyskusję. Zniknij, zajmij się burakami

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szkoda, że producent może wydawać kategoryczne sądy a wy nie. Musicie zgłosić do fabryki, że Oracle V4 jest lepszy od Magnum MA. Najprawdopodobniej nie wiedzą o tym.

Dear Mirek,

As you may know, Magnum MA is known to outperform (see the TAS reviews) models like Oracle V3 _and_ V2 (but not V2.1, 2.2). Magnum MA is also a "universal" cable, meaning it will do an excellent job with tubes and ss. Please let me know which amp your friend is using.

Mireczku , coś nie dobrego dzieje się w twojej głowie.

Jeszcze przed chwilą wyśmiałeś mnie i twierdziłeś , że :

"Tak na marginesie to nie wiedziałem, że fabryka odpowiada na pytania czy stary kabel jest lepszy czy gorszy od nowego ale też już nieprodukowanego, niezłe jaja. Bruce Brisson tylko czeka na takie cuda, podać wam numer telefonu czy email wystarczy? Mam to i to."

A następnie wklejasz cytat odpowiedzi właśnie na ten temat od producenta.

Nie kumam czy ja coś nie pojmuję czy u ciebie są to już pierwsze objawy schizofrenii :)

A może to tylko takie zwykłe polskie pieniactwo żeby zaistnieć za wszelką cenę na forum?

audio73, o ile pamiętam to się nie znamy i niech tak pozostanie. Twoja pomoc w tym wątku jest nieoceniona, po co w ogóle jesteś i zaczynasz dyskusję. Zniknij, zajmij się burakami

Przecież się już zająłem jednym...

Nie kumam czy ja coś nie pojmuję czy u ciebie są to już pierwsze objawy schizofrenii :)

Raczej zdziecinnienia prostego człowieka, któremu sodówka do łba uderzyła....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie piszecie a nic z tego nie wynika. Zamiast udzielić jakiejkolwiek wskazówki wy nie macie nic do zaproponowania.

Przestańcie pisać bez celu.

A o jakie wskazówki tobie chodzi?

Jeżeli o subiektywne na temat grania konkretnego kabla?

To odpowiem: Tak w moim przypadku MIT ORACLE MA-X (aktualna seria) zagrał lepiej od Tarylabs.

Czy to oznacza ,że jest lepszy od Tarylabs?

To odpowiem: Nie , jest po prostu inny i w moim systemie MIT zagrał lepiej.

Edytowane przez jarek&ania

A o jakie wskazówki tobie chodzi?

Jeżeli o subiektywne na temat grania konkretnego kabla?

To odpowiem: Tak w moim przypadku MIT ORACLE MA-X (aktualna seria) zagrał lepiej od Tarylabs.

Czy to oznacza ,że jest lepszy od Tarylabs?

To odpowiem: Nie , jest po prostu inny i w moim systemie MIT zagrał lepiej.

Ojejku-po co tyle rabanu!!

Mirek mówi ,że jest lepsiejszy to znaczy ,że jest-bo jak nie jest to zaraz Wam to udowodni))

pozdrawiam wszystkich w tym smiesznym watku.

Dear Mirek,

Nie powiedzialem ze V4 jest lepszy od Magnum Ma, tylko ze lepiej sie u mnie sprawdzil i zagral ,nie wiem moze mam za slaby sprzet do Magnum :-(

Po raz kolejny pytam co wnieśliście do wątku, dlaczego go zaśmiecacie w głupi sposób.

jarek daj sobie spokój bo najpierw stwierdzasz, że Mit zagrał lepiej od Tary czyli jest lepszy a potem piszesz, że Mit nie jest lepszy tylko inny. Nie możesz więc stwierdzić, że jest lepszy tylko, że jest inny. To wie każdy osioł, widać, że np. na pudle pisze MIt a gdzie indziej Tara.Taka wiedza przyda się tylko dla audio73 i dla ciebie. Macie więc ogromne doświadczenie w okablowaniu MIT'a. Po co się wdajecie w dyskusję bez doświadczenia, kontynuujcie dalej próby na Denon'kach.

jarek, co do pytań do producenta to odpowiedź dostałem od twórcy kabla nie od fabryki - durniu, sam napisałem, że o ile mi wiadomo to można uzyskać pewne informacje i podałem nawet nazwiska od kogo. Nie pisz nic więcej na temat MIT'a, nie masz żadnego doświadczenia, proszę załóż wątek o Tarze, będziesz brylował bo miałeś Tarę za 1800zł.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Po raz kolejny pytam co wnieśliście do wątku, dlaczego go zaśmiecacie w głupi sposób.

jarek daj sobie spokój bo najpierw stwierdzasz, że Mit zagrał lepiej od Tary czyli jest lepszy a potem piszesz, że Mit nie jest lepszy tylko inny. Nie możesz więc stwierdzić, że jest lepszy tylko, że jest inny. To wie każdy osioł, widać, że np. na pudle pisze MIt a gdzie indziej Tara.Taka wiedza przyda się tylko dla audio73 i dla ciebie. Macie więc ogromne doświadczenie w okablowaniu MIT'a. Po co się wdajecie w dyskusję bez doświadczenia, kontynuujcie dalej próby na Denon'kach.

jarek, co do pytań do producenta to odpowiedź dostałem od twórcy kabla nie od fabryki - durniu, sam napisałem, że o ile mi wiadomo to można uzyskać pewne informacje i podałem nawet nazwiska od kogo. Nie pisz nic więcej na temat MIT'a, nie masz żadnego doświadczenia, proszę załóż wątek o Tarze, będziesz brylował bo miałeś Tarę za 1800zł.

Myślę kolego , że grubo przesadzasz ze swoimi wypowiedziami na publicznym portalu.

