Skocz do zawartości
IGNORED

Biamping a tryb pure direct.

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Czy jeżeli mam podpięte do amplitunera Marantz 6006 fronty w bi-ampingu (tzn górne zaciski są zasilane z frontów a dolne z wolnego wyjścia surround) i w amplitunerze jest wybrana funkcja bi- amping to, czy po podłączeniu CD po analogu i po wybraniu w amplitunerze trybu pure direct będzie sygnał na obu parach zacisków? Inaczej mówiąc czy bi-amping działa w trybie pure direct jeżeli źródłem jest CD podpięte po analogu?

https://www.audiostereo.pl/topic/104269-biamping-a-tryb-pure-direct/

W onkyo 5010 przy podlaczeniu bi-amping rowniez chodzi pure direct, tylko ja akurat to powuiem ze nei odczuwam zbytnio duzej roznicy , poza tym ze troszke moze basu jest wiecej albo inaczej powiem inny jest ten bas i znacznie mniej sie grzeje. Choc powiem szczerze ze nawet przy normalnym polaczeniu onkyo 5010 zdecydowanie duzo, duzo mniej sie grzeje jak jego poprzednie modele i to na tyle ze np po ogaldaniu 8 godzin filmow i to na niezlym volume:-) spokojnie trzyma sie dlon na wierzchniej pokrywie nie trzeba jej odrywac :-) jutro ide po drugi kabel i jak podobny efekt bedzie to zamiast bi-ampingu kupuje zwory do kolumn i daje sobie spokoj z bi-ampingiem. Sprawdzalem u sasiada on ma onkyo 609 i u niego barzdiejjest odczuwalny bi-amping bo wiecej mocy ma amplituner i to zapewne dlatego ze jest mniejszej mocy... u mnie nie brakuje dynamiki i moze stad to sie bierze ze nie slychac takich roznic w stosunku ile drugi kabel kosztuje...

A mam pytanko takie same obydwa kable stosujecie czy roznych frm ?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

w każdym ampli działa. Jeśli jest włączona funkcja bi amping w manu.

Lolek126: a czy 5010 nie am wentylatorków w obudowie? Może dlatego możesz go dotknąć :D

Pamiętam testy 905 która wentylatorków nie miała. To po władcy pierścieni już cieżko było tak trzymać na niej rekę. :)

Ma wentylator w srodku i jak sie daje czadu to wlacza sie ale jeszcze cos tam poprawili zasilanie tak jak wychodzi z testu w hifi choice ze mniej sie grzeje jak poprzednicy, nawet bez bi-ampingu a z nim to juz praktycznie w wogole znaczy sie jest deko ciepla obudowa od gory ale to naprawde bardzo bardzo malutko .. a i jeszcze w biampingu przy pure direct wylacza sie sub... graja tylko fronty u mnie tak przynajmniej jest...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Tak to tez normalne. Sub chodzi w trybie stereo ale pure direct już nie.

A i kolejne pytanie. Co dzieje podczas ogladania ścieżki multikanałowej i wcisnieciu guzika Pure Direct?

Grają wszystkie kolumny. Ale co guzik nie dziala? Gasi wyswietlacz i tyle? Zeruje ustawienia eqalizera? Kasuje audysseya?

To jest ciekawe ?:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.