Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Stary audiofilu, pokaż mi w takim razie interkonekty MITa z trzema puszkami i bez "350" w nazwie.

Aha, podróbek MITa z puszkami nie ma, nie było i nie będzie.

Edytowane przez Marek.S
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Piotrek, to MITy też tak nagminnie podrabiali? Cena jest faktycznie za niska, ale te puszki wyglądają MITowsko. Ten, który ja miałem był podobny, też 3-puszkowy, czarny, tylko pisało na nim MI 350 Reference.

Johny, to na milion procent jest 350! Bo tylko 350 miały trzy puszki.

Bajki, nich ci będzie.

Te kable na takich lokalnych stronach kompletnie nie mają zbytu i stoją za grosze...

To niestety nie moja wina że MITy stoją na Allegro czy Ebay za idiotyczne kwoty.....

Kolejny przykad, wystawione 15 grudnia, 317 obejrzeń i najwyższa oferta €101:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marku mylisz się.

Ten z Twojego linka z Holandii to Mit Terminator Proline. Używałem go przez rok. Jest trzypuszkowy. Zamieniłem go na Magnum Ma , który jest sporo ale to sporo lepszy.

Mi-350 miał też trzy lecz i czwartą mniejszą. Taka róznica.

Ukryta Zawartość

Johny, MIT ma 50tyś różnych modeli, chyba tylko żeby robić ludzi w bambuko żeby kupowali nowsze, bo lepsze a i "reference" tak fajnie brzmi.

Była wersja z mniejszymi puszkami blisko wtyków, to były 350 CVTerminator Proline Reference, wygląda tak:

Ukryta Zawartość

O co się zakładamy że ten z Marktplaats ma 350 w nazwie? :o)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W takim razie sprzedający celowo wprowadza w błąd używając nazwy Reference, w przypadku Terminator Proline. A na puszkach tego zwrotu nie widać. Ja wymiękam, ale bez oględzin na pewno bym go nie kupił.

Poprosiłem o info i zdjęcia, zobaczymy co odpisze. 350tka miała multum wersji...Proline, Proline Reference, Proline Twin, Push-Pull, EVO, EVO-Shotgun...

Edytowane przez Marek.S

Marku nie bedę zTobą dyskutowł.

Miałem obydwa kable w domu. StaryA też go miał tzn 350-tke.

Różnica w cenie kosmiczna między Terminatorem Proline a 350-tką. Tak około 1;3 i to samo się tyczy głosnikowca MH-770 do MH-750. Przepasć cenowa i soniczna.

pozdr

Na razie to wróżenie z fusów, nawet nie wiadomo czy to real foto....bardzo często ludzie z lenistwa biorą pierwsze-lepsze zdjęcie z internetu.

Jak to nie 350 to już więcej nie będę marudził w temacie MITa.

Tak jest.

Poza tym: wszystkie XLRy MITa mają dopisek Proline.

Ogłoszenie śmierdzi bo sprzedawca maila na pewno przeczytał ale nie odpisał, w międzyczasie edytował ogłoszenie.

Edytowane przez Marek.S

Jest odpowiedź: MIT MI-350 CVTerminator Proline Twin

Facet może wszystko napisać.

Tu masz rzeczonego Mita. To mój stary identyczny jak z ogłoszenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-15050-0-80732900-1389391535_thumb.jpgpost-15050-0-84290300-1389391540_thumb.jpg

A tu z ogłoszenia:

post-15050-0-08375200-1389391731_thumb.jpg

Dostrzegasz analogię. To nie żaden 350.

Tak wyglada 350:

post-15050-0-36939800-1389392005_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez johny

Najlepsze jest to że sam dystrybutor MITa potwierdził to info.

Ten na ostatnim zdjęciu w sumie by się zgadzał (oprócz długości)

Ukryta Zawartość

Na ostatnim podanym przez Ciebie zdjęciu jest wersja Reference, ma inne puchy niż PushPull i Twin, to tak na marginesie ;-)

Postaram się kupić te z Marktplaats i zrobię zdjęcia co to konkretnie za kabel.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Panowie to jak to jest z tymi 770? Czy podstawowy model MH-770 CVT jest wart zakupu w cenie tak do 5k, czy lepiej już szukać wersji Twin, albo wyżej?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy podstawowy model MH-770 CVT jest wart zakupu w cenie tak do 5k

Myślę że jest wart, przy czym zapewne uda Ci się kupić taniej. Mnie się podobał bardziej niż porównywalne cenowo Cardas Golden Reference czy Straight Wire Crescendo.

Myślę że jest wart, przy czym zapewne uda Ci się kupić taniej. Mnie się podobał bardziej niż porównywalne cenowo Cardas Golden Reference czy Straight Wire Crescendo.