Świń z tobą nie wypasałem w Radomiu tak więc trochę szacunku do innych.

Ubliżanie ludziom , których nie znasz to wynik tylko twojego prostactwa i chamstwa.

Oglądając twój profil i przechwałki na nim, świadczą one jedynie o twoim charakterze a podobno skończyłeś MBA i coś tam jeszcze, jeżdzisz Audi V8 itp.itd

Aha no i jeszcze znasz Barracka Obamę.

Co kto ma w domu , kim jest i co robi o tym nie masz pojęcia więc nie pouczaj innych swoim protekcjonalnym tonem wypowiedzi i chamskimi odzywkami.

Myślę , że inni w przeciwieństwie do ciebie nie muszą popisywać się i imponować komuś a nie jeden z nich mógłby nakryć ciebie czapką.

Zapewne lista twoich osiągnięć w dziedzinie audio na twoim profilu to tzw. lista twoich marzeń i westchnień.

A jak nawet na profilu piszesz prawdę to masz fajny sprzęt ale mi nie zaimponowałeś :)

Kolego Mirku, wiadomo od lat że znasz się na okablowaniu MITa i bardzo fajnie ale czy nie zagalopowałeś się z tym "durniem"?

To jest amatorskie forum w którym ludzie dzielą się swoimi wrażeniami i mają do tego prawo.

Jeśli oczekujesz super fachowej dyskusji to chyba nie tu, może na jakimś profi wątku MIT- a czy ogólnie okablowania.

Edytowane przez sly30

a pamieta ktos jak Mirek jechal na wesele Michala Wiśniewskiego jako jego funclub :)

autorem tego info był jak pamietam niezapomniany Zydelek

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mr.Potempski był fanem Ich Troje? Trudno mi w to uwierzyć bo po cóż byłyby mu kable MIT-a i w ogóle High End?

Jaki samochód takie i jego nagłośnienie.

Nawet nie wiesz jak się przy tej kapeli głowa kiwa podczas jazdy na ekierkę:)

Mr.Potempski był fanem Ich Troje? Trudno mi w to uwierzyć bo po cóż byłyby mu kable MIT-a i w ogóle High End?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Myślałem ,że sobie jaja robicie. A tu taka niespodzianka.

Jak czytałem to myślałem , że mi zajady ze śmiechu popękają :)

Brak mi słów. Fascynacja tym "zespołem" budzi wątpliwości ale muzyczne wychowanie dzieci na bazie tego "repertuaru" budzi wręcz niedowierzanie!!

Wielu moich znajomych wpaja dzieciakom jakieś tam podstawy muzyczne, chcą je odciągnąć od obecnego chłamu, puszczają im to Floydów, to Led Zeppelin, Van Morrison,

Neil Young, Springsteen, to Tangerine Dream ale Ich Troje to nikt się nawet nie odważył.

A gdy to jeszcze pomysł wytrawnego audiofila to nie mogę w to uwierzyć.

Życie jest bardziej zaskakujące niż film.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Brak mi słów. Fascynacja tym "zespołem" budzi wątpliwości ale muzyczne wychowanie dzieci na bazie tego "repertuaru" budzi wręcz niedowierzanie!!

Wielu moich znajomych wpaja dzieciakom jakieś tam podstawy muzyczne, chcą je odciągnąć od obecnego chłamu, puszczają im to Floydów, to Led Zeppelin, Van Morrison,

Neil Young, Springsteen, to Tangerine Dream ale Ich Troje to nikt się nawet nie odważył.

A gdy to jeszcze pomysł wytrawnego audiofila to nie mogę w to uwierzyć.

Życie jest bardziej zaskakujące niż film.

Pojedż na polską wieś to się zdziwisz jaka jest tam fascynacja tym zespołem.

To jest na prawdę przerażające.

Z jednym wyjątkiem nikt na szczęście nie słucha tego chłamu na kablach MIT-a ;)

Kolego Mirku, wiadomo od lat że znasz się na okablowaniu MITa i bardzo fajnie ale czy nie zagalopowałeś się z tym "durniem"?

To jest amatorskie forum w którym ludzie dzielą się swoimi wrażeniami i mają do tego prawo.

Jeśli oczekujesz super fachowej dyskusji to chyba nie tu, może na jakimś profi wątku MIT- a czy ogólnie okablowania.

Mirek jeszcze kiedyś przed mitami polecał..........Velumy!!

Cóż gusta ludzkie bywają różne i zmienne))

Świń z tobą nie wypasałem w Radomiu tak więc trochę szacunku do innych.

Oglądając twój profil i przechwałki na nim, świadczą one jedynie o twoim charakterze a podobno skończyłeś MBA i coś tam jeszcze, jeżdzisz Audi V8 itp.itd

To co pisze nasz forumowy kolega w profilu jest li tylko zabawą w słowa.

Znam odrobinę środowisko utylizacyjne i nikt o takim pracowniku ani właścicielu nie słyszał.

Zgaśmy już ten radomski trop:), cieszmy się hobby.

Panowie łatwo dajecie się wpuszczać w maliny. Profil M od dawna jest małą ,,prowokacją,, a jak widać ostatnio nastąpił wysyp pelikanów w tym wątku :-)

Ale do meritum. Ktoś słuchał najnowszy xlr matrix hd36? Zastąpił on Magnum ma?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie łatwo dajecie się wpuszczać w maliny. Profil M od dawna jest małą ,,prowokacją,, a jak widać ostatnio nastąpił wysyp pelikanów w tym wątku :-)

Nie słuchałem ale zapytaj Mirka on na pewno słuchał ;)

A tak przy okazji : Co to są te Pelikany ?

• Pokaż nowe odpowiedzi