Ok, a czy to jest już poziom powiedzmy nowszych Magnum MA, które dzisiaj używane chodzą po cenach 10k+? Mam ic Magnum MA Proline i szukam głośnikowych, ale cena absurdalna. Nie wiem jak na ich tle wypadają 770tki, a zakup na 90% był by w ciemno, bo u nas jak na lekarstwo z dostępnością.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ok, a czy to jest już poziom powiedzmy nowszych Magnum MA, które dzisiaj używane chodzą po cenach 10k+?

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Ja porównywałem kiedyś z Magnum M1 i 770 było lepsze, głównie w zakresie reprodukcji barwy oraz niesamowitej holografii dźwięku. Magnum był ciemniejszy (zwłaszcza na średnicy), bas oba mają dość podobny, przy czym 770-tka może bardziej okrągły. Napisz do PMD, on miał mojego 770 przez jakieś 2 tygodnie, w międzyczasie testował inne głośnikowe MITa. On go w końcu nie wziął, a skrót jego wypowiedzi masz poniżej (Paweł, wybacz, że cytuję bez uzgodnienia z Tobą:-):

PMD:

==================================================================================

"Jak zauważyłeś bas jest przegięty i za bardzo wszystko zwolniło, zrobiło się bardzo miło (to akurat dobrze), ale kosztem szybkości i takiej żywości brzmienia. Ja tymczasem doszedłem do wniosku że choć z jednej strony bardzo mi się podobają to jednak nad taką prezentację przedkładam żywszą dynamiczniejszą, szybszą (ale przy tym równie plastyczną i spójną :) ) nawet jeśli będzie to kosztem odstępstwa od "prawdziwego" brzmienia w stronę nieco podrasowanego dźwięku. Dzięki za pozostawienie kabli, po dłuższych odsłuchach jednak nie zostawię go w systemie chociaż sam w sobie jest to już wyższa klasa. Pożyczę po audioshow kolumnowe Magnum MA, i z MOje Audio topowego Harmonixa zobaczymy jak to podpasuje."

==================================================================================

Przy czym Paweł grał wtedy na Pretorianach z linią transmisyjną na basie, więc basu u niego było faktycznie za dużo.

Namiary na PMD:

http://www.audiostereo.pl/user/1057-pmd/

[email protected]

Edytowane przez tomkly

Tak od dłuższego czasu czytam ten wątek.... I pomyślałem, ze może tu ktoś będzie wiedział. Mam interconect Rca Mit Matrix 6. Czy puszki powinny być od strony źródła czy od strony wzmacniacza? Niestety na kablu nie ma strzałek a jakoś nigdzie nie mogłem znaleźć tej informacji. Jakoś tak od pół roku mam spięte puszkami od strony wzmacniacza.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zgodnie z kierunkiem napisu Matrix. Od lewej do prawej.

Analizuje się po wtykach XLR. Żeńskie są na wejściu, męskie na wyjściu. Kierunek zgodny z napisami.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czyli mam ok - od strony wzmacniacza :)

Tak.

Mam interconect Rca Mit Matrix 6.

Opisz jak on gra? Masz porównanie do starszych modeli, czy to Twój pierwszy MIT?

Tak.

Opisz jak on gra? Masz porównanie do starszych modeli, czy to Twój pierwszy MIT?

To jest mój pierwszy Mit. Nie mam porównania do starszych. Do tej pory używałem miedzy CD a Pre interconectu Cyrus'a. Mit jest o wiele bardziej szczegółowy na górze, rozdzielczość wysokich jest dużo większa. Bas mniejszy w stosunku do Cyrus'a ale za to z o wiele większa kontrola.

Ok, a czy to jest już poziom powiedzmy nowszych Magnum MA, które dzisiaj używane chodzą po cenach 10k+? Mam ic Magnum MA Proline i szukam głośnikowych, ale cena absurdalna. Nie wiem jak na ich tle wypadają 770tki, a zakup na 90% był by w ciemno, bo u nas jak na lekarstwo z dostępnością.

W ciemno niczego nie kupuj. Chyba że się uda super okazyjnie nabyć i nie stracisz na sprzedaży. Jest sporo Magnum MA głośnikowych na rynku wtórnym i w cenie 12 tyś. PLN nikt się na nie rzuca. Więc jak ktoś będzie szczerze miał ochote sprzedać to pozyczy za kaucją.

Nie zawsze to co drogie będzie lepsze od tego co możesz już mieć. Nikt lepiej od Ciebie nie zdecyduje. Kiedyś chyba polecałem Tobie pewne kable i chyba moja rada okazała się pomocna? Ale ich byłem pewien. XLR jest łatwiej polecić ,,w ciemno" niż głośnikowe, takie sa przynajmniej moje doświadczenia. Miałem kilka tzw.,,uznanych" kabli głosnikowych na testach bo zamierzałem się przesiąść ze swoich Kondo. I to co usłyszałem wiele mnie nauczyło. Tak więc tylko odsłuch na spokojnie w Twoim systemie powie czy warto wywalać 10tyś PLN lub więcej.

Pozdrawiam

Masz absolutną rację, zresztą nie uśmiecha mi się wywalać 10k+ na kable. Temat Magnum MA uważam za zamknięty. Kwestia czy w cenie 1k$ czyli takiego AVT MA nie lepiej kupić starego prawie topowego MH-770...

P.S. A Twoja rada była nieoceniona!

Edytowane przez Aero

Ja odpowiem przewrotnie. Człowieka cięzkiej pracy stać tylko na to co najlepsze! Kupuj tylko to na co stać Ciebie maksymalnie. Kontakt z wyjątkowymi rzeczami daje zawsze satysfakcję. Codzienne spojrzenie na swoje zabawki, które są porządnymi urządzeniami daje taka samą radość jak ich słuchanie. |Tylko milionerów stać na częste kupowanie ,,wynalazków". Masz XLR Magnum MA i jesteś zadowolony. Masz spokój z tym kablem XLR na wiele lat. NIC LEPSZEGO do KRELLA nie znajdziesz w tej cenie, którą zapłaciłeś (jeśli nie przepłaciłeś;-). Z głośnikowymi trzeba BARDZO uważać. KONIECZNIE posłuchać.

Koledzy specjaliści od topowych MITów czy to jest dobra cena? A jeśli nie to jaka być powinna?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Koledzy specjaliści od topowych MITów czy to jest dobra cena? A jeśli nie to jak

a być powinna?

Moreno, a dałbyś 40 tys. za kabel? Sam sobie odpowiesz:-)

Nie dałbym w życiu za głośnikowca więcej niż 20 tys:-) Za 15 tys. zł kupiłem kiedyś KS 3038. Półka taka jak MIT Oracle, tylko zupełnie inna szkoła dźwięku.

NIC LEPSZEGO do KRELLA nie znajdziesz w tej cenie

Transparent Reference XL?

Akurat do ciężkiego Krella może być lepszy, bo lżejszy od MITa. Magnum MA to kabel do Marka Levinsona:-) IMO oczywiście.

Ale mogę być w błędzie, dziś już sam nie wiem czy nie ogłuchłem na stare lata. Mam na tapecie pożyczonego Acrolinka i za żadne skarby nie mogę wpaść w zachwyt, a z opinii na forum wynika że musowo powinienem;-) Z wielkim bólem zasiadam do dalszych odsłuchów:-)

Temat Magnum MA uważam za zamknięty.

I słusznie. Ja tam sobie piszę o Transparent Reference, bo słyszałem fajne zestawienie z Krellem, ale nie przejmuj się. Też bardziej cenię kable MIT niż TA.

Edytowane przez tomkly

Moreno, a dałbyś 40 tys. za kabel? Sam sobie odpowiesz:-)

Nie dałbym w życiu za głośnikowca więcej niż 20 tys:-) Za 15 tys. zł kupiłem kiedyś KS 3038. Półka taka jak MIT Oracle, tylko zupełnie inna szkoła dźwięku.

Transparent Reference XL?

42 nie ale 39 tyś...kręcenie gałeczką jest dużo warte.

MIT Oracle MA X 2 HD rev 2 i jemu podobne droższe jeszcze braciszki siedzą sobie na swojej półce i reszta im może pomachać. Na półce obok siedzą jeszcze Transparenty REFERENCE MM2 oraz OPUSy. Niektórzy mówią, że dwie półki wyżej siedzą Siltechy;-) ale ja za biedny jestem na weryfikację takiego twierdzenia...

Transparent Reference XL za 4000 PLN? Chętnie poznam i kupię;-) Magnum Ma kosztuje 4000 PLN i dlatego nie ma konkurencji w swojej cenie. Jeśli chodzi o XLR i łączenie nimi Krella z Krellem.

Edytowane przez moreno1973

Też bym chętnie posłuchał swojego systemu z takim Transparentem Ref. XL pomiędzy klockami, ale przyjąłem zasadę żeby nie słuchać niczego na co mnie nie stać lub czego koszt wymagał by zbyt dużych wyrzeczeń. Dzięki temu oszczędzam sobie kłopotliwych dylematów. ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Transparent Reference XL za 4000 PLN?

Wyceniany jest strasznie drogo, fakt. Mnie się wydawało, że Magnum MA chodzi około 6 tys. zł, a Transparenta chyba za 6 tys. da się kupić? Przynajmniej ja bym na pewno więcej za niego nie dał:-)

Z tańszych kabli spróbowałbym posłuchać XLO Limited. Mnie urzekł barwą.

Edytowane przez tomkly
  • Pokaż nowe odpowiedzi